• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Ben sene 2009 du sanırım armin diye bi arkadaşı vardı kuzenin
aman allahım isme öldüm bittim
bir isim bu kadar karizma olur (bence)
O zaman içimden dedim ki kız da olsa erkek de olsa ismi armin olucak dedim çocuğumun bir gün...
kısmet 2016 da oldu ve aksi gibi moda oldu
armina armin mina vs ler....olsun :D

ben herkesin aksine ilginç isimler severim
Ve bu cesareti bulanlara hayranım ;)

Destina çok guzel bir isim bence. ama kulaga guzel geliyor yoksa anlami kader demek. Despina da koyuyorlar ama anlami Meryem Ana dan gelen bakire demek. Tanem guzel degil Deniz de unisex oldugu icin Deniz yerine Derya daha guzel olur

Destina ismini ben de çok seviyorum ama eşim beğenmiyor :110: Şarkısı da var... Destinaaaaaa diye :anneadayı:

Derin, Duru, Alara ve bir zamanların modası da Lâl. Adım başı Lâl vardı :işsiz:
Şu an dersine girdiğim sınıfların en çok kullanılan kız isimlerini söyledin :D Erkeklerde de Berk Batu Efe Kaan.. İsimler güzel fakat dönem isimleri olunca sevmiyorum sıradanlaşıyor taklit sevmem kızım oğlum olursa orjinal isim koyacam Ahmet Mehmet Ayşe Fatma gibi :D

Destina ismini ben de çok seviyorum ama eşim beğenmiyor :110: Şarkısı da var... Destinaaaaaa diye :anneadayı:

Ya gercekten cok guzel bende cok begeniyorum :KK200: Ama yanina bir isim eklemek daha lazim sanki cok uzak duruyor turkceye. Bide yunan kokenli isim oldugundan su perisi anlaminda mitolojik anlam iceriyor. Eskiden Cemre isterdim eski sevgilimin isminin kadin versiyonu diye simdi ona en uzak olan isim Destina dusunuyorum :bicak:

Şimdi seninde dediğin gibi deniz unisex olduğu için yanına bi isim daha koymalısın .yada neden ikisinide koymayı düşünmüyorsun . Bu arada Deniz ismi Şuan çok popüler tvde dizilerde heryerde duyar olduk . Tanem daha hoş Bence çok naif geliyor kulağa . Bu arada tanıdığım var bi tane kızının ismi Birce deniz Belki sana da fikir olur .:KK49::KK49:

Şu an dersine girdiğim sınıfların en çok kullanılan kız isimlerini söyledin :KK70: Erkeklerde de Berk Batu Efe Kaan.. İsimler güzel fakat dönem isimleri olunca sevmiyorum sıradanlaşıyor taklit sevmem kızım oğlum olursa orjinal isim koyacam Ahmet Mehmet Ayşe Fatma gibi :KK70:

Bi de Aleyna var tabii. Ettehiyatude geçiyor diye koyuyorlarmış.

Bi gun kizim olursa ismini ya elizan yada mihrimah koycam elizanin anlami uzaktan gelen ezan sesi anlamida cok hosuma gidiyo mihrimah gunes ve ay hikayesimi biliyosunuzdur

benim kızımın adida deniz 13 aylik oldu kizim... o yüzden ben deniz diyorum

Cok tesekkur ederim. Amin insallah :)
Bu isinlerden Kutay i da istedim, uzun sure Kutay olacak dedik hatta kizimla.
Ama esim sanki cok zorlama bir isim diyor.
O bir sey deyince de ben uzaklasiyorum isimden malesef.
Doruk da guzel aslinda begendim, bir de onu onereyim, teşekkürler :)
Anladım haklısınız peki en içinize sinen isim olur inşallah ortak olarak :KK24:
Bu sefer doruk ismi ortak kararınız olur belki kimbilir, rica ederim ne demek:KK33:

Tanem ne? Neyin tanesi? Bana çok manasız geldi kusura bakmayın. Deniz de o kadar çok var ki önüm, arkam, sağım, solum Deniz. Üstelik unisex. Deniz Hanım mı Deniz Bey mi karmaşası yaşayacak büyüyünce. Başka isim mi kalmadı? Feryal duymuştum mesela, anlamını unuttum şimdi ama çok beğenmiştim. Miray koyacak arkadaşım kızına, ay yüzlü demek. Müge var, müge çiçeği...

Müge ismini ben de beğeniyorum. :)

Miray ise yine isim sitelerinin uydurması... Miray tıpkı Miran, Mirza gibi erkek ismi aslında. Bu 3 isim de mir kelimesinden geliyor, mir = bey (Farsça'da).

http://tdk.gov.tr/index.php?option=...uid=5549&guid=TDK.GTS.583a1c8c7a00d7.96968608

Bu anlamına rağmen Tdk'nin "kız ismi" altında yazması tuhaf tabi. :D

Bence anlamından 100% emin olduğumuz isimler koymak çooook daha mantıklı.
Miray, Elizan gibi isimler koyacağıma Deniz, Tanem, Müge, Derya, Inci, Sevgi, Canan gibi bir isim tercih ederim. Bu son saydıklarımın anlamları en azından net.

Müge ismini ben de beğeniyorum. :)

Miray ise yine isim sitelerinin uydurması... Miray tıpkı Miran, Mirza gibi erkek ismi aslında. Bu 3 isim de mir kelimesinden geliyor, mir = bey (Farsça'da).

http://tdk.gov.tr/index.php?option=...uid=5549&guid=TDK.GTS.583a1c8c7a00d7.96968608

Bu anlamına rağmen Tdk'nin "kız ismi" altında yazması tuhaf tabi. :KK70:

Bence anlamından 100% emin olduğumuz isimler koymak çooook daha mantıklı.
Miray, Elizan gibi isimler koyacağıma Deniz, Tanem, Müge, Derya, Inci, Sevgi, Canan gibi bir isim tercih ederim. Bu son saydıklarımın anlamları en azından net.

İnci ismini çok severim ben. Çok güzel bir isim :KK68:

Bir de Mihra demişti arkadaşım, kızı olacak isim arıyor. Mihra da ay yüzlü demekmiş, kız taktı aylı isimlere öldürecek beni Dedim ki telefonda anlaşılmaz Mihra, koyacak galiba ta Mihra ya Miray bakalım :ıslık:

Bence Müge, İnci, Nergis, Işın, Begüm güzel isimler :KK68:

Deniz cok guzel bir isim. Eşimi razi edemedigimden ogluma koyamiyorum.
Dogum geldi catti bizim oglan hala isimsiz.
Keske bana da yardimci olsaniz. ( Turkce isim koymak istiyorum)
Bera hatta Mustafa bera olabıkır

Serra
Aysima
Duru
Bende bu isimleri seviyorum mesela anlamlarını arastırabilirsiniz.
Tanem bencede hos değil iyiki vazgecmissiniz.

Back