• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanıklık yapmak istemeyen psikolog ve en iyi(!) arkadaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Den
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Den

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
1.519
1.069
333
Merhaba arkadaşlar konularımdan belki bilirsiniz boşanma sürecindeyim eşime yeni dava açtım.
Davada tanıklar da önemli, eşimle olan olumsuz durumları bilen pek fazla kişi yoktu. Sadece en yakınımdakiler yakın olan akrabalarım, 8 senelik en yakın arkadaşım ve psikolog biliyordu.
Ben de avukatım tanık isteyince en yakın arkadaşıma ve psikologuma rica ettim.
(Bu arada psikologumla aynı memleketten olduğum için aramız daha bir iyiydi,mesela zaman zaman watsapp dan da yazıyorduk.sadece psikolog danışan ilişkisi değildi yani)

Ikisi de tanıklık yaparlar diye düşünüyordum, ama önce arkadaşım yan çizdi. Kocasının izin vermeyeceğini(!), kocasının gözünde bu durumun eksi olacağını söyledi. Halbuki çok basit bir tanıklık, mahkemeye bile çıkmayacak, yaşadığı sehirden uzaktan tanıklık yapmış olacaktı ve dava da basit bir dava bu arada.yani sudan sebeplerle yan cizdi.(halbuki tanıklık yapması çok önemliydi)
Gelelim benim psikologa; o da yalan söyledi ve caydı.
Bana mesleki anlamda etik olmayacağını psikologlugun bazı ilkeleri olduğunu,tanıklık yapmanın doğru olmayacağını söylemişti.
Ben bunu avukatıma ve yeni psikologuma(dediğim psikolog şu an askerde de) sorduğumda ise böyle bir durumun olmadığını öğrendim. İkisi de bu durumun sadece benim bilgilerimi korumak ile ilgili olduğunu, ben kendim talep ettiğim sürece benim lehimr tanıklık yapmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.askerde olduğu için uğraşmak istememiş dendi.
Bu taniklik yapmayan iki arkadaş da lafa geldiği zaman bana iyiler, benim arkamdalar,lafa geldiği zaman benle arkadaşlar. Ama zor durumu görünce ellerini taşın altına sokmaktan kaçtılar. Üstelik yapacakları abartı bir durum da yok.
8 senelik arkadaşla yolları ayırmayı düşünüyorum, yaptığı şeyden dolayı olduğunu söyleyip. Kocası falan bunlar bana bahane geliyor, sonuçta yardım etmedi mi etmedi.
Diğerine zaten diyecek bir şey yok, lafta bana tavsiye veriyordu iş icraate gelince caydı.gerçi avukatım biz mahkeme yoluyla hastaneden hasta kayıtlarını istetiriz dedi ama buna da sinir oldum,demem o ki ikisine de sinir oldum.
Ben hayatımda bir faydası olmayan insanları hayatımdan çıkarmak istiyorum.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Arkadaşınıza tanıklık yapar mıydınız?

Duruma gore degisir
Mesela kari koca ikisiyle de arkadassam bosanma davalarinda asla tanik olmam. Ne sebeple olursa olsun. Bir tarafi savunurken digerine karsi hatali duruma dusmek istemem. Ama sizin dava neydi nasildi bilemiyorum tabii

Şuna bak ya insanlar hak hukuk adaleti sadece kendileri için istiyorlar sanırım. Söz konusu başkasının hakkı olunca herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında. Ben öz ablamın aleyhinde bile tanıklık yaptığım için bu insanları anlamıyorum. Korkaklar!

Ben de olsam ben de tanıklık yapmam, bu devirde boşanan kadınlar öldürülebiliyor ex kocanın böyle bir manyak çıkıp kendisine zarar vermesinden korkmuş olabilir. Bunlar çirkin şeyler, mahkeme falan. Arkadaşlığını bitirmek istemeni normal karşılıyorum tabi.

Sıkıntılı bir durum

siz onları tanık olarak gösterirseniz her halukarda ifade vermek zorundalar, gelmezlerse zorla getirme kararı verilir
gerçi gönülsüz insanın tanıklığından ne kadar fayda olur orası malum

mesleği gereği bir kimsenin sırrını öğrenenler tanıklıktan çekinebilir.
yani siz tanık gösterseniz bile gelip mahkemede böyle söyleyebilir psikolog.
o da etik olmadığını düşünüyormuş..

ailenizden birileri de tanık olabilir bu arada..

Psikologların tanıklık yapması maalesef ki etik değil, bu konuda doğru söylenmiş. Fakat görünen o ki zaten aranızdaki ilişki de çok profesyonelce değilmiş. Psikologlar, iki tarafı da tanımıyorsa mahkemede bilirkişi olarak bulunabilirler ancak.

bana dokunmayan yılan bin yil yaşasin stili bu... simdi size şahitlik edecek kocaniz gidip kadina saldirsa ne yapacaksiniz ? kocasi da sen karisma demis olabilir..yani kocasinin sozunu dinler sizi dinlemez ne yazikki..tirnagin varsa başini kaşı diye bosuna dememisler

Ben psikologa hak verdim.
Gerci arkadasa da hak verebiliyorum cunku ben de taniklik etmezdim.
Karisik bir durum.

• Beğen
Reactions: Den
8 yıllık arkadaşlıktan bahsetmissin o arkadaşlık yok canım ona göre hareket et bence psikolog haklı ama arkadaş affedilecek birşey yapmamış

Duruma gore degisir
Mesela kari koca ikisiyle de arkadassam bosanma davalarinda asla tanik olmam. Ne sebeple olursa olsun. Bir tarafi savunurken digerine karsi hatali duruma dusmek istemem. Ama sizin dava neydi nasildi bilemiyorum tabii
Yok bu sadece benle arkadaş, eşimi sadece iki kez gördü senin dediğin gibi bir durum yok

Şuna bak ya insanlar hak hukuk adaleti sadece kendileri için istiyorlar sanırım. Söz konusu başkasının hakkı olunca herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında. Ben öz ablamın aleyhinde bile tanıklık yaptığım için bu insanları anlamıyorum. Korkaklar!
Aynen ben mesela kendimi düşünüyorum ben arkadaşım için yapardım haklı ise, psikolog olsam da yapardım profesyonelce. Ondan bu kadar sinir oldum herhalde

Aynen ben mesela kendimi düşünüyorum ben arkadaşım için yapardım haklı ise, psikolog olsam da yapardım profesyonelce. Ondan bu kadar sinir oldum herhalde
Bizim ülke insanı kendi başı yanmasın diye haksızlıklara susmayi iyi bilir canım. Sonra da hukuktan adaletten dem vururlar... İnşallah hiç birine gerek kalmadan kolaylıkla kurtulursun...

Karışık bir durum değil basit bir dava pek karışık bir durumumuz olmadı eşimle aslında.

Yok dava karisik olmayabilir ama buna karar vermek karisik olabilir. Tabi ki sizleri tanimadan yorum yapiyorum ama ortalik psikopat adam dolu. Arkadasiniz korkmus da olabilir.

İkisi de korkak, ikisi de bencil.

Ne biliyorsam çıkar konuşurum. Zaman geldi biz de boşanma davasına çağırıldık ve konuştum da, aleyhine konuştuğum kişi en yakınım olmasına rağmen.

Yok saldırıyorlar, yok öldürüyorlar diye çekinmeye, kaçmaya devam ettikçe onlar da biz kadınları döver de öldürür de. Almanyada tacize uğrayan iki kadını kurtarırken ölen Tuğçe'yi hatırlatırım buradaki arkadaşlara da. Psikopat arkadaşımın eşi, bana da bulaşır diye korkacağımıza karşılarında kapı gibi durmalıyız. Arkadaşsak, dostsak, aileysek, insansak gereğini yapmalıyız.

Siz zorla şahit yazdırsanız gelmek zorundalar evet ama "ben konuyla ilgili bir şey bilmiyorum" deyip sıyrılırlar bence... O yüzden yürekli, güvenilir şahitler aramaya çalışın derim.

Çok geçmiş olsun, bu zorlu sürecinizde bir tekme de arkadaşlarınızdan yemişsiniz.

Back