• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Taciz..

Hiç fiziksel tacize ugradiniz mi?

  • Evet

    OY: 150 84,7%
  • Hayır

    OY: 27 15,3%

  • Ankete Katılan
    177
bu ülkede derecesi değişmekle beraber tacize uğramayan yaşamayan kadın yoktur diyorum.bu konuda iddialıyım.
düşünün metrobüse, otobüse biniyorsunuz; illa ki denk gelmişsinizdir. hıyarın biri nedensizce bön bön suratınıza bakar hiç çekinmeden bakışlarını kaçırmadan ama... rahatsız olup o tarafa hiç bakmasanız da göz ucuyla hala daha baktığını görür hissedersiniz.
ya da gözünü size diker muhtelif yerlerinizde dakikalarca gezdirir gözlerini. kah degajenize kilitlenir o iğrenç gözler, kah poponuza, bacağınıza... ne giydiğinizin hiçbir önemi yoktur çoğu zaman. hayır bunu farkedip kaşlarınızı çatsanız bile herif umursamayıp öte tarafa dönmeye bile tenezzül etmez. Çoğu zaman nefretle "ne bakıyorsun ulan?" diye çıkışasınız gelir, hadi dersiniz bir olay çıkmasın şimdi susarsınız.Bu da mesela en basit, en sık görülen göz tacizi şekli. Başına gelmeyen yoktur sanıyorum.
Kalabalık yerde yakınınızdan geçerken bilerek sürtününler... Ulaşım araçlarında diğer tarafında boşluk varken ille kendisini size doğru yaslamaya çalışanlar, vücudunu yapıştıranlar... Kalabalık otobüs bahanesiyle resmen içinize kadar sokulup ensenize üfürenler... Bunlar ilk aklıma gelenler ve bana göre de çeşitli taciz şekilleri...
Yıllar önce Cağaloğlunda bir derneği arıyorum.Annem de yanımda. Adresi belli numara belli, bakındım bakındım göremedim binayı. Sonra bir binanın kapısında oturan bir adam görüp, nazikçe derneğin adresini sorup biliyorsa tarif etmesini istedim.O sırada annem de yorulmuş bir kaç adım gerimde durup dinleniyordu.
Heriften gelen Elcevap;
- İçeri gel, ben sana gösteririm adresi.

Ben şok!! :KK57::KK57::KK57::KK57:
Birkaç saniye resmen donup kaldım,kalbim küt küt atmaya başladı, korktum. Hayır yani bu ne hayvanlık :kızgın:
Hiçbirşey söylemeden anneme doğru gittim. Allahtan annem duymamış hiçbir şey,anlatınca bayılıyordu sinirden. Yemin ederim şimdi olsaydı o olay avazım çıktığı kadar bağırır, gerekirse oraları ayağa kaldırırdım ne diyorsun sen köpek diyerek ve muhtelif küfürlerle anladığı dilden konuşurdum :kızgın:şimdi bile anlatırken ellerim buz kesti.
 
Yaşadım maalesef 3 kez hemde ve de utancımdan sesimi bile çıkaramadım halbu ki utanmasi gereken bizler değildik onlardı haysiyet yoksunu pisliklerr!! Bu ülkede tacize uğramak icin sebebe gerek yok kadın, erkek, mini etekli ,kapalı ,acık her turlu sapkinliga maruz kalıyoruz :((
 
Bigun kaldirimda yururken ksarsidan bir adamin gozumun icune bakarak ban geldigini gordum. Elimi yana aldim.istemsizce. Kalabalik bir bolgeyi. Degecegini dusundum. Adam yanimdan geverken elimi tuttu ve birakti. Anlik bir olaaydi. Tabikki sok oldum. Gozumun icine bakarak geldu adam. Bana bunu hissettirdi, onceden haberini veerdi. İnanamadim donndum ve arkama bktim. Oda dondu, igrenc bir gulumseeme atti ve devam etti. Kostum pesinden, kalabaliga guvenerek. "Napiyorsuun sen gerizekali " diye bagirmaya basladim. Adamin piskinnligi, o yuzundeki aptal gulumseme hala aklimfa. Ustune birde kalkkmis " niye sinirleniyorrsun, canim. " diyor. Prenses cizginden cikmanin tam zamani kizim! Dedim kendime. Ve bildigim butun kufurleri ettim. Bagirdim istedigim kadar. Sustugum butun tacuzler icin. Gulumsemesi kayboldu. Rahatladim.." bi dahakine 2 sefer dusun" dedim gittim. Ve inanir misin 1 kisi bile o esnada noldu kiozim sorun mu var demedi. 19 yasindayom bir adama bagirarak kufur ediyorum. Kimse iskillenmiyor. Kabul edelim muhtesem bir duyarliligimiz var.
 
Burada anlatsam roman olur...
Ne tacizler ne kavgalar ufffff...
Susmadım hiç birinde ama.
Başkasına yapıldığını görsem ona da susmam.
Siz de susmayın kızlar.
 
Tabi ki sen suçlusun arkadaşım. Ne işin var lunaparkta töbe töbe :) bizim insanlarımızın mantığı maalesef bu. Gerçekten söylediğin gibi, kadınlara yüklenen ahlaki sorumluluklar, kadını utanç duymaya sevk ederken, erkeği yüceltiyor malesef.

Hic valla kendim kaşınmışım. 12 yasinda bir kiz cocugunun lunaparkta ne isi olabilir :KK69:
 
Bir de ne yazik ki artik ben de dahil sözlü tacizleri artik o kadar kaniksamisiz ki cogumuz bunlardan bahsetme geregi bile duymuyor. Ona sukreder konuma getiriyorlar bizleri. Çünkü biliyoruz ki sokak ortasinda bir anda kenara sıkıştırılip tecavüze ugrama ihtimalimiz var. Hatta son zamanlarda cikan haberlere bakinca insan neyse ki olmemisiz bile diyebiliyor zaman zaman.
Ortadoguda kiz cocuk olmak da kadin olmak da cok zor.
 
Kazen Kazen bu anketi sabitle bence. O 100 kişiye sorduk tırı vırı anketlerine gerek kalmaz.

Bence tacize uğramayan olsa olsa toplumun %1 kesimidir. Onlar da çok izole büyütülüp o şekilde yaşamaya devam ettikleri içindir.
Allah akıl sağlığımızı koruyalım diye yardım ediyor bence bize. Yoksa kadınlar psikopat olurdu.

Küçükken susuyordum da şimdi biri bir şey söylese saldırma halindeyim. Galiba psikopat oldum bile.
 
Hayatımda hiç kimseye anlatmadigim üç tane taciz olayı yaşadım birçok kadının yaşadığı gibi. Ama şu an gerçekten merak ediyorum acaba kaç kişi şu an ki yaşına kadar tacize uğramadan gelebilmiştir? Gelebilen var mıdır acaba?

Dersaneden eve dönüyordum otobüsle 13 yaşındaydim o zaman. Sapığın biri sıkıştırdı beni kenara değdirdi pislik korkumdan ağzımı açıp bişey diyemedim sadece titredigimi hatırlıyorum ve otobüsten inince agladigimi.. ikincisi lisedeydim teneffüste koridorda bir sürü öğrenci vardı kim olduğunu bilmiyorum arkamdan birisi dokundu sıktı yine ağladım kimseye söylemedim söylesem ne olacaktı ki.. bir kere de otobüs duraginda bekliyorum okula gitmek için sabah 7 civarı etrafta kimse yok yanimdaki adam çıkarıp sallamaya başladı malum yerini sokağın ortasında şok oldum olduğum yerde kalakaldım.

Bunların hepsini çocuk sayılacak yaşımda yaşadım her kadın her kız çocuğu bunları yaşıyor mu gercekten merak ediyorum. İnsanin aklından çıkmıyor yıllar geçti üstünden ya daha kötüsü olsaydi bunları yaşamak zorunda mıyız nasil bir toplumda yaşıyoruz ?
daha geçen aylarda yaşadım bende annemle kuzenimden dönüyoruz c.tesi pazarı vardı anneme dönüşte bir bakalım ne var yok dedim pazarda adım atacak yer yok yaşlı temiz giyimli bir amca göğüsümü okşadı arkasından bi ton bağırdım ama ne kimse duydu ne adamın umuru duydu ... vee ülkemizde malesef sıradanlaştı böyle şeyler
 
Ama sanmayalim ki erkek cocuklarimizin basina gelmiyor. Hatta oranlarinin cok yuksek oldugu ama toplumsal baski sebebiyle daha büyük oranda saklandigi düşünülüyor. Bir erkek cocuk hastamız komsularinin dedesi tarafından 2 yil boyunca tecavüze ugramis ve bu çocuk artik kakasini tutamamaya basladigi icin annesi hastaneye başvurduğunda arastirilirken ortaya cikmisti. Cocuklarinizi asla tek basina kimseye gondermeyin. Ne aile dostu ne akraba. Bunu da hem yasamis hem başkalarında görmüş biri olarak soylemeden edemedim :KK14:
 
benim yaşadığım tacizlerin haddi hesabı yok..
sayısını bile sayamadım o derece
minibüste ilk tacizimi lise 1 e giderken yaşadım.. sessiz kaldım çocuktum ve çok kötüydü ve aptal şerefsiz minibüsten inerken bide bana gülümsedi... kocaman gözlükleri vardı hiç unutamıyorum bende sarı bişey giymiştim
sonra denizde çok yaşadım adam kendi oğluyla binmiş simite, dokunuyor kadınlara alttan..
otobüste aynı anda 3 4 kişi dokundu bağırdım ve bir tane adam yer vermedi (otobüste kadın yoktu nerdeyse)
bende yarı yolda indim ama ağladım baya
en son zincirlikuyudan metrobüse binerrken bana dokunacağını hissettim ve elimi arkama koydum ve o tam dokunurken tırnaklarımı geçirdim
ve dün.. en son dün yaşadım dün metrobüsten indim koşarken popoma dokundu bağırdım baya ve koşarak kaçtı
kuzenimin tacizine uğradım..
halamın kızının kocasının tacizine uğradım..
ve daha neler neler..
şimdi eskisi gibi saki durmuyorum otobüste sert bakıyorum
en son popomu sıktı adama bağırdım bana dediği tek şey özür dilerim oldu ve indi
bana dokunsalar ağlıcaktım ve bütün insanlar yüzüme bön bön bakıyor..
şimdi başkasına yaptıklarını bile görsem adamı mahvederim
 
Hangi birini sayayım ki...
Çok küçükken komşu oğlunun
Ortaokulda mahalleden bir adamın (maalesef oraya gittiğimde hala görüyorum)
Ortaokulda arkadaşların (hocaya şikayet ettiğimiz halde sonuç alamadık)
Üniv bittikten sonra ilk işimde (en ağırı oydu kendime yıllarca gelemedim)
Çalışma döneminde otobüste (neyse ki o zaman tepkisiz kalmadım)
Şimdi ise yanıma biraz fazla yanaşan olsa gözlerimi şimşek gibi çakıyorum.
İki oğlum var ve kimseye güvenemiyorum.
Nefret ediyorum insanlardan.
Paranoyak oldum.
Eşim bile çok naif biri olmasına rağmen ablamın kızına yaklaşmasına tahammül edemiyorum.
bu yüzden psikiyatrıye gittim ama yarım bırakmak zorunda kaldım.
 
O zamanki aklıma ses cikarmamistim korkudan ama Allah göstermesin tekrar böyle birşey yasarsam asla sessiz kalmam. Kadınlar bu kadar sessiz kaldıkları için bu zihniyeti bozuklar cesaret alıyorlar biraz da zaten.
 
Ah keşke elimde bir sihirli değneğim olsa dünyayı güzelleştirebilsem. Canımı versem de çocukların kılına zarar gelmese. Okudukça kötü oldum, en yakınından neredeyse tecavüze uğramış biri olarak ben de bu grubun üçerisindeyim.

Allah yavrularımızı korusun, kötülerle karşılaştırmasın biz de sorumsuz davranmayalım sahip çıkalım evlatlarımıza

9 aylık bebeğe tecavüz edilip öldürülen bir dünya, kendi kızına tecavüz edip gebe bırakanların yaşadığı bir dünya.

Allahım iyi ki cehennem var, lütfen gün yüzü gösterme pis zihniyetteki insanlara iki dünyada perişan et Allahımmn
 
93 evete 12 hayır oyu. Aşağı yukarı tacize uğramamışlar %10 görünüyor.
Ama maalesef gerçek bir hesaplamada %1 ancadır diye düşünüyorum..
 
Metroda yan yana oturuyorduk yaşlı bir adam ile. Yaz olduğu için tshirt giyinmistim kollarım kisaydi yani. Adam ben kolumu cektikce kolunu yanastiriyordu bana yaşlı diye kötü düşünmek istemedim farkında değildir belki diye düşündüm ama hala içimde bir şüphe var taciz edilmiş olabilir miyim diye. Dedem yaşında adamdı
 
ben 3-4 yaşındayken bi ramazan ayında akşam çok büyük bi caminin yaninda annem otururken bende öyle kendi çapımda oynuyomuşum sonra bi adam göstermiş ama ben hatırlamıyorum ben bağırmışım hemen çevredeki esnaflar çıkmış adamı yakalamak için kovalamışlar falan hatırlayamıyorum tabi
bu ilkiydi sonrada çok kez yaşadım tabii Türkiyede bu kaçınılmaz
 
Sanırım 2 kere taciz edildim..
İlki 12 yaşında falan, ev sahibimiz, eşi ve ben arabayla bir yerden dönüyorduk. Eşi markete gitmek için arabadan inince. O adi adam da dikiz aynasından pis pis sırıtırak elini arkaya uzatıp bacağımı okşadı.. o zaman küçüktüm yine de çok utanmistim ama ne olduğunu anlamıyor ki insan..

Diğeri de, liseye giderken otobüste yanıma oturan adam uyuyakaldim ayağına omuzuma eğilip elini baldırıma koydu.. güya uyuyor pislik.. Hatta ayni beldede oturuyoruz tanıyorum da bu yaratığı. Ablama söylemiştim, o da adamı tehdit etmiş 'bi daha kardeşimin yanından bile gecmiceksin' falan diye. Kızarmiş bozarmiş, savunmamıs bile kendini. Ne yaptığını cok iyi biliyor çünkü..

Hayatımız boyunca hep bu korkularla yaşayacağız, bu bi gerçek..
 
Back
X