• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
C

CoskuylaYasamak

Ziyaretçi
ya kızlar bişey soracgım benm nişan takılarım falan alındıda ama sunu soracagım ben sunu isterim falan diyebilen biri delim bana nişan için 14 ayar bi set 2 tanede 18 gr lık bilezik aldılar ama ben set istememiştim ben 25 gr lık bilezik istiodum nişan için bşey diyemedim sizce ne yapsama rtık değişmez ama düğünde set falan istemiorum ve 25 grlık bilezik istiorum saat istiorum daha pırlanta yüzügüm bile alınmadı sözlümle konusuorum oda biey demio ayanımda deil zaten baska yerde su anda ben ona diorum ama ona demesem kimse diyeceğim demi ama yaa offf ailesinin madidi durumu da iyi yani cok baskı altında gibi hissediom kendimi bu tür alışverişlerde yani baskkası olsa buda buda der aslında bi kere yapılıo böle seyler ama ne yapayım sizce yaa bend emesem bunalrın doğru düzgün bişey alacagı yok baan yaa ya yüzümü öne egip aldıracm istediğimi yada .... ne etsem akıl verin nişan takısı olarak imi sizce ya benm ailem 14 a yarı satmaya kalksan para etmez dediler bilezklerinde gramı düşük dediler onalrda haklı aslında ilerde para edecek seyler almak dfaha mantıklı of off senağlama

valla arkadaşım benim fikrimi soracak olursan hiç ağzını bile açma.madem durumları iyi onlar akıl edemiyolar mı.bak ben 2 seneye yakın nişanlı kaldım 14 ayar setle.düğünde de 15 gr lık 5 bilezik takıldı takı olarak.ne ben ne ailem azını bile açmadı.laf oluyo bunlar ilerde.her şeyi istediniz bizden felan deniyo.yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum.

arkadaşın dediği gibi bencede bunlar sonra dan laf oluyor şunu isterim bunu isterim demek bencehoş olmuyor.netakarlarsa onların şerefidir.

demesende yapmıyolar ama banada set takmışlardı nişanda 2 de bilezik diğer bilekzikleri düğünde takıcaz dediler düğündede bişey görmedik seti istediğimi almışlardı onu söyleyip durdular insan kendini kötü hissediyo şans işte herkesin bir olmuyo konuşmasanda içinde kalıyo 8 ay oldu evlendiğim hala içimde eşime konuştum baştan baktım huzursuz oluyoz sustum artık durumlarıda baya bi iyi varken yapmayanlara çok kızıyorum.

canım sen bilirsin ama ben de arkadaşlara katılıorum. söyleme bişi, şimdi içinde kalması,istedikten sora bunun sürekli mesele haline getirilmesinden daha iyidir inan bana.tabi yinede sen bilirsin...

ya evet yaa bencede ya onlar pek bilmiolar aslında ama ne bileyim yaa bööle içime dert oldu onlar akıl edemiyo işte pek ya kac ay sözlüyüm bi günden bi güne işey getirip takmadılar yaa sözümde acil oldu istemede kalabalık geldiler madem böle kalabalıgız hadi yüzüğü takıverelim dediler bi yüzügüm var anlayacagınızdaha insan arada hediye olarak bi bilezik bozar gelir demi ama yaa nişandada bi set 14 ayar 2 de 18 grlık bilezik yaa ama düğünde bilezikleri ben begeneceğim ve 25 gr dan asagı olamayacak kafaya koydum istedikeri kadar laf etsinler hakkım valla yapacaklar ileride bana ve eşime kazanc onlar off ama ne bileyim yaa cok moralim bozuldu birden yaa sözlüm yanımda olmadıgından onunlada telde konusulmuyo bu meseleler offf akıl verin baana kızlar yardımcı olun

nişanlın nerdeki?
istersen onunla yüzyüze geldiğinde açıkça konuş,bak de böle şeyleri ne ben ne de ailem mesele yapmayız ama insan bi kere evleniyo ilerde hatırladığımda içimde kalan eksik bi hevesim olmasını sende istemessin herhalde de. bu güne kadar bişi istemedik sizden ama benim hayalim kalın bileziğim olması de,ben ailene söleyemiyorum ama yardımcı ol bana biraz falan de.
yani benim aklıma gelen bu. evet bende aileye söleyemezdim ama aşkıma sölerim sen bilirsin canımcım ama kafana çok takma,bunlar en güzel zamanların bi daha nişanlı olmayacaksın. dediğim gibi nişanlınla konuş ama sonuç nolursa olsun ne ona,ne kendine nede hayata kızma yani mutlu ol yerimseniben ok.
çok ukalaca yazmamışımdır umarım:))

bence hiç bişi söleme ilerde illaki laf olur yüzüne vurulur evlendikten sonra eşine aldırırsın madem durumları iyi

valla gene iyisiniz annem bişi söylemese kayınvalidem bir bileklik takıp kurtulcaktı nişan takısından annem de kızdı nişanda pırlanta kolye küpe tek taş ve beştaş düğünde de set ve altın saat dedi
2 yıl öncenin parasıyla yüzükler 1.500 takım 600 tuttu seti de ben zaten ince beğendim bi de 14 ayarmış 900 saat 1100 tuttu hepi topu bu haaa durumları da gayet iyiydi o ayrı kimse ailemizin şerefi demiyor yani
gene de arkamdan konuştular elti gelene kadar onun annesini görünce bana allah razı olsun senden ve annenden dedi kayınvalide o ayrı :)

tektaş almak zorunda mı ki nişanlın?
daha tektaş bile alınmadı demişsin de...
herkes durumu neye yetiyorsa onu alır
senin onlar katındaki manevi değerin de önemli tabi takı yapilmasında
böyle yok 14 ayardı yok 15 gramdı diye şimdiden ince hesaplar yaparsan başın daha çoook ağrır
azıcık tok gözlü ol
ailenin ne dedigini kafaya takıp huzursuzluk çıkarma

heç bişe soyleme
elalem işini bilir alır takısını makınısın
ben şahsen heç birsey soylemıcem azımı açmıcam ne alırlarsa eyvallah dicem
zaten sefgilim pırlantanı alıcas dedi
herseymz olcakmıs
oyuzden sesimi hiç çıkarmıyorum
ki onlarıda ben soylemedım kendı soyledı

sözlüm yurt dısında yaa okulu var ya ne bileyim ama şuda var ileride satmaya kaksan para etmezki bende gelecegimi düünmek zorundayım ama deilmi ben zaten tok gözxlü biriyim asla ac gözlülk etmem ama hakkım olanıda isterim yani buda hakkım olsa gerek ama ne bileyim yaa ne bizimkiler biey konsuyor ne onalr bişey diyor ööle arda kalıom off

bende set ıstemedım banada tek tas alındı gıttık bırlıkte aldık parasıda baya fazlaydı yettıde arttı,benım ıcın nısan takısı pek onemlı degıldı oenmlı olan düğündü,ne ıstersem takıldı.Önemlı olan ınsanın gonlunden kopması ama benım aıleme gorede oyle kız verıyoruz tabıkı her seyın en ıyısını alacaklar dedıler oylede oldu.

hakkin olani istemek?
enteresan geldi bana onlarin takacagi altin senin hakkin mi yoksa hediye mi?
yani isteseler hicbirsey de almayabilirler aslinda ama set almisler bilzeik takmislar.
insanlar neden bu kadar kafaya takar altin meselesini anlamam
gelecegini garantiye almak istiyorsan mehir olarak istersin bisiler.

hakkin olani istemek?
enteresan geldi bana onlarin takacagi altin senin hakkin mi yoksa hediye mi?
yani isteseler hicbirsey de almayabilirler aslinda ama set almisler bilzeik takmislar.
insanlar neden bu kadar kafaya takar altin meselesini anlamam
gelecegini garantiye almak istiyorsan mehir olarak istersin bisiler.

mehir ??? derken ya hakkım derken sonucta herkes ister ii bişeyler ama düşünsene satmaya kakltıgında paraeden sey mi alınmasını istersin yoksa sadece süsü olsun die mi istersin bişeyi değilmi ama şu devirde bşey aldıracaksan işçiliği en az olanı aldıracanki satacagında para etsin demi ama neyse zaten oldu artık yapacak biey yok ama insan birz dedğerinin blinmesini istiyo buda suc deil değilmi

canim degerini sen maddi seylerle olcmeye kalkma bence cok yanls bi davranis bu.
eger cok istersen ailesine isciligi az seyleri alin bunlarla yatirim yapicaz biz deyin niyetinizi soylersen ona gore bisiler alirlar sanirim.
ama sen sen ol iki gram bilzeikle degerini belirleme.

set bilezikler hediyedir bazı yörede hiç yoktru ayrıca setler 22 yade 24 ayar olmas olanlarda trabzon hazır örgü denen böle cok sarı olandır set zaten satılmak amaclı alınmaz cogu zaman bunlar hakkın değil hediyedir eger isteme adetiniz varsa bunları kayınvalideler yada yengeler konuşur gelin konuşmaz illa istiyorum garati dersen mehir ister yani imam nikahında hoca sorar ne istiyosun diye o eşin bunu almak zorundadır cünkü kul hakkına girer

vallah bana çok garip geliyorCADIARZU,ben evlenirken eşimden rica ettim,sıkın altın almasınŞeniz,yok tek taşmış:1shok:,kızım ben 5 yıldır kuyumcuda çalıştımsengözlerimebaksanab,o senin dediğin pırlanta,gerçek pırlantanın alakası yoksositososito, çok iyi işlenmiş sintetik pırlanta(şöyle anlatıyım gerçek inci var o 10 yılda oluşyor ancak ve yuvarlak şekli değil,daha farklı tamamen yuvarlak olmuyor,havuz inci ise o bir kaç ayda oluşan bir inci,mükkemel yuvarlak şekli var,,havuz inci 50 tl başlıyan fiatlar,gerçek ise 1000$ başlıyor),gerçek pırlentalar 5000$ dan başlıyor fiatlar en küçükler yane 1crt,diğer ise kuyumcular toz olarak sayorlar,ama bize müşteriye ,,pırlanta ,,diye satıyor,alırken çok para ödersın,ama onu geri satmak istediğinde adam onu pırlanta yerine koymaz:olmaz:,elbette bunu kimse bilmesinı istemezler ama gerçek bu:1no2:,umarım editörlerden ceza yemem:Saruboceq:,bu yüzden, kesenlikle eşim bana bu tür şeyler bensiz almazzemuszemus,bir de hakkı diyorsun:olmaz:,bana çok saçma geliyor,sen istiyerek evlenyorsun:uhm:,bir yuva kuracaksın,peki senin eşin desinki sana benim bmv jip hakkı bana onu al,neapıcaksın,alıcakmısın,o da onun hakkı:jeyyar:,lütfen bu tür düşüncelerle vedalaşınsengözlerimebaksanab

Hayatımda gördüğüm en saçma adetlerden biri...
ya bırakın ne takabiliyorsa onu taksın önemli olan huzurdur...ben de nişanlıyım düğünüme cok az kaldı..alyans dışında tek taş falan da alınmadı bana...
ayrıca nişanda tek bi bilezik taktılar kaç gram haberim bile yok dolapta öyle duruyor..nereden biliyorsunuz gramını aklım almıyor..
bu tarz seylerde ağzımı bile açmadım açmayacagım da düğünüme cok cok az kaldı ne takarlarsa takarlar hiç konuşmadım sordular ama fark etmez dedim...bana ayıp geliyor bunlarık onuşmak istemek..
şahsen erkeğin yerinde olsam da iyi şeyler düşünmem nişanlım hakkında..

bende nişanlıyım biz hiç bişey istemedik herşeyi kendileri aldılar ayrıca bu tek taş evet cok güsel ama yeni yeni moda oldu yani arkadaşlar şimdi gercek diye aldıgınız 2000-3000liralık bi tek taşın yerine neler alırnız kedi diili arkadşamızda gayet iyi acıklamış durumu para ölcülen aşkı hiç anlamıyorum

Back