• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Tanem isminde Tanidigim 4 çocuk var ve hepsi de inanılmaz şımarık anne babalarini parmağında oynatiyor hatta sülalelerini ben isimlerin insanları etkilediğini düşünüyorum ve tanem ismini kızıma asla koymazdim bu 4 çocuk örneğini gördükten sonra....Deniz bence daha güzel ...benim kizimin adı zeynep asya hem modern hemde geçmişten gonumuze herkesin kullandigi bir ismi var büyüyünce hangisini isterse onu kullansın ...bir cocugum daha olursa kiz ya da erkek farketmez hertürlü deniz ismi olacak . ..bir cocugumuz olmali adı deniz olmalı deniz kadar engin...

Son düzenleme:
Benim kızın adı irem.
Adı sakine de olsaydı benim Prensesim olacaktı:anne:
Allah kısmet ederse Bir ömür söyleyeceksiniz bu ismi, gönlünüzden geçene bakın derim.

Not:Tanemi sevmedim, Deniz de erkeklerde daha çok hoşuma gidiyor.

Uydur uydur isim diye sal ortalığa.

Belinez, cennet irmağının içindeki parlak taş.

Huntay, cennetteki hurma ağacının yaprağı.

Kubay, kutsal ışık nur anlamına gelsin.

Miraz, yüce büyük kişi falan olsun.

Ben gidip bunları bir isim anlamı veren siteye gireyim. Bakalım koyan olacak mı?
Ahahahah huntay şahane:rolleyes: bayıldım:rolleyes:

Anlamı önemli anlamı önemli demissiniz de kimse anlamını bilmiyor ki. Berva olsun sallıyorum , Anlamı da cennette elmadan alınan ilk ısırık olsun. Tanıştınız biriyle adım Berva, aaa ne hoş cenneteki elma falan mı gelecek karşıdaki kişinin aklına. Neyi çağrıştırdığı, kimi çağrıştırdığı daha önemli. Bunlar arapça , farsça kökenli isimler için geçerli tabi. Türkçe ismin anlamını aciklamaya gerek yok, söyleyince anlaşılıyor zaten. Deniz deyince herkesin gözünde deniz canlanıyor.

Destina çok guzel bir isim bence. ama kulaga guzel geliyor yoksa anlami kader demek. Despina da koyuyorlar ama anlami Meryem Ana dan gelen bakire demek. Tanem guzel degil Deniz de unisex oldugu icin Deniz yerine Derya daha guzel olur

Telaffuzda sikinti yasanacak isimleri asla koymam, unisex isimleri asla koymam, sirf farkli olsun diye eciş bücüş isimler asla koymam, her ortamda isminin nasil okundugunu, nasil yazildigini kodlamak zorunda olacagi isimleri asla koymam. Benim ismim bugune kadar kimsede gormedigim bir isim. Yani asil isim olarak cok olmasa da var ozellikle yeni nesilde var ama bende bi harf fazlasi var her girdigim ortamda aciklamak zorunda kaldim. Kotu degil, hatta herkese cok hos geliyor ama ben surekli aciklama yapmaktan biktim o yuzden cocuguma zorluk cikaracak isim koymam.
Bence siz de ikisinden de vazgecin.

İleride bir kedi daha sahiplenirsem bu konuyu açıcam, güzel kedi isimleri var:D Lina kedimin ismi mesela millet kızına koyuyor şimdi.
Ay elif zeynep denizden de ben yıldım artık. Herkesin ismi zeynep. Herkesin ismi deniz.

İleride bir kedi daha sahiplenirsem bu konuyu açıcam, güzel kedi isimleri var:KK70: Lina kedimin ismi mesela millet kızına koyuyor şimdi.
Ay elif zeynep denizden de ben yıldım artık. Herkesin ismi zeynep. Herkesin ismi deniz.

Benim de kedimin ismi geceydi. Geçenlerde gece isminde bir kadınla tanıştım. Bildiğin kadın ama böyle otuzlu yaşların ortasında falan.

Dönem isimleri koymayın derim :KK70: Ben öğretmenim her sene gelen öğrencilerden doğdukları senenin isim modalarını görebiliyorum çok itici geliyor bana şahsen. Aynı sınıfta bir sürü şu an Alara, Derin, Duru var. Özel olayım derken sıradan oluyor bu şekilde.

Derin, Duru, Alara ve bir zamanların modası da Lâl. Adım başı Lâl vardı :işsiz:

Duyulmamis isimler koyucam diye ne kadar kasiyosunuz ?mina alya arya bunlar yabanci isimlere ozenti gibi bence.
Deniz cok hos.Yegenimin adi deniz bahsettiginiz sakalar hic yapilmadi.

Tanem diye isim mi olur ya..afedersiniz ama bana bu son zamanlarda çıkan isimler çok saçma geliyor.Ne güzel eski asil türkçe isimlerimiz vardı ne oldu onlara..
Denizi bilmem ama ben Tanem isminı vermektense Melehat ismini bile tercih ederim.

:KK70:

Back