• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Yine bir isim sitesi magduru. Sidelya genelde italyanlarin kullandigi bir isim ve kuranda da gecmiyor yani anlaminin cennet cicegi oldugu konusunda bilgi yok. Incilde geciyorsa bilemem.

arkadaşım türk değil, yabancı ama italyan değil.
ben yabancı olduğunu belirtmeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
Hamilelik hormonlari bu olsa gerek.
" denize girekmi?"
Ay evet yani bu iki ismi koyanlar bu kadar düşünmemiştir tanem koysak erkekler asılır ay nasıl asılacaklar tanemim diyerek mi deniz koysak denize dalalım muhabbeti hayır yani nerde akla gelmez şey var bulmuşsunuz....
Tanem diye tanıdığım olmadı da denize çok rastladım kimse dalalım girelim demiyor pis zihniyet oyunu bunlar oyuna gelmeyin PinkMermaid PinkMermaid

Ay evet yani bu iki ismi koyanlar bu kadar düşünmemiştir tanem koysak erkekler asılır ay nasıl asılacaklar tanemim diyerek mi deniz koysak denize dalalım muhabbeti hayır yani nerde akla gelmez şey var bulmuşsunuz....
Tanem diye tanıdığım olmadı da denize çok rastladım kimse dalalım girelim demiyor pis zihniyet oyunu bunlar oyuna gelmeyin PinkMermaid PinkMermaid

Tanem zaten bir iyelik eki barındırıyor. Tanemim diyerek ikinciyi eklemeye gerek yok.

WOLFROG WOLFROG bu isimlerin gerçek anlamlarını nereden ogrenebiliriz acaba? Ben Aras koymak istiyorum ogluma isim ama nette at kılı falan yazıyomus. Benim çok beğendiğim bir isim Aras.

Eger arapca isimse arapca bilen birine, turkce bir isimse tdk veya tarih ogretmenlerine sorabilirsin. Ama internetten bakma.

arkadaşım türk değil, yabancı ama italyan değil.
ben yabancı olduğunu belirtmeyi unutmuşum.

E normal o zaman... Ben isim sitelerinin uydurdugu kuranda gecmedigi halde kutsnda geciyormus gibi bilinen isimleri soyledim.

Gerek yok orasını ben de biliyorum ama bu erkekler nasıl asılacak o fikre ulaşmaya çalıştım çok acayip bir düşünce değil mi?

Erkeklerin asılması değil mesele bence. İyelik eki barındıran bir isimimsi olması asıl sorun. Düşünsenize insanlar çocuğunuza sürekli sahiplik barındıran bir şekilde seslenecekler. Genç kadın olacak sevgilisi eşi ona özel bir şekilde seslenemeyecek. Hatunu herkes benimsemiş sahiplenmiş gibi. Aşkım, özüm vb isimler de böyle.

tanem diye isimmi olur ne kadar saçma. deniz kendi başına güzel ama kıza yakışıyo, erkeğe yakıştıramıyorum. cift cinsiyetli olduğu için hoş değil.
sevde ismine bayılıyorum. Rabbim bana bi kız nasip etse kesinlikle sevde olmalı. bu kadar çok uğraşıp hamile kalamayınca sevde bende çok fena takıntı oldu, bu gidişle erkek olursa onada koyarım :deli:

ben leyla ismini cok severim.bir kere fonetigi cok güzel.ismin bir anlami var.ayrica bu isme yazilmis sarkilar türküler var.Leyla deyince de aklima gözleri gece gibi kara olan bir kiz geliyor:)bir de nedense leyla`larin ya melankolik ya da dalgin olacaklarini düsünüyorum.melankolik olmalari pek iyi olmaz ama ne yaparsin:)

Bizim sülale deniz dolu hiç böyle espri yapıldığını duymadım. Yigenimin ismi olmasa kizima koyardık;) çok güzel bir isim bence

Iki isimden bir olacaksa deniz olsun tanem guzel değil bana göre. ayrıca şimdiye kadar deniz ismiyle alay edildiğini de görmedim.

Denizi çoook aşırı sevenlerdenim. bende bu ismi koymak istiyorum ama erkek çocuğuna daha çok yakıştırıyorum bu ismi(çocuklarım kız):KK16:

Kizlar 28 haftalik hamileyim, ilk 5 ay kizima Tanem diye seslendik eşimle , ama sonradan okulda erkek cocuklari asilir mi dalga gecer mi diye dusundum, isimden soğudum..Sonra Deniz adinda karar kildik ama simdi de acaba o isme de Denize girelim mi Denize dalalim mi gibi muhabbetlere maruz kalir mi kizim diye dusunuyorum..Hem unisex isim ilerde İs yasaminda falan zorluk yasar mi diye de dusundum..Oysaki Deniz adini dusunurken gözümde canlanan şey huzur ve ucsuz bucaksizlikti...Benim adim Dilara, o yuzden kizima güzel isim koymak istiyorum..Anne senin adin böyle bana niye bu ismi
Koydun demesin...Yardim edin kizlar karar vermekte cok zorlaniyorum, esim de bu kararsizligima cok kiziyor artik...Aslinda Mina, Almira, Destina ,Lara, Alara gibi isimler hosuma gidiyordu bekarken ama esime göre naylon isimler bunlar, yabanci ada benzeyen isimleri sevmiyor..Ortak olarak Tanem ve sonradan da Denizde anlasabildik...ama simdiki durum da bu...Baska isim önerilerine de acigim..ama özellikle bu iki isim hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum..??
ESLİN OLSUN bence hem kimsede yok ve çok modern Eslin

Bence ikiside olmasın. bir arkasin dedigi gibi sonunda "m" harfi ile bitenler sahiplik gibi geliyor bana ben sahsen elin adamı bana tanem,ömrüm,asķım,sevgim vs. desin rahatsiz olurdum ki keza tane'm de adet anlamında anlami guzel degil. Ben kızıma nasipse ayşe meva koyucam. Ayşe size abes gelirse meva yı düşünebilirsiniz anlamıda cok güzel. Deniz bana erkek adı gibi gelir.benim icin ayse ve deniz ayni sadelikte. Esim ayse cok istedi bende meva yı:anneadayı::KK200:

Back
X