- 1 Ağustos 2015
- 4
- 0
- 44
Teşekkür ederim burda bi klinik var oraya gidebilirim belki. Terapi için. Devlet hastanesinde çok sağlıklı gelmiyor bana da.Yaygın anksiyete bozukluk ,okb (obsesyonlar yok ama takıntı var) sosyal fobiniz de var. Klinikte ne teşhis konulur bilmiyorum. zaten devlet hastahanesinde psikiyatr tedavisi 5 dakika felan sürüyor. Sonuç odaklı çünkü ilaca yönelik. Geçmiş olsun soruların olursa sorabilirsin
Başka problemler de var duvarlar kabarıyor senelerdir neler neler yaptık sebebini de bulamadık.Kocaman bi balkon var kapalı ama su giriyor her yağmurda. Onlar da taşınmayı düşünüyor ama tabi bunlardan, böcek yüzünden değilTaşınmazlar bu sebepten, hiç sanmıyorum. Türkiye'de gerçekten böcek yüzünden taşınan var mıdır çok merak ediyorum. Boşver yaa, elinden geldiğince ilaçlar falan al sen sık, kullan. İnan bana böcek olmasa bile başka sorunlar olur yaşadığın evde. Bak bizde böcek möcek yok (dün geceki böceğin haricinde) ama evde bir sürü sorun var mesela. Odamın tavanı sorunlu, odamın duvarlarının artık badanaya ihtiyacı var, evdeki odalar kapıları afedersin b*k gibi, onlar da sorunlu, gürültü sorunumuz da var maşallah, var oğlu var yani ben bıktım bizimkiler bıkmadı ve buna rağmen ne tamir ettirmek var, ne çözüm bulmak var ne taşınmak. Birini halletsen başka bi sorun çıkıyor. O yüzden evinizde başka problemler yoksa taşınma durumu söz konusu olmayacak sizin için muhtemelen. Hep de abarttığını söylerler, söyleemeye devam ederler. Boşvermeye çalış.
Evet kesinlikle gidicem karar verdim. Gerçekten etkiliyor hayatımı..
Peki sen ne kadar süre ilaç kullandın?
Taşınmak kolay iş değil, yeni bir ev bulmak, kirası vs uygun olacak mı, yeni bir binaya alışmak, yeni ortam vs zor ve masraflı. Duvarlar kabarıyorsa su alıyordur, rutubet vardır. Kabarmasının başka ne sebebi olabilir ki? Bizde de her yağmur yağdığında kapalı olan camlardan içeri su giriyor mesela.Başka problemler de var duvarlar kabarıyor senelerdir neler neler yaptık sebebini de bulamadık.Kocaman bi balkon var kapalı ama su giriyor her yağmurda. Onlar da taşınmayı düşünüyor ama tabi bunlardan, böcek yüzünden değilolmaz öyle bişey heralde benden başka deli yoktur bundan taşınmayı düşünen
Ama şu an taşınmıyorlar. Ben de sabretmeye çalışıyorum. Zaten gidicem diyerekten.
Ben de şimdi yurtdışına gidersem orda nasıl kullanacağım diye düşünüyorum. Ordan alamam da..Ben depresyona girmiştim ve takıntılarım artmıştı baya, aslında daha erken bırakabilirdim, (babam da eski psikiyatri asistanı olduğundan, bırakacağım zaman psikiyatristime gitmedim) ama ilacımı çok sevdim, minnet duydum resmen. Bırakırsam eski halime dönerim diye de korktum. Tabi bünyemin ihtiyacı yokken ilacı durduk yere bikaç ay daha kullanırken, çarpıntı yapmıştı, ondan dolayı bırakmıştım. İlaca ihtiyacım varken kullanıyorken , pek bi yan etki görmedim. Sadece ilk gün ellerim bacaklarım titremişti buda büyük yüzdelerdeki bir yan etkiydi, geçmişti bi iki güne. Ben hatırladığım kadarıyla 13-15 ay falan kullandım, ama son 3-4 ayda kesinlikle ihiyacım kalmamıştı.
Evet ev bulamıyorlar ama şu an zaten çok da aramıyorlar onları da anlamadım ben.Taşınmak kolay iş değil, yeni bir ev bulmak, kirası vs uygun olacak mı, yeni bir binaya alışmak, yeni ortam vs zor ve masraflı. Duvarlar kabarıyorsa su alıyordur, rutubet vardır. Kabarmasının başka ne sebebi olabilir ki? Bizde de her yağmur yağdığında kapalı olan camlardan içeri su giriyor mesela.Güya en iyisinden pimapen. Boşver.
Ben de şimdi yurtdışına gidersem orda nasıl kullanacağım diye düşünüyorum. Ordan alamam da..
Tamamen takıntı benceMerhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır yaşadığım bazı şeyler var ve çoğu şeyi anlatamadığım için bunu da anlatamıyorum. İçimde tutmak yordu artık.
Öncelikle kendimden bahsedeyim. Belki önceki konularımdan bilenler vardır. Bu haziran'da okulumu bitirdim. Eve geri döndüm, yurtdışına çıkmak için hazırlanıyorum ve kursa gidiyorum. Sürekli ingilizce çalışıyorum, temizlik yapıyorum ve arada bir arkadaşlarımla buluşuyorum. Bunun dışında yaptığım birşey yok.
Ama kesinlikle şu an sıkılmıyorum. Problemim sürekli başka şeyleri kafama takmam.
Şöyle ki önceden de böyleydim ama bu sıralar fark ediyorum bunları.
Bazen temizliğe takıyorum sürekli her yer pismiş ve dağınıkmış gibi geliyor -ki öyle de aslında-. Geldiğimden beri 3-4 günde bir temizlik yapıyorum evde. Ama hiç toplayamıyorum dağınıklığı. Zaman zaman bunu takıyorum.
Şehit haberleri başladığından beri kafayı yiyorum neden böyle diye. Sanki elimden bişey gelirmiş gibi.
Yakınlarımı düşünüyorum ölürler diye korkuyorum. Mutlu bi fotoğraf ya da bi an görünce bile böyle düşünceler geliyo aklıma.
Bazen çok çirkinim, yüzüm şöyle böyle diye düşünüyorum. geçiyo sonra.
Bazen çok başarısızım, hiçbir şeyi beceremedim diye düşünüyorum sürekli. Doğru düzgün ingilizce konuşamıyorum, araba kullanamıyorum diye.
Şimdi o geçti. Böcek başladı. Dün gece böcek gördüm evde küçük hamamböceği gibi bişey. Çok korktum yarım saat napsam diye düşündüm. Öldürmeye çalıştım falan. Uyuyamadım sonra. Şimdi her yerden böcek çıkıcakmış gibi geliyor. Her şey gözüme takılıyor. Her yeri yıkamak, herşeyi çöpe atmak istiyorum.
Sanki herşeye yabancılaşmış gibi hissediyorum kendimi. Bi gün çok mutluyken ertesi gün evden daha çıkmak istemiyor canım. Çok sıkıntılı oluyorum. Çok değişken ruh halim. Ve bişeye takınca saatlerce, günlerce kurtulamıyorum bu düşüncelerden. Boşluktan falan mı diyorum ama önceden de böyle kendime iş çıkarırdım hep. PDR okuyan bir arkadaşıma anlattım. Obsesiflik var biraz, doktora git dedi.
Sizce neden? Boşluktan mı, işsizlikten mi ne bileyim. Çıkamıyorum için içinden.
Teşekkür ederim ayırdığınız zaman için.
Ama sigorta büyük ihtimal karşılamaz bunu. O yüzden biraz pahalı olucaktır benim için.Aynı ilaçlar her yerde var ki. onlar olmasa da muadil ilaçları var , onları sorabilirsin. Benzer özelliktekileri