• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
İsim önerisi değil de telaffuzu kolay isim koyun lütfen
6 yaşında R veya z harfini söyleyemeyen
Dili dönmeyen çocuklarda çok sorun yaşıyorlar :(

Soy ismimde R var ve dilim dönmediği için kendimi ifade edemedim 5 yaşlık zaman dilimim geldi aklıma :D :D

:olamaz:yani kizada koyan varmis erkegede tipki derya ismi gibi cemre ismi gibi bana daha cok kadin ismini cagiristiriyor her ne kdr sahibi Erkek olsada anlatabildim umarim

Bana da nuri kadinsi geliyor ya. Ilk uc harfi nur ya hani :KK70: Anlami da akilli bilge guzel endamli selvi boylu sesi guzel maharetli nur yuzlu kadin demekmis hem de internette yaziyor :KK70:Inanmazsan kadinlar kulubune bak :D

bende oldum olasi mina ismine gicigim. one oyle kediye seslenir gibi miyav der gibi . bide maya koyan bile var. ekmek mayasi gibi . tanem diyince benim aklima dansoz tanem geliyor. bence deniz guzel isim bana cok asil geliyor .

Deniz kesinlikle daha hoş bir isim.Eğer unisex olmasından rahatsızsanız yanına kısa bir kız ismi daha ekleyebilirsiniz mesela.Atıyorum ece,nil,ela gibi isimler.
Bir de ben de sevdiğim kız isimlerini yazayım belki fikir olur.İnci,İdil,İpek,Gökçe,Başak,Nil

Uyuyamadım. Şuraya hayatım boyunca karşılaştığım tuhaf isimleri yazayım bari. Koymayın çocuklarınıza garip isimler.

Hare, okul hayatı boyunca fare diye dalga geçildi kızla. Halbuki anlamı güzel, anlamı güzel olan her isim güzel değildir.

Ürün, aşkımızın meyvesi falan gibi düşünülmüş sanırım ama bence çok tuhaf.

Tule, turgut ve leylanın biricik kızları. Doğal olarak anlamı yok.

Özüm, bunu da bir akrabam koydu kızına. Meyve özü gibi bişey sanırım. Öz suyumdan kızım oldu o lala. Ne büyük bir iş başardım.

Aya, arapça mucize demekmiş. Ne meraklıyız arapça isimlere. Benim aklıma el ayası geliyor direkt. Bir de ne mucizesi kardeş, dünyada saniyede dört bebek doğuyor yahu.

Bir, bu yetmişli yaşlarda bir amcaydı. Utanıp sormamıştım "neden bir" diye.

Perişan, bu da yaşlı bir teyzemiz. Perilerin şanı gibi bir anlamı varmış. Aslında çok anlamlı bir isim değil mi? Ama ya çağrıştırdıkları...

Yüreğinizden ona ömür boyu nasıl seslenmek geçiyorsa,hangisi daha sıcak daha yakın geliyorsa onu koyun bence, ama sorduğunuz için söylüyorum tanem ve deniz arasından deniz kulağa dahi asil geliyor..
Benimde beğendiğim bir iki isim şöyle belki fikir olur size:
Damla , İnci , Hazel ve Açelya bence çok güzel,özel,zarif ve asil isimler:KK68::KK24:

Deniz cok guzel bir isim. Eşimi razi edemedigimden ogluma koyamiyorum.
Dogum geldi catti bizim oglan hala isimsiz.
Keske bana da yardimci olsaniz. ( Turkce isim koymak istiyorum)

Kizlar 28 haftalik hamileyim, ilk 5 ay kizima Tanem diye seslendik eşimle , ama sonradan okulda erkek cocuklari asilir mi dalga gecer mi diye dusundum, isimden soğudum..Sonra Deniz adinda karar kildik ama simdi de acaba o isme de Denize girelim mi Denize dalalim mi gibi muhabbetlere maruz kalir mi kizim diye dusunuyorum..Hem unisex isim ilerde İs yasaminda falan zorluk yasar mi diye de dusundum..Oysaki Deniz adini dusunurken gözümde canlanan şey huzur ve ucsuz bucaksizlikti...Benim adim Dilara, o yuzden kizima güzel isim koymak istiyorum..Anne senin adin böyle bana niye bu ismi
Koydun demesin...Yardim edin kizlar karar vermekte cok zorlaniyorum, esim de bu kararsizligima cok kiziyor artik...Aslinda Mina, Almira, Destina ,Lara, Alara gibi isimler hosuma gidiyordu bekarken ama esime göre naylon isimler bunlar, yabanci ada benzeyen isimleri sevmiyor..Ortak olarak Tanem ve sonradan da Denizde anlasabildik...ama simdiki durum da bu...Baska isim önerilerine de acigim..ama özellikle bu iki isim hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum..??
Tanem de güzel değil deniz de ben sevmiyorum öyle yaprak toprak deniz ada gök vs vs isimleri.

Deniz cok guzel bir isim. Eşimi razi edemedigimden ogluma koyamiyorum.
Dogum geldi catti bizim oglan hala isimsiz.
Keske bana da yardimci olsaniz. ( Turkce isim koymak istiyorum)

Öncelikle Allah hayırlısıyla sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah:KK36:
Aklıma gelen bugüne kadar akrabalardan yakınlarımdan görüp duyduğum güzel bulduğum birkaç isim önereyim belki yardımcı olur:
Aras,Toprak,Can,Kutay,Egemen,Umut,Eftal,Yaman,Çağın,Doruk,Eymen,Yağız,Atakan vb.
:KK6:

Anlamının yanında o isme sahip çocukların karakterlerine de bakmak lazım bence.
Baran ismindekiler hep yaramaz, Mahmutlar hep tembel, Elifler hep hanım hanımcık mesela. Çok dikkatimi çekiyor isim-karakter ilişkisi.
Bir de farklı ve modern olacak diye komik isimler koymayın lütfen. Dünyada ilk olsa sizinki ne olur?

Son düzenleme:
Hare, okul hayatı boyunca fare diye dalga geçildi kızla. Halbuki anlamı güzel, anlamı güzel olan her isim güzel değildir.

Hare krisna hare hare diye sarki vardi onu hatirladim ben de

Sonuc daha mantikli. Askimizin sonucu. Sacmalamislar resmen

-Isim ne yazalim
•Tule
-Emin misiniz
•Evet eminim
-Buyrun kimlik hazir
•Tetekkurler

:D

Özüm, bunu da bir akrabam koydu kızına. Meyve özü gibi bişey sanırım. Öz suyumdan kızım oldu o lala. Ne büyük bir iş başardım.

Aklima baska seyler geliyo yazmicam :D

Perişan, bu da yaşlı bir teyzemiz. Perilerin şanı gibi bir anlamı varmış. Aslında çok anlamlı bir isim değil mi? Ama ya çağrıştırdıkları...

Perisah koysalarmis. Bizim de semsiye diye komsu vardi. Oglan olsa semsi koyacaklarmis kiz olunca hic baska isim kalmamis gibi sonuna ye eklemisler. Bir durun da su isme uzaktan bir bakin hic olmus mu...

Mahmutlar hep tembel

Cocuklar hakli. "Amaaan bebek halimle mahmut yaptiniz, kendimi 7 cocugunu da evlendirmis her birinden ucer beser torunu olmus, kahvede demli cay esliginde gecen sene tarladaki ispanagini kaca sattigini anlatan mahmut emmi gibi hissediyorum. Okuyup napicam benden gecmis artik okuyan okusun bana dokunmayin" demez mi.

Kocam öğretmen olsa ve kızım olsa adını Zümrem koyardım:KK70:

Ahah dimi ogretmenler cok kullaniyor.

Bence ismin anlami daha cok onemli. Tanem isminin anlami 1 tane 1 adet demek. 1 tane olan özeldir bir anlami var. Deniz ismiyle dalga geçildigini gormedim ama demode bana kalirsa. 40 yasinda kadinin adamin da ismi Deniz.
Ben nasip olurda oglan cocugum olursa adını ya Kartal koymak istiyorum ( besiktasli degilim! )
Yada adaleti temsil ettigi için Ömer.
Kiz evladim olursa da İz koymayi düşünüyorum uzun yillardir. Bir yere girmeden önce ismi dikkat ceksin isterim. Sizce benim dedigim isimler nasıl.
Aaa bende Iz ismini kızıma koymak istiyorum. Gel gelelim esim istemiyor :mad:

Eşimin ismi de Deniz genelde kız ismi diye anlaşılıyor. Hiçte ismiyle dalga geçeni duymadım. Bayılırım Deniz diye seslenmeye insana huzur veriyor. Şimdiden hayırlı olsun kızınız Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin:KK9::KK8:

Uyuyamadım. Şuraya hayatım boyunca karşılaştığım tuhaf isimleri yazayım bari. Koymayın çocuklarınıza garip isimler.

Aya, arapça mucize demekmiş. Ne meraklıyız arapça isimlere. Benim aklıma el ayası geliyor direkt. Bir de ne mucizesi kardeş, dünyada saniyede dört bebek doğuyor yahu.

Bir, bu yetmişli yaşlarda bir amcaydı. Utanıp sormamıştım "neden bir" diye.

favorim ürün:KK70: en zorlaması o olmuş bence ...

Back
X