Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Tanem ne? Neyin tanesi? Bana çok manasız geldi kusura bakmayın. Deniz de o kadar çok var ki önüm, arkam, sağım, solum Deniz. Üstelik unisex. Deniz Hanım mı Deniz Bey mi karmaşası yaşayacak büyüyünce. Başka isim mi kalmadı? Feryal duymuştum mesela, anlamını unuttum şimdi ama çok beğenmiştim. Miray koyacak arkadaşım kızına, ay yüzlü demek. Müge var, müge çiçeği...

İz i değiştirin bence :)

merhaba Deniz ismiyle hiç dalga geçildiğini görmedim tüm dillerde de var olduğu için güzel bir isim.
edit: deniz benim ismimde

Benim kızım olsa Maysa (anlamı :baharda açan çiçek demek) olurdu ismi size de öneririm

Ka

Kartal çok güzel bir isim. Ama eşim bana koydurmaz çünkü beşiktaşlıyım. Özellikle yaptım zanneder. Ömer ismi çok kıymetli tabii, hakkı batıldan ayıran, âdil. Ben egemen, giray ve sencer seviyorum. Özellikle sencer in anlamı çok güzel, bayrak diken demekmiş.

siddelya koydu, ilk defa duydum, hoşuma gitti. cennet çiçeği demekmiş.

Yine bir isim sitesi magduru. Sidelya genelde italyanlarin kullandigi bir isim ve kuranda da gecmiyor yani anlaminin cennet cicegi oldugu konusunda bilgi yok. Incilde geciyorsa bilemem.

Benim kızım olsa Maysa (anlamı :baharda açan çiçek demek) olurdu ismi size de öneririm

Nasil buldunuz o ismi?

Kelimenin kökeni arapca ..Bunlar sözlük manalari internetten bakıp söyledim.

Internetten bakiyorsunuz iste. Isim siteleri hit alabilmek icin tuhaf isimler uydurup yetmemis gibi anlam da uyduruyorlar. Insanlar da ben cocuguma anlamli isim koydum diye seviniyor. Internet yalan bilgilerle dolu. En azindan isim konusunda insanlar daha guvenilir yerlerden arastirma yapmali.

-Isim ne yazalim
•Tule
-Emin misiniz
•Evet eminim
-Buyrun kimlik hazir
•Tetekkurler
.

Ayy son satırda kahkahayı bastım. nereye bağlanıcak acaba bu sözler diye bekliyordum. hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti.

Bizde de eşim elif istiyor, ben nisa istiyorum. Henüz anlaşmaya varamadık en kötü ihtimal Elifnisa olacak. Bizimkide birşeyler çağrıştırıyormu? yoksa gideri varmı :)

Miray ay yüzlü olmaz ya, ay başı olur sanki.
Mir baş, başkan gibi bir anlam taşıyor. miralay alay başı demek mesela.

Bence ne isim koyarsanız koyun okulda dalga geçecek bir şey bulurlar. Kırk kez düşünsem kendi adımdan dalga geçecek bir şey bulamam ama nurdan ordan burdan şurdan diye dalga geçerlerdi. Çocukluk işte. Tanem ismi güzel değil. Deniz isminde iş hayatında bizde zorluk çekiyoruz. Hitap ederken bay mı bayan mı diye. Farklı isimler düşünebilirsiniz. Cansu'yu beğenirim ben mesela

Nisa kadın, kadınlar anlamına gelmiyor mu? Kızınıza "kadın" ismini koyar mıydınız? Elif ile birleşince elif kadın oluyor sanki.

Elif tek basina guzel bir isim zaten. Nisa kadin demek. Bana gore isim bile degil. Okunusu guzel ama kizina kadin diye seslenmek hos degil bence.

Miray ay yüzlü olmaz ya, ay başı olur sanki.
Mir baş, başkan gibi bir anlam taşıyor. miralay alay başı demek mesela.

Aybasi

Ben olsam daga gecilir mi diye isim koymaktan vazgecmezdim ki gunumuzde oldukca garip isimlerde koyuluyor artik. Hem dalga gecilcek olduktan sonra yinede dalga gecelerler ilkokul kucukler sonucta. Ayse diye arkadasim var kardelen ayse diyip yinede dalga gecebiliyorlar onemli olan cocugu yetistirirken ozguven saglamak diye dusunuyorum. Püren, vala, yosma, marti, pitircik gibi tanidiklarimda mevcut hic biri densorun etmiyor adini. Bence icinize sinen ismi koyun. Bana sorarsaniz da deniz bence cok siradan oldu artik tanem ismini de cok sevmem. Yinede karar sizin tabikide. Sagilikla buyutun cocugunuzu...

Nisa kadın, kadınlar anlamına gelmiyor mu? Kızınıza "kadın" ismini koyar mıydınız? Elif ile birleşince elif kadın oluyor sanki.

Evet aslında sadece kadın anlamına geliyor. Herkes nisanın yanına gül, nur gibi bişeyler ekle diyor ama bende öyle dallı güllü isimleri sevmiyorum. Nisa ismini anlamını bilmeden, eskiden beri seviyordum. Eşimde anlamsız olduğu için elif koyalım diyor , çok kararsız kaldım.

Elif iyidir, güzel isim bence.

WOLFROG bu isimlerin gerçek anlamlarını nereden ogrenebiliriz acaba? Ben Aras koymak istiyorum ogluma isim ama nette at kılı falan yazıyomus. Benim çok beğendiğim bir isim Aras.

Tanem güzel yani niye erkekler saçma sapan şakalar yapar diye düşünüyorsunuz ki? Özüm daha iyi ama Tanem'den

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…