• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam hayalimdeki aşamaya geldim ancak mutsuzum. Çünkü?

Arkarian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2016
196
113
103
Merhaba arkadaşlar,
Ben önümüzdeki günlerde Allah'ın izniyle atanacağım. 3 seneyi aşkın süredir birlikte olduğum ve ciddi düşündüğüm sevgilim de benim yazdığım yerleri yazdı ve büyük ihtimalle aynı yere gidicez ve kendisini neredeyse 7 aydır görmüyorum :( Buraya kadar her şey güzel. Çünkü sevgilimle öğrencilik yıllarımızda da aynı şehirde olmadığımızdan neredeyse hep bir özlemle geçti beraberliğimiz. Şimdi tam da aynı şehirleri yazmışken ve beraber olucakken mutsuzum. Çünkü babamla tercih sürecimde sırf okuduğum şehri tekrar yazdığım için ve o şehir uzakta olduğu için tartıştık. Bana öyle şeyler söyledi ki, şu an barışmış olsak da kendimi çok ama çok mutsuz hissediyorum. "Bizi hiç düşünme kızım. Sen böyle uzakları yaz. Ölüm var hastalık var, yarın bir gün cenazeme bile yetişemeyeceğin yerleri iste sen hep" dedi bana. Hatta beni desteklediği için abime kızdı vs. Babamın tercih etmemi istediği iller de 2-5 saat aralığında uzaklıklığa sahip yerler ve ben biliyorum ki oraları yazsam babam her zaman benim yanıma gelmicek. Ancak o söylediği sözler öyle ağırıma gitti ki, zaten benim için de zor olan kararı epeyce zorlaştırdı. Sizce ben gerçekten de kötü bir evlat mıyım? Bu süreçte nasıl düşünmem gerekiyor? Lütfen yardımcı olun :(

Hayir neden kötü olasiniz ki? Hayat sizin hayatiniz bence ailelerin belli bi yerden sonra kimsenin hayatina bu denli karışma hakki yok. Hem Ölsem gelemezsin de tamamen duygu sömürüsü öldükten sonra ne degisecek hemen gitmeniz.

Hem atanmak kolay kazanilan bi sey değil yazdığıniz sehirde yasamak istiyorsunuz demek ki yakin olup kötü bi sehirde memur olmak bnde İstemem

Babanızın tavrından hoşlanmadım.

Siz artık bir bireysiniz ve nerede yaşamak, çalışmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz.

Ailenin görevi de destek olmaktır. Bazen verilen kararlar yanlış olabilir, normaldir, ama denemeden bilemeyiz. Hayatta herkesin yanlış yapma hakkı vardır.

Yoo hiçte kötü bir evlat olduğunu göstermez ama uzak yerleri seçmiş olman da aileden uzak kalmak istediğini gösterir.. Baban da haklı olarak alınmış tabi.. sonuçta kendin seçim yaptın.. O da böyle düşünmüştür..

Hayatım önce hakkında hayırlısı olsun demek istiyorum.
Babana gelince biraz duygusal davranmış aslında. Garantici olmak da denebilir biraz. Kızı çok uzaklarda olmasın ne olur ne olmaz diye düşünmüş. Normal de kızmamak lazım Evlat sonuçta. tatlıya da bağlamışsınız. Sana gelince kötü evlat bu tercihle olunmaz kendine haksızlık etme. Hayatını kuracaksın elbette sana nasıl mantıklı geliyorsa içine nasıl siniyorsa öyle yapacaksın. Sonuçta aileni karşına alacak bir şey yapmıyorsun naz mı denir gönül koyma mı denir uzağa gitmeni istemediği için böyle konuşmuş belli ki baban. Alışırsınız zamanla kendini suçlu hissetme mutsuzluğunda bu yüzden bence.

Ben atanarak ailemden 2 saat uzaga geldim atanarak ve çok yararini gördüm. Atanacaginiz yer kaç saat uzaklikta? Uçakla gidilip gelinebilecek bir yerse babaniza o şekilde aciklayabilir misiniz? Ama kötü evlat degilsiniz bence. Öyle düşünüp uzulmeyin. Babanizi ikna etmeye çalışın derim

Hayir neden kötü olasiniz ki? Hayat sizin hayatiniz bence ailelerin belli bi yerden sonra kimsenin hayatina bu denli karışma hakki yok. Hem Ölsem gelemezsin de tamamen duygu sömürüsü öldükten sonra ne degisecek hemen gitmeniz.

Hem atanmak kolay kazanilan bi sey değil yazdığıniz sehirde yasamak istiyorsunuz demek ki yakin olup kötü bi sehirde memur olmak bnde İstemem

Aynen dediğiniz gibi. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Kaldı ki her ne kadar okuduğum şehri yazsam da benim için de tekrar gitmek, orada yeni bir düzen kurmak kolay gelmiyor. Babam zaten uzak olduğu için baştan dedi, "Yerleştirmeye gelemem kızım. Hem çalışıyorum hem de o kadar yolu gözüm kesmiyor. Annenle gidip yerleşirsiniz" dedi. Zaten çalışıyorum diyerek diploma törenime bile gelmedi babam. Aslında kızgınlıklarım öyle çok ki. Ama ne olursa olsun söylediği sözler gücüme gitti. Mantıklı açıdan bakınca kendimi mazur görüyorum. Ama söylediği sözlerin etkisini üstümden atamıyorum.

Hayat sizin hayatiniz ne sevgiliniz ne babaniz hayatinizin sonuna kadar yaninizda olmayacak belki. O yuzden nerede yasamak istiyorsanız orayi yazin.

Bilmem puanım iyiyse yakın yerleri yazardım erkek arkadaşım da oraları yazardı. Kötü evlat değilsinizdir de elinizde fırsat varken yazmamak da garip ne bileyim. Ben ailemin yakında olmasını isterim ki haftasonları çıkıp çıkıp gidebileyim. Ki şimdi de öyleyim havalar iyiyken gidiyorum hep

Babaniz kendince hakli olabilir saygı duymak gerek büyük neticede ama bende bi anne olarak çocuklara bu denli müdahale etmeme taraftariyim belki de ailem tarafından bu şekilde yetistigim içindir cenazeme gelirsin ancak kısmında da her anne baba gibi yaklaşmış normaldir ata sonuçta siz doğru tercih yaptığınıza inaniyorsaniz devam edin zamanla anlayış gösterecektir hic bi ata kıyamaz kolay kolay evladına

Benim babam üniversiteye yerleşirken de gelmedi mezuniyete de gelmedi. Dört sene boyunca hiç gelmedi. Bunlar bahane değil. Yazmışsınız bitmiş niye kendinizi mazur gösterecek şeyler arıyorsunuz

Ben atanarak ailemden 2 saat uzaga geldim atanarak ve çok yararini gördüm. Atanacaginiz yer kaç saat uzaklikta? Uçakla gidilip gelinebilecek bir yerse babaniza o şekilde aciklayabilir misiniz? Ama kötü evlat degilsiniz bence. Öyle düşünüp uzulmeyin. Babanizi ikna etmeye çalışın derim

Atanacağım yer otobüsle 14 saat uzaklıkta. Uçak kullanarak da toplam 3 saate evde olabilirim. Babama bunları açıkladım ama nafile. O arabayla gelebileceği kısa mesafeli yer istiyor. Ancak sevgilimle buluşabiliceğim tek yer yine okuduğum şehirdi. 7 aylık uzaklıkta yeterince üzüldük. Bu şansı da kaçırmak istemedim açıkcası :)

Atanacağım yer otobüsle 14 saat uzaklıkta. Uçak kullanarak da toplam 3 saate evde olabilirim. Babama bunları açıkladım ama nafile. O arabayla gelebileceği kısa mesafeli yer istiyor. Ancak sevgilimle buluşabiliceğim tek yer yine okuduğum şehirdi. 7 aylık uzaklıkta yeterince üzüldük. Bu şansı da kaçırmak istemedim açıkcası :)
O kadar uzağı istemenizi anlayamadım yazacaktım ama bu mesajınızı gördüm. Pişman olmazsınız inş.

baban için üzülme ne güzel inşallah atanırsın hayatını kurarsın..
zaman zaman ailenin yanınada gidersin ne var bunda insanlar aynı şehirde zor görüşüyor da yakın olsan ne olmasan ne...

Benim babam üniversiteye yerleşirken de gelmedi mezuniyete de gelmedi. Dört sene boyunca hiç gelmedi. Bunlar bahane değil. Yazmışsınız bitmiş niye kendinizi mazur gösterecek şeyler arıyorsunuz

Yazdım evet. Kendimi mazur gösterecek bahaneler de aramıyorum. Sadece paylaşmak istedim. Dediğim gibi kendimi de çok kötü hissettim bir evlat olarak o sözleri duyduktan sonra. Ben babamı çok seviyorum zaten. Ne olursa olsun o benim canımın içi. Olayın içinde olunca insan göremez ya doğrusunu yanlışını. Benimki de biraz o ihtiyacın verdiği bir yazma gereksinimi bu kadar.

ooo çok uzakmış ama ya

Millet Amerika'ya gidiyor ya okumaya, çalışmaya.

Uçaktan korkmuyorsan uzak değil bence.

hiç binmedim otobüsle hayal ettim direk o yüzden biraz uzak geldi ha deyince gidip gelinmez....
he yakın olsa da yinede öyle gidip gelme olmaz da işte..

Kötü evlat değilsin ama baban haksız da değil. Uzaklarda okudun ettin artık seni yakınlarında istiyolar. Evlada hasret kalmak zor. Anne baba olunca anlarsın onları da düşünmek lazım. Hadi gittin sevdiceğinle aynı yere ve anlaşamadın ayrıldın. Babanı kırdığına değer mi. Ama yaşam standartı olarak ailenin yaşadığı yer iyi değilse o ayrı hani küçüktür sevmiyosundur falan filan.

Back