Tam da bıçak sırtındayım.

Su an icin manevi destekten ziyade maddi destege ihtiyacin var. Basardigini gorduklerinde manevi destek de verirler zaten.
 
42 yaşında bir edebiyat öğretmeni olarak ben biran önce giderdim. öğretmenlik bu devirde ne garantisi ? Ne uzarsin ne kisalirsin. Ben yine biraz itibarımız olduğu zamanları yaşadım sen onu da göremezsin. Ama ben şunu anlamadım sen kpss ye hazırlanırken bunu düşünmedin mi puan geldikten sonra bu fikir mi oluştu. Bence sözleşmeli süreni atlat kadroya geç. Baktın olmuyor ara ver o zaman hem elin sağlam şekilde gidersin yaşın da genç zaten
 
Öğrenciliğimde de okulları araştırdığımda bana gelen mesajlarda "B2 seviyesinde" bir dil şartı isteniyordu ve başvurduğum üniversitelerde kurs da sağlanmıyordu. Burada kendi çabalarımla en fazla A2 seviyesini görebildim, ötesi gelmedi. Yakın zamanda başka bir ülkedeki bir üniversiteye mesaj attım, orada kurs desteği sağladıklarını öğrendiğim an zaten ona yönelmek istedim.
 
ben de 'garanti' bir meslegi birakip geldim yurtdisina. tek pismanligim daha once gelmis olmamak! ahh keske 25 yasinda degil de universiteyi felan yarim birakip bir sekilde atsaymisim kendimi buralara. o cesaret hep vardi. iki kez denedim de. nasibim yokmus. simdi buradayim diye avunuyorum.

edebiyat da oyle bir meslek ki.. ask gibi tutukulu degilsen ona karsi verimli olman da mutlu olman da cok zor.

suan memleketin halini goruyorsunuz? hah iste kisa zamanda daha iyiye gitmeyeceginden, daha kotuye gideceginden emin olabilirsiniz. firsatiniz varsa yurtdisi. milyon kere yurtdisi. bana kizanlar olacak ama emin olun cok realistim.
 
Su an icin manevi destekten ziyade maddi destege ihtiyacin var. Basardigini gorduklerinde manevi destek de verirler zaten.
Valla zorla hazırlandığım şeyden bile iyi bir sonuç alabildiysem manevi desteği hayli görmem gerekiyor. Zaten okul hayatımı da desteksiz sürdürdüm. Sadece bir kere yardım istedim, o da bu konuda. Ama aldığım cevaplar... Neyse. :)
 
Bu sitede bir sorun var sanırım. Mesajınızı alıntılamadan tamamını göremedim. Yoksa "ne demek istediniz?" diye soracaktım.
Zaten daha kötüye gittiğini hissediyorum buradaki durumların. İşin komiği, tanıdıklarım da farkında. Ama olur mu devlet kadrosuna girmemek? Büyük aptallık.
 
ögretmenlik yurtdısı fırsatı ile karşılaştirdiginda arada kalacak bir mesleki tatmini olan, maddi getirisi yeter seviyede, uzun vadede güvenceli vs vs bir meslek degil malesef.

Düsünmeyin bile, direk uçuş
Zaten kasım ayına girmeden kararı vermem gerekiyor ki, vize başvurusunu başlatayım. Çünkü dil kursu kayıtları kasımın sonunda bitiyor.
 
hakkinizda hayirlisi hangisi olacaksa Allah ona yonlendirsin kalbinizi. ben pisman degilim. siz olur musunuz bilemem.. burada master yapiyorum ve okul param icin calisiyorum. hizmet sektorundeyim. duysa pek cok insanin halime aciyacagi bir is yapiyorum. daha dogrusu tr de saygi goren bir is degil. burada eziyet cektigimi dusunurler duysalar. kariyerini birakip o isi yapmak icin mi gitti derler. ama az calisiyorum. insanca saatlerde calsiiyorum. paramin bereketi var. hayat ucuz.. cok komik fiyata temel ihtiyaclarimi aliyorum. okulumu oduyorum. evliyim bunun avantaji da var bende. ama benim gibi olup bekar olan da cok. herkes insanca calsiip insanca harciyor. yasalar onunde kanun onunde, millet icinde insan muamelesi goruyor. saygi goruyor. yargilanmiyor. okulum bitince guzel bir meslegim olacak yine insallah.
 
Peki bir şey soracağım. Şu an yaşadığınız ülkeye gittiğiniz zaman o ülkenin dilini biliyor muydunuz? Bir de, birikiminiz var mıydı?
 
Son düzenleme:
Ben meslegimi cok seviyorum baslarken bu kadar sevecegimi düsünmemistim.Isin o kısminda sorun yok ama meb resmen burokratik bir çember devir kimin devriyse onlari kayırılır öncelikle,farkli görüste idareciye bile yer yok okullarda.Hasbelkader olursa parmakla gösterilir.Kendini gelistirme firsati neredeyse hic bulunamaz .Seminer vs ,hizmetici egitim ben fayda gorecegim bi organizasyona neredeyse hic denk gelemedim.Uzman ogretmenlik sinavi bir kere yapildi,yili tutup girenler uzman oldu.Yılimiz tutmuyordu giremedik bir daha da acmadilar bile.Gencleri sevdigim icin ve bizim işimiz biraz da kalple yapilan bir iş oldugundan evet garantisi de var sorulursa iyi ki diyorum.Ama meb hevesimizden de,emegimizden de sömürüyor gun gectikce.Yazıli belge işi de boldur ayrica ,ogretmek degil de,sanki yazili bi sekilde bunu belgelemek daha önemli gibi.Allahtan son yillarda teknoloji geliştikçe eskisi kadar yazı çizi işi kalmadı.MEB ufkumuzu daralttikca,genclerle açmaya calısiyoruz işte.
 
Son durum: Fikir aldığım hiç kimseden (yakın çevremden bahsediyorum) "tüm zorluklara rağmen yanındayız, söz konusu sektörde tutunamama payın olabilir" lafını duyamadım. Bana yardım edeceğini söyleyen akrabalarım da "önce devlet memurluğunu dene, yine buraya gelirsin" dediler. Ağlayan bir çocuğu oyuncakla ikna etme çabaları. Müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyorum.
Keşke hepinizle yüz yüze görüşebilseydim de, düşünce ve deneyimlerinizi bir de onlara aktarabilseydim. Düşünmekten bile yoruldum. "Gerçeklik" kisvesi altında tektipleştirmeye maruz kalmaktan ve ulaşması nispeten kolay hedeflerin abartılmasından yoruldum. Alternatif aramaktan ama bu yönde desteklenmemekten yoruldum. Maddi yetersizliğin kucağında olduğumu hatırlamaktan yoruldum. İstediğim çok uç bir şey değildi oysa. Umarım kendimi kaybetmem. Yine de desteğinize teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Puanın bir sene geçerli değil mi zaten hemen vize başvurusunda bulun git bak bir dene cooook pisman olursan eger döner son atamalara yetişirsin. Aileni de bu şekilde rahatlat ki ben döneceğini sanmıyorum.
 
Puanın bir sene geçerli değil mi zaten hemen vize başvurusunda bulun git bak bir dene cooook pisman olursan eger döner son atamalara yetişirsin. Aileni de bu şekilde rahatlat ki ben döneceğini sanmıyorum.
Valla ben topu teyzemlere attım. Yardım ederler, ederler. Etmezlerse başka bir yöntem deneyeceğim. Çünkü uluslararası diyaloğumuz gittikçe kötüleşiyor, bu da gelecekteki seyahat planlarımızı tehlikeye sokar.
 
Son bir kaç aydır benzer bir durum içine girdim. Ve aynı senin gibi bende herkesten olumsuz yorum duyuyorum. Benim ki garanti meslekten ziyade onlardan uzağa gideceğim için .
Ne yaptın henüz bir karara varabildin mi?
 
Son bir kaç aydır benzer bir durum içine girdim. Ve aynı senin gibi bende herkesten olumsuz yorum duyuyorum. Benim ki garanti meslekten ziyade onlardan uzağa gideceğim için .
Ne yaptın henüz bir karara varabildin mi?
Merhaba, aslında yurtdışı nezdinde karar vermiştim. Bu hafta gittim bütün diploma ve transkriptlerimi tercüme bürosunda çevirttim. Ama ne oldu... Avrupa genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, salgın bir daha yayıldığı için. Kimse iş ve okul dışında dışarı çıkamıyor oralarda. Ben de bu şartlar altında ülke değiştirirsem hem kendimin, hem orada yaşayan sevdiklerimin hayatını tehlikeye atacağım. Bu yüzden bekleyeceğim bir süre, gerekirse mülakatı bekleyeceğim, ona gireceğim. Ama bundan olumlu bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum. Yine de hayatın getirdiklerine karşı esnek davranmaya çalışıyorum, nereye kadar esneyebilirsem...
 
Son bir kaç aydır benzer bir durum içine girdim. Ve aynı senin gibi bende herkesten olumsuz yorum duyuyorum. Benim ki garanti meslekten ziyade onlardan uzağa gideceğim için .
Ne yaptın henüz bir karara varabildin mi?
İnsanlar kendilerini de düşünerek akıl veriyorlar. Ben de aynı korkuyu annemden duymuştum, "ya seni hiç göremezsem ne olacak?" demişti. Haksız da sayılmazlar.
Ama size tavsiyem, siz de çok büyük umutlar beslemeyin. Her an değişik şeyler oluyor, planlar alt üst oluyor. Salgın elimizi kolumuzu bağladı. Ne zaman biter ya da azalır, bilemiyoruz. Nefret ediyorum bu sonuca varmaktan, ama üzülmemek adına bir şeyleri daha fazla zorlamamak gerekiyor sanki.
Bu arada, sizin alanınız nedir?
 
öğretmenlikle alakam olmamakla beraber bir süredir ben de yurtdışına yerleşme planları yapıyorum.
işimle ilgili imkan çok olduğu için asıl hedefim ingiltere. tam bir sokağa çıkma yasağı yok, açık alanlara-marketlere-işe gidiş geliş serbest. ancak restaurantlar ve cafeler kapalı. orada yaşayan bir arkadaşım aldığım bilgi de bu yönde.
kendimi idare edecek birikimim olsa da bir yandan pandemi döneminde ailemi bırakmak zor geliyor, bir yandan da geleceğim için adım atmak istiyorum.
ki 36 yaşındayım, 10 yıllık iş hayatımı yakıp gitmiş olacağım gidersem.
kafam çok karışık.
belki bu başlık bana da umut ve fikir olur diye yazmak istedim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…