Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
iki isim arasındaki tercihim deniz.
arkadaşım kızının ismini siddelya koydu, ilk defa duydum, hoşuma gitti. cennet çiçeği demekmiş.
ben kızımın ismini koyduğumda hiç kimsede yoktu. çok zarif bir bayan ismi, hala beğenirim.
şimdiki aklım olsaydı eski isimlerden koyardım. mesela annanem zehra, annemin meryem ve ben çok beğeniyorum.
kendi ismimi de beğenirim.

Bende Deniz ismi icin ilk defa sizden Duydum dalga anlamindaki sözleri.
Hic etrafimda deniz diye biri yok gerci.

Kız isminda melina ismina hastayim.

Deniz isminde bir de şöyle bir risk var, ya ilerde Deniz adında birine aşık olursa
Karı-koca ikisinin de ismi Deniz olacak düşünsenize.

Ben açıkçası Tanem ismini de pek sevmem ama çocuğa o kadar zaman Tanem demissiniz bence değiştirmeyin.

Ayrica benim etrafmda da tuhaf isimler var
İlkokulda kiz arkadasimiz vardi kizin adı "Alga" ve cikolata adiymis ozaman.
Hic oyle cikolata gormedim yemedim.
Ama her ogretmen istisnasiz ama hepsi sorardi adinin anlami ne diye

Simdi bi tanidik kizinin adini Kalben koydu.
Kalpden anlaminda sanirim
Kalben teyze Kalben hanim tuhaf ya.

Cabir diye biri var bide babam icabi diyo icabir diyo.

Oben diye bi cocuk vardi ilkokulda onada Ooo ben falan yapiyolardi.

İsmet diye bir teyze var tanidik hep ismet amca diyesim geliyo

Deniz ve ilkay isimlerini hem bayanlar hem erkekler kullaniyo bi de benim kafam cok karisiyo

deniz daha hosve dalga gecildigni duymadim ama unisex oldugu konusunda haklisiniz bu sebeple yanina bi isim daha bulursaniz belki sorun cozulur mesela derin deniz . nil deniz . v.s secenekler cogalabilr. onerim bu.

Cok tesekkur ederim. Amin insallah :)
Bu isinlerden Kutay i da istedim, uzun sure Kutay olacak dedik hatta kizimla.
Ama esim sanki cok zorlama bir isim diyor.
O bir sey deyince de ben uzaklasiyorum isimden malesef.
Doruk da guzel aslinda begendim, bir de onu onereyim, teşekkürler :)

Deniz ismi için o dediğiniz esprilerin yapılma olasılığı yüksek.Tecrübeyle sabittir

Deniz ismine o bahsettiğiniz esprilerin yapılma olasılığı yüksek.Tecrübeyle sabittir. :) Ama yine de güzel isim .

Tanem ismi de güzel ama içinde e harfi olan isimleri herkes söylenmesi gerektiği gibi söylemiyor. "E" harfini bazı insanlar açık e şeklinde söylüyorlar . E'yi genisletiyorlar yani . Bu da hoş gelmiyor kulağa. İsmi bozuyor.

Bence siz Rüya koyun adını ben olsam öyle yaparım yani :)

tanem bencede saçma deniz güzel

İsim konusu gercekten cok zor ya.
Benim eşim yeni isim degisik isim sevmez.
Tanem ismini ben de hic sevmiyorum.
Deniz ismi aslinda cok guzel ama unisex bi isim.
Mesela e devletten randevu almistim deniz isminde bi doktora gidince de danismaya Deniz Hanim odası nerde dedim Deniz Bey demek istediniz herhalde dedi kız. Kişiyi görmeden adıyla cinsiyetini anlayamiyoruz.
O yuzden eşimde erkek yada kız oldugu belli bir isim olsun istiyor.
Denizhan diye tanidigim bir bayan öğretmen bile var yanina han koymak kurtarmiyor yani.
Yoksa Deniz ismi Taneme göre çok güzel.
Baska isim düşünseniz.?

Ecrin'ler büyümüştür artık:/ Ayy bir ara neydi Ecrin , Ceylin, Derin,Alara, Aleyna, Arda, ... falan filan çılgınlığı.. Anlamını iyice öğrenmeden ,sırf kulağa güzel geliyor diye isim koymayı çok seviyoruz maalesef . Neyi sorsak cennetten su damlası yok 4. Kapısının kulpu gibi ..hemen anlam yüklemeler . Ben dümdüz bir isim koydum . Ömür. Gayet net tertemiz isim .

Beril koyacagiz bizde cok kararsz kaldik.cemre dye dusunurken dinen uygun olmamasyla beril e donduk.kapi susunu yapmasaydim halaaa isim ariyorduk.cok zor isim bulmak

Benim ikisi Deniz adında evli tanidigim var ablamin arkadası Deniz kocasinin adı da Deniz

Şule esprine yarıldım sabah sabah Allahta seni güldürsün emi :)

Hazal ismini seviyorum kulağa hoş geliyor. Ceylan yavrusu demekmiş vazgeçtim. :) Bana sonbaharı çağrıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…