- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.314
- 133
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
İz i değiştirin bence :)Bence ismin anlami daha cok onemli. Tanem isminin anlami 1 tane 1 adet demek. 1 tane olan özeldir bir anlami var. Deniz ismiyle dalga geçildigini gormedim ama demode bana kalirsa. 40 yasinda kadinin adamin da ismi Deniz.
Ben nasip olurda oglan cocugum olursa adını ya Kartal koymak istiyorum ( besiktasli degilim! )
Yada adaleti temsil ettigi için Ömer.
Kiz evladim olursa da İz koymayi düşünüyorum uzun yillardir. Bir yere girmeden önce ismi dikkat ceksin isterim. Sizce benim dedigim isimler nasıl.
Bence ismin anlami daha cok onemli. Tanem isminin anlami 1 tane 1 adet demek. 1 tane olan özeldir bir anlami var. Deniz ismiyle dalga geçildigini gormedim ama demode bana kalirsa. 40 yasinda kadinin adamin da ismi Deniz.
Ben nasip olurda oglan cocugum olursa adını ya Kartal koymak istiyorum ( besiktasli degilim! )
Yada adaleti temsil ettigi için Ömer.
Kiz evladim olursa da İz koymayi düşünüyorum uzun yillardir. Bir yere girmeden önce ismi dikkat ceksin isterim. Sizce benim dedigim isimler nasıl.
siddelya koydu, ilk defa duydum, hoşuma gitti. cennet çiçeği demekmiş.
Bir tek zumra kelimesinden mi cikti onca anlam? Arapca anlami onlar degil yalniz. Internetten baktiniz sanirim.
Kelimenin kökeni arapca ..Bunlar sözlük manalari internetten bakıp söyledim.Bir tek zumra kelimesinden mi cikti onca anlam? Arapca anlami onlar degil yalniz. Internetten baktiniz sanirim.
Benim kızım olsa Maysa (anlamı :baharda açan çiçek demek) olurdu ismi size de öneririm
Kelimenin kökeni arapca ..Bunlar sözlük manalari internetten bakıp söyledim.
-Isim ne yazalim
•Tule
-Emin misiniz
•Evet eminim
-Buyrun kimlik hazir
•Tetekkurler
.
Tanem ne? Neyin tanesi? Bana çok manasız geldi kusura bakmayın. Deniz de o kadar çok var ki önüm, arkam, sağım, solum Deniz. Üstelik unisex. Deniz Hanım mı Deniz Bey mi karmaşası yaşayacak büyüyünce. Başka isim mi kalmadı? Feryal duymuştum mesela, anlamını unuttum şimdi ama çok beğenmiştim. Miray koyacak arkadaşım kızına, ay yüzlü demek. Müge var, müge çiçeği...
Ayy son satırda kahkahayı bastım. nereye bağlanıcak acaba bu sözler diye bekliyordum. hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti.
Bizde de eşim elif istiyor, ben nisa istiyorum. Henüz anlaşmaya varamadık en kötü ihtimal Elifnisa olacak. Bizimkide birşeyler çağrıştırıyormu? yoksa gideri varmı :)
Ayy son satırda kahkahayı bastım. nereye bağlanıcak acaba bu sözler diye bekliyordum. hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti.
Bizde de eşim elif istiyor, ben nisa istiyorum. Henüz anlaşmaya varamadık en kötü ihtimal Elifnisa olacak. Bizimkide birşeyler çağrıştırıyormu? yoksa gideri varmı :)
Miray ay yüzlü olmaz ya, ay başı olur sanki.
Mir baş, başkan gibi bir anlam taşıyor. miralay alay başı demek mesela.
Nisa kadın, kadınlar anlamına gelmiyor mu? Kızınıza "kadın" ismini koyar mıydınız? Elif ile birleşince elif kadın oluyor sanki.
Evet aslında sadece kadın anlamına geliyor. Herkes nisanın yanına gül, nur gibi bişeyler ekle diyor ama bende öyle dallı güllü isimleri sevmiyorum. Nisa ismini anlamını bilmeden, eskiden beri seviyordum. Eşimde anlamsız olduğu için elif koyalım diyor , çok kararsız kaldım.
Nasil buldunuz o ismi?
Internetten bakiyorsunuz iste. Isim siteleri hit alabilmek icin tuhaf isimler uydurup yetmemis gibi anlam da uyduruyorlar. Insanlar da ben cocuguma anlamli isim koydum diye seviniyor. Internet yalan bilgilerle dolu. En azindan isim konusunda insanlar daha guvenilir yerlerden arastirma[/QUOTE
Nasil buldunuz o ismi?
Biraz baktımda zimra isminin manasına yazdıklarımı vermiş. Oda petek z harfi ile. Zümra keskin z ile dediginiz gibi topluluk manası. .sadece arapca bi kelime fazla bi anlam içermiyor. .
Internetten bakiyorsunuz iste. Isim siteleri hit alabilmek icin tuhaf isimler uydurup yetmemis gibi anlam da uyduruyorlar. Insanlar da ben cocuguma anlamli isim koydum diye seviniyor. Internet yalan bilgilerle dolu. En azindan isim konusunda insanlar daha guvenilir yerlerden arastirma yapmali.
Elif iyidir, güzel isim bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?