- 15 Kasım 2014
- 1.234
- 1.732
- 133
Taşınırsanız buradaki düzeninizin bozulması kaçınılmaz, bir de 10 yıllık süreden bahsediyoruz. Ama İngiltere'nin aradığı kalifiye elemanlardan biriyseniz, sizin kariyer hayatınız daha kolay ilerler belki.öğretmenlikle alakam olmamakla beraber bir süredir ben de yurtdışına yerleşme planları yapıyorum.
işimle ilgili imkan çok olduğu için asıl hedefim ingiltere. tam bir sokağa çıkma yasağı yok, açık alanlara-marketlere-işe gidiş geliş serbest. ancak restaurantlar ve cafeler kapalı. orada yaşayan bir arkadaşım aldığım bilgi de bu yönde.
kendimi idare edecek birikimim olsa da bir yandan pandemi döneminde ailemi bırakmak zor geliyor, bir yandan da geleceğim için adım atmak istiyorum.
ki 36 yaşındayım, 10 yıllık iş hayatımı yakıp gitmiş olacağım gidersem.
kafam çok karışık.
belki bu başlık bana da umut ve fikir olur diye yazmak istedim.
Salgın için de söyleyebileceğim, uluslararası giriş-çıkışlar yapılıyor. Ama sizin içiniz rahat eder mi giderseniz? Neredeyse hiçbir ülke "toplumsal bağışıklık" dediğimiz durumu kazanabilmiş değil, bizim ülke dahil. Orada yaşayan arkadaşınız orada iş çevresi ve sosyal çevre edinmenize vesile olabilecek mi? Çünkü bu dönemde bunları edinmek eskisinden daha uzun sürecek gibi hissediyorum.
Ama benden şanslı sayılırsınız. Hâlihazırda işiniz var, finansal durumunuz da orada yeni bir düzen kuracak düzeydeymiş. Eğer yukarıda bahsettiğim risklere göğüs gerebilecekseniz ve bu konu üzerinde çok iyi düşündüyseniz, bence durmayın.
Merak ettiğim, İngiltere'deki firmalarla iş için görüştünüz mü, ya da şu an çalıştığınız yerin İngiliz menşeli şirketlerle anlaşması var mıdır?