Et Yemekleri Tandır - Yayla Kasabı Sponsorluğunda

ervanazlim

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.122
11.797
Merhabalar size Harika bir et yemeği tarifiyle geldim... yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği kadar lezzetli bir yemek hem de çok kolay ve uğraştırmıyor
Gelelim tarife

Malzemeler

1 kilo kırmızı et
1 büyük baş soğan
1 er çay kaşığı tuz, karabiber
et yağsız ise iki yemek kaşığı sıvıyağ

baharatları koyuyoruz ben çok az sıvıyağ ekledim... iyice karıştırdıktan sonra düdüklü tenceremize etleri koyuyoruz... soğanı tam parçalamadan artı işareti olacak şekilde kesiyoruz ( fotoğrafta belli oluyor )

HİÇ SU KOYMUYORUZ

Düdüklünün ağzını kapatıp en yüksek ayarın da (üzerin de 0-1-2 yazıyor bende) 2 ye getirip yaklaşık 1 saat 45 dakika pişiriyoruz...

Çok önemli
Ocağımızın en küçük gözünde pişirme yapacağız. 10 dakika altı tam açık kaldıktan sonra ip gibi ince yanacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz... eğer etiniz fazla ise 2 saat pişirin

Etler pişene kadar közmatikte domates biber pişirdim

Veee etlerimiz de pişti

Gördüğünüz gibi için de suyu var ☺ Ve hayatınızda yiyeceğiniz en lezzetli ettir suyunu şakın dökmeyin yemeğin yanın da yemiyorsanız bile çorbalarınıza koyarsınız...

Benim davet yemeklerimin vazgeçilmezidir... dışarda 2 kişi tıka basa et yemek istesek 150₺ den aşağı kurtulamayız ama bu şekilde hem ekonomik hem de lezzetli et yemiş oluyoruz ☺

Kesinlikle denemelisiniz... Etler kemikten ayrılıyor lime lime oluyor

Sunuma geçebilirim artık

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine ssaglik yarismada bol sans

Sunum daha güzel olabilirdi iki bebe ağlıyordu fotoyu çektiğimde üzerim de baskı vardı anlayacağınız gün ışığını da yakalayamadım akşam yemeği olduğu için

ben bunun tavuklusunu yapıyorum o da güzel oluyor
düdüklünün yüksek ayarı demişsin ama benim düdüklüm klasik düdüklülerden nasıl yapmam lazım deneyeceğim bu tarifi
ervanazlim

ben bunun tavuklusunu yapıyorum o da güzel oluyor
düdüklünün yüksek ayarı demişsin ama benim düdüklüm klasik düdüklülerden nasıl yapmam lazım deneyeceğim bu tarifi
ervanazlim
Klasik düdüklü de de oluyor canım annem de yapmıştım normal kapat tavuk yaptım çok lezzetli oluyor ya... ateşe dikkat et yalnız kısık olsun

Klasik düdüklü de de oluyor canım annem de yapmıştım normal kapat ☺ tavuk yaptım çok lezzetli oluyor ya... ateşe dikkat et yalnız kısık olsun
tavukta kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte pişiriyorum eti de öyle yapsam olur sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…