• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Eşiniz çok haklı, diğer isimler çok özenti duruyor.

Deniz unisex olduğu için ben tercih etmezdim. Son dönemde Deniz Gezmiş'ten dolayı erkeklerde daha çok öne çıktı.
Deniz yerine Derya veya Derin düşünülebilir.

Tanem ismi Tanem Sivar'dan dolayı beğeniliyor çünkü kendisi hoş ve başarılı bir kadın. Kızkardeşinin ismi de Birsin miş ve yanlış hatırlamıyorsam babalarının annelerine yazdığı bir notla alakalı. Birtanemsin gibi bir nottu galiba.

Tanem ve deniz isimlerinin bir manasi yok.
Zeynep ,elif ,Rümeysa ve daha nice güzel isimler var
Ben kızım olursa Leyla veya aslıhan düşünüyorum

Tanem ve deniz isimlerinin bir manasi yok.
Zeynep ,elif ,Rümeysa ve daha nice güzel isimler var
Ben kızım olursa Leyla veya aslıhan düşünüyorum

Rumeysa gözü capakli kadın demekmiş.

Bu isimlere takan bir müftü açıklama yapmıştı bir çok isim için bir zamanlar. Orda geçiyordu.

Hayır ne alakası var gerçekten anlami yok bence arapcaya nasıl getirdiniz onu da anlamadim lale ,mine,zülal bunlar da güzel isimler
Polemik istiyorsunuz galiba potato potato

Son düzenleme:
Rumeysa gözü capakli kadın demekmiş.

Bu isimlere takan bir müftü açıklama yaisimtı bir çok isim için bir zamanlar. Orda geçiyordu.
Anlamlarına veya kökenlerine bakmadım bana hos gelen isimler ben tuana ismini de çok severim kız bebek hayalim var o yüzdendir belki sevdiğim isimleri not ediyorum

Ben de bu farklı olsun diye uydurulan isimleri hiç ama hiç beğenmiyorum. Çok özenti duruyor.
Mesela eskiden tanıştığım bir kızın adı Elitnisa'ydı. Kaliteli kadın yani. Muhtemelen tektir kimse de yoktur ama hoş da gelmiyor kulağa yarısı fransızcadan apartma yarısı arapça.
Ben doğadan gelen anlamlı isimleri daha çok severim. Deniz çok güzel bir isim. Anlamı da çok hoş. Uçsuz bucaksız bir denizden daha anlamlı ne olabilir ki?
Mesela Toprak, Deniz, Yağmur, Bulut, Rüzgar gibi. Yada çiçek isimleri kadınlara çok yakışır, Müge, Lale gibi.
Yada bu eski isimlerden Zeynep ve Ayşe'de sade ama kulağa hoş gelen isimlerden. Özellikle ben Zeynep ismine bayılırım.
İlla farklılık olacak diye kasıp çocuklara saçma sapan isimler koymak çok komik geliyor bana. Ki çocuğun da bunu seveceğini bilemeyiz. Belki o da sade bir isim isteyecek farklı bir isim istemeyecek. Benim çok farklı isimli bir arkadaşım mahkeme kararıyla adını Ebru yaptı mesela.
Yada başka dillerden isim koymak da çok özenti geliyor. Arapçaya yada latin dillerine gelene kadar çok güzel Türkçe isimlerimiz var halbuki.
Şu son zamanlarda çıkan Ecrinler, İlaydalar bana cidden çirkin geliyor. Çok zorlama. Bir Ayşe, Elif, Zeynep, Yağmur, Defne sadeliğinde ve anlamında değil.
Zorla anlam aramak da anlamsız hatta. İlle muhteşem kadın, harika insan gibi anlamı olmasın ama Deniz, Yağmur, Çınar gibi daha sade bir anlamı olsun bin kat iyidir.

Hazal cok hoşmuş
tesekkur ederim :) yeni gelinken kaynanam bana oyle seslenirdi bn de anlamini bilmedigim icin gulup gecerdim,sonra birgun esime "hazal kurtcede ne demek,annen neden oyle sesleniyor bana" (söyleyişi de ğezal idi) diye sormustum,o da anlamini soyleyince,o gun bugundur aklimda,kizima bu ismi koymam farz oldu,cok icime sindi :KK16:

Ben de bu farklı olsun diye uydurulan isimleri hiç ama hiç beğenmiyorum. Çok özenti duruyor.
Mesela eskiden tanıştığım bir kızın adı Elitnisa'ydı. Kaliteli kadın yani. Muhtemelen tektir kimse de yoktur ama hoş da gelmiyor kulağa yarısı fransızcadan apartma yarısı arapça.
Ben doğadan gelen anlamlı isimleri daha çok severim. Deniz çok güzel bir isim. Anlamı da çok hoş. Uçsuz bucaksız bir denizden daha anlamlı ne olabilir ki?
Mesela Toprak, Deniz, Yağmur, Bulut, Rüzgar gibi. Yada çiçek isimleri kadınlara çok yakışır, Müge, Lale gibi.
Yada bu eski isimlerden Zeynep ve Ayşe'de sade ama kulağa hoş gelen isimlerden. Özellikle ben Zeynep ismine bayılırım.
İlla farklılık olacak diye kasıp çocuklara saçma sapan isimler koymak çok komik geliyor bana. Ki çocuğun da bunu seveceğini bilemeyiz. Belki o da sade bir isim isteyecek farklı bir isim istemeyecek. Benim çok farklı isimli bir arkadaşım mahkeme kararıyla adını Ebru yaptı mesela.
Yada başka dillerden isim koymak da çok özenti geliyor. Arapçaya yada latin dillerine gelene kadar çok güzel Türkçe isimlerimiz var halbuki.
Şu son zamanlarda çıkan Ecrinler, İlaydalar bana cidden çirkin geliyor. Çok zorlama. Bir Ayşe, Elif, Zeynep, Yağmur, Defne sadeliğinde ve anlamında değil.
Zorla anlam aramak da anlamsız hatta. İlle muhteşem kadın, harika insan gibi anlamı olmasın ama Deniz, Yağmur, Çınar gibi daha sade bir anlamı olsun bin kat iyidir.

Benim de bir arkadaşım değişik olan ismini ayşe olarak değiştirmişti.

Çocuğa rahat kullanacağı, anlaşılır isim koymak önemli.

[QUOTsoSephoraa, post: 49031925, member: 144822"] WOLFROG WOLFROG bak cennetten düşen bir damlayı daha bulduk.

Anlamını bilmem de çağrıştırdıkları farklı bence.[/QUOTE]
Olabilir genelde o tarz kadınlar bu isimleri tercih ediyorlar galiba kaynim da istemedi kötü geliyir diye kızına başka bur isim koydu

tesekkur ederim :) yeni gelinken kaynanam bana oyle seslenirdi bn de anlamini bilmedigim icin gulup gecerdim,sonra birgun esime "hazal kurtcede ne demek,annen neden oyle sesleniyor bana" (söyleyişi de ğezal idi) diye sormustum,o da anlamini soyleyince,o gun bugundur aklimda,kizima bu ismi koymam farz oldu,cok icime sindi :KK16:
kayinvalideniz çok naif ve ince bir kadınmış[/QUOTE]

Back
X