- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
-
- Konu Sahibi ervanazlim
Kız su koymadan nasıl pişiyor etim yanar diye korkuma yapamamMerhabalarsize Harika bir et yemeği tarifiyle geldim... yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği kadar lezzetli bir yemek hem de çok kolay ve uğraştırmıyor
Gelelim tarife
Malzemeler
1 kilo kırmızı et
1 büyük baş soğan
1 er çay kaşığı tuz, karabiber
et yağsız ise iki yemek kaşığı sıvıyağ
Eki Görüntüle 2309231
baharatları koyuyoruz ben çok az sıvıyağ ekledim... iyice karıştırdıktan sonra düdüklü tenceremize etleri koyuyoruz... soğanı tam parçalamadan artı işareti olacak şekilde kesiyoruz ( fotoğrafta belli oluyor )
Eki Görüntüle 2309230 Eki Görüntüle 2309232
Eki Görüntüle 2309234
HİÇ SU KOYMUYORUZ
Düdüklünün ağzını kapatıp en yüksek ayarın da (üzerin de 0-1-2 yazıyor bende) 2 ye getirip yaklaşık 1 saat 45 dakika pişiriyoruz...
Çok önemli
Ocağımızın en küçük gözünde pişirme yapacağız. 10 dakika altı tam açık kaldıktan sonra ip gibi ince yanacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz... eğer etiniz fazla ise 2 saat pişirin
Eki Görüntüle 2309245
Etler pişene kadar közmatikte domates biber pişirdim
Eki Görüntüle 2309233
Veee etlerimiz de pişti
Eki Görüntüle 2309235 Eki Görüntüle 2309236
Gördüğünüz gibi için de suyu var ☺ Ve hayatınızda yiyeceğiniz en lezzetli ettir suyunu şakın dökmeyin yemeğin yanın da yemiyorsanız bile çorbalarınıza koyarsınız...
Benim davet yemeklerimin vazgeçilmezidir... dışarda 2 kişi tıka basa et yemek istesek 150₺ den aşağı kurtulamayız ama bu şekilde hem ekonomik hem de lezzetli et yemiş oluyoruz ☺
Kesinlikle denemelisiniz... Etler kemikten ayrılıyor lime lime oluyor
Sunuma geçebilirim artık
Eki Görüntüle 2309237 Eki Görüntüle 2309238 Eki Görüntüle 2309239
Yaa sen ne tatlısın
Ocağın nasıl ayarlanacağına kadar bilgi vermişsin hemde fotolu
Çok kısık ateşte piştiği için harlı ateşte olduğu gibi düdüklü ötmüyorKız su koymadan nasıl pişiyor etim yanar diye korkuma yapamam
Daha düdüklüde kuru fasulye pişiremiyorum ben maaşallah sana
Çok teşekkür ederimTandırı son anda fark ettim. Tebrik etmeden olmazdı. Ellerine sağlık Jennacim. Pamuk gibi yumuşacık enfes bir görüntüsü var. Başarılar seninle olsun canım.
Ervanazlim anlayışına sığınıyorum Jenna demişim sana. Çok özür dilerim. Mahcup oldum.Çok teşekkür ederim
Ervanazlim anlayışına sığınıyorum Jenna demişim sana. Çok özür dilerim. Mahcup oldum.Şansın bol olsun canım.
Ellerine sağlık erva çok iştah çekici olmuş,başarılar dilerim.Merhabalarsize Harika bir et yemeği tarifiyle geldim... yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği kadar lezzetli bir yemek hem de çok kolay ve uğraştırmıyor
Gelelim tarife
Malzemeler
1 kilo kırmızı et
1 büyük baş soğan
1 er çay kaşığı tuz, karabiber
et yağsız ise iki yemek kaşığı sıvıyağ
Eki Görüntüle 2309231
baharatları koyuyoruz ben çok az sıvıyağ ekledim... iyice karıştırdıktan sonra düdüklü tenceremize etleri koyuyoruz... soğanı tam parçalamadan artı işareti olacak şekilde kesiyoruz ( fotoğrafta belli oluyor )
Eki Görüntüle 2309230 Eki Görüntüle 2309232
Eki Görüntüle 2309234
HİÇ SU KOYMUYORUZ
Düdüklünün ağzını kapatıp en yüksek ayarın da (üzerin de 0-1-2 yazıyor bende) 2 ye getirip yaklaşık 1 saat 45 dakika pişiriyoruz...
Çok önemli
Ocağımızın en küçük gözünde pişirme yapacağız. 10 dakika altı tam açık kaldıktan sonra ip gibi ince yanacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz... eğer etiniz fazla ise 2 saat pişirin
Eki Görüntüle 2309245
Etler pişene kadar közmatikte domates biber pişirdim
Eki Görüntüle 2309233
Veee etlerimiz de pişti
Eki Görüntüle 2309235 Eki Görüntüle 2309236
Gördüğünüz gibi için de suyu var ☺ Ve hayatınızda yiyeceğiniz en lezzetli ettir suyunu şakın dökmeyin yemeğin yanın da yemiyorsanız bile çorbalarınıza koyarsınız...
Benim davet yemeklerimin vazgeçilmezidir... dışarda 2 kişi tıka basa et yemek istesek 150₺ den aşağı kurtulamayız ama bu şekilde hem ekonomik hem de lezzetli et yemiş oluyoruz ☺
Kesinlikle denemelisiniz... Etler kemikten ayrılıyor lime lime oluyor
Sunuma geçebilirim artık
Eki Görüntüle 2309237 Eki Görüntüle 2309238 Eki Görüntüle 2309239
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık erva çok iştah çekici olmuş,başarılar dilerim.