- 26 Ağustos 2016
- 3.616
- 3.867
- 133
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
Cok tatlisinizben orayı atlamışım pardon:)ShellShock
Destina çok guzel bir isim bence. ama kulaga guzel geliyor yoksa anlami kader demek. Despina da koyuyorlar ama anlami Meryem Ana dan gelen bakire demek. Tanem guzel degil Deniz de unisex oldugu icin Deniz yerine Derya daha guzel olur
Şu an dersine girdiğim sınıfların en çok kullanılan kız isimlerini söyledinDerin, Duru, Alara ve bir zamanların modası da Lâl. Adım başı Lâl vardı
Destina ismini ben de çok seviyorum ama eşim beğenmiyorŞarkısı da var... Destinaaaaaa diye
Şu an dersine girdiğim sınıfların en çok kullanılan kız isimlerini söyledinErkeklerde de Berk Batu Efe Kaan.. İsimler güzel fakat dönem isimleri olunca sevmiyorum sıradanlaşıyor taklit sevmem kızım oğlum olursa orjinal isim koyacam Ahmet Mehmet Ayşe Fatma gibi
Elizan evet anlam olarak güzel ama ne bileyimBi gun kizim olursa ismini ya elizan yada mihrimah koycam elizanin anlami uzaktan gelen ezan sesi anlamida cok hosuma gidiyo mihrimah gunes ve ay hikayesimi biliyosunuzdur
Anladım haklısınız peki en içinize sinen isim olur inşallah ortak olarakCok tesekkur ederim. Amin insallah :)
Bu isinlerden Kutay i da istedim, uzun sure Kutay olacak dedik hatta kizimla.
Ama esim sanki cok zorlama bir isim diyor.
O bir sey deyince de ben uzaklasiyorum isimden malesef.
Doruk da guzel aslinda begendim, bir de onu onereyim, teşekkürler :)
Tanem ne? Neyin tanesi? Bana çok manasız geldi kusura bakmayın. Deniz de o kadar çok var ki önüm, arkam, sağım, solum Deniz. Üstelik unisex. Deniz Hanım mı Deniz Bey mi karmaşası yaşayacak büyüyünce. Başka isim mi kalmadı? Feryal duymuştum mesela, anlamını unuttum şimdi ama çok beğenmiştim. Miray koyacak arkadaşım kızına, ay yüzlü demek. Müge var, müge çiçeği...
Müge ismini ben de beğeniyorum. :)
Miray ise yine isim sitelerinin uydurması... Miray tıpkı Miran, Mirza gibi erkek ismi aslında. Bu 3 isim de mir kelimesinden geliyor, mir = bey (Farsça'da).
http://tdk.gov.tr/index.php?option=...uid=5549&guid=TDK.GTS.583a1c8c7a00d7.96968608
Bu anlamına rağmen Tdk'nin "kız ismi" altında yazması tuhaf tabi.
Bence anlamından 100% emin olduğumuz isimler koymak çooook daha mantıklı.
Miray, Elizan gibi isimler koyacağıma Deniz, Tanem, Müge, Derya, Inci, Sevgi, Canan gibi bir isim tercih ederim. Bu son saydıklarımın anlamları en azından net.
Bende daha cok mihrimah dan yanayim ama dogmamis cocuga don bicmek benimki insallah Allahim bi tane de kiz cocuk nasip eder :) 2sinden birini seccemElizan evet anlam olarak güzel ama ne bileyim
Mihrimah güzel seçim ama
Kızımın adi sare bende sevıyorum1.Güzel, iyi ahlaklı,2. cesur,yiğit ,yurekli 3.zeki,bilgili kadın... Arapça kelime evet..kızım olursa koymak isterim Sâre ısminide beğeniyorum
Bera hatta Mustafa bera olabıkırDeniz cok guzel bir isim. Eşimi razi edemedigimden ogluma koyamiyorum.
Dogum geldi catti bizim oglan hala isimsiz.
Keske bana da yardimci olsaniz. ( Turkce isim koymak istiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?