Takı? Ayrılık?

Haklısınız. Bunca şeye eyvallah deyip bu noktaya gelmişken bi takı yüzünden ayrılmak ne bileyim emeğime yazık diye düşünüyorum ama ileriyi düşündüğümde daha ne emeklere yazık olacak yol yakınken dön diyorum. Bu gelgitler yoruyor beni. Babası vefat etmiş. Anne bu 3 çocuğu büyütmüş o yüzden anne sözü önemli ailede. Anne marka düşkünü ama iş düğüne gelince kısmaya çalışıyorlar. Bu da kafamı çok karıştırıyor dediğim gibi. :KK43:

Ailen ile görüş olanları az çok biliyorlardır onların fikrini al sonrasında hareket et.

Ailem yeni öğrendi olanları. Üzülmesinler diye söylememiştim. Babam ne karar alırsan al biz senin arkandayız diyor ve ona göre davranıyor annem ne karar alırsan al biz senin arkandayız diyor ama ona göre davranmıyor. Onlar da karışık yani

Ilerde maasinin ailene yardim icin kullanmana karsiysa vede maasinin artacagini biliyosa,
belkide maasin icin seninle evleniyodur diye dusunmedim degil yazdiklarini okurken...

Annesi kendi sormuş oğlum sen bu kızla doktor olduğu için mi evleniyorsun diye yok amele olsa yine evlenirdim demiş. Bu para mevzusu olduğunda farzet ki ben ameleyim dedim ama değilsin dedi bana. Aklım çok karışık. Cidden...

Annesi kendi sormuş oğlum sen bu kızla doktor olduğu için mi evleniyorsun diye yok amele olsa yine evlenirdim demiş. Bu para mevzusu olduğunda farzet ki ben ameleyim dedim ama değilsin dedi bana. Aklım çok karışık. Cidden...

Bi kere annesinin bunu sorma ihtiyaci duymasindan bile suphe ederdim.
Demekki ailesi bile bu dusunceye varmiski sorma ihtiyaci duymus.
Kim itiraf ederki biriyle parasi icin evlendigini.

Benim mecburi hizmet atamam olacak 10 ay sonra ve atandığım yere benimle gelemeyeceğini söyledi. Düşünsenize 10 aylık evli olacağım ve yalnız gideceğim. İlk başlarda nereye gidersen seninle oraya gelirim diyordu. Niye bu kadar değişiyor insanlar? Ben hiçbir şeyi sorun etmemişken niye bu kadar sorun çıkarır ki insanlar? Hayat bu kadar kisayken ne gerek var bu kadar zorlaştırmaya:KK43:

Kız Allah aşkına daha düşünüyor musun ayrılayımmı diye? Şimdi ayrılmazsan ilerde herşey daha çok zor olacak, daha çok üzüleceksin. Kendine bu haksızlığı yapma. Kendisi 5 yıldızlı otele gidecek kadar rahat olacak ama iş sana gelinlik almaya gelince fırsat reyonuna gidilecek. Yok ya kusuruma bakma ama o aileden de senin nişanlından da bir cacık olmaz

Benim mecburi hizmet atamam olacak 10 ay sonra ve atandığım yere benimle gelemeyeceğini söyledi. Düşünsenize 10 aylık evli olacağım ve yalnız gideceğim. İlk başlarda nereye gidersen seninle oraya gelirim diyordu. Niye bu kadar değişiyor insanlar? Ben hiçbir şeyi sorun etmemişken niye bu kadar sorun çıkarır ki insanlar? Hayat bu kadar kisayken ne gerek var bu kadar zorlaştırmaya:KK43:

ne demek gelemezmiş seninle niye evleniyor o zaman? 1 günlük evli de olsa 20 yıllık evli de olsa ne değişir? İnsan eşinden ayrılabilir mi? Evlenmenin yuva kurmanın amacı hayatları birleştirmek değil midir zaten. Kafasına göre takılacaksa bir de üstüne menfaatlerine göre hareket edecekse kusura bakmayın onun kafasındaki evlilik sizinki ile aynı değil. Daha doğrusu onun eşi değil sponsoru olmanızı bekliyor bence.

O kadar paracı olduğunu düşünmedim hiçbir zaman ama kafamızdaki evlilik tanımlarının farklı olabileceği konusunda katılıyorum size.

Bence mesele takı vs değil.Ailesine karşı senin yanında olmaması, bugün bu şekilde davranan insan yarın bigün daha ileri de gidebilir bunun sonu ailenle görüşme, şuraya gitme, şunu almaya kadar da varabilir.Akıl vermek benim haddime olmaz fakat bu şekilde bi ilişki ve hatta evlilik maalesef mutsuzluk verir..

Henüz geç olmamışken iyi düşün. Zor bir evlilik ufukta görünüyor. Sıkıntı ailede olsa önemli olan nişanlın diycem ama oda çok doğru davranmıyor malesef.

Demekki böyle pintilik yaparak 5 ev 3 araba almış
Kendilerine guvenmiyorlarsa neden seni istemisler
Yeni gelinsin sen takida olcak yeni eşyada
Bi kere gelinlik giyceksin istediğin gibi olmalı
Hamama giren terler
Ayrıl bu cimrilerle ömür geçmez
Yedigine ictigine aldgna karisirlar nisanlnda dahil
Bu yasa seni ailen getirdi tabiki yardm etceksin hadsizlik yapms dha evlenmeden senin paranın hesabını yapıyor
Mutsuz olursun kimin ne dedigini umursama
Ver yüzüğü eline görsün

İste insanlar boyle boyle zengin oluyo cimri insandan korkucaksin. Bunlar senin en guzel zamanlarin her sey senin istedigin gibi olmali. Boyle giderse daha cok cekersin. Herseye mecbur birakmislar seni. Bence ayrilmalisin

Kp bilezikte sıkıntı çıkarınca düğünü ertelemeye kalktım. Ama benim nişanlım destek olmuştu babasını karşısına aldı bileziği yapmıyorsan bi daha yüzümü göremezsin gibi rest çekti. Sonra nerdeyse yarı parasını taksit taksit bir yıl boyunca kendine acındırıp bizden istedi ödeyemiyorum diye. Yolladık malesef ama yapıldı mı yapıldı.. Ayrıca düğünden önce bilezikleri getirin takıcam dedim düğüne kadar bende kaldı. Benim takı ısrarım kp in bol keseden atıp, yüzüğü takınca kenara çekilmesinden dolayıydı gıcık kapmıştım. Yoksa ben kendime 12 bilezik biriktirmiştim onun 5 bileziğine kalmamıştım.. Burda ödünç bilezik takanları da hiç takmayanları da okuduk da sorun bilezik değil takı değil altın para pul değil. Sorun nişanlın arkanda duracak seni ezdirmeyecek durumu varken üçkuruş ucuzuna gitmeyecek. Sizde de o yok canım daha evlenmeden böyleyse sonra daha kötü olur. Evlenince sorunlar katlanıyor

Ayrıldık. Bana en son seni çok seviyorum senin için gerekirse ailemi silerim dedi. Arabasını satıp her istediğimizi yapacakmış. Ne dersiniz?

açıkçası bu tarz konularda yorum yapmak istemem ama dayanamadım, bence yol yakınken vazgeç güzel arkadaşım nitekim şuanda ailene para göndermen batıyorsa imzayı attıktan sonra ailenle görüşmeni istemiyorum diyebilecek potansiyele geleblirler. evliliğini sadece 2niz yönetmek varken o ve onun ailesi neden yürütsün ki? buna fırsat verme bence, kaldı ki ondan da çok kazanıyormuşsun, (bende öyle) ekonomik gücün de var yani halin vaktin yerinde bunu çarçur etmediğin sürece harcayabilirsin sen de tüm iyi niyetinle ailene yardım ediyorsun. yanlış anlama ama ya ailenin buna gerçekten ihtiyacı olmadığını yalandan seni sömürdüklerini düşünüyor ve engel olmaya çalışıyor ya da kalbi kurumuş.. merhametten uzak bi insan ile de seni bu kadar üzen biriyle de 3 ay geçer 7 ay geçer sonrası hüsran olur.

X