Takı? Ayrılık?

Biz 3 kardeşiz benim maddi durumum onlardan daha iyi. Niye onlar da yardım etmiyor niye sadece sen karşılıyorsun her şeyi diyor. Ben ailemin sayesinde o maasi aliyorum, kuruşuna kadar hakları var o parada. Ki maaşımın 4te birini versem yine yeter aileme. Kalan 4te 3ü bizim olacaktı. Anlam veremediğim davranışlardan biriydi bu zaten. Ama sonra konuşup halletmiştik zaten bu konuyu.

Biz 3 kardeşiz benim maddi durumum onlardan daha iyi. Niye onlar da yardım etmiyor niye sadece sen karşılıyorsun her şeyi diyor. Ben ailemin sayesinde o maasi aliyorum, kuruşuna kadar hakları var o parada. Ki maaşımın 4te birini versem yine yeter aileme. Kalan 4te 3ü bizim olacaktı. Anlam veremediğim davranışlardan biriydi bu zaten. Ama sonra konuşup halletmiştik zaten bu konuyu.
Canım son durum nedir ? Okudum ayrilmissin en son. Ama hala bi kararsız gibi duruyosun. Bende nişanlımla geçen hafta ayrıldım sonra ertesi gün barıştik. Ama ben kendiminkine sorun demişim bir de. Yerinde olsam kendi hayatıma bakarım. Bunlar iyi günleriniz olcak bir de yeni evli olarak. Ama sonrası ?? İçinde geleceğine dair en ufak bir şüphe varsa her şeyi ardında bırak..

Yazdıklarınızı okudum da, çok bile sabretmişsiniz.. Her şeyden önce karşısınızdaki insan bencil. Kendi ailesine önem veriyor, ama siz ailenize yardım etmek istediğinizde problem çıkarıyor.
Arkadaşların da dediği gibi şimdiden bu tarz tartışmalar başlamışsa o ilişkiden bir şey olmaz. Bir de evlenip çoluk çocuk yapınca hiç kurtulamazsın.
Dahası erkek tarafı paraya çok önem veriyor. Cimrilikler yapıyor. Öyle olunca bu da size batıyor doğal olarak. Yeni evleneceksiniz evinizi baştan kurmanız, yeni eşya almanız kadar doğal bir durum yok. Ve bunu yeni evlenecek erkek ve kadın karar verir. Kadının sözü bana göre daha da önemlidir.
İşin kısası, anladığım kadarıyla ayrılmışsın ki bence bu çok doğru bi karar olmuş. Hani derler ya bekara karı boşamak kolay diye.. Elbette bizim için ayrıl demek çok kolay, ama sen bu aşamada bazı zorluklar çekeceksin. Sakın kendini üzme ve sabırlı ol. Emin ol yakında çok daha iyi sana değer veren biriyle tanışacaksın. Zararın neresinden dönsen kardır, sen biraz geç farketmişsin karşındakini ama geri dönmüşsün ya önemli olan o. Kararının arkasında dur. Unutma insanlar birden bire değişmezler. Sakın onun sana artık değiştim, böyle bi insan olucam demesine inanma.. Karşındakinin değiştiğini sözlerinden değil davranışlarından anlarsın.
Umarım çok yakında gerçek sevgiyi bulursun:)

Yok evlenmedim. Bu haftaydı dugunum Seven iki insanı maddiyat yuzunden ayiranlar onlar siz seven iki insanı maddiyat yüzünden ayırdınız deyince saygısız olan ben. Hala daha dönüp kendilerine bakmıyorlar hala daha beni sucluyorlar...

Yok evlenmedim. Bu haftaydı dugunum Seven iki insanı maddiyat yuzunden ayiranlar onlar siz seven iki insanı maddiyat yüzünden ayırdınız deyince saygısız olan ben. Hala daha dönüp kendilerine bakmıyorlar hala daha beni sucluyorlar...
İnanamiyorum gerçekten çok üzücü bi durum. Allah akıl fikir versin gerçekten bu durumu yaşatan insanlara. Her şey gelip geçer içine sinmeyen hiçbir şeyi yapma bence. Son durumdan haberdar et olurmu merak içinde okuyorum resmen çok üzüldüm böyle davranmalarina. Hakketiklerini yaşarlar ama sen merak etme..

Salla canım, hayat senin hayatın. ne karışırlar sana.. yeni hayatında isteme böle asalak insanları.. ve sakın mutsuz olma.. ççok daha iileri seni bekliyor.

Sen o kadar oku yıllarca, doktor çık, sabahtan akşama kadar çalış.
Evlendin diyelim, eve gel, yemek yap, 1+1 bile olsa o evi topla temizle. Artık iki kişinin işini yapıyor olacaksın. Nekadar okusakta evde tuvalete kadar biz temizleriz, bu Türkiyede çok nettir malesef
Durumun varsa ve kendini motive etmezsen (istediğin bişeyi almak olur, istediğin bi yere gitmek olur, ailene jestler yapmak olur) o zaman hayat anlamsızlaşmaya başlar. mutsuz olursun.

Ayrıl ayrılma demek bize düşmez pek, sen tanıyorsun o adamı. Ama unutma ve küçümseme ki sen bu kadar donanımlı gidiceksin, onlar SENİ alıcaklar, yukarıda yazdığım acı gerçeklerle birlikte :) hayatını vereceksin ve saygı görmeyeceksin öylemi?

Ben ne yaptım da bu noktaya geldik diyen yok habire beni sucluyorlar. Yok sevgime sahip cikmamisim yok yaninda olmamisim vs. Anlasa bi o yanimda olmadi diye bu noktaya geldigimizi. Sinirlerim bozuldu artık.

Benim mecburi hizmet atamam olacak 10 ay sonra ve atandığım yere benimle gelemeyeceğini söyledi. Düşünsenize 10 aylık evli olacağım ve yalnız gideceğim. İlk başlarda nereye gidersen seninle oraya gelirim diyordu. Niye bu kadar değişiyor insanlar? Ben hiçbir şeyi sorun etmemişken niye bu kadar sorun çıkarır ki insanlar? Hayat bu kadar kisayken ne gerek var bu kadar zorlaştırmaya:KK43:
ayrıl demek hiç istemediğim birşey ama buraya kadar okuduklarımdan anladığım sen ayrıl diye elinden geleni yapıyor sanki emeğin de boşa gider diye düşünme boşanmak daha zor bence... yada ara ver 1 ay hiç görüşme bir kendini dene bunu ona da de.. o ne iş yapıyor peki

Merhabalar, yaklaşık 8 aydır nişanlıyım ve yaklaşık 25 gün sonra düğünüm olacak fakat şimdiye kadar hiç takı muhabbeti konuşulmadı. Nişanlıma her sorduğumda takılar hazır kasada duruyor dedi. Bu süreçte düğün hazırlıkları yapılmaya devam etti. Her şeyin en uygununu seçmeye çalıştım ki nişanlımın ailesinin 5 evi 3 arabasi var evde 2 kişi çalışıyor 1 kişi emekli maaşı alıyor ve ev kiraları da var gelir olarak. Aldığım gecelik pahalı diye bi ton laf işittim ve hüngür hüngür ağladığım da oldu. Gelinlik için fırsat reyonuna bile götürüldüm duvak dantelli olunca pahalı oluyor Dantelsiz al diye baskı yapıldı. Kuaför provalı olursa pahalı oluyor provasız olsun diye baskı yapıldı. Fotoğrafçı daha uygun olanı seçildi. Düğün yeri cumartesi daha pahalı oluyor diye ben istemediğim halde cumaya kaydırıldı. Ev illa 1+1 kiralanacak diye baskı yapıldı. Yeni eşya alınmayacak evde bi odada duran köşe takımı kullanılsın diye baskı yapıldı vs. Tüm bunlara tamam dedim her gün 120 km yol gidip gelmeyi de göze aldım. Sırf sevdiğim için. Fakat en son bardağı taşıran takı muhabbeti oldu. Hazırladık dedikleri sadece bir setmiş ama bilezik de taksaydiniz dediğimizde bozuldular. Sonra da en fazla iki bilezik takabiliriz dediler. Ki sözde bir şey takılmadı masraf olmasın diye nişan yapılmadı haliyle bir şey takılmadı. Benim maaşım nişanlımın maaşının iki katı ki bir sene sonra 3-4 katı olacak. Benim alıştığım bi standart var. Aileme yardım ediyorum bir de. Tüm bunları baştan söylememe rağmen bunları da sorun etti. Evlendikten sonra senin paran benim param diye bir şey yok Ailene para göndermeni istemiyorum dedi. Benim önerimle aile danışmanına gittik fakat orda verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Aile danışmanımız ayrıl diyor arkadaşlarım ayrıl diyor. Bu olaylar beni de etkiledi. İlk başta ben para biriktirelim oyle düğün yapalım dediğimde maddi Sıkıntımız yok her şeyimizi Sıkıntısız yaparız dedi ama bu süreçte sürekli maddi sıkıntıları olduğunu söylüyor ama gidip marka tişörtlere 300 lira verip kışın ortasında 5 yıldızlı otele tatile gidiyorlardı. Bu da benim için üzüntü vericiydi açıkçası. İlk başta dediklerine güvenerek maddi sıkıntıları yok e kıymet de biliyor seviyorum da diye düşündüm ama şimdi ne kıymet biliyor ne de maddi açıdan söylediklerini gerçekleştiriyor. Üstelik şimdi ayrılırsam üzerine düşenleri yapmadıkları için değil ben azla yetinmediğim için ayrılmışız gibi yansitacaklar herkese. Kafam çok karışık. Dışardan bi bakış açısına ihtiyacım var. Lütfen bana akıl verin.
Para sorunu olmayıpta cimri olan insanları anlamış değilim herşey bir kere yaşanıyor sonuçta oğlunun düğünü bari bunda sorun çıkarma ayrıl bence hiç vakit kaybetmeden daha sonra üzülme ...

Düğün bugündü. Benim için çok zor geçecek bugün...
kardeşimde aynı şeyi yaşadılar istemede konusuldu herşey düğüne 1 hafta kalmış tatile gidiyor damadın anne babası .. kardeşime de gece 2-3 lerde kayınpederi arayıp takı kıyafet vs isteme diye baskı yapıyor aileleler görüşülürken tamam deyip kardeşime yükleniyorlardı.. hoş şeyler değil .. Rabbim yardımcın olsun

X