• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Taciz..

Hiç fiziksel tacize ugradiniz mi?

• Evet

OY: 150 84,7%
  • Hayır

OY: 27 15,3%

• Ankete Katılan
    177
gecen sene 10-12 yaşları arasında bir çocuğun sözlü tacizine uğradım. ne diyorsun sen diyerek küfür ettiğim sırada ' ozaman sende böyle giyinmeseydin' diye bir tepki aldım üstümde uzun yere kadar hırkam şortum kalın çorabım vardı bu kadar kucuk bir çocuk hic bir anormallik olmayan giysimden tahrik olduysa ben daha bişey demiyorum bağırdım çağırdım en son özür diledi kacıp gitti. Allah onu yetiştirenlerin cezasını versin..

Ama sanmayalim ki erkek cocuklarimizin basina gelmiyor. Hatta oranlarinin cok yuksek oldugu ama toplumsal baski sebebiyle daha büyük oranda saklandigi düşünülüyor. Bir erkek cocuk hastamız komsularinin dedesi tarafından 2 yil boyunca tecavüze ugramis ve bu çocuk artik kakasini tutamamaya basladigi icin annesi hastaneye başvurduğunda arastirilirken ortaya cikmisti. Cocuklarinizi asla tek basina kimseye gondermeyin. Ne aile dostu ne akraba. Bunu da hem yasamis hem başkalarında görmüş biri olarak soylemeden edemedim :KK14:

Kesinlikle doğru. Kız erkek farketmiyor maalesef.

Ben de ilk görev yerimde, hekim evinde kalırken, gece su almaya aşağı inmiştim. Görevlinin bilgisayarının ekranı, yukarı odalara çıkan kapının karşısında olduğu için çıkar çıkmaz görülüyor. Kapıdan çıktığımda gördüğüm şey karşısında şok geçirdim. Görevli, erkek çocuk istismarlarını izleyip kendini okşuyordu.

O gece ayrıldım oradan ve ertesi sabah hemen şikayet ettim.

Şimdi bir oğlum var. Sevmek için kucaklarına alan yakın/uzak farketmez kişilerin ellerini ayaklarını vücutlarını incelemeyi asla ihmal etmiyorum.

Günümüz maalesef bunu gerektiriyor :(

Kesinlikle doğru. Kız erkek farketmiyor maalesef.

Ben de ilk görev yerimde, hekim evinde kalırken, gece su almaya aşağı inmiştim. Görevlinin bilgisayarının ekranı, yukarı odalara çıkan kapının karşısında olduğu için çıkar çıkmaz görülüyor. Kapıdan çıktığımda gördüğüm şey karşısında şok geçirdim. Görevli, erkek çocuk istismarlarını izleyip kendini okşuyordu.

O gece ayrıldım oradan ve ertesi sabah hemen şikayet ettim.

Şimdi bir oğlum var. Sevmek için kucaklarına alan yakın/uzak farketmez kişilerin ellerini ayaklarını vücutlarını incelemeyi asla ihmal etmiyorum.

Günümüz maalesef bunu gerektiriyor :KK43:

Cok iyi yapiyorsunuz. Asla kimseye guvenmemek lazim ki onarilmaz sonuçlar oluşmasın. Benim henuz cocugum yok ama esimle konusurken bazen kendimden korkuyorum, cocugumuz olursa ben cok psikopat bir anne olurum herhalde diye o_O:KK45:

Cok iyi yapiyorsunuz. Asla kimseye guvenmemek lazim ki onarilmaz sonuçlar oluşmasın. Benim henuz cocugum yok ama esimle konusurken bazen kendimden korkuyorum, cocugumuz olursa ben cok psikopat bir anne olurum herhalde diye o_O:KK45:

Aman çocuklarımıza bir zarar gelmesin de, varsın biz psikopat olalım :)))

Ben ilkokuldayken tacize uğramıştım , kendi yaşıtım birkaç 'cocuk' eteğimi açmaya çalışmıştı. İlk etapta anneme babama söylemedim ama bir gün anlattım ve babam okula gelip terör estirmisti. O günden sonra ne zaman böyle bir durum olsa kıyameti koparıyorum.

Benim dikkatimi çeken, bu şerefsizler hep savunmasız hedefler seçiyorlar. Yani hedef gruplarında ya çocuklar oluyor ya da daha minyon ve/veya sessiz kişiler.

Bugün bu konuya cevap yazdıktan sonra, annem ve kızkardeşimle alışverişe çıktık.

Bu sefer çevremizdeki kişilere daha dikkatli bakayım da bakalım neler oluyor dedim.

Benim yüzüğüm var ama yine de biraz küçük gösterdiğim için ilgi çekiyorum, kız kardeşim de 19 yaşında 180 boyunda epey alımlı. Annem kapalı kendi halinde bir bayan.

İstisnasız her 100 metrede 2-3 kişinin görsel tacizine, 1 kişinin de sözel tacizine uğradık.

Ve bu laf atan tacizci en az 65 yaşındaydı.

En çok dikkatimi çeken şey ise, genelde 40 yaş üstü erkekler bu tarz şeyler yapıyor. Gençler daha adam akıllı.

Bu da bazen yeni nesil için umutlandırıyor ama anlık sürüyor tabi. Taa ki ilkokula giden çocukların ağza alınmayacak küfürlerini duyana kadar herşey!

Bugün bu konuya cevap yazdıktan sonra, annem ve kızkardeşimle alışverişe çıktık.

Bu sefer çevremizdeki kişilere daha dikkatli bakayım da bakalım neler oluyor dedim.

Benim yüzüğüm var ama yine de biraz küçük gösterdiğim için ilgi çekiyorum, kız kardeşim de 19 yaşında 180 boyunda epey alımlı. Annem kapalı kendi halinde bir bayan.

İstisnasız her 100 metrede 2-3 kişinin görsel tacizine, 1 kişinin de sözel tacizine uğradık.

Ve bu laf atan tacizci en az 65 yaşındaydı.

En çok dikkatimi çeken şey ise, genelde 40 yaş üstü erkekler bu tarz şeyler yapıyor. Gençler daha adam akıllı.

Bu da bazen yeni nesil için umutlandırıyor ama anlık sürüyor tabi. Taa ki ilkokula giden çocukların ağza alınmayacak küfürlerini duyana kadar herşey!
Büyük şehirlerden birinde mi yaşıyorsunuz?

Büyük şehirlerden birinde mi yaşıyorsunuz?

Mersin de yaşıyorum ama şuan ailemi ziyaretteyim, Erzurum dayım yani.
Doğu illerinde maalesef bu oran daha yüksek.

Fakat geçen yıla kadar da Kuşadası' nda yaşıyorduk. Gözde tatil merkezi sözde. Marinada 10 dk ayak üstü beklerken yaklaşık 2-3 araba duruyor veya yavaşlıyor önünüzde maalesef :S

Mersin de yaşıyorum ama şuan ailemi ziyaretteyim, Erzurum dayım yani.
Doğu illerinde maalesef bu oran daha yüksek.

Fakat geçen yıla kadar da Kuşadası' nda yaşıyorduk. Gözde tatil merkezi sözde. Marinada 10 dk ayak üstü beklerken yaklaşık 2-3 araba duruyor veya yavaşlıyor önünüzde maalesef :S
Erzurum.... İyi bilirim.... Neyse genelleme yapmak istemiyorum.
Kuşadası'nı da bilirim , son 5 yıldır da gitmiyorum. Çevre illerden çalışmaya gelenler çekilmez hale getirdi. Turizmi kadın avlamak olarak gören , güzel ya da alımlı kadınları 'aranıyor' gibi algılayan yaratıklar bir çok tatil şehri gibi orayı da sardı

Biçok defa bu sıkıntıyı yaşamış bi kadın olarak amin diyorum..
Bırakmıyolar ki evladımızı düzgün yetiştirelim.. herkes her şeye karışmayı kendinde hak görüyo.. eşimin babası kitaba göre mi çocuk yetiştircen der dururdu. Bi başkası erkek bu kız gibi yetiştirme derdi.. eşimin bile aklına girmişlerdi bi dönem..

Ama şu an bi ortama girdiğimizde oğlumun oturması kalkması konuşması uyumu herkesin dikkatini çekiyo ve eşim gururlanıyo.. bu yaşta ne kadar efendi diyorlar.. tabi okula başlıycak dış dünyayı görücek ve ben çok tedirginim ya değişirse diye.. Rabbim esirgesin..
Tebrik ve takdir ediyorum .

Çocuk yetiştirmek anne ve babanın asli görevidir ,kimseyi ilgilendirmez ..umursamayarak ,onların söylemleriyle kitaba göre yetiştirdiğin çocuğun ,yarın daha rahat yetişene göre en az sorunu yaşatacak sana ..yada arkandan sovmeyecekler "bunun anası babası yok mu ,nasıl yetiştirmişler " diye ..o kadar büyük bir sorumluluk ki bazen kendimizi unutup bu yükün altında fazlaca ezilerek özveriyle yetistirdigimiz çocuklarımız yarın gurur kaynağı olacak inşallah ..

Bugün bir haber izledim sinirimden tvyi kıracaktım. Minibüste şort giyen bir kadına arkasında oturan dallamanın vurması , sırf şort giydi diye ,kızın şoku, yine de altta kalmayıp karşı koyması ve finalde sinirlerine hakim olamayıp kriz geçirmesi ...biz de genciz ,bizim de değerlerimiz var ,abilerimiz kardeşlerimiz var ,bu canavarı kim doğurdu ,dedirtti ..yemin ediyorum orda olsam kafa göz dalardim o şahsiyetsiz serseriye ..soyları kurusun ..o eli kırılsın ,bir de meydan dayağı yesin insallah ..

Adam yanında karısı olduğunu düşümdüğüm(koluna girmişti) bir kadın varken sözlü tacizde bulunmuştu bana.Hemde bayramda görsem elini öpmeye niyetleneceğim yaştaki bir adam.

Yolda yürürken bile başını kaldırmaktan utanan ben... Maalesef. Birden fazla kez... İlk olayı hâlâ atlatamadım. 11 yıl oldu. 11 yaşındaydım...

Kim bilir sen nasıl baktın da laf yedin diyen insanlara gelsin bu cevabım.

Back
X