• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Benim de bir arkadaşım değişik olan ismini ayşe olarak değiştirmişti.

Çocuğa rahat kullanacağı, anlaşılır isim koymak önemli.

Kesinlikle.
Çok saçma sapan isimler var.
İlayda mesela kuranda geçiyormuş ama bizim fakat gibi falan bir bağlaçmış. Bilmeden çocuğuna bağlaç adı koyuyorsun.
Hele şu komik anlamlar. Yok cennetten düşen son damla falan. Bana çok arabesk geliyor.
Ne bileyim net bir anlamı olan isim varken anlamı ne? Cenneten düşen son damla falan biraz abartılı ve arabesk..
Deniz denizdir açıklamaya da gerek yok.

Eşimin kuzeni de degisik olacak diye kizina "yezda" ismini koydu,anlami zerdustlerin tanrisi..
anlamini bn biliyordum,dinler uzerine arastirmalarim cok oldu,ogrenciyken,neyse ona sordum anlamini biliyor musun ne demek diye,hyr bilmiyorum kulaga hos geliyor dedi.:( o an soylesem anlami bu diye yanlis anlayabilir..
ilginç cikislari olan biri,cekindim.
Ama cocugu adina uzuldum :(

Eşimin kuzeni de degisik olacak diye kizina "yezda" ismini koydu,anlami zerdustlerin tanrisi..
anlamini bn biliyordum,dinler uzerine arastirmalarim cok oldu,ogrenciyken,neyse ona sordum anlamini biliyor musun ne demek diye,hyr bilmiyorum kulaga hos geliyor dedi.:KK43: o an soylesem anlami bu diye yanlis anlayabilir..
ilginç cikislari olan biri,cekindim.
Ama cocugu adina uzuldum :KK43:

Hakikaten saçmalıyorlar. Yazık çocuğa. Kulağa hoş da gelmiyor. Saçma sapan bir isim mağduru daha olacak yazık
Ben de elfida ismini hiç sevmem tanıdığım biri koyacak bakalım. Kırk kere dedim feda edilen demek fedai demek bu isim. Bir çocuğa bu isim koymanın mantığı ne diye bence güzel diyor. Elveda duydum ben sırf fonetiğini sevdiği için.
Ay ne bileyim insanların bu zorlama isimleri en çok çocuklara yazık ediyor

Kesinlikle.
Çok saçma sapan isimler var.
İlayda mesela kuranda geçiyormuş ama bizim fakat gibi falan bir bağlaçmış. Bilmeden çocuğuna bağlaç adı koyuyorsun.
Hele şu komik anlamlar. Yok cennetten düşen son damla falan. Bana çok arabesk geliyor.
Ne bileyim net bir anlamı olan isim varken anlamı ne? Cenneten düşen son damla falan biraz abartılı ve arabesk..
Deniz denizdir açıklamaya da gerek yok.

Uydur uydur isim diye sal ortalığa.

Belinez, cennet irmağının içindeki parlak taş.

Huntay, cennetteki hurma ağacının yaprağı.

Kubay, kutsal ışık nur anlamına gelsin.

Miraz, yüce büyük kişi falan olsun.

Ben gidip bunları bir isim anlamı veren siteye gireyim. Bakalım koyan olacak mı?

Uydur uydur isim diye sal ortalığa.

Belinez, cennet irmağının içindeki parlak taş.

Huntay, cennetteki hurma ağacının yaprağı.

Kubay, kutsal ışık nur anlamına gelsin.

Miraz, yüce büyük kişi falan olsun.

Ben gidip bunları bir isim anlamı veren siteye gireyim. Bakalım koyan olacak mı?

Lina da moda bu ara. Hurma fidesi :D
Oldu olacak kavak koyalım artık o da ağaç sonuçta :D

Hakikaten saçmalıyorlar. Yazık çocuğa. Kulağa hoş da gelmiyor. Saçma sapan bir isim mağduru daha olacak yazık
Ben de elfida ismini hiç sevmem tanıdığım biri koyacak bakalım. Kırk kere dedim feda edilen demek fedai demek bu isim. Bir çocuğa bu isim koymanın mantığı ne diye bence güzel diyor. Elveda duydum ben sırf fonetiğini sevdiği için.
Ay ne bileyim insanların bu zorlama isimleri en çok çocuklara yazık ediyor

Hah aklıma bi tane daha geldi.

Alt komşunun kızının adı devasu, uzunca bir süre tevazu sandım ben. İnsan niye çocuğuna tevazu diye isim koyar diyordum. Gerçi devasu da çok farklı değil.

Tanem çok kötü bir isim. Adı deniz olan birçok insan tanıdım hiçbiriyle böyle dalga geçildiğini duymadım. Çok yaygın bilinen bi isim çünkü. Yani fazla derin duşummuşsunuz her isimden böyle şeyler çıkarabilirsiniz çok düşünseniz :D

Dediğiniz sebeplerden ötürü ikisini de koymayın lütfen. Özellikle sonu m harfi ile biten yani ömrüm gibi isimleri. düşünsenize ilerde evlense bi adam ona tanem dese kocası ne hisseder. kocanız alara dilara gibi isimlerde de haklı. farklı bi isim düşünün derim.
Konu sahibinin adi dilara:KK70:

Adimin Dilara olmasi neden komik geldi . Dilara ; gönlü hoş eden, gönülçelen demek :KK59: Adimi cok begeniyorum ..
Bende severim dilara adini sadece benim yorumumu gormussunuz. Ben yapilan bir yoruma cvp yazdim. bir yorumda 'esiniz hakli alara dilara isimlerinde' denmiste sizin isminizi unutarak ona guldum sadece yanlis anlamayin lutfen o_O

kızlar varsa kız isim tavsiyeniz ben de duymak isterim. erkek ismi buldum kız ismi bulamadım

Back