Bebek Beslenmesi Tahıllı kaşık mamaları...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gokay072664

Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
231
4
116
Antalya
merhaba arkadaşlar.. ek besine baslayınca kutuda ki suyla yapılan tahıllı mamalardan da veriyormusunuz.. benim kızım 5,5 aylık. 5.ayını doldurdugunda kontrole gittigimizde dr yavas yavas baslayalım ek besine dedi ve bu tahıllı mamalardan onerdi. 1-2 hafta sonra sebze corbası dedi.. yogurt meyve suyu falan ver dedi.. 3-4 gün sadece ogle ğünlerinde yaptım bu mamalardan.. ara ogunlerde meyve püresi, meyve suyu ve yogurt verdim.. ama cıvık olan kakası aniden koyulaştı.. bu normal mi..

ayrıca siz bu tahıllı kaşık mamalarından kullanıyormusunuz.. kullanıyorsanız hangi marka..

canım ek gıda döneminde bunlar olur.ishalde olucak,kabızda,dışkısının rengi değişicek.önemli olan takip etmen.mesela ne verdiğinde kabız oluyo,bunları takip et.ona göre mamaları biraz daha sulu kıvamda ver.zaten ilk başladığında kaşık mamalarını biraz akışkan yap ki yutarken zorlanmasın.bence milupanınkini kullan.

kakasının katılaşması normal ek gıdaya başlarken oluyor.. canım ben milupa muhallebi ve hippin yulaflısını kullanıyorum.. yulaf hem besleyici hemde kaka yapmasını kolaylaştırıyor ama anne sütüyle yada fomül sütle yapılıyor..

zeyoncum hippin mamalarını mı formül sütle hazırlıyosun?ben milupa kullanıyorum ama hiç görmedim mamayla hazırlananı.tam olarak mamanın adını yazarmısın,bende deniyeyim.birde ben 4.ay maması almıştım acaba onun için mi farketmedimki.kullandığın mama kaçıncı aydan itibaren?

ben milupanın tahıllı kaşık mamasını kullanıyorum. hem devam sütü hem de anne sütü ile hazırlanabiliyo. benim kızım beni çok emmediğ iiçin böyle bi mama tercih ettim ki böylelikle anne sütünü de biraz daha almış oluyo.
milupanın anne sütü yada devam sütü ile hazırlanan 2 çeşit kaşık maması var. biri kahvaltılar da biri de gece tahıllarında..

evet canım hippin maması hipp oat(yulaf) 4.aydan itibaren kullanılıyor pirinçlisi de var anne sütü yada formül sütle hazırlıyabiliyorsun..

sağol zeyoncum en kısa zamanda deniycem.farklı tatlara alışınca formül mamayı pek istemiyo benim kuzum.hiç değilse bahaneyle ikisinide almış olur.

bu kaşık mamalarını biberonla içilecek kıvamda hazırlayabilir miyiz acaba kızlar benim bebiş için?

evet canım hazırlanabiliyor.. zaten aldıgın kutuların arkasında 2n cesit hazırlama tekniği yazıyor. biri kaşık kıvamında diğeri biberon..

evet canım hazırlanabiliyor.. zaten aldıgın kutuların arkasında 2n cesit hazırlama tekniği yazıyor. biri kaşık kıvamında diğeri biberon..
sağol canım. benim bebiş hala biberon maması aldığı için kaşık maması satın almadım o yüzden de bilmiyordum. daha doktorum sadece meyve püresi ve yoğurt vermemi önerdi. bbieron mamasına da devam edin dedi. acaba bir öğpün biberon maması niyetine bu mamadan hazırlayıpo versem mi? doktorun sözünün dışına çıkmış olur muyum ki??

evetttt.biraz daha sulu yaptıığında biberonda verebiliyorsun.bedne ara ara biberonda veriyorum.çünkü biberonda içmeyi çok seviyor.sempatiksalakcinni

ben oğluma akşam yatmadan 19.30 gibi tahıllı yada pirinçli vs. vermeye çalışıyorum ama
pek sevmedi bu mamları, sulandırıp verince biberonla alıyor...
anlamdım gitti..
öğlen püresini iyi yiyor ama akşam muhallebi yada tahıllı yemiyor..
ne yapacağım ben arkadaşlarrrrrrrr????????????????

canım benimide bazı karışımlara aynı tepkiyi verdi en son milupanın gece tahıllarından muzlu olanında karar kıldık çünkü diğerlerini beğenmedi birinci kaşıktan sonra kıyamet koptu yemedi hatta yuttuğunuda çıkardı. tatları yüzünden olabilir. bende alışması için bi kaşık beğenmediğinden ama ona yararı olacaktan geri kalanı sevdiğinden veriyorum o şekilde idare ediyoruz şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…