- 1 Haziran 2017
- 720
- 1.518
+1
Tırnağında olanı görmedim de,ama elleri kokani gördüm.Benim arkadaşımın elleri kokardi hep,elini sabunlardi ama yine de kokardi. Birgün dayanamadım söyledim,o günden beri kişisel temizliğini elini degdirmeden yaptığını söylüyor.
Taharet el ile alınır diye birşey yok ki ayrıca,o bölgenin temizliği zaten taharettir. Taharetin amacı temizlenmek sonuçta. İlla eli b.k içinde bırakınca mı taharet alınmış oluyor bunu da ben anlamıyorum. Alafranga tuvalette el değmeden çok güzel temizlik yapılıyor. Ha alafranga tuvalet de sağlığa uygun değil. Karışık işler yani
4.5 aylık hamileyim alaturka tuvalete oturuyorum ama karnım hep agriyor . Büyüdükçe dahada zorlanacağım eminim klozet kullanayim diyorum ama evimizi aldığımizda klozet tahret musluksuzdu bizde dugun telasi masraf değiştiremedik simdide değiştirecek maddi gücümüz yok . Ne gibi çözüm önerileri olabilir . Klozeti kullanmak zorundayım ama nasil temizlenecegim . Hadi kucuk ıslak mendille hallettim buyuk ne olacak. Cok bunaldim
aynen en pratik çözüm pet şişe, kapağını delip önden taharet olarak kullanabilirsiniz ama para biriktirip tuvaleti yaptırmak en sağlıklısıPet sisede su
Veri istiyorsan bende var :) gıda fabrikasında laboratuvarda çalışıyordum işçilerin tuvaletlerinde tuvalet kağıtları bitmezdi yani kullanmıyorlardı. Ellerini analiz ettiğimde hep mikroplu çıkardı tekrar tekrar yıkatıp dezenfektan sürdürürdük. Sabunla bile kolay kolay temizlenmeyen bir bakterinin suyla temizlenebilecegini düşünmek komik olur. Dediğin gibi bakterileri suyla daha geniş bir alana yayıyorsunuz üstelik sulu ortamda daha rahat çoğalıyorlarMadem detaylı detaylı yazdın Janet ben de yazayım o zaman. Kimse taharet kötüdür demiyor, imkanın yoksa yapmazsan ya da temiz bulmuyorsan , bu tür alternatifler de var deniyor. Kimse özel bölgeyi suyla temizlediği için kesin tertemiz oluyor diyemez, belki varolan bakterileri daha geniş bir alana yayıyoruz , bununla ilgili ciddi fikrimiz yo, elde veri de yok. İnsanlar ister tuvalet kağıdı kullanır, ister suyla yıkanır ister ıslak mendille siler. İnsanların ellerini tertemiz yıkadıklarını da her zaman sanmıyorum, tırnak arası ve üstünde dışkı olan insan gördüm ben. Ee şimdi her taharet alanın elleri pistir kesin yıkamıyor mudur diyelim? Bu saçma bir öneri ve genelleme değil mi, bunun aksini iddia etmekte aynı derece de gülünç. O yüzden herkes nasıl rahat ediyorsa öylr yapsınd deniyor.
Yeride yokBir programda izlemiştim. Kadın yabancı! Tuvaletin yanına küçük bir sabun ve pet şişe bırakmış. Açık açık göstermiyordu ama ben böyle kullanıyorum diyordu. Taharet yeri de mi yok? Siz bağlatsanız çeşmeyi.
Hamileligimi annemler aldi eve harcadığım tek para faturalar ve gida kredi ödüyoruz gercekten butcemiz yokNe bileyim düşüncesi bile ürpertir
Yediklerimden giydiklerimden gezdiklerimden kısar yapardım ben
Tuvalet bu şakaya gelmez
Yok turkiyedeyim evi aldığımızda böyleydi malesef.Yurtdışında yaşıyorsunuz sanırım. Türkiyede pek rastlanmaz çünkü taharetsiz klozete.
Yurtdışı gezilerinde ben sadece otel odasında tuvalete girmeye gayret ederdim ,işim bitince duşa girip belden aşağısını yıkardım.
Sizde duşa girebilirsiniz büyük tuvaletinizi yaptıktan sonra. Alafranga tuvalette ibrikten yada şişeden hamile halinizle arkaya uzanıp su akıtmak zor olur sizin için.
Musluk var ama klozette su cikacak yer yok dumduzbende hic gormedim ama insaat yeni bitmisken aldilarsa musluklar falan takilmamis olabilir aklima o geldi , yeri hazirdir zaten sadece alip takacaklar
Duvarda musluk var ama klozette yok yer yiyecek ve gida yi alıyorumiyide bağlantı?
delincek duvar kırılcak sade muslukluk iş değil ki.
Egilmek sorun zaten benim icin egildikten sonra klozeti kullanmamin anlami kalmiyo kiBi kovaya su doldurun, icinde de tas olsun, klozetin yaninda dursun, o sekilde halletmeye calisin, yapacak bi sey yok..
Cok rahatsiz olursaniz belden asaginizi yikarsiniz duşta..
Zaten egilip kalkmak sorun benjm icin karnim sıkışıyor gibi oluyo . Klozet küçücük nasıl suyu klozette otururken temizleyecegim herkes boyle söylemiş ama .Ya bir tek ben mi “bu ne saçma konu ya?” Diye düşünüyorum?
Çalıştırın biraz kafayı, bu kadar zor mu çözüm üretmek ? Alaturkada nasıl yıkıyordun şimdiye dek demezler mi adama ? Al yanına bi kova su yıka. Ya da tak hortumu çeşmeye yıka. Ya da günde kaç kere büyük tuvalete yapılır ki ? 2-3 . Gir belden aşağını duşta yıka hem hamileyken daha rahat olur. Bunları da düşünebilmeniz lazım sanki anne olmaya karar verdiyseniz diye düşünüyorum yani.
Nerden temin edebilirim ??taharet musluk kiti var, 35 tl.
işinize yarayabilir.
yapı marketlerde olabilir.Nerden temin edebilirim ??
Sürekli sanci çekiyorum normal tuvalet yuzunden bebegim icin endişeleniyorum ne kadar kiricisiniz"Popomu nasıl temizleyebilirim?" şeklinde konu mu açılır ya? Çığrından çıkıyorlar bazen. Sen şimdi yorumları gör.