Takintili ask yasamis olan varmi aranizda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşinize neden anlattınız ki çok gereksiz bir iş olmuş
yanlis yazdim kusura bakmayin esime gecmisle ilgili obsesyonlar yasadigimi anlattim sadece, burada yazdigim gibi anlatmadim..ama gecmisteki yasamis oldugum iliskimi..ilk sevgilimi ve onun bana neler yasattigini biliyor

yanlis yazdim kusura bakmayin esime gecmisle ilgili obsesyonlar yasadigimi anlattim sadece, burada yazdigim gibi anlatmadim..ama gecmisteki yasamis oldugum iliskimi..ilk sevgilimi ve onun bana neler yasattigini biliyor

bence eski sevgili olayına einizle hiç girmeyin.mesele o değil zaten.takıntıyı tetikleyen o ama o ya da başka bir şeyde olabilirdi

Ne gibi birşey unutamadığınız? Ona karşı kin mi duyuyorsunuz özlem mi?

Çalışıyor musunuz bu arada?

Ben ilk sevgilime saplantili bir ask duydum..o ise benim zaafimi kullandi..yillarca aci cektim..en sonunda kader bana bir yol gösterdi ondan cook uzaklara geldim..esimle tanistim sevdim..evlendim..ama en ufak bir sorunda bir caresizlikte bu saplanti gene ortaya cikiyor..
terapigöryorum..unutabilmek icin elimden gelen herseyi yapiyorum.
Hic haber almmiyorum
Onu hic görmemeye calisiorum
Aklima geldikce onun baskalariyla mutlu oldugunu hatirlatiyorum
Esimle mutlu olmak icin elimden geleni yapiyorum
Kendimi isime veriyorum
.baska yapabilecegim birsey varmi?
Hem de nasıl yaşadım ama sunu da keşfettim ben onun yokluğuna değil onun bende bıraktığı kompleks ve yetersizlik hissine uzuluyormusum meğer. O seni neden terketti esas sorunsal bu. Başkası için mi ya da ne biliyim sevmediği için mi. Bunu çöz. Sendeki sorun elde edememe hissi. Bunun çözümü intikamdan başka bisey değil. Bi punduna getirip eski sevgilim olan hıyarı yeniden elde etmiştim. Bana en ihtiyaç duyduğu zamanda ( askerdeyken ) terkettim onu. Onun bana haksiz yere dokturdugu gozyaslarinin uykusuz gecelerimin öcünü aldım hem de kat be kat fazla. Üstelik başkasına aşık oldum diyerek bastım tekmeyi. Onun o aciz halini görünce üzerinden agir bir yük kalktı. Takıntı falan da bitti. Bu takıntı dediğimiz şey bizim komplekslerimizden daha açık Konuşayım kuyruk acimizdan başka bir şey değil. Bunu kabullenmelisin bence. Su an yapabilecek bir şeyin yok. Aklın hala ondayken yarim kalan isini tamamlamadan başkasıyla evlenmen zaten büyük hata. Eşine de günah onu da düşün biraz. Artik bu saplantini yen kendini iyi hissetmek için elinden geleni yap daha güzel daha mutlu olmaya çalış ama yeter ki eski sevgilinin düşünme

ayarlarınza bir bakar mısınız özel mesaj olayını kapatmış olabilirsiniz

Ben ilk sevgilime saplantili bir ask duydum..o ise benim zaafimi kullandi..yillarca aci cektim..en sonunda kader bana bir yol gösterdi ondan cook uzaklara geldim..esimle tanistim sevdim..evlendim..ama en ufak bir sorunda bir caresizlikte bu saplanti gene ortaya cikiyor..
Hic haber almmiyorum
Kendimi isime veriyorum

beyninde bitirmedikçe devam eder saplantın, beyninde bitir ve kabullen önce, tozun üstünü örtmüşsün, tozu süpürüp silmemmişsinki, o yüzden kendi kendinin pskiloğu ol biraz ve beyninde bitir kabullen, beyinde bitince kalpte de bitiyor zaten, tabi birde bol bol dua oku

Hic haber almmiyorum
Kendimi isime veriyorum
uzaklaşmak en ıyısı,zaten evlenmısınız esınızı sevdıgınızı soyluyorsunuz o zaman nıye hala aklınıza gelıyor kı?
bende lıse caglarında boyle bır ask yasadım ,pışman degılım ama keskelerım var zamanımı sevgımı hıc hak etmeyen hatta saflıgımdan faydalanan bır ınsana o kadar nasıl baglanmısım dıyorum, ben unıv. kazandım o askere gıttı o ara onu son gorusum o an oldu, bır daha bırkaç kez telde bana ulaşmayı denedı ama yalan attım nısanlandım vs dedım o da aramadı. aklıma geldıkce ıcıme bır acı oturur-nefret gıbı bısı ama sanıyesınde hemen kendımı resetler bugune donerım..
gecmıs hatalarıyla-ıyı ve kotusuyle gecmıste kaldı, bugunume gelecegıme bakmak en ıyısı... egerkı atlamıyorsanız terapı de cozum degılse yuzlesın kendısıyle goreceksınız kı ona karsı hıssettıgınız her duygu yok olmus, gerıye sadece kın ve nefret kalmıs sevgı ya da ask degıl..!!!

bende aynı durumdayım,

onunla 5 yıl önce yalnızca bir ay çıktık sonra ayrıldık. ben travmayı atlatamadım psikoloğa gittim her sean 5 yıl önce 80 lira vermek ağır geldi. 1 ay sonda doktoru bıraktım. ama onu sevmeyi bi türlü bırakamadım adam benden sonra çıktığı kızla evlendi aynı şehir ve dahada kötüsü aynı meslekteyiz yüzünü görmiyeyim diye neler çekiyorum bir bilsen. çoğu arkadaşım ona olan zaafımı biliyor. içimde yarım kalmışlık takıntı haline geldi kimseyle yapamıyorum memleketin yarısıyla çıktım ondansonra hiçi biri onun gibi değil..

neyseki karakterli bi adam ki ona olan zaffımı kullanmıyor. bi saygısı var şükür.

emin ol unutmak için çok cabalar sarfettim her yağmur yağdığında her elim suya deydiğinde, toprağa dokunduğumda; allahım kalbimden aklımdan ve dilimden onu söküp al diyorum, çünkü biliyorum ki başkasına ait bi adamı arzulama büyük günah. neyseki karşıma çıkmadı henüz büyük yemin ettim nikahlandığı gün, kafamı kaldırıp bir kez olsun bile gözlerinin içine bakmayacağım diye,,

ben kurtulamadım 5 yıldır inş sen kurtulursun

Maalesef yasadigim sey patolojik bir durum.. gecmiste yasamis oldugum travmalarla ilgi..bunu yasamadan bilemezsiniz..o yüzden soruma yasayan varmi diye sordum

Varolan süregelen ahlak kurallari bu gibi hastallik durumunda ne yazikki bir ise yaramiyor
ilac kullandim ama uzun süre ilac almak istemiyorum..ilaci biraktim..kendim cözmeye calisiyorum
benim de bir çeşit obsesyonum var; aşk meşk durumlarıyla ilgili değil ama kendini nasıl engelleyemediğini anlayabiliyorum.
ne yazık ki OKB'yi tek başına terapiyle aşman çok da mümkün değil, en azından anlattığın kadar takıntılıysan.
o yüzden ilaç tedavisi de almak zorundasın.
ilaçların çok fazla yan etkisi var, kendimden biliyorum ama 9 ay ilacı kesmek için erken bir süre, söyleyeyim. ben de yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, 3 ay daha kullanacağım, sonra durumuma göre doz azaltmasına gideceğiz.
ama senin durumunda iyi bir terapi de şart. sorununun esas kaynağını bilmiyorsan bulmak zorundasın. takıntılı olduğun eski sevgilin değil, onunla maskelediğin başka bir yetersizliğin.
obsesyon, boşluk doldurur, eksikliğini yaşadığın bir şey var ve ne zaman o duyguya kapılsan aklına eski sevgilin geliyor. o duyguyu bulman ve üzerinde çalışman gerekiyor.
geçmiş olsun, umarım iyileşir ve eşinle çok mutlu olursun.

Açıkça söylemek gerekirse bu durum ömrünüz boyunca içinizde biryerlerde kalacaktır ancak baş edilemeyecek kadar vahim de değil. Evet o kişi şuan bir başkasıyla mutlu olabilir, ama siz de mutlusunuz yeniden sevdiniz evlendiniz.. O kişiye takılıp kalıp yeni bir hayat kuramayadabilirdiniz. Birde bu açıdan bakın.. Elinizdekinden olmayın, eğer eşiniz sizi seviyorsa ve mutlu etmek için uğraşıyorsa, sizin için ondan başka doğru insan yoktur...

Ne gibi birşey unutamadığınız? Ona karşı kin mi duyuyorsunuz özlem mi?

Çalışıyor musunuz bu arada?
Merhaba biraz geç olucak ama cevap yazmak istedim..en Başlarda kin vardı o geçti ama ..özlem de yok Aslında gerçek anlamda onsuz yaşayıp başka bir insanla evlilik yürütebiliyorum.
Gerçek hissim ne Özlem ne kin..sadece takıntı kafamda onu kurtarıcı olarak görmem..mantıksız olduğunu bilmeme rağmen..o asla benim Kurtarıcım olmıyıcağı halde,

Bu arada evet çalışıyorum ve bu bana çok iyi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X