Düzen, Rutinler ve Gelişim Üzerine;

Fazıl Say - İnsan İnsan Çeşitlemeleri | Dünya Prömiyeri | Volkswagen Arena

Dün benim için çok çok özel bir akşamdı. İlk kez Fazıl Say'ı canlı dinleme şansım oldu...
Dünkü eserlerinden hatırladığım kadarını aşağıya listeliyorum..

-İnsan İnsan*
-Küçük Kara Balık*
-Kehanetler Tapınağı Klaros*
-New Life Sonata,
-Kumru Ballad,
-Babam Ahmet Say,
-Kazdağları Marşı,
-Ses,
-Kara Toprak,
-Türk Marşı(Mozart)
-Summertime(Gershwin)

-İnsan insan, 30 sene önce bestelenen ve dün ilk kez çaldığı eseri, bunun yanı sıra dün "Küçük Kara Balık" eserinin dünya prömiyeri, "Kehanetler Tapınağı Klaros"un ise Türkiye Prömiyeri idi. Bu kadar unutulmaz bir akşamda orada olmaktan onur duydum... :KK200:

Nişanlımla birlikte gittiğimiz ve tadını birlikte çıkardığımız için de bende yeri ayrıca özel.. :)

Fazıl Say'ın eserlerini pür dikkat ile dinlerken, fark ettiğim en güzel şey; çoğu eserini defalarca kez dinlemiş olmamdı. Ses, Kumru, Yeni Hayat, Kara Toprak, defalarca kez dinlediğim eserler. Yeni Hayat ve Kara Toprak'ı isimlerini bilmeden dinliyormuşum, onları da öğrenmiş oldum. :) Daha sık Fazıl dinleyeceğim artık... Muhteşem hislerle doldu içim.

Fazıl Say'ın eserlerine bu kadar hakim olmamda çok fazla katkısı olan bir isim var ; Genco Erkal. Fazıl Say & Genco Erkal'ın birlikte derlediği "Nazım Oratoryo"sunu en az on kez baştan sona dinlemişimdir. Eserlerin birbirlerini takip etme sırası, esere giriş saniyesine kadar belleğimde. :) Bu oratoryo sayesinde, eserlerin isimlerine hakim olmasam da, Fazıl Say'ın eserlerinin %60'ına hakim olmuşum. Ne mutlu. Büyük ustalar, büyük eserler bırakmaya devam etsin... Bize de bunlardan en iyi şekilde faydalanmak düşsün.. :)

Nazım Oratoryo'su;

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı | Dale Carnegie
Yeni kitabım... Bugün başlıyorum. Beğendiğim kısımları yer yer sizlerle de paylaşırım. Bu kitabı bana 2-3 sene önce bir müşterim "Gerçi hiç ihtiyacınız yok, insan ilişkileriniz kuvvetli.. Ama ben esnaflığımı bu kitap ile oturttum, o sebeple sizinle paylaşmak istedim" diyerek önermişti. Ben de yaklaşık 1 sene önce bu kitabı aldım fakat okumak bir türlü nasip olmadı. Ara ara karıştırmışımdır yalnızca.
Şimdi niyet ettim, kitabımı baştan sona büyük bir titizlikle okuyup, önemli bulduğum kısımların altlarını çizmeye.. Sevgiler :)

X