Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

savcılığa dilekçe verip mi yapmalıyım nasıl olmalı? Ben evdeyken dinliyorum ama sadece eşimin konuşmalarını, adamınkileri dinleyeniyorum
Yani telefona program kurabilirsiniz ya da sadece konuşuyorlar mı ? Mesajlaşma falan yok mu ay allah korusun başıma gelse eşime dinleme cihazı bile takardım :KK57: siz bu işin peşini bırakmayın hanımefendi. Görüşüyorlar mı bunlar peki görüştüklerinde ne yaptığını öğrenmeniz gerekiyor. Yanlış anlamayın cahil insanlar değilsiniz ki durumun çok farkındasınız yani bu ‘benim kocam başkasının lafıyla hareket ediyor bırakıyım gitsin’ tavrıyla çözülecek durum değil anlatırken gözlerinin içi parlıyor diyorsunuz. Bi şekilde çözüp sonrada kendinizi kurtarmalısınız

Esiniz birinin yonlendirmesine ihtiyac duyuyor bu kisi onceden kimdi? Siz miydiniz?

Esinizin kisilik yapisi bu sekilde birine baglanip onun etkisinde olmaya yatkinsa ki oyle gorunuyor onu kendi etkiniz altina almak disinda ne yapilabilir ki?

Sanirim onceden sizi cok dinlerdi cunku gucluydunuz ama hamilelik ve sonrasindaki sureclerdeki duygusal zayifliginizda ve onun en acikli surecinde bu adam kumandayi ele almis

Keske esiniz birey olarak saglam durmak icin destek alsa uzman birinden.

Ay bacim belki o adam degil ama baskasi yapmış olmasin. Hani su ara acma yok sogutma büyüsü. Bende hep cevreden duyuyom nekadar dogru bilemem ama dinimizde buyu var zaten..

Bu işin içinde başka bir iş var zaten
Arabamız var sadece diyorsun
Dolandıramaz diyorsun
Fakat kredi çektirebilir
İmza attırabilir
Müritmiş şeyhmiş,bunlar aksine yapıcı insan olur
Neden yuva yıkmaya senden soğutmaya çalışsın?
Bu işin sonu dolandırıcılık
İlk ihtimal mi?yoksa bu mu ?
En iyi sen bilip öğrenirsin
Ama çok ilginç

Bu şahıs yaşça eşinizden büyük sanırım.Eşiniz onu abisi yerine koymuş.Abisi ile olan iletişim ve ilişki şeklini şimdi bu kişiyle yaşıyor.Adam,eşinizi kalan yetim yeğenleri vs.gibi konularda konuşup çok fazla etki altına almış.Bir şekilde manipüle etmiş.Şu aşamada adam her istediğini yaptırabilir eşinize.Siz ne söylesenizde dinlemez sizi.Hatta sizi suçlu bile görür.Eşinizin başka sıkıntıları varsa;mesela uykusuzluk sorunu,öfke kontrolü sağlayamama gibi.İş yerinden bir yakın arkadaş ya da amiri konumundaki bir kişinin tavsiyesi ile psikoloğa yönlendirilmeli.(Bu yönlendirmeyi siz yaparsanız sizi dinlemeyebilir)Psikoloğa giderse zaten,psikolog bu sorunu farkeder ve çözülebilir diye düşündüm.Bu belli bir zaman alacaktır..Bu zamandada sabırlı olmanız gerekecek.Keşke bu adam kendiliğinden bir bahane olsada uzaklaşsa eşinizden.O zaman daha kolay olur işiniz.

Benim de aklıma tuhaf seyler geldi. Yoksa kim ki elin adamı gece yarısına kadar konuşmak lafını dinlemek vs. Garipsedim acıkcası. Biraz araştırın derim

Daha bu ne ki:KK43:
Doğum yaptığım akşam eşim yanıma diye geldi yarım saat durdur durmadı gitti kantinde bu adamla bi saat oturdu.mesaj atınca yanıma gelip on dk sonra artık gideyim oğlum merak eder dedi.oğlum da bi ahbabın evindeydi ve o adam da orda kaldı o gece.ben bu konuda isyan edince yalnız konuşması gereken şeyler varmış, benim yanımda annem varmış mış mış
Ben de annem ilk gece kötü oldu ikinci gece sen kal yanımda diye tutturdum ve ikinci gece hastanede refakatçim olarak o kaldı.bunları falan kullanmış olmalı o adam
Bir yaşıma daha girdim,nasıl bir konu bu böyle?
Hocam çok tuhaf ilişkiler içinde eşiniz.
İyi bir psikiyatriste ihtiyacınız var.

Siz niye bu tuhaflığı sineye çekiyorsunuz hiç anlayamadım.
Eşim olacak adam, elin herifiyle benim hakkımda konuşup beni kritik edecek ve o ne derse bana öyle davranacak öyle mi?
Akıl hocanla ile sana mutluluklar dilerim deyip valizini kapının önüne koyarım.
Kilidi de değiştiririm.
Otursun, o düşünsün sonrasını.
Gitsin, akıl hocasıyla aynı evde yaşasın,
telefon parası ödemeden, istediği her an sohbet edip akıl alsın.
Kusura bakmayın, hepinizin tutum ve davranışları birbirinden tuhaf.
Ya bana hep normal gösterdi bunları, sen fesatsın bencilsin diye diye sindirdi. Ve çıkmazdayım şu an ama yorumlarınızı okudukça geç kalmışım dedim.çocuklarım küçük kıyamıyorum ama kararımdan dönmemeliyim
Eşiniz cinsel yöneliminin farkına geç varmış olabilir mi? Çünkü bana hiç normal gelmedi iki erkeğin sabaha kadar telefonda konuşması
Yok işte dinledim öyle bi şey değil:KK43:
Eşiniz değil de x kişisi için dedim. Yengede gözü var da kaleyi içten fethedeyim tarzında bir yaklaşımı mı var gibisinden. Ama bu cikarimlarin da faydası yok. Eşinizin sizi kaybetme korkusu yok gibi. Çok rahat davranıyor. Her abisi ölen karısını mi bosasin sizin ne suçunuz var da böyle durumlar yaşıyorsunuz. Her yakını ölen ailesine böyle davranamıyor ki bilakis ailesine sıkı sıkı sarılarak asıyor insanlar eşinizin ciddi bir derse ihtiyacı var yelkenleri suya indirmeyin.
Değil mi kesinlikle haklısınız, ben geri adım attıkça kendini vazgeçilmez sanıyor
Cinsel yönelimle ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası, durum tam olarak şeylik müritlik meselesi. Sorun şu ki eşiniz nasıl bu kadar etkilendi? Demek ki o adamın verdiği tavsiyeleri haklı çıkaracak yönde gelişmeler oldu. Mesela sizin dediğim dedik biriyken şuan bu denli sinmiş şekilde davranmanız bile eşiniz için bir referans oluşturuyor, bak haklı çıktı diyor. Yani eşiniz bu gidişle sertliğine sertlik katacak, uyumlu davranarak onu yola getirmeniz zor görünüyor. Eşinizin kaybetme korkusunu yaşaması gerekiyor bence.
Bu korku için ne yapmalıyım?bir de aslında sorun şu ki adam kadın düşmanı olduğu için şu an eşim benden de soğumuş durumda.korku yaşatayım derken çocuklarımı babasız bırakır mıyım?adam elde etmek istediğine ulaşır mı? Mantıklı düşünemiyorum:KK43:
Şeyh mürit işi mi ? Eyvah eyvah. Bu durum da cok cok tehlikeli. Daha bugun esra erolda vardi buna benzer bi konu. Cok yazık cok.
Lafın gelişi olarak dedi aslında yoksa allahtan korkan bi adam yuva yıktırmaz
Yuh bu ne densizlik ne munasebet ya ? Yok mu babaniz kpniz o an orda def edemedi mi ?
vardı da delidir ne dese yeridir diye ses etmediler.babam hiç sevmemiş zaten söyledi

Bu korku için ne yapmalıyım?bir de aslında sorun şu ki adam kadın düşmanı olduğu için şu an eşim benden de soğumuş durumda.korku yaşatayım derken çocuklarımı babasız bırakır mıyım?adam elde etmek istediğine ulaşır mı? Mantıklı düşünemiyorum:KK43:

Şimdiye kadar zaten alttan almışsınız ve değişen bir şey olmamış aksine tam gaz devam ediyor eşiniz. Sizden ve çocuklardan biraz mahrum kalması gerekiyor gibi, ciddi bi konuşma yapmalısınız artık böyle gitmez. Eşinizi biraz sarsmanız lazım, bir döngüye girmiş yuvarlanıyor çünkü.

Yani telefona program kurabilirsiniz ya da sadece konuşuyorlar mı ? Mesajlaşma falan yok mu ay allah korusun başıma gelse eşime dinleme cihazı bile takardım :KK57: siz bu işin peşini bırakmayın hanımefendi. Görüşüyorlar mı bunlar peki görüştüklerinde ne yaptığını öğrenmeniz gerekiyor. Yanlış anlamayın cahil insanlar değilsiniz ki durumun çok farkındasınız yani bu ‘benim kocam başkasının lafıyla hareket ediyor bırakıyım gitsin’ tavrıyla çözülecek durum değil anlatırken gözlerinin içi parlıyor diyorsunuz. Bi şekilde çözüp sonrada kendinizi kurtarmalısınız
Gözlerinin içinin parlamasının sebebi şu: adam yırtık bi tip herkese laf sokuyor bu da eşimin hoşuna gidiyor.ona bu lafı ondan başkası diyemezdi diyor ama eminim başkası dese terbiyesizlikle suçlardı gibi gibi
Görüşüyorlar ne yazık ki. Kv yanına gittiğimizde gidiyor hep. Aklımın almadığı biri 18 diğeri 15 yaşında iki yeğeni ile de gidiyor.eltim de tanıyor bu insanı ve bunlara ses etmiyor.kv, kaynımın yaşasaydı böyle bi şeye asla müsade etmeyeceğini söylüyor.
Esiniz birinin yonlendirmesine ihtiyac duyuyor bu kisi onceden kimdi? Siz miydiniz?

Esinizin kisilik yapisi bu sekilde birine baglanip onun etkisinde olmaya yatkinsa ki oyle gorunuyor onu kendi etkiniz altina almak disinda ne yapilabilir ki?

Sanirim onceden sizi cok dinlerdi cunku gucluydunuz ama hamilelik ve sonrasindaki sureclerdeki duygusal zayifliginizda ve onun en acikli surecinde bu adam kumandayi ele almis

Keske esiniz birey olarak saglam durmak icin destek alsa uzman birinden.
Nokta atışı dedikleri bu olsa gerek, ayakta alkışlıyorum.mesleğinizi sorabilir miyim acaba?☺️ tam olarak dediğiniz gibiydi, eşimin karakteri böyle ama bana bile böyle kör kütük değildi.ben açıklardım aklına yatarsa kabul ederdi.o mantıklı olanı söylerse ben fikrimi değiştirirdim ama genellikle mantıklı olan benim fikrim olurdu.bu sürece kadar çoğunlukla mantık temelli hareket eden biriydim zaten
Tekrar etkiniz altına almak derken bunu yapmam neredeyse imkansız.öyle bi işlenmiş ki her sözüm batıyor ona. Bi yol gösterirseniz sevinirim
Ay bacim belki o adam degil ama baskasi yapmış olmasin. Hani su ara acma yok sogutma büyüsü. Bende hep cevreden duyuyom nekadar dogru bilemem ama dinimizde buyu var zaten..
Evet büyü var ama bi insan bunu niye yapar:KK43: benim de hocaya mı gitmem lazım bunu anlamak için:KK43: bu devirde gerçek hocayı bulmak da zor
Bu işin içinde başka bir iş var zaten
Arabamız var sadece diyorsun
Dolandıramaz diyorsun
Fakat kredi çektirebilir
İmza attırabilir
Müritmiş şeyhmiş,bunlar aksine yapıcı insan olur
Neden yuva yıkmaya senden soğutmaya çalışsın?
Bu işin sonu dolandırıcılık
İlk ihtimal mi?yoksa bu mu ?
En iyi sen bilip öğrenirsin
Ama çok ilginç
yok anlatmak istediğim, adamın büyük şeylerde gözü yok, günlük aylık ihtiyacını karşılatıyor ama ilerde yatinmezse bilemem tabi

Gözlerinin içinin parlamasının sebebi şu: adam yırtık bi tip herkese laf sokuyor bu da eşimin hoşuna gidiyor.ona bu lafı ondan başkası diyemezdi diyor ama eminim başkası dese terbiyesizlikle suçlardı gibi gibi
Görüşüyorlar ne yazık ki. Kv yanına gittiğimizde gidiyor hep. Aklımın almadığı biri 18 diğeri 15 yaşında iki yeğeni ile de gidiyor.eltim de tanıyor bu insanı ve bunlara ses etmiyor.kv, kaynımın yaşasaydı böyle bi şeye asla müsade etmeyeceğini söylüyor.
Yeğenlerinizden öğrenmenin bir yolu yok mu? Evet onu diyorum adama nasıl hayranlık duyuyorsa artık her dediğine. 2 ergen 2 yetişkin 4 erkek sürekli neden görüşür. Ay çocukların aklını da karıştırıcak adamlar

Gerçek hoca vs diye bişey yok bunlara inanmayın inananlardan da uzak durun.
Valla palu ailesi geliyor aklıma okudukça adamın adı tuncer olmasın aman diyim.
Ordada adam cindi büyüydü diyip her suçu işlemiş inanmayın bu saçma şeylere millet marsta koloni kuruyor bizim muhabbetlere bak.

Ah bir de ben bilsem ah:KK43: ama diyorum ya eşim çok beyefendi, dünya iyisi bi insan.bu seneye kadar ev işinde hep yardım ederdi, oğlumu hala o yıkar, aldığıma gittiğime geldiğime karışmaz ama ben de onsuz mümkün olduğunca hareket etmemeye çalışırım.her şey gönlünce olsun diye didinirim hep
Söylemek istemedim ama bu örnek bana o kadar tanıdık geldi ki. Neyse de. Sizin olayınız şeyh . Başka bişey değil.

Sey aklini karistirmak istemem ama soyle mesela cakmiyacagi sekilde bir hesap acsaniz, icinede orta guzellikte bayan resmi vs. Sonra esinize arkadas gibi yaklaşsanız. Yani baskasi agzindan dertlessmiyormus gibi. Belki evliligi ve sizin hakkinizda da konusur. Ben heralde bunu denerdim. Yani esim fake hesaptan isletirdim heralde. Burda okumuştum, kadin kocasini bu sekilde deniyor ve kocasi karimi aldatmistim diye itiraf ediyor felan. Tabi aradaki samimiyet iicn biraz beklemeniz gerekebilir.

Konuyu ilk okuduğumda aralarında duygusal ilişki var diye düşünmüştüm ama yorumlarınızı görünce fikrim değişti.

Eşiniz manipülasyona açık bir karakter gibi. Abisini kaybetmenin üzüntüsüyle daha da kontrolünü kaybetmiş olabilir. Karşıdaki adam da çıkarları uğruna herkesi parmağında oynatan kurnazın teki. Tencere kapak olmuşlar.

Eşinizin psikiyatrik bir rahatsızlığı olabilir. Bir doktorla görüşün. O gitmeden, siz de gidip fikir alabilirsiniz. Bu bir rahatsızlık olabilir mi olamaz mı, uzmanına sorun derim.

Ben büyük ve sinsi bir psikiyatrik rahatsızlıktan şüphelendim. Akıl sağlığı normal bir erkek günlerce başka bir erkekle gece yarılarına kadar telefonla konuşmaz.

@yolcukardelen canim benim işim insan iliskileriyle ilgili ama psikolojiyle bir baglantim yok ha bi de bu ara işsizim :KK43:

Tekrar etki altina almak soyle olabilir mi, niye bu adama danisiyor cunku kendi aklina guvenmiyor.

Siz esinizin kendine guvenmesini saglayabilirsiniz belki. Yani fikir verebilecegi konularda siz ona akil danisin sonra da cok tesekkur edin, takdir edin, aklina hayranlik duyun. Yani esiniz desin ki yahu benim de aklim var :))

Kari koca yakinliginiz ona kendini iyi hissettirsin. Oyle davranin ki sizin yaninizda akilli, guclu bir erkek oldugunu hissetsin. O adama ihtiyaci kalmasin.

Bu şahıs yaşça eşinizden büyük sanırım.Eşiniz onu abisi yerine koymuş.Abisi ile olan iletişim ve ilişki şeklini şimdi bu kişiyle yaşıyor.Adam,eşinizi kalan yetim yeğenleri vs.gibi konularda konuşup çok fazla etki altına almış.Bir şekilde manipüle etmiş.Şu aşamada adam her istediğini yaptırabilir eşinize.Siz ne söylesenizde dinlemez sizi.Hatta sizi suçlu bile görür.Eşinizin başka sıkıntıları varsa;mesela uykusuzluk sorunu,öfke kontrolü sağlayamama gibi.İş yerinden bir yakın arkadaş ya da amiri konumundaki bir kişinin tavsiyesi ile psikoloğa yönlendirilmeli.(Bu yönlendirmeyi siz yaparsanız sizi dinlemeyebilir)Psikoloğa giderse zaten,psikolog bu sorunu farkeder ve çözülebilir diye düşündüm.Bu belli bir zaman alacaktır..Bu zamandada sabırlı olmanız gerekecek.Keşke bu adam kendiliğinden bir bahane olsada uzaklaşsa eşinizden.O zaman daha kolay olur işiniz.
Eltim, o adam ve yeğenleri dışında kimseyi dinlemiyor.bu kişilerde yönlendiremez.kaldı ki psikoloğa gittiğim dönemde beni bile küçümsemişti Allaha sığınmak varken diye ama ben gitmek istediğim için de götürdü ve ben içerdeyken bi saat çocukları gezdirdi.seni de çağırıyor psikolog dediğimde çocukları bahane edip gelmedi
Benim de aklıma tuhaf seyler geldi. Yoksa kim ki elin adamı gece yarısına kadar konuşmak lafını dinlemek vs. Garipsedim acıkcası. Biraz araştırın derim
Ah ah...
Şimdiye kadar zaten alttan almışsınız ve değişen bir şey olmamış aksine tam gaz devam ediyor eşiniz. Sizden ve çocuklardan biraz mahrum kalması gerekiyor gibi, ciddi bi konuşma yapmalısınız artık böyle gitmez. Eşinizi biraz sarsmanız lazım, bir döngüye girmiş yuvarlanıyor çünkü.
o kadar haklısınız ki... ya koparsa tamamen diye cesaret edemedim ben cesaret edemedikçe o da şımardı.babamı aradım bugün anlattım biraz, o da eşimi aramış.
Eşim bundan sonra 5 çocuğum var benim derdi(3 ü
kaynımın kızları)ben de elbette derdim ama birlikte kol kanat gerelim derdim.bu süreçte çocuklarla da aramı açmaya çalıştı o adam ve sanırım eşim de. Sadece büyük kız da biraz etkili oldu.
Misal evime geldi kalmaya.ben iki çocukla onun sevdiği yemekleri tatlıları yapmak için didindim, sadece ortalığı toplayıp gerekli olan yerleri süpürdüm.bu vakitlerde çocuklarla vakit geçirdi ki eşim de çocuklarla vakit geçirmek için geliyor demişti.kızımı uyuttuğum zamanlar oğluma çizgi film açıp sohbet etmeye çalıştım( ki tv almadık çocuklar izlemesin diye, belli çizgi filmleri kısıtlı zamanda izlemesine izin veriyoruz.onun dışında eşim de ben de sürekli oğlumla oynuyoruz).sonraki gün doları çıkardım, ilçe olduğu için gezecek bir yer yok ama hava alsın en azından dedim)
giderken yine beklerim dedim, gülümsedi cevap vermedi.işkillendim, o akşam eşimin konuşmasını dinledim yine. Ben sürekli iş uydurup yapmışım yeğeniyle ilgilenmemişim falan filan.
Aynı yeğeniyle gezmeye gittiklerinde kitapçıya da uğrayacaklardı.şu kitabı da alıver benim adıma dedim(daha önce bahsi geçmişti aramızda)sonrasında unuttum dedi, olabilir dedim inandım. Sonra netten sipariş vereceğimizde o kitabı da istettim.bunu anlatmış yeğenine mesajda o da puf yazmış ve bunu gülerek o adama anlattığında öğrendim.Şimdi yazınca fark ediyorum nasıl sabretmişim.
Ve o kızcağız yetim diye ben hala sıcak davranmaya çalışıyorum:KK43:

X