Tanidigimizin kizi cok uzun. Reglden sonra kiziniz kac cm daha uzadi?

endokrine gittiniz mi hiç?
9 yaş çok erken degil mi banami oyle geldi
Kilosu var maalesef. Yaşıtlarına göre de uzun aslında. Etken olabilir mi diye düşündüm. Daha önce 2 kere adet olmadan önce de gittik,tahlillerde hormonlarıyla ilgili bi sıkıntı yoktu.

Benim kız 3-4 ay önce regloldu 12 yasında suan.Boyu 1.62.
Esimin boy 1.90 benim 1.73
Reglden sonra uzama 3-5 cm daha diyorlar ama bilemiyorum🤷‍♀️ orta okulda regl oldugumda benim boyum kısaydı ve lisede uzadim ben mesela.Legen kemiginin büyümesine bakıyorlar aslinda..O önemliymis uzamada.Kemik esnekligine bakıyorlar falan.

Ben degilde tanidik cok takiyor daha doğrusu tanidigin annesi torunu icin endişeliymis 190 cm falan olurmu diye
yazınızda cocuk endokrinde takipli demişsiniz. cocuk endokrin uzmani olabilmek için tam 13 sene eğitim almış olmak gerekiyor.isin uzmani diyeceğini demis ve takibe almış zaten. burda birisi benim cocugum cok uzadı dese ne değişecek? diğeri hic uzamadi dese ne değişecek? sadece kafaniz karışır. yine de ben de soyleyeyim adet sonrası ortalama 2-5cm uzama beklenir. nadiren genetik olarak biraz daha uzayabilir kişiler. ama geneli budur. 190 a ulaşması zor yani

1-2 tüyü vardı koltuk altında... Ama regl sonrası ciddi tüylenmeye başladı artık. Şu an 10 yaş 1 aylık.
anladim. ergenlik yasi kiz cocuklarinda artik 8 yasa dustu.ama ergenlik genelde meme büyümesi ile başlar. ondan sonra da genelde 2 sene sonra adet beklenir. sizin kızınızın hafif erken olmus gibi. ergenlik ilerlemesi acisindan takipte olmasında fayda var. bence bir cocuk dr una başvurun en azindan ergenlikte ilgili hormonlarına ve kemik yaşına bakılır. duruma gore endokrin takibine yonlendirilebilir. takipte olmasında fayda var

yazınızda cocuk endokrinde takipli demişsiniz. cocuk endokrin uzmani olabilmek için tam 13 sene eğitim almış olmak gerekiyor.isin uzmani diyeceğini demis ve takibe almış zaten. burda birisi benim cocugum cok uzadı dese ne değişecek? diğeri hic uzamadi dese ne değişecek? sadece kafaniz karışır. yine de ben de soyleyeyim adet sonrası ortalama 2-5cm uzama beklenir. nadiren genetik olarak biraz daha uzayabilir kişiler. ama geneli budur. 190 a ulaşması zor yani
Anne endiseli sormamı istedi o yuzden sordum

Boy uzaması 18 yaşına kadar falan devam etmiyor mu? Niye reglden sonra uzamasın.. hele Şimdiki çocuklar erken regl oluyor. Eee 11-12 yaşlarında boy uzamalari dursun mu?
Doktorumuz 20 yaşına kadar devam eder boy uzaması dedi bize.20 yaşına kadar boy uzaması için hormon üretimi devam eder dedi.

Bugun ergen olduğu için dar dusunuyor, alaylara maruz kalıp üzülüyor. Aslında uzun boy kadınlarda çok güzel bri şey. Benim ablam da 1.73, hemen dikkat çeker girdiği ortamlarda. Hiç de şikayetçi olduğunu görmedim boyundan posundan . Endişelerini desteklemek yerine manken gibi , upuzun, çok güzel oldiguna dair gazlar verirseniz bence özgüveni yerine gelir.
Film olarak da tallgirl filmini izleyin beraber. Okulun enn uzun kızı hakkında, şirin bir Film. Netflixte oynuyor ama İnternet sitelerden de bulabilirsiniz

Doktorumuz 20 yaşına kadar devam eder boy uzaması dedi bize.20 yaşına kadar boy uzaması için hormon üretimi devam eder dedi.
Evet ben de öyle biliyorum yavaşlasa da devam ediyor. Erkeklerinki 20 belki daha fazla devam ediyormuş. Boy uzatıcı oyunlar, beslenme vs da etkileyebilir. Şimdikiler maşallah uzunlar zaten

Evet ben de öyle biliyorum yavaşlasa da devam ediyor. Erkeklerinki 20 belki daha fazla devam ediyormuş. Boy uzatıcı oyunlar, beslenme vs da etkileyebilir. Şimdikiler maşallah uzunlar zaten
Evet çok haklısınız
Doktorda spor ve boy uzaması için bı kaç tavsiye vermişti.

Anne endiseli sormamı istedi o yuzden sordum
onu diyorum.cocugu gören muayene eden tetkik eden bu isin 13 sene eğitimini almış kişiye sormus zaten. o dr da takibe almış. biz ne desek önemi var mi? 99 kisi uzamadi dese 1 kisi uzadı dese ne değişecek? kafa karisikligi ve endisenin artmasi disinda bisey olmayacak...

Son düzenleme:
onu diyorum.cocugu gören muayene eden tetkik eden bu isin 13 sene eğitimini almış kişiye sormus zaten. o dr da takibe almış. biz ne desek önemi var mi? 99 kisi uzamadi dese 1 kisi uzadı dese ne değişecek? kafa karisikligi ve endisenin artmasi disinda bisey olmayacak.
Hayir tabiiki ama dr da uzun olsun ne olacak diyormuş 185 cm olabilir ams anne istemiyor mus o kadar uzun olsun o yuzddn umudu O kadar uzamaz insallah yönünde

X