Takintili ask yasamis olan varmi aranizda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
Ben ilk sevgilime saplantili bir ask duydum..o ise benim zaafimi kullandi..yillarca aci cektim..en sonunda kader bana bir yol gösterdi ondan cook uzaklara geldim..esimle tanistim sevdim..evlendim..ama en ufak bir sorunda bir caresizlikte bu saplanti gene ortaya cikiyor..
terapigöryorum..unutabilmek icin elimden gelen herseyi yapiyorum.
Hic haber almmiyorum
Onu hic görmemeye calisiorum
Aklima geldikce onun baskalariyla mutlu oldugunu hatirlatiyorum
Esimle mutlu olmak icin elimden geleni yapiyorum
Kendimi isime veriyorum
.baska yapabilecegim birsey varmi?

takıntılık saplantılık tehlikeli hisler...psikolağa gidin sürekli mutlu ortamlarda bulunun..gerekirse şehir değiştirin..

Kocanin sevgisine ihanet etmek olur bu yaptigin.
Kendini onun yerine koy ve aklina eski sevgilin geldiginde.
Bi dusun, kocam bi baskasini dusunseydi ben nasl hissederdim kendimi? Diye

takıntıdan kastın nedir? kıskançlık vs mi?

Kiskanclik degil, bir obsesyon düsün.. zihnime istenmeyen şekilde gelen, tekrarlayan, bana sıkıntı veren ve rahatsız etse de zihnimden uzaklaştırılamayan onla ilgili düşünceler. Bu düşünceler o kadar yoğun ve sıkıntı verici ki, günlük yaşamimi etkiliyor

terapi yetmez ilaç kullanman lazım

Kocanin sevgisine ihanet etmek olur bu yaptigin.
Kendini onun yerine koy ve aklina eski sevgilin geldiginde.
Bi dusun, kocam bi baskasini dusunseydi ben nasl hissederdim kendimi? Diye

Maalesef yasadigim sey patolojik bir durum.. gecmiste yasamis oldugum travmalarla ilgi..bunu yasamadan bilemezsiniz..o yüzden soruma yasayan varmi diye sordum

Varolan süregelen ahlak kurallari bu gibi hastallik durumunda ne yazikki bir ise yaramiyor

Terapine devam et. Başka yapacak bir şey yok. Terapi yapan kişiden fayda alamazsan başka uzmanla görüş. Hiç bırakma.

Çoğu insanın geçmiş travmaları var ama her şey bizde biter. Tabii travma tecavüz ve işkence ise başka. Ama onun harici kendi gücünle de ilerleyebilirsin.
En önemlisi bu durumda kendini çok ciddiye almamak. Ve kurban rolüne bürünmemek. Bunu başarınca ilerleyebilirsin.

ilac kullandim ama uzun süre ilac almak istemiyorum..ilaci biraktim..kendim cözmeye calisiyorum

bir kere en ufak bir sıkıntıda sığınacak bir liman aramayı bırakmalısın.o sana bir liman gibi gözüküyor şu anda.grçeklerden kaçış yolun ama liman felan yok.her şey sen de bitiyor.hele seni sevmemiş o kada uzmuş biri hiç değil.her şey o kimyası bozuk kafanın oyunu

Doktoru bırakmayın. Eşinizin bilgisi var mı bu durumunuzdan? Onun desteği,sevgisini göstermesi daha önemli sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…