• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzen, Rutinler ve Gelişim Üzerine;

Fazıl Say - İnsan İnsan Çeşitlemeleri | Dünya Prömiyeri | Volkswagen Arena

Dün benim için çok çok özel bir akşamdı. İlk kez Fazıl Say'ı canlı dinleme şansım oldu...
Dünkü eserlerinden hatırladığım kadarını aşağıya listeliyorum..

-İnsan İnsan*
-Küçük Kara Balık*
-Kehanetler Tapınağı Klaros*
-New Life Sonata,
-Kumru Ballad,
-Babam Ahmet Say,
-Kazdağları Marşı,
-Ses,
-Kara Toprak,
-Türk Marşı(Mozart)
-Summertime(Gershwin)

-İnsan insan, 30 sene önce bestelenen ve dün ilk kez çaldığı eseri, bunun yanı sıra dün "Küçük Kara Balık" eserinin dünya prömiyeri, "Kehanetler Tapınağı Klaros"un ise Türkiye Prömiyeri idi. Bu kadar unutulmaz bir akşamda orada olmaktan onur duydum... :KK200:

Nişanlımla birlikte gittiğimiz ve tadını birlikte çıkardığımız için de bende yeri ayrıca özel.. :)

Fazıl Say'ın eserlerini pür dikkat ile dinlerken, fark ettiğim en güzel şey; çoğu eserini defalarca kez dinlemiş olmamdı. Ses, Kumru, Yeni Hayat, Kara Toprak, defalarca kez dinlediğim eserler. Yeni Hayat ve Kara Toprak'ı isimlerini bilmeden dinliyormuşum, onları da öğrenmiş oldum. :) Daha sık Fazıl dinleyeceğim artık... Muhteşem hislerle doldu içim.

Fazıl Say'ın eserlerine bu kadar hakim olmamda çok fazla katkısı olan bir isim var ; Genco Erkal. Fazıl Say & Genco Erkal'ın birlikte derlediği "Nazım Oratoryo"sunu en az on kez baştan sona dinlemişimdir. Eserlerin birbirlerini takip etme sırası, esere giriş saniyesine kadar belleğimde. :) Bu oratoryo sayesinde, eserlerin isimlerine hakim olmasam da, Fazıl Say'ın eserlerinin %60'ına hakim olmuşum. Ne mutlu. Büyük ustalar, büyük eserler bırakmaya devam etsin... Bize de bunlardan en iyi şekilde faydalanmak düşsün.. :)

Nazım Oratoryo'su;

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı | Dale Carnegie
Yeni kitabım... Bugün başlıyorum. Beğendiğim kısımları yer yer sizlerle de paylaşırım. Bu kitabı bana 2-3 sene önce bir müşterim "Gerçi hiç ihtiyacınız yok, insan ilişkileriniz kuvvetli.. Ama ben esnaflığımı bu kitap ile oturttum, o sebeple sizinle paylaşmak istedim" diyerek önermişti. Ben de yaklaşık 1 sene önce bu kitabı aldım fakat okumak bir türlü nasip olmadı. Ara ara karıştırmışımdır yalnızca.
Şimdi niyet ettim, kitabımı baştan sona büyük bir titizlikle okuyup, önemli bulduğum kısımların altlarını çizmeye.. Sevgiler :)

Bravo bana, vallahi yanaklarımı sıkmak istiyorum! :)

• Akşam 23.00 en geç yatış saatim.(✔️)
  • Sabah 06.00 uyanma saatim.(✔️)
  • Düzenli su içeceğim ve vitaminlerimi almadan evden çıkmayacağım.(✔️)
  • Çarşamba-cuma-pazar akşamları keseli köpüklü banyo akşamları ilan ediyorum. Sabaha bıraktığımda çok acele ve işe yetişmeye çalıştığım için stresli geçiyor. Şu işi bir keyif haline getirelim.(❌)
  • Gün içerisinde içimden hangisi geliyorsa ; kitap/meditasyon/eft/yoga.(✔️)
  • Saat 9-10 arasında ofise geçilmiş olacak.(✔️)
  • Akşam 18.00'e kadar eve dönüş yok. Ofisimde geçireceğim zamanımı.(✔️)
  • Tüm aramalara toplantıda değilsem en geç yarım saat içinde dönüş sağlayacağım.(✔️)

Pazartesi çok güzel geldi. Enerjik başladım, güne enerjik başlayınca o da bana aynı şekilde karşılık verdi diyebilirim :halay:
Dün akşam banyoya fırsatım olmamıştı, bugün de sabaha apar topar gittim saatinde iş yerimde olayım diye. O sebeple bol keseli köpüklü banyo akşamım hariç gerisini tamamlamış oldum. Her günümün bugünüm gibi, hatta çok daha iyi geçmesini diliyorum.. :)
Bugün bir de 2025'e girmeden önce oda onaylarını yaptırmam gereken projeler vardı. Onların da evraklarını hazırladım. Hepsini odaya götürdüm. 2024 projelerini teslim ettim, 2023 yılında verdiğim evrakları geri teslim aldım. Çok büyük bir iş yükü ve stresi de aradan çıkarmış oldum. Mutluyum :KK68:

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı'nı da okuyorum. Dün başladım, bugün de devam ettim. Sevdiğim bazı kısımları aşağıda sizinle paylaşacağım...

Kendi kendinize defalarda, "Popülerliğim, mutluluğum ve değerim insanlarla ilişki kurma yeteneğime bağlı" diye tekrarlayın.

Değiştirmek, düzene sokmak ve geliştirmek istediğiniz birini tanıyor musunuz? Güzel! Peki neden işe kendinizden başlamıyorsunuz?

Kötü huyların hakkından, yine kötü huylar gelir.

Eğer yıllar boyu sürecek ve ölünceye kadar unutulmayacak bir küskünlük veya kin oluşturmak istiyorsanız, iğneleyici bir eleştiride bulunun.

Birinci Prensip : Eleştirmeyin, kınamayın ve şikayet etmeyin!

Önemli biri olma tutkunuzu nasıl giderdiğinizi söylerseniz size nasıl bir kişi olduğunuzu söyleyebilirim. Karakterinizi belirleyen en önemli özellik budur.

Sahip olduğum en değerli niteliğin, insanlarda çalışma isteği uyandırabilme ve onların coşkuyla çalışmalarını sağlama yeteneği olduğunu biliyorum ve bunu onları yüreklendirmek, takdir etmek için kullanıyorum. Üstleri tarafından eleştirilmek kadar insanın çalışma hevesini kıran hiçbir şey yoktur. Ben kimseyi eleştirmem. İnsanların çalışmak için teşvik edilmelerinin gerekliliğine inanıyorum. Hataları görmezlikten gelir, övgü için fırsat kollarım. Bir şeyi çok beğenirsem bunu içtenlikle belirtir, övgü yağdırırım.

Birini övmek ile yağ çekmek arasındaki fark nedir? Çok basit; birisi içten, ikincisi yapmacıktır. İlki kalpten, ikincisi dudaklarımızın arasından çıkar. Biri çıkar gütmez, öteki çıkarcıdır.

"Bu yoldan ancak bir kere geçebilirim. Bu nedenle yapmak istediğim iyi işleri veya insanlara yapacağım iyilikleri şimdi yapmalıyım. Ertelememeli veya ihmal etmemeliyim, çünkü bir daha bu yoldan geçmeyeceğim."

İKİNCİ PRENSİP : Dürüst ve içten övgüyü esirgemeyin.

Müşteri, satın almaktan hoşlanır. Kendisine bir şey satılmasından değil.

Dünya sadece başkasından para kapmaya çalışan ve kendi çıkarını düşünen insanlarla dolu.

William Winter, "Kendini kanıtlamak, insan doğasının en temel gereksinmesidir." der.

ÜÇÜNCÜ PRENSİP : Karşınızdakinde istek uyandırın.

İlk bölüm "İnsanlarla ilişkilerde temel yöntemler" idi, yarın ikinci bölüme başlayacağım. İkinci bölüm "İnsanların Sizden Hoşlanmasını Sağlamanın Altı Yolu. Yarın da bu bölümü bitirmeyi hedefliyorum. Yine çok sevdiğim kısımları buraya not edeceğim..

Sevgiler tüm güzel insanlara...
Ve sevgiler geçmişteki, bugünkü ve gelecekteki kendime.. :)

Bugün de harika bir gün oldu... Verimlilik açısından ama :) Ofis çok sıkıntılıydı. Buna şükür diyelim.

• Akşam 23.00 en geç yatış saatim.(✔️)
  • Sabah 06.00 uyanma saatim.(✔️)
  • Düzenli su içeceğim ve vitaminlerimi almadan evden çıkmayacağım.(❌)
  • Çarşamba-cuma-pazar akşamları keseli köpüklü banyo akşamları ilan ediyorum. Sabaha bıraktığımda çok acele ve işe yetişmeye çalıştığım için stresli geçiyor. Şu işi bir keyif haline getirelim.(✔️)
  • Gün içerisinde içimden hangisi geliyorsa ; kitap/meditasyon/eft/yoga.(✔️)
  • Saat 9-10 arasında ofise geçilmiş olacak.(✔️)
  • Akşam 18.00'e kadar eve dönüş yok. Ofisimde geçireceğim zamanımı.(❌)
  • Tüm aramalara toplantıda değilsem en geç yarım saat içinde dönüş sağlayacağım.(✔️)
Bugün düzenli su içemedim, toplasan 2 su bardağı ancak içmişimdir. Vitamin mi? O da ne? Vitaminlerimi görmedim bile bugün. Sabah kahvaltımı yapıp 2 bardak çayımı içtiğim gibi çıktım :D
Akşam 6'ya kadar eve dönüş yok'a da kırmızı bir çarpı. Ama bugün bu hedefi biraz sorguladım. Ben neden 6'ya kadar ofiste durmak gibi bir hedefe sahibim. Gerçekten kendimi buna mecbur tutmam gerekiyor mu? Projeler konusunda biraz daha rahatladım, çizim işlerim çok fazla yok. O zaman 6'ya kadar ofiste durma mecburiyetim de yok diye düşünüyorum.
Akşam bu konu üzerinde düşüneceğim, belki hedeflerimin biraz revize olma zamanı gelmiştir.

Merhaba sabah erken uyanabilmenize sevindim, ben de yazmasam da bir süredir böyle ufak tefek düzenlemelere giriştim takipteyim :)

Merhaba sabah erken uyanabilmenize sevindim, ben de yazmasam da bir süredir böyle ufak tefek düzenlemelere giriştim takipteyim :)
Evet sonunda 2 gündür uyanabiliyorumm Orenda :))
Uyku saatlerim düzene giriyor azimle inatla isteyince olabiliyormuş gerçekten
Yazmak çok iyi geldi bana, diğer türlü hep aklımdaydı yapmak istediklerim ama motive olamıyordum.
Şimdi sırf buraya olumlu şeyler yazabilip tik atmak bile motivasyon kaynağım oldu resmen :KK68:

Back