Ben minnet etmeyi sevmem. Evlilik öncesi de hediyede de hesap konusunda da hiç erkekten bekleyen bir kadın olmadım. O ödetmese bile hep ödemeye cabaladım. İleride bir gün yolumuz ayrılırsa borclu hissedecegim duruma sokmadım kendimi.Hiç talepkar bir insan olmadım, ilişkilerimde de hep eksiklerimi gizlemeye çalıştım asla maddi yönden bir şey istemedim, beğendiğim bir şey olup alamadığımda bütçemin yetmediğinde bunu dile getirmedim zaten utanırım böyle bir muhabbet çevirmeye. Ama Youtube’dan videolar izliyorum ilişki koçlarının hepsi talepkar olun, hesabınızı ödetin, beğendiğiniz bir şeyi kur yaparak aldırın, isteklerinizi gizlemeyin kendi mutluluğunuzu her şeyin önünde tutun diyorlar. Benim kişiliğime ters ama böyle yapan kadınların her zaman kazandığı, hiçbir şey talep etmeyenlerin ise değersiz görüldüğü ve çabuk gözden çıkarıldığını anlatıp duruyorlar. Sizce bu doğru mu gerçekten?
Bakın işte buna katılıyorum. Evkenirken bir tek çöp bile istemedim ama benim neyi yapıp neyi yapmayacagımı herkes acık net bilir.Boş talepkar kadın değil, kendi değerinin dengini talep eden kadın ilgi görür. Etrafında pervane olunur.
Onun için "değerinizi bilin" diyip duruyoruz.
"Talep"ten tek anladığınız da zaten hesap ödetmek gibi maddi şeyler olmasın.
Bir erkek yatırım yaptığı kadından vazgeçemez eşimden biliyorumHiç talepkar bir insan olmadım, ilişkilerimde de hep eksiklerimi gizlemeye çalıştım asla maddi yönden bir şey istemedim, beğendiğim bir şey olup alamadığımda bütçemin yetmediğinde bunu dile getirmedim zaten utanırım böyle bir muhabbet çevirmeye. Ama Youtube’dan videolar izliyorum ilişki koçlarının hepsi talepkar olun, hesabınızı ödetin, beğendiğiniz bir şeyi kur yaparak aldırın, isteklerinizi gizlemeyin kendi mutluluğunuzu her şeyin önünde tutun diyorlar. Benim kişiliğime ters ama böyle yapan kadınların her zaman kazandığı, hiçbir şey talep etmeyenlerin ise değersiz görüldüğü ve çabuk gözden çıkarıldığını anlatıp duruyorlar. Sizce bu doğru mu gerçekten?
Hah tam bunu yazmaya geliyordum.Her şeyi aldirmak ödetmek değil de arada bunu yapmasina izin vermek gerek. Yalnizca gönül ilişkisinde degil tüm ilişkilerde gerekiyor bu. Istemeyen, tamam bu olsa da olur diyen degerli olmuyor.
Sizden öğreneceğimiz çok şey var.Hah tam bunu yazmaya geliyordum.
"İzin vermek".
En basitinden "bu akşam ne güzel olmuşsun" gibi bir söze "yaa yok canım" diye değil, şık bi "teşekkür ederim"le karşılık vermek mesela. (alt metin: güzel olduğumun farkındayım)
Dişil enerji "alma" enerjisidir, iltifat alabilmekle başlayabilirsiniz.
Yemeğe gidince sandalyenizin yanında 1-2 saniye duraklamak olabilir (ki adam sandalyenizi çekmeyi akıl etsin). Bunlar günlük hayatın içinde kullanmadığınız veya kullanamayacağınız örnekler olabilirler tabi, ben hissiyatı anlatabilmek için sallıyorum şu an.
Bırakın plan yapsın mesela, her seferinde "hadi haftasonu şuraya gidelim" demeyin. Bırakın ipleri eline alsın, ikiniz için bişey planlasın. Gibi...
Ağızla biseyler istemek değil de dişil özellikleri ağır basan bir kadının ima etmesine bile gerek kalmıyor, adam onun için ne yapabilirim diye didiniyor sürekli mutlu etmek için biseyler alıyor zaten , mesela eşimle flört döneminde asla ama asla bişey istememe rağmen ( çok grurluyum) eşim sürekli hediyeler alır lüks yerlere yemeğe kahvaltıya götürürdü , yahu adam sevgili olmamıza rağmen formasyon para mi dahi zorla ödemeye kalktı ki ben çalışıyordum ihtiyacım yoktu bileBen kimseye bana şunu al bunu al demem demedim, çaktırmadan ima ederekte bir şeyler aldırmadim. Ama bana her zaman harcama yapılıyordu yine de, hediye vs geliyordu yani.
Ağızla bir şeyler istemek benlik değil, başkasını bilmem.
Eşime bile özel günlerde şunu al hediye olarak demiyorum.
Hepimizin birbirimizdenSizden öğreneceğimiz çok şey var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?