Talepkar kadın daha mı çok sevilir?

smuni

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2023
136
285
23
30
Hiç talepkar bir insan olmadım, ilişkilerimde de hep eksiklerimi gizlemeye çalıştım asla maddi yönden bir şey istemedim, beğendiğim bir şey olup alamadığımda bütçemin yetmediğinde bunu dile getirmedim zaten utanırım böyle bir muhabbet çevirmeye. Ama Youtube’dan videolar izliyorum ilişki koçlarının hepsi talepkar olun, hesabınızı ödetin, beğendiğiniz bir şeyi kur yaparak aldırın, isteklerinizi gizlemeyin kendi mutluluğunuzu her şeyin önünde tutun diyorlar. Benim kişiliğime ters ama böyle yapan kadınların her zaman kazandığı, hiçbir şey talep etmeyenlerin ise değersiz görüldüğü ve çabuk gözden çıkarıldığını anlatıp duruyorlar. Sizce bu doğru mu gerçekten?

İlişki koçu nedir ya,insan aklını mantığını kullanır da onlara işi düşmez yani.

Ben talepkar kadının iyi bir şey olacağını düşünmüyorum. Kendi emeğiyle bir şeyler elde edene daha çok saygı duyulduğu düşüncesindeyim.

Eşimden bugüne kadar bir dilim ekmek istemişliğim yok. Gayet de el üstünde tutar sağolsun.

Ben kimseye bana şunu al bunu al demem demedim, çaktırmadan ima ederekte bir şeyler aldırmadim. Ama bana her zaman harcama yapılıyordu yine de, hediye vs geliyordu yani.
Ağızla bir şeyler istemek benlik değil, başkasını bilmem.
Eşime bile özel günlerde şunu al hediye olarak demiyorum.

Ben minnet etmeyi sevmem. Evlilik öncesi de hediyede de hesap konusunda da hiç erkekten bekleyen bir kadın olmadım. O ödetmese bile hep ödemeye cabaladım. İleride bir gün yolumuz ayrılırsa borclu hissedecegim duruma sokmadım kendimi.
Evlenirken de talebim hiç olmadı (altın esya düğün vs)
Evlilik içinde kazancımın hesabını da yapmadım.
Bence bazı seyler sans. Talep etsen de etmesen de yapan yapar. Eşimin eli acıktır, ikramı sever.imkanı varsa iyi yasamaya calışır. Ben eğer evlilik esnasında asırı taleplerde olsam bence bundan rahatsız olabilirdi belki de geri adım atabilirdi. İçten içe beni takdir ettiğini düşünüyorum.

Bence bakacagınız sey yol arkadasınızın kendisi ve sizin için neler yapabilecegi, cömert olup olmadığı, vizyonu. Adam cimri mi, üç kurus para için tuhaf işlere (yolsuzluk, kumar) girişiyor mu, onurlu mu önemli olan bu. Onuru ile kazanan, kazancını da ailesine harcayan erkeklerle olun.

Son düzenleme:
Bakın işte buna katılıyorum. Evkenirken bir tek çöp bile istemedim ama benim neyi yapıp neyi yapmayacagımı herkes acık net bilir.
Burada okuyoruz ya kv evini temizletmek şstiyor vs vs. Buna benzer en ufak bir talep bile gecmedi kimsenin aklından benimle ilgili.

Katılmıyorum, lafa gelince eşitlik istiyenler hesabı görünce buharlaşmamalı, sonra erkekler bizi neden meta olarak görüyor diye ağlıyorlar.

Kim müsaitse o ödemeli.Hep erkek öderse bedelini ağır ödetir.

İlişki koçundan akıl alan bir insanın akıl yaşı 5 i geçmez zaten onlar kim?

Bir erkek yatırım yaptığı kadından vazgeçemez eşimden biliyorum

Her şeyi aldirmak ödetmek değil de arada bunu yapmasina izin vermek gerek. Yalnizca gönül ilişkisinde degil tüm ilişkilerde gerekiyor bu. Istemeyen, tamam bu olsa da olur diyen degerli olmuyor.
Hah tam bunu yazmaya geliyordum.
"İzin vermek".
En basitinden "bu akşam ne güzel olmuşsun" gibi bir söze "yaa yok canım" diye değil, şık bi "teşekkür ederim"le karşılık vermek mesela. (alt metin: güzel olduğumun farkındayım)
Dişil enerji "alma" enerjisidir, iltifat alabilmekle başlayabilirsiniz.

Yemeğe gidince sandalyenizin yanında 1-2 saniye duraklamak olabilir (ki adam sandalyenizi çekmeyi akıl etsin). Bunlar günlük hayatın içinde kullanmadığınız veya kullanamayacağınız örnekler olabilirler tabi, ben hissiyatı anlatabilmek için sallıyorum şu an.

Bırakın plan yapsın mesela, her seferinde "hadi haftasonu şuraya gidelim" demeyin. Bırakın ipleri eline alsın, ikiniz için bişey planlasın. Gibi...

Sizden öğreneceğimiz çok şey var.

Ağızla biseyler istemek değil de dişil özellikleri ağır basan bir kadının ima etmesine bile gerek kalmıyor, adam onun için ne yapabilirim diye didiniyor sürekli mutlu etmek için biseyler alıyor zaten , mesela eşimle flört döneminde asla ama asla bişey istememe rağmen ( çok grurluyum) eşim sürekli hediyeler alır lüks yerlere yemeğe kahvaltıya götürürdü , yahu adam sevgili olmamıza rağmen formasyon para mi dahi zorla ödemeye kalktı ki ben çalışıyordum ihtiyacım yoktu bile tabi ki kabul etmemiştim , ama ben de asla kendimi hicbir konuda öne atmam ) hesap ödeme, yada durduk yere borç için para verme falan) alma verme dengesi çok önemli, yani bir erkeğin jest yapmasına izin vermelisiniz hanımlar, evlenirken de gönlünüze göre abartmadan herşey alınmalı ve talep edilmeli , ben bu şekilde düşünüyorum Crilla...

İlişki koçu, taktikler, kişisel gelişimciler vs. bırakalım da psikolog, psikiyatrist falan takip edelim. Kendimiz iyi olunca, sınırlarımızı bilince, kendimizi sevip beğenip kendimize değer verince, kitaplar okuyup uygulayınca gerisi geliyor zaten. Evliliği düşünün. Adam yatırım yapıyor, her istediğinizi yapıyor hatta "elde etmiş" de oluyor ama aldatacaksa her türlü yapıyor. Adirana Lima bile aldatıldı. O yüzden samimi olup dengeyi kurunca gerisi geliyor çoğu zaman. E tabii olmayınca da olmuyor...

Maddi bir şeyler istemek değil de bu aslında daha farklı.
Ben çalışan bir kadınım ve beni çok zorlayan bir konu bu. Her şeyimi kendim yapmaya çok alışkınım.
Yani eşime genelde ihtiyacım olmaz. Arabamı muayeneye götürürüm. Arızalandı mı sanayiye götürürüm. Marketten ağır poşetleri taşırım. Doktora çocuğu tek götürürüm. Vs vs. Hiçbir şey talep etmem genelde.
Bu tarz işlerde destek istemek biraz piremses olmak lazım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…