Takvimden çıksın istiyorum bu tarih= Evlilik yıldönümü

icetea17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
427
34
73
İstanbul
nereden başlasam bilimyorum ki
1. Evlilik yıldönümümzden başlasam iyi olacak. Geçen sene evlilik yıldönümümzden iki hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Eşime söylemedim ki yıldönümümzde sürpriz olsun. Kalktım gittim ona güzel bir hırka aldım. Neyse günü geldi eşim beni akşam yemeğe götürmek istedi.İstedi ama bunu ben sırf surat astığım için yaptı. Hediye mi? almamıştı. Ben hayal kurmuştum ilkti sonuçta işte hediyemi verir, hediyesini veririm ve sonra hamile olduğumu söylerim dedim. Testi de hediye poşetinin içine koymuştum. plansz bir şekilde çıkardı beni İStanbulun trafiğinde en müsait neresiyse oraya girdik. Neyse ben hediye verecek diye bekliyorum. Onunkini çıakrttım ben pişkin pişkin kendisinin almadığını yemek neyime yetmiyormuş diye üstüne birde söylendi.Bu öyşe yapınca bende bebişimin testini içinden aldım cebime koydum, madem öyle sende haketmiyorsun dedi.O ne filan dedi ama boşver dedim.Suratım asıldı. Yemekten sonra çıktık eve geldik benim başım ağrıyor dedim yattım. Gitti kendi başına içeride film seyretti. Aşırı derecede zoruma gitmişti. Hediye çiçek fila almaması neysede üzerine böyle gururundan asla taviz vermeyen birisini görünce sinirlerim bozuluyor.İkimiz içinde mutsuz bir gündü.
Dün ikinci evlilik yıldönümümzdü. Günler öncesinden buna mail attım. Dedim ki "bak ben beklenti içine giriyorum ikimizde mutsuz oluyoruz. Salı günü evlilik yıldönümümüz geçen seneki gibi sakın yapma dedim.Ağzımla söylemesem bu kadar ağırıma gitmezdi. Salı günü oldu bi işi vardı evden çıktı bi kaç saat sonra geri geldi gündüz. gündüz zaten bir şey yapmasın beklemezdim. Bugünde pazar vardı evdede hiç bir şey yok market alışverişi için birlikte liste hazırlıyoruz. daha bana akşama şunu yaparsın filan diyor. Dedimki şakayla bu akşam yemek yapmayacam. Ama baktım adamın bugünle ilgili hiçbir şeyi yok . Bir iki imada bulundum filan bana nasıl tersleniyor. Dedim bak bugün ayın 17 si. yinede o kadar itinalı konuşuyorum.Bekliyorum işte hatırlattım sana ifade ettim birde diyorum. Neymiş efendim iki gün sonra olsa nolurmuş birsürü laf. astım suratımı bende tamam dedim ben yemeğimide yaparım işimide senden bir şey beklemiyorum.
İçeride öylesine sinirlendiki birşeyi kırdı üzerime doğru yürüyor beni dövecekmiş. Neyse ben nasıl özür diliyorum salak gibi .BUda iyice kubarıyor üzerini giydi gidiyormuş. Dedimki gittiğin an bende giderim. Defol git dedi.
BU çıktı bende bavulumu hazırladım 4 aylık bebeğimde kucağımda aldım çıktım.Annemler başka şehirde oturuyor. Hem bana değer verdiğini gösterecek hiçbirşey yapmadığı gibi üzerime saldırmasaydı yine neyse derdim ama çekilecek hali kalmadı.
atladım arabaya otogara gidiyorum. Bu beni aradı nerdesin sen idye. Alışverişe gitmiş geri eve gelmiş dedim ben gidiyorum ne halin varsa gör. Annemide aradım böyle böyle oldu diye.Annemde bunu aramış giderse gitsin demiş suratına kapatmış kadının.Daha annem beni arıyor ki evine dön onda ne var diye. Metroya binecekken tam bu arkamdan geldi.Daha beni tehdit ediyor burada benim sinirlerimi bozma yürü eve gidiyoruz. Özür filan yok tabi. Baktım herkes bize bakıyor ne akla hizmetse çıktım eve geldim. Ne yüzüne baktım nede odamdan çıktım. Yattım uyudum. Oda sağolsun aynı şekilde şimdi geçti oturma odasında yatıyor.
Bizim evlenmeden öncede bazı sorunlarımız oldu ben baba evine çekip gitsem beni daha kimse ona geri vermez.Oda zaten arkamdan gelmez. Ben doğumda yaptım bir tane çiçek görmedim
Anladım ki böyle şeyler zorla filan olmuyormuş insanın içinden gelmesi gerekirimiş. Şimdi kara kara düşünüyorum ne yapsam diye.

doğumgünlerinde napıyosunuz?
hiç bir şey
Ben onunkinde çok güzel bir masa hazırlamıştım. Mumlar filan. Güzel bir video yaptım resimlerimizden oluşan. notlarla evi döşemiştim. Benim doğum günüm geldi herkes aradı beni eşim de tık yok. Baktı ki mutsuz oldum işte hediyen yetişmedi kargoda sorun çıktı dedi. Bir kaç gün sonra getirmişti. Ama kutlama vs. yoktu
zaten ondan çok zoruma gitti
yılda bir kere yaa ibr kere
anneme yarın kutlayacaktım demiş. Yarın olur mu yaaa.Mesele yemek hediye bilmem ney değil ki .O günü ve beni azıcık önemsediğini göstermesi :(

Keske huzurunu bozmasaydin bos yere,
Esinin yapisi böyle günleri kutlamaya uygun degil demekki...

Terbiyesiz. Bundan sonra sen de hicbirsey yapma, mail atmak vs bosver. Dogum gununu de kutlama. Sen ozendikce terbiyesizlesio demek ki

gerçekten içlerinden gelmeyince zorla hiç bişey olmuyo.Anladığım kadarıyla sende baya ince düşünen birisin notlar falan hazırlamış.Çok zıtsınız.Her insanın bu kadar ağırına gitmez aslında ama senin yapın gereği daha çok üzer.Offf senin için çok yorucu olan bi evlilik.Ama sende önemsememeye bak ben öyle yapıyorum mesela.
Allah yardımcın olsun canım hele eve döndüğün gece o televizyon izlemiş ya gelmeyip yanı o durum o kadar iğrenç ki.Bi gelse özür dilese 2 sarılsa herşey geçicek aslında ama yapmıyolar anlamıyorum.Mutlu etmek mutsuz etmekten daha kolay bunu anlayamıyolar :(

:ssz:İnsan özel olduğunu hissetmek ister haklısın konu sahibesi arkadaşım.Bu her kadının doğasında olan bir şey.
Ama....
Aması var işte,şu an içinde bulunduğun durumda sana çokça hak vereceğim dersem yalan söylerim.Ben 14 yıllık (olacak 3 ay sonra )evliyim,senin içinde bulunduğun durumları evliliğimin ilk yıllarında bende yaşadım,bende tartışmalarına girdim...Ama baktım ki eşim bana bu özel (neresi özelse benim için tabi)günler dışında bana o kadar özel ve tek insana olduğumu hissettiryor ki...Anneler babalar sevgililer evlilik doğum günü safsatalarının boş günler olduğunu toplumun bu günlere çılgınca hazırlanıp nasıl aptalca para harcadığını ve sadece bu durumdan satıcıların karlı çıktığını görünce ''keşke eşimle evliliğimizin ilk yılları bu aptalca günler için kötü geçmeseydi'' dedim.(Bunlar benim düşüncelerim sana ve düşüncelerine saygı duyarım)

Eşin belkide bu günleri her erkek gibi sevmiyor,çünkü doğalarında yok...Seninde 2 yıllık evliliğini bu konular yüzünden neden zor duruma sokuyorsun ki.Bu günler dışında sana bu adam hiçmi Seni Seviyorum,özlüyorum,bugün çok güzelsin,bu kıyafet sana çok yakışmış,saçlarını böyle yap daha güzel oluyorsun,iyiki seninle evliyim,iyiki benim eşimsin,evladımın anasısın..hiçmi demez böyle laflar.Yani sen hiç böyle kelimeler duymadın mı eşinden...
Şu an senin hatan bu olayı bu kadar büyütüp 4 aylık evladını da alıp anneni araman bavulları toplayıp yollara düşmen hemde 1 gün için bence hata.
Bir yuva kolay kurulmuyor canım.Bizim ananemizde hiç böyle günler yoktu ki.Neyin kavgasını yapıyorsun eşinle.Bu adam yontulmamış odunsa ona lafım yok ama sana seni özel hissetirecek cümleler kuruyordur mutlaka.
Ana evine insan evlendikten sonra zor sığıyor.Ailen sana destekçi olsada insan eşini evini komşusunu kapısını özler(en azından ben öyleyim)
Benim eşim bu özel diye tabir edilen günlere hiç önem vermediği gibi o gün umursamaz durur.Ama bana hediye alacaksa bunu sadece doğum günü evlilik yıldönümü sevgililer günü diye değil gerçekten o an onu almak istediği,benim mutlu olacağımı bilmek istediği,bana değer verdiği için almıştır.Bir gün bakmışım elinde bir paket borcamla,bir kıyafetle,yada birşeylere ihtiyacımın olduğunu hissetiğinde ne lazımsa alıp gelmiştir.Yani kadına hediye denilince akla tek taşlar çiçekler illa değişik şeylermi almak lazım ki...

Bıraksaydın yarın kutlasaydı.Yılda bir kere dediğin şey bunlar ise,o zaman eşine söyle yılda bir kez sana sarılsın.öpsün,hediye alsın kalan 360 günü sana senin özel olduğunu hissetirmesin..

Belki ben yanlış düşünüyorum ama insan yılda bir kaç gün değil eşinin yanında her daim özel olabilmeli,sevgi sözcükleri duymak mumlar yakmak için belirlenmiş günler olmamalı,hediyeler karşıdakinin beklenti içine girdiği günlerden çok hiç beklemediği anlarda gelmeli ki..İnsan değerni anlasın.HEM KENDİNİN HEM EŞİNİN..
Bence olayı büyütmüşsün,4 aylık evladına yazık.Eşinle kötü olduğun ve şu mutsuz geçirdiğin günlere yazık.

:ssz:İnsan özel olduğunu hissetmek ister haklısın konu sahibesi arkadaşım.Bu her kadının doğasında olan bir şey.
Ama....
Aması var işte,şu an içinde bulunduğun durumda sana çokça hak vereceğim dersem yalan söylerim.Ben 14 yıllık (olacak 3 ay sonra )evliyim,senin içinde bulunduğun durumları evliliğimin ilk yıllarında bende yaşadım,bende tartışmalarına girdim...Ama baktım ki eşim bana bu özel (neresi özelse benim için tabi)günler dışında bana o kadar özel ve tek insana olduğumu hissettiryor ki...Anneler babalar sevgililer evlilik doğum günü safsatalarının boş günler olduğunu toplumun bu günlere çılgınca hazırlanıp nasıl aptalca para harcadığını ve sadece bu durumdan satıcıların karlı çıktığını görünce ''keşke eşimle evliliğimizin ilk yılları bu aptalca günler için kötü geçmeseydi'' dedim.(Bunlar benim düşüncelerim sana ve düşüncelerine saygı duyarım)

Eşin belkide bu günleri her erkek gibi sevmiyor,çünkü doğalarında yok...Seninde 2 yıllık evliliğini bu konular yüzünden neden zor duruma sokuyorsun ki.Bu günler dışında sana bu adam hiçmi Seni Seviyorum,özlüyorum,bugün çok güzelsin,bu kıyafet sana çok yakışmış,saçlarını böyle yap daha güzel oluyorsun,iyiki seninle evliyim,iyiki benim eşimsin,evladımın anasısın..hiçmi demez böyle laflar.Yani sen hiç böyle kelimeler duymadın mı eşinden...
Şu an senin hatan bu olayı bu kadar büyütüp 4 aylık evladını da alıp anneni araman bavulları toplayıp yollara düşmen hemde 1 gün için bence hata.
Bir yuva kolay kurulmuyor canım.Bizim ananemizde hiç böyle günler yoktu ki.Neyin kavgasını yapıyorsun eşinle.Bu adam yontulmamış odunsa ona lafım yok ama sana seni özel hissetirecek cümleler kuruyordur mutlaka.
Ana evine insan evlendikten sonra zor sığıyor.Ailen sana destekçi olsada insan eşini evini komşusunu kapısını özler(en azından ben öyleyim)
Benim eşim bu özel diye tabir edilen günlere hiç önem vermediği gibi o gün umursamaz durur.Ama bana hediye alacaksa bunu sadece doğum günü evlilik yıldönümü sevgililer günü diye değil gerçekten o an onu almak istediği,benim mutlu olacağımı bilmek istediği,bana değer verdiği için almıştır.Bir gün bakmışım elinde bir paket borcamla,bir kıyafetle,yada birşeylere ihtiyacımın olduğunu hissetiğinde ne lazımsa alıp gelmiştir.Yani kadına hediye denilince akla tek taşlar çiçekler illa değişik şeylermi almak lazım ki...

Bıraksaydın yarın kutlasaydı.Yılda bir kere dediğin şey bunlar ise,o zaman eşine söyle yılda bir kez sana sarılsın.öpsün,hediye alsın kalan 360 günü sana senin özel olduğunu hissetirmesin..

Belki ben yanlış düşünüyorum ama insan yılda bir kaç gün değil eşinin yanında her daim özel olabilmeli,sevgi sözcükleri duymak mumlar yakmak için belirlenmiş günler olmamalı,hediyeler karşıdakinin beklenti içine girdiği günlerden çok hiç beklemediği anlarda gelmeli ki..İnsan değerni anlasın.HEM KENDİNİN HEM EŞİNİN..
Bence olayı büyütmüşsün,4 aylık evladına yazık.Eşinle kötü olduğun ve şu mutsuz geçirdiğin günlere yazık.

Ilk önce sizin tavriniz pek hosuma gitmiyor. Sanki konu sahibini yardim etmekten daha çok kendi evliliginizi, kendi mutlulugunuz reklam yapmak amaciyla yaziyorsunuz. Sizi kirmak istemem, fakat yazdiginiz cevap bana o mesaji veriyor.

Ben konu sahibine hak veriyorum, neden biliyormusunuz? Konu burda bir özel gün kutlamak degil, konu burda esinin deger verdigi birseye, mutlu olabilcegi birseyi bilerek yapmamak ve bilerek esini üzmek. Bu benim için vicdansizliktir. Adam hem suçlu hem güclü, bide utanmadan konu sahibini dövmeye kalkismis. Böyle davranislarda bulunan bir erkek, bir koca, diger günlerde canim cicim demis neye yarar?

Burdaki kadinlarda sanki bütün erkekler geri zekaliymis gibi davraniyor. Sanki erkekler beyinsiz, duygusuz tiplermis gibi. Hangi normal erkek esinin aglamasina, mutsuz olmasina dayanabilir? Eger kadinlar bir evlilik için gayret gösteriyorsa, bazen hatta sevmedigi seyleri yapmayi göze aliyorsa, erkekler niye yapmasin?

Son düzenleme:
beklentin olmayinca uzulmuyorsun
bende ozenirdim ozel gunleri kutlamalara ama adamin içinde yok
rahmetli annem ta$ima suyla degirmen donmez derdi, içinden geledcekki o deidkleirni yapacak

ben 6 yilda ali$tim, artik hiç bi$ey beklemiyorum
bak $imdi evlilik yil donumu ve dogum gunum geliyor
napicam biliyormusun, ondan para alip gidip kendime hdiye alicam :)) bunuda sirf inadina yapiyorum normalde zaten aliyorum istedigimide onun gozune sokmak ho$uma gidiyor :)

yani biz bu konuda kavgalari geçtik
zamanla ali$irsin
ama uzerine yurumesini falan nasil unutcaksin bilmiyorum
madem gitmedin eve döndün uste çikmaya çali$ma bide dayak yeme bo$ yere :(

yani ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin ...

Ilk önce sizin tavriniz pek hosuma gitmiyor. Sanki konu sahibi yardim etmekten daha çok kendi evliliginizi, kendi mutlulugunuz reklam yapmak amaciyla yaziyorsunuz.

Ben konu sahibine hak veriyorum, neden biliyormusunuz? Konu burda bir özel gün kutlamak degil, konu burda esinin deger verdigi birseye, mutlu olabilcegi birseyi bilerek yapmamak ve bilerek esini üzmek. Bu benim için vicdansizliktir. Adam hem suçlu hem güclü, bide utanmadan konu sahibini dövmeye kalkismis. Böyle davranislarda bulunan bir erkek, bir koca, diger günlerde canim cicim demis neye yarar? (Eşini dövmeye kalkmış kısmını görmemişim.Bu konuda erkek yada kadın yada bir insan haklı veya haksız dayak,şiddet yanlısı olmadığım bir durumdur.Buna hak vermiyorum,ama hayatın gerçeği dilin kemiği elin sabrı yoktur,malesef her evlilikte yaşanılan şeylerdir.Önemli olan hatayı anlamak ve tekrarlanmamak üzere kırılan kalbi onarmaktır )

Burdaki kadinlarda sanki bütün erkekler geri zekaliymis gibi davraniyor. Sanki erkekler beyinsiz, duygusuz tiplermis gibi. Hangi normal erkek esinin aglamasina, mutsuz olmasina dayinabilir? Eger kadinlar bir evlilik için gayret gösteriyorsa, bazen hatta sevmedigi seyleri yapmayi göze aliyorsa, erkekler niye yapmasin?

:20::20:Sizinle polemiğe girmeyeceğim.Benim tavırlarımdan hoşlanmıyorsan,yazdıklarımı okumaz bana cevap verme zorunluluğunda bulunmazsın arkadaşım.
Kişi birşeyleri en iyi yaşayarak ve hayatından kesitler vererek anlatabilir.Kırgınlıklarını,,sevinçlerini yaşayarak ve en yakınındakilerin yaşantılarından görerek yazar,anlatır yada yansıtır.
Amacım evliliğimi reklam yapmak olsaydı çok daha özel konulara girerek ballandıra ballandıra anlatırdım.Belki hep iyi şeyler yazıyorum ama her evlilikte olduğu gibi benimde yeri geldi sorunlarım oldu.Bunları yazarak karşımdakine boşan ayrıl evet senin kocan öküz(hakedenede söylüyorum)evet ya sen haklısın deyip konu sahibesine al 4 aylık çocuğunu da al git kız ananın evine orada daha rahat edersin mi demeliyim.
Sizin bahsettiğiniz gibi kusura bakmayın buradaki kadınların hiçbiri erkekleri ne aptal ende gerizekalı görüyor.Kişi kendinin ayinesidir hesabı bunlar sizin düşünceleriniz.

Hangi normal erkek esinin aglamasina, mutsuz olmasina dayinabilir? Eger kadinlar bir evlilik için gayret gösteriyorsa, bazen hatta sevmedigi seyleri yapmayi göze aliyorsa, erkekler niye yapmasin?

Yani eşinin ağlamasına,mutsuz olmasına tepki vermeyen her erkek anormalmidir size göre.Nice erkekler var ve bunlar sadece eşlerinin ardında el pençe duran,hergün hediyelere boğan ama ardındanda her halti yiyen.Bizim analarımız anneannelerimiz akdın değilmiydi.Yaşadıkalrını onaylamıyorum belki ama 40 yıl bir kadın ve erkek aynı yastığa baş koyuyorsa bazı şeyleri görmezden gelmek benim için en önemli şeydir.Görmüyor,duymuyor,konuşmuyorum.En azından evliliğimde onarılması güç delikler açmadık..(bak yine vliliğimden örnek verdim,ama komşunun evliliğinide bilmiyorum ki ne yazayım):6:
Çok erkeğin doğasında sevgi sözcükleri çok fazla barınmaz çok fazla dile getirmez,ağlayan kadına neyin var diye sorduğunda aldığı cevapyok birşeyse eğer ERKEK daha fazla üstüne gitmez.Bende bunu anlamıyorum kadın ağlar erkek sorar neyin var cevap yok birşey yada koca bir sessizlik..Eee o saatten sonra sen naz yaparsın erkek sormaz suçlu yine o olur.Kusura bakma erkekleri korur gibi bir tavrım var şu an sana göre ama konu sahibesinin içinde bulunduğu durum öyle abartılacak bavulları toplayıp evden gidilecek,eşine defol git diyecek kadar büyütülecek birşey değil.Adam kv sine yarın kutlayacaktım demiş.Aklında öyle bir düşüncede yoksa belki utandı ertesi gün yapacaktı.O gün kavga edip ipleri koparmanın mantığı ne.İşte burada devreye giren şey SABIR..Sabırlı olmak erdemdir.Birşeyler çok çabuk kırılı ama onarsanda eskisi gibi olmaz hiçbirşey.
Biz kadınlar neden SEVMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ YAPIYORUZ Kİ.Bunun için zorunluluğumuz ne.Birşeyi sevmiyorsan sevmiyorsundur eşim seviyor diye ben onun sevdiği şeylere katlanmak zorundamıyım.
Maçı sevmek,tavla oynamak,eşin cinsel dürtülerine sevmediğim halde cevap verme zorunluluğu varmıdır kadının.En azından benim yok.Gönlü olsun diye oturur belki 3 dk maça bakarım ama fazlası beni aşar.:32:
Erkler kadar kurallarımız ve onlar kadar sevmediklerimizi karşımızdakine yaptırma sabrımız olsaydı inan bu kadar üzülen kadın olmazdı.:3:
İşte biz eş mutlu olsun aman aman o ne derse o olsun istiyoruz sonrada gelip yine burada konu açıyor ezildim,aşağılandım,yaralandım,boşanıyorum,yaranamadım gibi bir sürü konu başlığı ile dertlerime gark oluyoruz.
Önemsiz günler için ne eşimi üzer nede evliliğimi böyle mutsuz olacağım zamanlara heba ederim.Benim evliliğimden bahsetmem gerçekten sizi rahatsız ediyorsa(ki ediyor) yorumlarımı okumayıverin bir zahmet:ssz::ssz:

Not:Normal şartlarda asla yıkıcı değil yapıcı tavır sergilerim ama bende kadınım ve bugün tersimdeyim nedense.Size karşı tavrım ters olmuşsa kusuruma bakmayın.El öpmekle dudak aşınmaz misali yazdıklarım:6:

Hmm peki konuşmaya başladığınızda "önceden mail atıp sana hatırlatmıştım,neden kutlamak için bi hazırlık yapmadın ? " sorusunu yöneltin bence.

Bence dedigim gibi bu konuyu hiiiiic acma, ama hicbir ozel gununu degil hediye almak kutlama bile canim. Dogum gunu mu kocanin tebrik ederim canim bile demeeeee

Ne zaman ki kutlamadin falan der, o zaman bu konular acarsin, sana mail bile attim ama gordugum muamele bu oldu, ben de yarn kutlayacaktim de gec :)

Son düzenleme:
Bazilari idare et haksizsin esin ozel gunlerden joslanmiyor olabilir demis de konu zaten ozel gunlerden cikmis defol git e kadar gelmis. Kusura bakmayin da esiniz tam bir okuzbas cikmis bence biraz yontulmaya ihtiyaci var. pasaya bak hem bile isteye kutlamiyor hem de esinin uzulmesine ragmrn kendi suclu oldugu halde ozur diletiyor. Ne olacak yani kutlasa guzel bi yemege goturse ufacik bi hediye alsa? Be olacak okuzluge zarar gelir sadece..
En basindan beri boyle miydi bu adam yoksa ilk evlilik yildonumunuzde mi bi anda boyle oldu?

ne yazıkki zorla olmuyo böyle şeyler...
içinden gelmeyince biz kendimizi yiyoruz boşu boşuna...

niye bu kadar büyüttün ki adamın içinde yok hediye almak, bazı insanlar böyledir babam mesela hiç hediye almaz özel gün kutlamaz ama eşim böyle günlere önem verir güzel sürprizler yapar sevmediğinden değil kişilik meselesi. ben de eşimin tam tersiyim yani göndermese hiç aramam çiçek filan.

Son düzenleme:
özel gün derken; yılbaşı sevgililer günü anneler babalar günü cidden toplumun dayatması ama evlilik yıldönümü ve doğum günü çok kişisel günler. ben de bu günlere özenir incelik ararım ama karşınızdaki bugünlerden hoşlanmıyor belli, siz zaten hatırlatma veya metazori ile onu ince bir adama dönüştüremezsiniz.
tavrı oldukça kaba ve özensiz, peki şimdi ne yapacaksınız?
ya sürekli gecmişteki kırgınlıklarla beslenip eşinize karşı bileneceksiniz ve ailenizin yanına dönme şansınız oldugu için gün sayacaksınız (ki cidden ailenin yanına dönmek cok zor, bir de soranlara özel günlerimizle ilgili kalbimi kırdı ve beni kovdu ben de dayanamadım derseniz, bir de o insanlarla mücadele edeceksniz)

ya da eşinizi odugu gibi kabul edip beklenilerinizi minimize edip bir de böyle deneyeceksiniz.

anlattıklarınızdan yola cıkarak diyorum ki, eşiniz sizin üzülmeniz ve ağlamanız konusunda hassasiyet geliştirmiyor ama bir evliliği bitirmek için daha birçok dinamiğin sarsılmış olması lazım.
size normal günlerdek tavrı, cocuguyla ilişkisi, güven ilişkiniz, cinsel hayatınız, gelecegi birlikte gecirme arzunuz vs gibi bunları iyice tartın kafanızda. su an hamileilik ve lohusalıgın olagan duygusallıkları ve depresyonları da vardır, biraz zaman verin evliliğinize bence..

Sen de onun doğum gününde böyle yap. hatta yemek bile yapma önceki günden yemeği biraz fazla yap.Dünkü yemeği ısıt koy önüne. Ama hiçbirşey yokmus gibi davran. Sonra da erkenden uykum geldi başım ağrıyor filan de yat. Anlar o zaman belki

Beklenti icine girme diyenlere katilmiyorum.

Cunku belli ki konu sahibi ozel gunler disinda da
herhangi bir hediye veya ozel davranis gormemis ki ,
evlilik yildonumunde bir umut beklentiye girmis.
Hatta esine mail atmis.
Yoksa esi baska zamanlarda guzel davranislar sergileyen hic bir kadin
umudunu evlilik yildonumune veya ozel gunlere baglamaz .

Ama adam tam bir hanzo ki
gonul alacagina uste cikip cocugunun annesinin ustune yuruyor .
Ozru kabahatinden buyuk !

Kadin beklemesin, sussun, otursun, sonra da boyle bir muameleyle iyice sindirilsin.
Yok oyle bir dunya ...

Cocugunu evden alip gitmekle iyi yapmis ama gidemeden donmesi hata...
O adam gonlunu alana kadar donmemeliydi bence...

haklısınnn....

eğer beklediğinizi bile bile hala kendi bildiğini okuyorsa işin zor..kendi dediğim kendi istediğim zamanda olsuncu maalesef; siz istediğiniz süreece sizin beklediğiniz zamanda değil kendi istediği zamanda yapmak için inatlaşacaktır..kişilik meselesi..

Allah size sabır versin,ruhsal ve fiziksel şiddet eğiliminden ötürü eşinizide ıslah etsin,inşallah tez zamanda sizi memnun etmek iin çabalar..

Back
X