takıntımı,fesatlık mı yoksa bencillik mi?

off of ne pis bi huydur bu. takıntı desen tam takıntı değil, hastalık desen değil... ama insanın içini inceden inceden kemirir abuk subuk şeyler, çok iyi bilirim:)
bence bu tip davranışlar için bir terapistle konuşmak iyi gelebilir.

bende öyle düşünüyorum. etrafta huzursuz oluyor ama insan kendisi daha mutsuz oluyor bu durumdan allah yardımcımız olsun..

derin düşünmeyin bence.genel yaşamaya çalışın.karşınızdakine çok değer verip siz o değeri ilgiyi görmeyince de kızıyor olaiblirisniz.karşınızdakide yorgun oluyor haliyle sizin beklediğiniz ilgiyi göstermiyo olablir.önemli olan çok vakit geçirmek değil 1 saat ite kaka güzel vakit geçirmeye çalışmak var ama 10 daika içerisinde çok şey paylaşmak var.verimli vakit geçirmeye bakın eşinizle onu yıpretmadan kendinizi yıpratmadan.bende her zaman derim nışanlıma sırf konuşmuş olmak için konuşma benimle yorgunsan uyu dinlen sonra daha güzel vakit geçiririz yarın görüşürüz diyorum.modu düşükse hiç uğraşmıyorum güzel vakit geçirme hayali kurmuyorum sizde öle deneyin.enerjisini depolasın dinlenmesine izin verinki ertesi gün sizinle faha iyi vakit geçirsin.bilmiyorum anlatabildimmi ama.bekleyin yani illaki sizi şaşırtcağı gün olur.gün içinde kendinizi yoracak bişeyler yapınki fizik yorgunluğunuzdan ruhunuz düşünmeyi irdemeleyi unutsun.bende evlenip gitcem ailemden uzak bi yerde olcam.benimde bi çok endişem var yabancı şehir yabancı çevre eşim haliyle çalışcak ben napcam diyorum bazen iş desen ha deyince bulunmuyor.ama bebeğiniz varmış ne güzel ne kadar şanslısınız ona sahipsiniz artık bahar geldi gezip dolaşın tüm gün.insanı dşünce yıpratıyor bosverin başkaları sizi dşünsün siz onları değil.çok düşünen içine çok sıkıntı yapan insan çabuk yaşlanıyor onu gözlemledim insanların ne dertleri var ufak şeyleri problem etmeiyn kendinize

Candancım slm, mart anneeri topiğinde konuşmuştuk hatırlarsan...
Bence sürekli eve kapanıp kaldığın ve eşinden başka konuşabileceğin kimse olmadığından böylesin. Ailen de farklı bi şehirde anladığım kadarıyla. ..
Ben psikolojik bi destek almanı kesinlikle tavsiye ederim. Aynısı olmasa da ben de benzer sorunlar yaşadım. Benimkis doğumdan sonra ortaya çıkmıştı. Doğum izninde sürekli eve kapalı kalmak, bütün sosyal hayatımın kısıtlanmış olması depresyona sokmuş beni. Psikiyatristimin önerisiyle antidepresan kullanmaya başladım,hala da kullanıyorum, süte geçmiyor...
Bi de dr un bana hep tasiye ettiği şey, kendine bir uğraş edin, dışarıda zaman geçir, havalar da ısınıyor, bol bol temiz hava al Dorukla. Spor yap...
İnşallah bir an önce kurtulursun bu mutsuz halinden..

slm evt hatırlıyorum.haytaımın hiç bi döneminde böyle şeyler yaşamamıştım nur topu gibi bi evladım var ama bendeki bu mutsuz haller beni çok üzüyor.evt çok yanlızım sosyallik diye bi şey yok zaten.uğraş ne yapabilrim oğlum olmasa kursa giderdim ama onunla imkansız.antidepresanın bi zararı var mı yada ne gibi faydaları oluyor.bide en ufak bi şeye deli gibi sinir oluyorum sonra oturup ağlıyorum.çok değiştim ben ki en ufak bi yiyecekten bile kendine mutluluk payı çıkarabilen bi insandım.eşimide mutsuz ediyorum o da benii

arkadasim bende cogu kisinin dedigini diyecem sana. cok fazla evde durmaktan bu sekilde olabilirsin.
mesela kendine bir ugras bulsan bir nebze olsun rahatlarsin. ne bilim evde yapabilecegin bir hobby ya da baska bir ugras el isi vs vs. komsularin vardir illaki, ya da tanidik arkadaslar filan. esin haftasonu evdeyse eger haftasonunda yapabilecegin bir faaliyet olsa gerek. ya da ne bilim hic bilmiyorsan esinle yuruyus yap, ama kendini bu durumdan kurtar. cunku ne edersen iliskine ve kendine edersin.

arkadasim ben kendimden sana ornek vereyim. full-time calisan bir bayanim, anne olmak icin ugrasiyorum 1 senedir, tedavideyim. haftasonlari evimle mesgulum. bazen yorgunluktan òlùyorum, ama gececek diye kendimi telkin ediyorum. her sabah erken kalkmaktan sikiliyorum ama her gùn evde kalmakta bana gòre birsey degil. kaldiki istesemde evde durmak gibi bir lùksùm yok.
ama genede her zaman benden kòtù durumda olanlari dùsùnùp sùkrederim.

Son düzenleme:

Doğum sonrası depresyon olabilir candancım. Mutlka dışarı çık. Temiz hava inan çok iyi geliyor. Oğlunla birlikte yapabileceğiniz aktiviteler bul, parka fln gidin. Ve evet kesinlikle antidepresanın faydası oluyor. Ben herhangi bir zararını görmedim şimdiye kadar. Zaten dr senin durumuna göre i,laç dozunu belirliyor. İşte antidepresanlar sayesinde öyle herşeye sinirlenmemeye başlıyorsun. Daha rasyonel düşünebiliyorsun.

ilgin için tşk ederim ilk fırsatta gitcem dr.evt dışarı çıkmak gerçekten çok ii geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…