- 29 Eylül 2010
- 18.018
- 10
-
- Konu Sahibi eski_bir_masal
Çok teşekkür ederim Hilal yardımcı oldun ben konuyu açtığımda sana da yollarım paylaşırsın sonra orada rahat rahat tartışmalarımızı yaparız konularla alakalı..:)
Ben bily blanksın videosundan yapıyorum.
Bugün 1 saat yaptım ve 1 saatin sonunda yer hareketlerinde yüzümden terler akıyordu yere.
Ama duş sonrasında kendimi çok iyi hissettim.
Alt bölgeleri de çok çalıştırdığını düşünüyorum ama bilmem yanılıyor muyum ?
Basenlerimin erimesi ve kalçalarımın şekillenmesi için uygun mudur tae bo yoksa başka bir şey mi önerirsiniz acaba.
Bugün 1 saatin sonunda karnımda bir şişlik vardı ve indiğini fark ettim, ayrıca bağırsaklarım hareketlendi.
Acaba tesadüf müdür yoksa etkisi var mıdır ?
Bir de 3 gün tae bo yapıp diğer günler leslie gibi yormayan sporlar yapmalı mıyım boş mu bırakayım o günleri.
Çok soru sordum kusura bakmayın.
Estağfurullah tabi ki sorabilirsiniz istediğinizi yardımcı olmaktan mutlu olurum.ter akıttıysanız eğer iyi yapmışsınız tae boyu bu arada tabiki alt bölgeleri de çalıştırıyor.Çalışmayan yer yok desem yeridir özellikle karın bacak kalça ve kollar birinci derecede çalışıyor.Bağırsakların hareketliliğini artırması çok doğal dediğim gibitae bo da tüm hareketler karını çalıştırarak çıkıyor.yumruk atarkende tekme atarkende karın hep çalışıyor özellikle tekme atarken karın çok etkili çalışır özellikle alt karın kısmı yumruk atarkende oblikler ve üst karın.
Kalça ve basenlerin için tae bo yu öneririm ama tabi yanında extra kalça basen hareketleri yapman etkiyi artırır.Haftada yapabiliyorsan 4 yap diğer 2 gün ise yürüyüş yapman yeterli olacaktır 1 günde mutlaka dinlenmelisin çünkü vücut dinlendikçe şekillenir.Aslında bir grup oluşturup spor ve zayıflamayla alakalı herşeyi paylaşmak ve bu konuda neler yapılması gerekiyorsa onların yapılmasını sağlamak istiyorum bilgiye ve öğrenmeye aç bir yapım var ve işim de bu olduğu için sürekli araştırma halindeyim.Bu arada isminiz nedir acaba isminizle hitab etmek isterim.Bu siteye yeni üye oldum ve biraz acemilik çekiyorum bende bu konularda sizden yardım isteyeceğim sonra: )
benim soracaklarımın hepsini sormuşsun
benim de bacak ve kalçalarımın şekillenmesi gerekiyor. slim in 6 yapıyorum 1 haftam dolmuştu, 2.haftadayım. tae bo'ya başlamadan kondisyon olarak beni güçlendirir diye düşünmüştüm. yeni bir konu açtığınızda linki bizimle paylaşırsanız katılımlarda bulunmayı çok isterim.
tam da ihtiyacımız olan şey
benim soracaklarımın hepsini sormuşsun
Ben de sormaya başlayınca fark ettim de içimde amma soru varmış
benim de bacak ve kalçalarımın şekillenmesi gerekiyor. slim in 6 yapıyorum 1 haftam dolmuştu, 2.haftadayım. tae bo'ya başlamadan kondisyon olarak beni güçlendirir diye düşünmüştüm. yeni bir konu açtığınızda linki bizimle paylaşırsanız katılımlarda bulunmayı çok isterim.
tam da ihtiyacımız olan şey
Nefise diğer topiğinde de sordum ama tae bo yaptıktan sonraki gün kas şişmesinden tartıda fazla çıkmam mümkün mü?
Şöyle sana bilimsel açıklamasını yapıym canım vücuda ağır yuklenerek spor yaptıktan sonraki ertesi gün fazla zorlama yapıldığından kas hücrelerin deforme olur vucutta o hasarlı hücreleri tamir etmek ve yenilemek için daha fazla kan pompalar(bu sayede fazla kalori yakar vücut ek bilgi sana).Fazla kan pompalanması olduğu için vücudun şişmiş gibi hıssedersın bu cok normal ama bu geçicidir.Vücut geliştirmeciler yaptıkları idmanın ardından hemen şişerler çünkü çok ağır çalışırlar ve çalıstırdıkları bölgelere fazla kan nüfuz eder.muhtemelen sende ağır calıstığın için vücudun yenilenıyor yanı dınlenme donemınde vucuduna izin ver ve kendını onarsın 600 gr fazla weya eksık cıkman hiç onemlı değil boyle zamanlarda :)umarım detaylı anlatabılmısımdır
Çok teşekkür ederim gayet güzel bir açıklama olmuş.
Artık 4 gün tae bo 2 gün yürüyüş 1 gün dinlenme şeklinde gitmeye çalışacağım.
Zorlanırsam da 3+3+1 veya 3+2+2 yapabilirim.
Bir de acaba bize video siteleri linkler önerebilir misin farklı olarak varsa ?
Aynı hareketlerle yapmamak için her zaman.
Tabı yollarım ama yarın yollayayım cunku bugun cok yorgunum tae bo dersım bayağı hızlı geçti çok eğlendik ve bol ter attık...
bu arada benım caddebostan sahilde nhoca eşliğinde zayıflama kampı isminde açtığım konu silinmiş bulamıyorum onu nasıl olurda sılınır anlamıs değilim admine sert bır mesaj attım bu konuyla alakalı nasıl kendı kafanıza gore açtığım konuyu kaldırırsınız dıye vs vs eğer boyle olacaksa bu sitede ınsanları sağlıklı şeylere yonlendırıp veya grup kurmaya çalısıp değişiik organızasyonlar hazırlamak gibi boş şeylerle vakit geçirmiyim dimi ama hilal actığım konunun içinde hıcbır kotu ıcerı olmamasına rağmen konu ortada yok sılınmıs nasıl sınır oldum aksam aksam anlatamam.Bu arada istersen face ten ekle benı eğer bu sıteden cıkarsam oradan da yazısabılırız bana özel mesaj atabılıyorsan at ayada ben atayım
Farkettim ben de, daha doğrusu bir arkadaşa linki attım.
Silinmiş diyor dedi, öyle fark ettim.
Acaba yanlış yere mi açıldı ki ?
Neden silindiğini anlamadım.
İlaç vs konuları açmak yasak ama böyle bir konu niye yasak olsun.
Cevap gelince bizimle de paylaşırsan sevirim.
Ben facebook kullanmıyorum nefise.
Ama kızma, gitme siteden de, çok yararın olacak kişi olacaktır.
Anlamış değilim ama cevap gelınce anlayacağım kaldırılma sebebını merak edıyorum gercekten gelen cevaba gore kalıp kalmayacağıma karar wereceğim merak etme şuan gercekten cok sınırlendım sınırlerım yatısınca daha mantıklı bır karar wereceğime emınım sadece ınsanlara yardım etmek nıyetı adı altında acılmıs bır konunun kapatılmasının nedenınhıc bır mntıklı acıklaması yok gıbı gelıyor bana.her neyse ben senın sorularına cewap werırrım merak etme bu arada Şu dukan dıyetı hakkında ne düşünüyorsun canım sen hıc arastırdın mı benım vaktım olmadı henüz heryerde mesajları goruyorum o diyetle ılgılı..
sonunda ben de tae bo yapmaya karar verdim. burada gördüm, internetten araştırdım ve billy blanks'in videolarını buldum. çok eğlenceli ve çok tempolu. tek sorunum televizyona bakıp diğer taraftan yapmaya çalışırken dikkatim dağılıyor. birkaç denemeden sonra alışırım herhalde..