• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Taciz..

Hiç fiziksel tacize ugradiniz mi?

• Evet

OY: 150 84,7%
  • Hayır

OY: 27 15,3%

• Ankete Katılan
    177
Böyle olaylarda sesiz kalmamak lazım. Ailem beni biryere göndermiyordu ama çok kez tacize uğradım 3'ü akrabaydı, 1 öğretmenim, 1,okulda bir çocuk, birde kadıköyün göbeğinde takım elbiseli bir adam önce arkadaşımın poposunu ekledi sonra peşimize takıldı çıkardı pipisini gösterdi. Öğretmeni şikayet ettim, öğrenciyi tüm sınıfları gezip buldum, iyi bir dayak yedi müdürden.akrabaları ifşa ettim kız kardeş akrabalara söyledim (taciz ettiklerinde küçüktüm) kız kardeşi bizde yapıyor deli o sakın kimseye söyleme vss dedi ama söyledim.kadıköydeki adamda okadar bağırdım kimse dönüp bakmadı polisi aradım. Adam kaçtı gitti.he bitanede ablamlara organını göstermiş,aşşağıya indim adamı gördüm dövdüm bi güzel, kaçtı adam mahalledeydik yakalansaydı linç ederlerdi kesin..

Kendini koruyabilen kadınların varlığını görünce çok mutlu oluyorum ,tebrik ederim !

Beter olsun !
Teşekkür ederim.. fakat bazı durumlarda elden bi şey gelmediği de oluyo.. il ismi belirtmek istemiyorum. Yurttan 3 kız arkadaş panayır alanına gitmiştik.. peşimize 3 5 pislik takıldı. Minibüs tarzı polis araçları var ya hemen koştuk arkasından şikayet ediyoruz. Durdular aracı açtılar kapıyı gelin kızlar beraber takılalım dediler.. benim için yine dehşetli anlardan biriydi.. polise bile güvenilmediği zamanlar oluyomuş demek ki dedim..

Yine aynı yerde sabah saat 10 civarı meşhur caddelerden birinde bi araba yanımdan ağır ağır ilerliyo kapıyı açtı ve gel deyip duruyo. Karşı kaldırımda trafik polisi ekip arabası vardı.. karşıya geçtim hemen zaten onlar da gördü olayı şikayet ediyorum.. polis sadece o pisliğin plakasını söyledi ve bekleme yapma dedi.. nasıl yani demiştim..

Bu bozuk düzende kadınlara her şey zulüm her şey eziyet.. son zamanlarda hep aynı şeyi yazıyorum ama anneler erkek evlatlarını eğitmeyi terbiye etmeyi öğrenmedikleri sürece asla bi sonuca varamayız..

Daha küçüğüm 7 8 yaşımdaydim annemle pazara gittik sebze filan alacağız pazar biraz kalabalıktı o sıra çok iyi hatırlıyorum arkamda birşey hissettim çok korktum arkama baktım bir adam vardı yüzünü halen hatırlıyorum bu şekilde bi 5 dk sürmüştür o an çocukluğun verdiği korkuyla hiç sesimi cikartamamistim o adam arkamdan gidince o arkamdaki baskı hissi de bitmişti :( :( :(

Yine birgun 19 yaşımdayım kuzenimle alışverişe çıktık yorulunca park gibi bir yerde oturduk 5 10 dk dinlenelim diye o sıra bir adam gözünü dikmiş bana bakıyordu irkilmistik hemen kalktık kalabalık yerden gidiyoruz ama yok arkamıza baktık peşimizden geliyordu sonra kendimizi bir mağazaya attık 1 saate yakın ilerde durduk içeri girmedi kapıda durdu ciddiyim 1 saate yakın disarda bekledi sonra gitti eğer gitmeseydi oradakilerden yardım isteyecektik polis cagiracaktim emin olunca gittiğinden hemen taksiye binip eve gitmiştik :(

İlkokula giderken annemle hastaneye gitmiştik. Tabi yıllar önce hastanede sıra bekleme olayı vesaire çok yoğun. Annem sırada beklerken eşiyle birlikte gelmiş bir hayvan otururken elini bacağıma koydu. Ben anlamamıştım ilk başta. Adamın eşi yanına geldiğinde konuşmuyordu eşi gidince bana sorular soruyordu. Muayene bittikten sonra annem ilaç sırasındayken telefonunun mesaj kısmına seni çok seviyorum yazıp bana okutmuştu hemen kafamı çevirmiştim. Hala aklıma geldikçe tepki verememeyişime üzülüyorum...

Okul çıkışı 11 yaşinda kalabalık arkadaş grubu ile evlerimize gidiyorduk. Heryer öğrenci çıkış saatı. . Takım elbiseli şık bir arabası olan bi adam bize bi okulu sordu. Kızli erkekliyiz küçüğüz. İşte şurdan burdan diye anlatırken hep bir ağızdan .. Bide öğretmen sandık bu pis herifi. Eliné cinsel organıni çıkardı beni gotururmusunuz dedi. Hepimiz nasıl bağırarak kaçıyoruz görmeniz lazim! Ve belki böyle yapmasa binip arabasına tarif eden olucakti Allahım korusun. Arabayla bi o yana bi bu yana resmen bizleri kovaladı. Ağlayarak eve geldim ve okula giderken hep korktum. Yanımdan Araba geçse sıçradım. Kaldırım kenarlarına araba parkediliyor ve beni içine çeken birileri ölür diye o küçük yaşımda hep korktum. Bu yüzden kaldırımdan değil yoldan yürüyerek kendimi sağlama aldığımı düşündüm çocuk aklımla.
Küçük yaşımda o kadar korkmustumki adamdan ve ilkkez öyle birşey görmüştüm yaratık gibi gelmişti bana... Arkadaşlarım da bende o günü eminim hiç unutmadı erkekler de dâhildir. . Adam okadar sapikmişki yolda kalabalığın olduğu yerde böyle yaptı. .
Diğer tacizim ise pazarda 10 yaşındayken kalabalıkta annemin elinden tutuyorum ve popom avuclandi basbasbağirmistim. ..
Biber gazımı yetişkinken sırf korktuğum panik yaptığım içinde olabilir olmayadabilir sıkıp kactiğimda oldu... yani taciz edilcektim sanırım ama eminde değilim biber gazını sıkıp kactiğimda inanın korkudan öluyordum. ..
Part time broşur dağitirken okul döneminde çalışırken yaşlı büyük amcalar in maşallah çalışın çalışın aferin yavrum diyerek çaktırmadan ellemeye çalışması da dün gibi aklımda pislikler. .. Ben avazim çıktığı kadar bağiriyorum kavga ediyorum asla susmuyorum büyüdüğümden beri.
Ozellikle yaşlı adamlar sapık oluyor gençlerden korkmam onlardan korktuğum kadar.
Dikkat edin parkta torun yok bisey yok gelir çocuk izleyen yaşlılar çoktur . Özellikle istanbulda ... Kadın olmak zor böyle erkeklerin çükü kopsun!

seninkine benzer olaylar yasadım özellikle otobuste ve bir degil iki degil. o diğer sokak ortasında olayınıda yasayan kişiler vardı cevremde .

Evet parka
Okul çıkışı 11 yaşinda kalabalık arkadaş grubu ile evlerimize gidiyorduk. Heryer öğrenci çıkış saatı. . Takım elbiseli şık bir arabası olan bi adam bize bi okulu sordu. Kızli erkekliyiz küçüğüz. İşte şurdan burdan diye anlatırken hep bir ağızdan .. Bide öğretmen sandık bu pis herifi. Eliné cinsel organıni çıkardı beni gotururmusunuz dedi. Hepimiz nasıl bağırarak kaçıyoruz görmeniz lazim! Ve belki böyle yapmasa binip arabasına tarif eden olucakti Allahım korusun. Arabayla bi o yana bi bu yana resmen bizleri kovaladı. Ağlayarak eve geldim ve okula giderken hep korktum. Yanımdan Araba geçse sıçradım. Kaldırım kenarlarına araba parkediliyor ve beni içine çeken birileri ölür diye o küçük yaşımda hep korktum. Bu yüzden kaldırımdan değil yoldan yürüyerek kendimi sağlama aldığımı düşündüm çocuk aklımla.
Küçük yaşımda o kadar korkmustumki adamdan ve ilkkez öyle birşey görmüştüm yaratık gibi gelmişti bana... Arkadaşlarım da bende o günü eminim hiç unutmadı erkekler de dâhildir. . Adam okadar sapikmişki yolda kalabalığın olduğu yerde böyle yaptı. .
Diğer tacizim ise pazarda 10 yaşındayken kalabalıkta annemin elinden tutuyorum ve popom avuclandi basbasbağirmistim. ..
Biber gazımı yetişkinken sırf korktuğum panik yaptığım içinde olabilir olmayadabilir sıkıp kactiğimda oldu... yani taciz edilcektim sanırım ama eminde değilim biber gazını sıkıp kactiğimda inanın korkudan öluyordum. ..
Part time broşur dağitirken okul döneminde çalışırken yaşlı büyük amcalar in maşallah çalışın çalışın aferin yavrum diyerek çaktırmadan ellemeye çalışması da dün gibi aklımda pislikler. .. Ben avazim çıktığı kadar bağiriyorum kavga ediyorum asla susmuyorum büyüdüğümden beri.
Ozellikle yaşlı adamlar sapık oluyor gençlerden korkmam onlardan korktuğum kadar.
Dikkat edin parkta torun yok bisey yok gelir çocuk izleyen yaşlılar çoktur . Özellikle istanbulda ... Kadın olmak zor böyle erkeklerin çükü kopsun!
Evet parkta çocuk izleyen yaşlı amcalar oluyor ama hiç kötü niyet sezmemistim.cok huylandim.dikkat çektiğiniz iyi oldu bu meseleye.

Teşekkür ederim.. fakat bazı durumlarda elden bi şey gelmediği de oluyo.. il ismi belirtmek istemiyorum. Yurttan 3 kız arkadaş panayır alanına gitmiştik.. peşimize 3 5 pislik takıldı. Minibüs tarzı polis araçları var ya hemen koştuk arkasından şikayet ediyoruz. Durdular aracı açtılar kapıyı gelin kızlar beraber takılalım dediler.. benim için yine dehşetli anlardan biriydi.. polise bile güvenilmediği zamanlar oluyomuş demek ki dedim..

Yine aynı yerde sabah saat 10 civarı meşhur caddelerden birinde bi araba yanımdan ağır ağır ilerliyo kapıyı açtı ve gel deyip duruyo. Karşı kaldırımda trafik polisi ekip arabası vardı.. karşıya geçtim hemen zaten onlar da gördü olayı şikayet ediyorum.. polis sadece o pisliğin plakasını söyledi ve bekleme yapma dedi.. nasıl yani demiştim..

Bu bozuk düzende kadınlara her şey zulüm her şey eziyet.. son zamanlarda hep aynı şeyi yazıyorum ama anneler erkek evlatlarını eğitmeyi terbiye etmeyi öğrenmedikleri sürece asla bi sonuca varamayız..
Hep kötü olaylarla karşılaşmışsın ne yazık ki ..! Allah beterinden korusun ..

Çok haklısın ..erkek çocuklara bacak arasindaki fazlalık sebebiyle yapılan ayrımcılık ilerde çok büyük problemlere sebep oluyor .. dövüyor, sövüyor, tecavüz ediyor ,sindirmeye-susturmaya çalışıyor ,erkek olduğu için bütün bunlara rağmen destek görüyor ..analar -babalar kızlarına ağlıyor ,kimisi ağlayacak bir mezar bile bulamıyor ..ülkemin hali çok kötü ..amiyane tabirle" ağaç yaşken eğilir " ! Küçükken eğitmek ,ehlileştirmek kolaydır .büyüdükçe sınırları kabul etmez ve aileler de "kime çekti bu çocuk "diye suçlu ararlar ..okumayan kimse kalmasın ..eğitilmiş çocuklar için eğitimli anne -babalar gerek ..kimin çocuğu olursa olsun ,böyle yaratıklar yaşamasın .....

Yaşadım. Hem de en ağırını. Nasıl bi his tarif edilmez bu kaç yaşına gelirsen gel peşini bırakmayacak o kabus. Rabbim yardımcısı olsun bu durumda olan herkesin. Sabret ve ilahi adalete güven :110:

alenen (sıkma, elleme gibi) yaşadım desem yalan olmaz, yaşadıysam da farkında değilim o zaman ama bu imkansız, farkında olmamam imkansız yani. lisede kızlarla okula gidip geldiğimiz sokakta bize de sapığın biri çıkarıp sallamıştı ama çocukluk işte, hem güldük hem de koştura koştura kaçtık. o olayın üzerine birlikte gidip geldiğim arkadaşım okuldan dönerken servise binmeye başlamıştı. onun dışında toplu taşımada zaten her zaman var taciz, kasten ya da kasıtsız, hep var. yani otobüste yanıma oturan herifin bacaklarını 2 metre açması bile taciz ki değdiren falan var. şimdilerde farkına varıyorum da ben eskiden otobüslerde bunu yapan itlere sesimi çıkarmıyormuşum, salakmışım. şimdi rahatsız olduğumu çekinmeden belli ediyorum, yanıma bir erkek oturunca sınırını aştığı an uyarıyorum. bir tanesinin bacağına bacağımla sertçe vurmuştum hatta, kalktı yer değiştirdi. şimdiki yöntemim, ben otobüste falan otururken biraz daha fazla yer kaplamaya, en azından bacaklarımı kendi koltuğumu dolduracak şekilde konumlandırarak oturmaya çalışıyorum ki nasıl olsa yer var diye düşünüp sermesinler kendilerini diye.

benim tavsiyem, toplu taşımada özellikle, kadınlar mutlaka söylesinler rahatsız oldukları zaman, belirtsinler. ha muhatap olmak istemiyorsanız filan da kalkın, yer değiştirin, ayakta durabiliyorsanız ayakta gidin yani ama ne olur taciz etmesine fırsat vermeyin, izin vermeyin en azından. zaten biz kadınlar hissediyoruz da insanların, erkeklerin niyetini az çok. geçenlerde bomboş otobüste yanıma yaşlı bi öküz oturdu, otobüs neredeyse boş yani 3-4 kişi falan var, bir sürü koltuk boşken geldi yapıştı ş...siz herif. daha oturur oturmaz döndü bana "bu otobüs x'e mi gidiyor?" diye sordu suratında iğrenç bi sırıtmayla. baktım şöyle, kafasında takke var bildiğiniz dede. "hayır" dedim. şoföre sorması gereken şeyi bana soruyorsa ve ben adamın her halinden rahatsız olduysam boşuna değildir diye düşündüm ki genelde iyi niyetli düşünürüm. rahatsız oldum, hala konuşmaya çalışıyor falan, birşeyler daha sordu. cevap vermedim, tekrar sordu. kalktım, çekilir misin şuradan dedim ve geçtim başka bir yere oturdum yani. bilmiyorum belki de günahını aldım ama o an öyle hissettim işte.

Bir yazı okuduğumu hatırlıyorum, "Kurban seçilme" üzerine, ama kimin yazısıydı, nerede okumuştum hatırlamıyorum. Sadece şöyle bir ibare kalmış aklımda yazıya dair "Kurbanların davranışlarını izliyor, sessiz, daha sakin ya da tepkisiz kalabilme olasılığı yüksek kişilerden seçiyorlar" gibi bir şeydi, esasen vücut diline bakıp, daha içe dönük olduğunu düşündükleri, daha kontrol edilebilir gördükleri insanlara yaklaşıyor bu mahluklar.

Elbette pek çok kadın gibi ben de tacize uğradım, fiziksel olanı sanırım şu lisede %90 genç kızımızın başına gelen sutyen çekip bırakma hadisesi. Bir iki kez aynı şeyi yapan çocuğun kolunu, bir dahaki denemesinde kıvırıp, yere düşürüp, kendisine "Bir daha yaparsan böyle bırakmam, kırarım" demiştim. O son olmuştu.

Sözlü tacize bol bol uğradım, minik bir ortaokul öğrencisiyken, bacaklarıma laf atılan bir hadise vardı, kırtasiye alış-verişine gittiğim sıra. Bu uğradığım ilk taciz olarak zihnimde kalmış mesela. Öylece kala kaldığımı bilirim. Eh sonra "Bir daha yaşanırsa, böyle sessiz kalmayacağım" sözü verdim kendime.

Üni.deyken, sabah sabah peşime takılan ve "Hepsi senin mi?" tarzında laf atan iki herife, çığlığı, kıyameti kopararak hayatlarının şokunu yaşattım mesela. "İmdat, adam öldürüyorlar, yetişin, yardım edin, imdaat, imdat" diye tüm mahalleyi inlettiğimi, ayağa kaldırdığımı ve o iki sapığın kıçlarını topukları ile döve döve korkuyla nasıl kaçtığını tarif edemem. Böyle yapmak lazım, avazı çıktığı kadar bağırmak, sessiz kalmamak, yaygara koparmak, aleme ifşa etmek lazım. Çünkü bu adiler, sessizlikle besleniyor.

Hep kötü olaylarla karşılaşmışsın ne yazık ki ..! Allah beterinden korusun ..

Çok haklısın ..erkek çocuklara bacak arasindaki fazlalık sebebiyle yapılan ayrımcılık ilerde çok büyük problemlere sebep oluyor .. dövüyor, sövüyor, tecavüz ediyor ,sindirmeye-susturmaya çalışıyor ,erkek olduğu için bütün bunlara rağmen destek görüyor ..analar -babalar kızlarına ağlıyor ,kimisi ağlayacak bir mezar bile bulamıyor ..ülkemin hali çok kötü ..amiyane tabirle" ağaç yaşken eğilir " ! Küçükken eğitmek ,ehlileştirmek kolaydır .büyüdükçe sınırları kabul etmez ve aileler de "kime çekti bu çocuk "diye suçlu ararlar ..okumayan kimse kalmasın ..eğitilmiş çocuklar için eğitimli anne -babalar gerek ..kimin çocuğu olursa olsun ,böyle yaratıklar yaşamasın .....
Biçok defa bu sıkıntıyı yaşamış bi kadın olarak amin diyorum..
Bırakmıyolar ki evladımızı düzgün yetiştirelim.. herkes her şeye karışmayı kendinde hak görüyo.. eşimin babası kitaba göre mi çocuk yetiştircen der dururdu. Bi başkası erkek bu kız gibi yetiştirme derdi.. eşimin bile aklına girmişlerdi bi dönem..

Ama şu an bi ortama girdiğimizde oğlumun oturması kalkması konuşması uyumu herkesin dikkatini çekiyo ve eşim gururlanıyo.. bu yaşta ne kadar efendi diyorlar.. tabi okula başlıycak dış dünyayı görücek ve ben çok tedirginim ya değişirse diye.. Rabbim esirgesin..

Malesef bende yasadim.Otobusle eve donerken.Sabah cok erken uyandigim icin aksam otobuste gozlerim kapaniyordu resmen.birgun Koridor tarafinda oturuyordum sag elimi de gozlerimi kapatacak sekilde yuzumde tutuyordum yanimda ayakta duran serefsiz de koluma degdirdi Allah belasini versin.Farkettigimde de hicbirsey diyemedim dondum kaldim daha once hic yasamadigim ve beklemedigim bir seydi.Ben yazarken bile utaniyorum bu serefsizler heryerdeler ve cok rahatlar.

Kucuk bir kizim var. Kabus gibi coktu bu sapiklae uzerime. Hergece dusunuyorum. Ben cocugumu nasil koryacagim diye? Henuz bir bucuk yasinda ise ona ciglik atmayi ogreterek basladim ise. Sevmedigimiz ya da tanimadigimiz biri bize yaklasirsa ne yapiyoruz diyorum o da ciglik atiyor. Bilmiyorum belki yanlis bir yolda olabilirim ama bu konuda cok dertliyim.
Kadin erkek kalmadi bu konuda herkesten hersey beklenir hale geldi. Ben ilk tacize ugradigimda 3. Sinifa gidiyordum. Ve taciz eden de benimle yasitti.
Is her zaman oldugu gibi anne babalarda bitiyor lutfen duzgun evlat yetistirelim.

13 yasinda kirtasiye gibi bi yerde yasca cokk buyuk biri elini elime degdirmisti gulmustu birde.. o zaman hemen anlamamistim ama sonradan o yasima ragmen anlamstim

Ben henüz 4 yasindayken 2 kez cok yakin bir aile dostunun oglunun sürtünmek uzere ustume cikmaya calismasiyla tanistim tacizle. Tabii insan 4 yasinda anlamiyor ne oluyor ne bitiyor. Sadece kötü bir sey oldugunu hissediyorsun. Büyüyünce anladim durumu. Sonra o adam ayni o.c. likle ben 20 yasindayken bize geldi ve gozlerime baka baka neden universite icin samsun yazmadin(samsunda yasiyor) biz sana sahip çıkardık dedi. Ustelik zaten ankarada ailemin yaninda okuyorum ne alaka samsun. Evlenmis 1 kiz cocugu olmus vs. Sonra bunu erkek arkadasima anlatinca 'zevk aldin mi' diye sormustu. Bunlari niye anlatıyorum? Fiziksek tacizi yasamis olmakla bitmiyor bir de toplumdan gorecegin psikolojik tacizi var bu işin. Neyse. 1 kere de 12 yasinda 'lunaparkta' bilet sirasindayken biri kalcami sıkmıştı. Neye ugradigimi sasirdim . Kötü olan ise insan kendini suclu hissediyor. Sanki ben yapıyorum orda serefsizligi. Iste toplumun kadina yukledigi namus kavramları yüzünden bu boyle.

Bence yaşamayan çok az veya hatırlamıyor. Çünkü ben küçükken yaşadığım olayın, taciz olduğunu bir kaç yaş daha büyüyünce anlamıştım.

Daha anaokuluna giderken, mahalle bakkalından dondurma almaya giderdik. Bakkal amca da güya çok iyi. Hadi siz seçin derdi dondurmanızı. Biz de hepimiz dolaba eğildiğimizde arkamızdan sürte sürte geçerdi. Allah sorsun hesabını, daha 5-6 yaşındaki çocuğa bile meylediyor pislik.

Aynı sapık, yine birgün arkadaşımla bana dedi ki, kızlar şu üst rafa uzanamıyorum. Gelin sizi kucağıma alayım da oradaki şeyi verin. Biz artık bunu anladık ve kaçtık arkadaşımla. Ama hiç kimseye anlatmayacağımıza söz verdik birbirimize, çocuk aklı işte. Sır yaptık güya aramızda.

Biraz daha büyüdüğümde, orta okuldayım. Dolmuş şoförü bana, muavin vardı o dönem, muavin aracılığıyla üstünde seni seviyorum yazılı para gönderdi. Neye uğradığımı şaşırdım. Küçük yerde yaşadığımız için, sürekli karşılaştığım bir dolmuşçu ama adam amca bildiğin. Tabi bu sefer olayı herkese anlattım. Polise şikâyet ettik. Ama öncesinde bir güzel dayak yedi.

Bir diğeri de lise son sınıf, dershaneye gidiyoruz arkadaşımla kol kola. Akşam etüdü, okuldan sonra, o yüzden yol biraz tenha. Biz muhabbet ede ede giderken arkadan ikimizin de poposunu birileri elleyip kaçtı. Çığlık atıp döndük ki ne görelim. Küçük bit kadar iki çocuk. Daha maksimum 7-8 yaşında ikisi de. Sonra bunları koşup yakalayıp kulaklarını çektik, kızdık. Polise vermekle, hapse düşmekle korkutup bıraktık.

Düşünün artık 7 yaşında bunu yapan biraz büyüdüğünde neler yapar.

Biraz uzun oldu ama anlatmak istedim bende. Sonuç olarak bu dünya üzerinde, hele ki ülkemizde, kadın olmak çok ama çok zor.

Allah bizleri ve çocuklarımızı, sapıklardan ve sapkınlıktan korusun.

Ben henüz 4 yasindayken 2 kez cok yakin bir aile dostunun oglunun sürtünmek uzere ustume cikmaya calismasiyla tanistim tacizle. Tabii insan 4 yasinda anlamiyor ne oluyor ne bitiyor. Sadece kötü bir sey oldugunu hissediyorsun. Büyüyünce anladim durumu. Sonra o adam ayni o.c. likle ben 20 yasindayken bize geldi ve gozlerime baka baka neden universite icin samsun yazmadin(samsunda yasiyor) biz sana sahip çıkardık dedi. Ustelik zaten ankarada ailemin yaninda okuyorum ne alaka samsun. Evlenmis 1 kiz cocugu olmus vs. Sonra bunu erkek arkadasima anlatinca 'zevk aldin mi' diye sormustu. Bunlari niye anlatıyorum? Fiziksek tacizi yasamis olmakla bitmiyor bir de toplumdan gorecegin psikolojik tacizi var bu işin. Neyse. 1 kere de 12 yasinda 'lunaparkta' bilet sirasindayken biri kalcami sıkmıştı. Neye ugradigimi sasirdim . Kötü olan ise insan kendini suclu hissediyor. Sanki ben yapıyorum orda serefsizligi. Iste toplumun kadina yukledigi namus kavramları yüzünden bu boyle.

Tabi ki sen suçlusun arkadaşım. Ne işin var lunaparkta töbe töbe :) bizim insanlarımızın mantığı maalesef bu. Gerçekten söylediğin gibi, kadınlara yüklenen ahlaki sorumluluklar, kadını utanç duymaya sevk ederken, erkeği yüceltiyor malesef.

Bu zamanda tacize ugramamk mumkun degil sanirim. Bir kac istisna insan vardir belki yada hatırlamıyordur. Evden bakkala gitmrk icin ciktim geri donerken apartmana girmeden arkadan bir adam popoma saplatti bir tane daha 8 yasindaydim. Allahtan giris katta oturuyorduk. Oyle bir bagirmaya basladim ki adam kacti cok şükür.
14 yasimdayken de ablamin oğlunun sunneti vardi evi cok buyuktur dublex ayrica. Aksam yagmur yaginca ust kattan terastan camasirlari toplamaya gittim. Bu arada sunnet evde ve ev cok kalabalik tum akrabalar orda. Camasirlari topladim tam odadan cikacam bir baktim enistemin buyuk abisi kapida dikilmis. Adam 65 yasinda o zaman. Karisi cocuklari kardesleri herkes asagida birde. Birsey mi istiyorsunuz dedim oda bana kisik bir sesle BİR OPUCUK VERSENE dedi. Kufur ederek simdi avazim çıktığı kdar bagiririm deyince kenara cekildi.
Tenesire bir osuruk borcu kalmis herif opucuk pesinde. Allahim boylelerinden korusun herkesi.
O yuzden evlatlarimiza cevremizdeki yavrularimiza hemcinslerimize sahip çıkmalı erkek evlatlarimizi da buna gore yetistirmeliyiz.

Back
X