- 4 Temmuz 2022
- 426
- 625
- 18
- 30
- Konu Sahibi Tombulkedi
-
Yazmamisim çok pardon 5Çocuğunuz kaç yaşında?
Eksik bulduğunuz şeyler neyse soyleyebilirim. Ben teşhis edebilsem çözmeye calisacagim zaten ..Çocuk elinde kumandasını tuttuğunuz bir robot değil ki.
Her söylediğinizi yapsın,her soylediginizi dinlesin,her şeye tamam desin.
Bir çocuk davranışlarıni değiştirmiyor ise ailesinin izlemiş olduğu yol yordamla da alakalı olabilir.
Yani yapma diyorum ile olmaz.
Bence eksik bilgilendirme var.
Çocuk size makul gelen tavırları kabullenmekte zorlanıyor.
Anlatis ve yansıtma yöntemleriniz çocuğa hitap etmiyor.
Ayrıca yaşı kaç.
Çocuklar şımarık olur,söz dinlemez,istekleri bitmez.Adi üzerinde çocuk.Hepimiİn böyle dönemleri olmuştur.
çocuğunuz çok zekiOğlum o kadar laftan anlamaz ve şımarık ki. Çok üzülüyorum. Her yerde beni mahcup ediyor. Her istediği olmuyor kesinlikle. Ya da ağladığı zaman dediğini yapmıyorum. Onu simartabilecek dede vb kişilere uzaktayiz. Ama artık çok yoruldum. Birkaç örnek vereyim.
-Binlerce kez güzel güzel anlatmama rağmen okula giderken gitmek istemiyorum diyor ( okula girdikten sonrası çok iyi hatta akşam da eve gelmek istemiyor)
-Sabah kalkınca tuvalete gitmek istemiyor yüzünü yıkamak istemiyor her sabah mi insan itiraz etmekten bıkmaz heerrr sabah bunun gerekliliğini anlatıyorum her sabah kavga
-Uyku saati gelince oyuncakları toplama+tuvalet ve dış fırçalama yine aynı itiraz ve istememe seromonisi
-kedimizin arka bacaklarından tutup kaldirma aşkı var binlerce kez güzellikle anlattım kızarak anlattım yok yani anlamıyor
-baska insanların yanında simariklik üzerine simariklik hiç sözümü dinlemiyor mahcup ediyor
-Sesimi yükseltip kızınca ki yüzümle de eminim kızdığım çok bellidir sen beni sevmiyorsun diyor
- zaman da gayet geçiriyorum oyun oynuyorum etkinlik yapıyorum her gece muhakkak bir hikaye kitabı okurum masal anlatırım
-babasi ile de birlikte hareket ederiz yani benim reddettiğim bir şeyi o onaylamaz
Nerde hata yapıyorum ben anlamıyorum
Tüm bunlar uzun zamandır devam ediyor ve ben artık tahammülümün sinirindayim şiddet uygulamamak için zor tutuyorum kendimi.
Ben istiyorum ki evladım sözümü dinlesin ya. Çok birşey istemiyorum. Milletin çocuğu hadi oğlum kızım şunu yap deyince yapıyor görüyorum ama benimki yalvartıyor kendine ve artık psikolojim yetmiyor bir kere söylüyorum yapmayınca ikincide kızmaya başladım.
Ben böyle bir anne olmak istemiyorum.
Her gece konuşuyoruz. Her gece sözler veriyoruz birbirimize. O sözümü dinleyecek ben de kızmayacağım şeklinde. Ama olmuyor.
Oğlum 5 yaşında
Bir süre kendimizi bununla kandırdıkçocuğunuz çok zeki
Benim eksik bulduklarim değil canım..Eksik bulduğunuz şeyler neyse soyleyebilirim. Ben teşhis edebilsem çözmeye calisacagim zaten ..
5 yaşında. Örneğin bu gün tatlı tatlı anlattım tamam gitti. Bunu herr gün istiyor. Her gün neden diyor herr şeye her şeyeBenim eksik bulduklarim değil canım..
Çocuk için eksik bilgilendirme var.
Misal yüzünü yıkamak.istemiyor.
Neden yıkaması gerektigini anlatıyorsunuz ama yikamamaya devam ediyor.
Yani sizin vermiş olduğunuz bilgi doğru olsa bile çocuk için eksik geliyor.
Ve bu tavırlara devam ediyor.
Uygun lisani ve anlatım biçimini bulmanız gerek.
Ayrıca yaşı kaç ?
Yani çocuklarda söz dinlememe,simarma vs.. dönem dönem normal.
Ödül ceza yöntemini kesinlikle uyguluyorum. Evet yırtınıyor. Sonra yine aynı....Eğitim bir çocuğun %60'ıysa karakteri de %40'ıdır. Bu kesinlikle yadsınamaz bir gerçek.
Verdiğiniz eğitim konusunda şüpheliyseniz, bir pedagogla görüşün derim.
Ama bu yaramazlıklar illa ki bitecek, yaş büyüdükçe farklı yönlere evrilecek. Yaş büyüdükçe problemler de büyür. O yüzden her iki ihtimalde de pedagogla görüşmenizi öneririm.
Ben ödül-ceza yöntemini çok seviyorum. Mesela kediyi bir daha arka bacaklarından tutarsa gün boyunca yarım saat dahi tablet izlemesin. İsterse yırtınabilir. Çünkü o da bir can ve rahatsız oluyordur. Onun dışında tuvalete gitmek istemiyormuş tamam gitmesin okulda altına işeyebilir. Sorun yok. Gider değiştirirsiniz arkadaşları gülerse yapmamayı öğrenir. Bir de yüz yıkama, diş fırçalama gibi öz bakım konularını o görmeden öğretmenine söyleyin. Anaokulunda büyük ihtimalle. Derslerde üstünden geçmesini rica edebilirsiniz. Çocuğunuz bunu bilmesin utanabilir.
Onun dışında sevdiği örnek aldığı model birisi varsa onun uyanınca yüzünü yıkadığını dişini fırçaladığını okula gidip astronot, pilot, doktor (artık hayali neyse) olabileceğini söylesin. Bunlar benim deneyimlerim.
Pedagoga göstermekte fayda var.
Ben gece suratiniza seytan isiyor diyorum5 yaşında. Örneğin bu gün tatlı tatlı anlattım tamam gitti. Bunu herr gün istiyor. Her gün neden diyor herr şeye her şeye
5 yaşındaki cocuk işte..5 yaşında. Örneğin bu gün tatlı tatlı anlattım tamam gitti. Bunu herr gün istiyor. Her gün neden diyor herr şeye her şeye
Böyle şeyler evet süreci hızlandırıyor ama bu sefer de korkuları oluyor. Gece yatarken falanBen gece suratiniza seytan isiyor diyorum
Öfkelendigimi fark edip annem brni sevmiyor diyor bir deAynisinin 4 yas versiyonu benim oglum. Odul- ceza sisteminin de bugını buldu. Ben zaten parka gitmek istemiyorum ki, ben zaten cikolata sevmem sen ye diyip diyip kafasina gore takiliyor. Kizdigimda da sarilip beni seviyorsun degil mi diyor. Cok ofkelendigimde kendimi odama kapatip muzik dinliyorum yada aptal youtube videolari izliyorum bu sekilde sakinlesebiliyorum.
Ciddi mi? Korkacaklari hic aklima gelmedi.. ben genelde dalgaya vurarak soyledigim icin sanirimBöyle şeyler evet süreci hızlandırıyor ama bu sefer de korkuları oluyor. Gece yatarken falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?