TAKINTI, HER ŞEYİ ÇOK UMURSAMA

melisamaleseff

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
183
98
18
28
Merhabalar herkese.
Ben çok takıntılı biriyim, her kim olursa olsun bana söylenen her şeyi kafama takıyorum.
Örneğin iş hayatında çok iletişim kurmadığım başka departmanda X kişisi olsun, bana selam vermesin ya da ters bir cümle kursun veya olduğundan farklı davranırsa ben bunun üzerine çok düşünüyorum.
Örneğin erkek arkadaşım ismimle hitap etsin kafama takarım, aramız bozulsun ben çok triplenir nazlanır suları durultamam hemen (en az 1 2 ay içimde uzatırım onu).
Her şeye her an modum düşebilir her an bozulabilirim.
Burcum Yengeç yükselenim Balık.
Bunu kontrol edebildiğim kadar ediyorum ama erkek arkadaşımla hep bu yüzden gerginlik oluyor.
Gönül almalarda dahi ben hep bozuk atıyorum.( konu farketmeksizin?
Bunu aşabilen var mı aranızdan

Merhabalar herkese.
Ben çok takıntılı biriyim, her kim olursa olsun bana söylenen her şeyi kafama takıyorum.
Örneğin iş hayatında çok iletişim kurmadığım başka departmanda X kişisi olsun, bana selam vermesin ya da ters bir cümle kursun veya olduğundan farklı davranırsa ben bunun üzerine çok düşünüyorum.
Örneğin erkek arkadaşım ismimle hitap etsin kafama takarım, aramız bozulsun ben çok triplenir nazlanır suları durultamam hemen (en az 1 2 ay içimde uzatırım onu).
Her şeye her an modum düşebilir her an bozulabilirim.
Burcum Yengeç yükselenim Balık.
Bunu kontrol edebildiğim kadar ediyorum ama erkek arkadaşımla hep bu yüzden gerginlik oluyor.
Gönül almalarda dahi ben hep bozuk atıyorum.( konu farketmeksizin?
Bunu aşabilen var mı aranızdan
Ya burçtan yükselenden çok nasıl bir ailede büyüdünüz?
Bende de benzer bir durum var ve hem profesyonel hayatı hem de özel hayatı çok zorlaştırıyor biliyorum. Ben yükselen başak yengecim ama sebebin burçtan çok annemden kaynaklandığını düşünüyorum 🫠
Benim annemin küsme huyu vardı. Saçma sapan küser trip atardı bana. Galiba ben de bunu bu şekilde kodladığım için herkes aynı şekilde davranıyor gibi algılıyordum.
Ben annemle göbek bağımı kestikten sonra biraz daha iyi oldum ki bu da kolay olmadı annem pek izin vermedi buna.
Gelecek cevapları da takipteyim😍

Bende eskiden takardim herkesin hareketine
Icime atardim bide ustune
Yaş aldikca kendimi yiprattigimi anladim simdi kim ne demis atip tutmus selam vermemis umrumda olmuyor
Onemsedikce iyice buyur sorunlar
Erkek arkadasiniza gelince de eger eften puften sebeplerden nazlaniyorsaniz adam bikar bir sure sonra
Bir daha bu sekilde yapma diye uyarirsiniz bir daha yaparsa da basarsiniz tekmeyi yani cok da seyapmayin

Ya ben de çok alınganım,
Bu huyumu hiç sevmiyorum..
Ama şunu fark ettim, iş hayatıma çok odaklandığımda,
Ya da çok fazla kurs, spor, gezi aktivitelerime yoğunlaştığımda,
Bu alınganlığıma ve küskünlüklerime zaman kalmıyor.
Ne zaman kendimi işlerden, kurslardan biraz çeksem, sevdiklerime sarıyorum sanki.
Çok kötü bir durum kızlar bunu yaşayıp aşan varsa yorumları takipteyim

Ya burçtan yükselenden çok nasıl bir ailede büyüdünüz?
Bende de benzer bir durum var ve hem profesyonel hayatı hem de özel hayatı çok zorlaştırıyor biliyorum. Ben yükselen başak yengecim ama sebebin burçtan çok annemden kaynaklandığını düşünüyorum 🫠
Benim annemin küsme huyu vardı. Saçma sapan küser trip atardı bana. Galiba ben de bunu bu şekilde kodladığım için herkes aynı şekilde davranıyor gibi algılıyordum.
Ben annemle göbek bağımı kestikten sonra biraz daha iyi oldum ki bu da kolay olmadı annem pek izin vermedi buna.
Gelecek cevapları da takipteyim😍
Benim ailemde küsme yok ama ailem çok iyi ve naif, mesela annem hala çay verir misin annecim, kızçem bir su alır mısın, hep bana nazik davranıldı, bende o şekilde alıştım ama gerçek hayt böyle değil.
Erkek arkadaşım “prenses olmaktan çık biraz” diyor, kendisine karşı da prenses gibi dışarıya karşı da, mesela satıcı bana sert davranıyor ben direkt “tavrınızın neden böyle olduğunu anlayamadım pardon” mesela en yüksek tepkim bu oluyor, sadece erkek arkadaşıma karşı çok sert ve üslupsuzum

Bende eskiden takardim herkesin hareketine
Icime atardim bide ustune
Yaş aldikca kendimi yiprattigimi anladim simdi kim ne demis atip tutmus selam vermemis umrumda olmuyor
Onemsedikce iyice buyur sorunlar
Erkek arkadasiniza gelince de eger eften puften sebeplerden nazlaniyorsaniz adam bikar bir sure sonra
Bir daha bu sekilde yapma diye uyarirsiniz bir daha yaparsa da basarsiniz tekmeyi yani cok da seyapmayin
Ama bunu aşamıyorum, sürekli böyleyim ben sürekli bir şeylere bozuluyorum, bozulacak bir şey yoksa da arayıp buluyorum resmen

Benim ailemde küsme yok ama ailem çok iyi ve naif, mesela annem hala çay verir misin annecim, kızçem bir su alır mısın, hep bana nazik davranıldı, bende o şekilde alıştım ama gerçek hayt böyle değil.
Erkek arkadaşım “prenses olmaktan çık biraz” diyor, kendisine karşı da prenses gibi dışarıya karşı da, mesela satıcı bana sert davranıyor ben direkt “tavrınızın neden böyle olduğunu anlayamadım pardon” mesela en yüksek tepkim bu oluyor, sadece erkek arkadaşıma karşı çok sert ve üslupsuzum

Güven duygusunun yüksek olduğu ilişkilerde nazımız daha çok geçiyor,
Asla terk edilmeyeceğimize dair duyduğumuz inanç bizi cüretkar yapıyor sanırım...

Ya ben de çok alınganım,
Bu huyumu hiç sevmiyorum..
Ama şunu fark ettim, iş hayatıma çok odaklandığımda,
Ya da çok fazla kurs, spor, gezi aktivitelerime yoğunlaştığımda,
Bu alınganlığıma ve küskünlüklerime zaman kalmıyor.
Ne zaman kendimi işlerden, kurslardan biraz çeksem, sevdiklerime sarıyorum sanki.
Çok kötü bir durum kızlar bunu yaşayıp aşan varsa yorumları takipteyim
Demekki algımızı başka yöne kaydırmamız gerekiyor bunu anladım sizlerden, bende kursa giderken iyiydim su an daha kötüyüm

Biraz öyle sanırım, ama benim yapım hep buydu, erkek arkadaşımda diyor senin yanında kendim değilim, rahat değilim, hep her şeye dikkat ediyorum bozulacaksın diye
Yapım bu bir bahane değil ben de takıntılıyım bu ama sınırımı öğrendim herkesin tahammül sınırı var bugün dayanır yarın bırakır hem kendine hem çevrene eziyet

Ama bunu aşamıyorum, sürekli böyleyim ben sürekli bir şeylere bozuluyorum, bozulacak bir şey yoksa da arayıp buluyorum resmen
Gunun birinde etrafinizda kimse kalmadiginda pisersiniz
Bazi seyler zaman aliyor
Ben bana yarari olmayan zarari olanlari eledigim icin kendime hayirli bir temizlik yapmis oldum
Ama siz huzur size batiyormuscasina davraniyorsaniz yalniz kalmaniz cok olasi

Bilmiyorum biliyor musunuz ama böyle aşırı kibarlıkla insanları huzursuz eden bir insan grubu vardır. Burda da öyle üyeler var mesela kibarlıkla provake ediyorlar bence insanları öyle bir vibe veriyor olabilir misiniz? Bu mesajda ben direkt öyle bir izlenim aldım. Tanıdığım ya da merhabalaştığım insanların tepkilerinin bir sebebi olabilir ama satıcıya eski Türk filmi tadında çıkışmak bahsettiğiniz şeyden bağımsız bence.

Back
X