- Konu Sahibi maviterlik
-
Teşekkür ederim.. fakat bazı durumlarda elden bi şey gelmediği de oluyo.. il ismi belirtmek istemiyorum. Yurttan 3 kız arkadaş panayır alanına gitmiştik.. peşimize 3 5 pislik takıldı. Minibüs tarzı polis araçları var ya hemen koştuk arkasından şikayet ediyoruz. Durdular aracı açtılar kapıyı gelin kızlar beraber takılalım dediler.. benim için yine dehşetli anlardan biriydi.. polise bile güvenilmediği zamanlar oluyomuş demek ki dedim..Kendini koruyabilen kadınların varlığını görünce çok mutlu oluyorum ,tebrik ederim !
Beter olsun !
Evet parkta çocuk izleyen yaşlı amcalar oluyor ama hiç kötü niyet sezmemistim.cok huylandim.dikkat çektiğiniz iyi oldu bu meseleye.Okul çıkışı 11 yaşinda kalabalık arkadaş grubu ile evlerimize gidiyorduk. Heryer öğrenci çıkış saatı. . Takım elbiseli şık bir arabası olan bi adam bize bi okulu sordu. Kızli erkekliyiz küçüğüz. İşte şurdan burdan diye anlatırken hep bir ağızdan .. Bide öğretmen sandık bu pis herifi. Eliné cinsel organıni çıkardı beni gotururmusunuz dedi. Hepimiz nasıl bağırarak kaçıyoruz görmeniz lazim! Ve belki böyle yapmasa binip arabasına tarif eden olucakti Allahım korusun. Arabayla bi o yana bi bu yana resmen bizleri kovaladı. Ağlayarak eve geldim ve okula giderken hep korktum. Yanımdan Araba geçse sıçradım. Kaldırım kenarlarına araba parkediliyor ve beni içine çeken birileri ölür diye o küçük yaşımda hep korktum. Bu yüzden kaldırımdan değil yoldan yürüyerek kendimi sağlama aldığımı düşündüm çocuk aklımla.
Küçük yaşımda o kadar korkmustumki adamdan ve ilkkez öyle birşey görmüştüm yaratık gibi gelmişti bana... Arkadaşlarım da bende o günü eminim hiç unutmadı erkekler de dâhildir. . Adam okadar sapikmişki yolda kalabalığın olduğu yerde böyle yaptı. .
Diğer tacizim ise pazarda 10 yaşındayken kalabalıkta annemin elinden tutuyorum ve popom avuclandi basbasbağirmistim. ..
Biber gazımı yetişkinken sırf korktuğum panik yaptığım içinde olabilir olmayadabilir sıkıp kactiğimda oldu... yani taciz edilcektim sanırım ama eminde değilim biber gazını sıkıp kactiğimda inanın korkudan öluyordum. ..
Part time broşur dağitirken okul döneminde çalışırken yaşlı büyük amcalar in maşallah çalışın çalışın aferin yavrum diyerek çaktırmadan ellemeye çalışması da dün gibi aklımda pislikler. .. Ben avazim çıktığı kadar bağiriyorum kavga ediyorum asla susmuyorum büyüdüğümden beri.
Ozellikle yaşlı adamlar sapık oluyor gençlerden korkmam onlardan korktuğum kadar.
Dikkat edin parkta torun yok bisey yok gelir çocuk izleyen yaşlılar çoktur . Özellikle istanbulda ... Kadın olmak zor böyle erkeklerin çükü kopsun!
Hep kötü olaylarla karşılaşmışsın ne yazık ki ..! Allah beterinden korusun ..Teşekkür ederim.. fakat bazı durumlarda elden bi şey gelmediği de oluyo.. il ismi belirtmek istemiyorum. Yurttan 3 kız arkadaş panayır alanına gitmiştik.. peşimize 3 5 pislik takıldı. Minibüs tarzı polis araçları var ya hemen koştuk arkasından şikayet ediyoruz. Durdular aracı açtılar kapıyı gelin kızlar beraber takılalım dediler.. benim için yine dehşetli anlardan biriydi.. polise bile güvenilmediği zamanlar oluyomuş demek ki dedim..
Yine aynı yerde sabah saat 10 civarı meşhur caddelerden birinde bi araba yanımdan ağır ağır ilerliyo kapıyı açtı ve gel deyip duruyo. Karşı kaldırımda trafik polisi ekip arabası vardı.. karşıya geçtim hemen zaten onlar da gördü olayı şikayet ediyorum.. polis sadece o pisliğin plakasını söyledi ve bekleme yapma dedi.. nasıl yani demiştim..
Bu bozuk düzende kadınlara her şey zulüm her şey eziyet.. son zamanlarda hep aynı şeyi yazıyorum ama anneler erkek evlatlarını eğitmeyi terbiye etmeyi öğrenmedikleri sürece asla bi sonuca varamayız..
Biçok defa bu sıkıntıyı yaşamış bi kadın olarak amin diyorum..Hep kötü olaylarla karşılaşmışsın ne yazık ki ..! Allah beterinden korusun ..
Çok haklısın ..erkek çocuklara bacak arasindaki fazlalık sebebiyle yapılan ayrımcılık ilerde çok büyük problemlere sebep oluyor .. dövüyor, sövüyor, tecavüz ediyor ,sindirmeye-susturmaya çalışıyor ,erkek olduğu için bütün bunlara rağmen destek görüyor ..analar -babalar kızlarına ağlıyor ,kimisi ağlayacak bir mezar bile bulamıyor ..ülkemin hali çok kötü ..amiyane tabirle" ağaç yaşken eğilir " ! Küçükken eğitmek ,ehlileştirmek kolaydır .büyüdükçe sınırları kabul etmez ve aileler de "kime çekti bu çocuk "diye suçlu ararlar ..okumayan kimse kalmasın ..eğitilmiş çocuklar için eğitimli anne -babalar gerek ..kimin çocuğu olursa olsun ,böyle yaratıklar yaşamasın .....
Ben henüz 4 yasindayken 2 kez cok yakin bir aile dostunun oglunun sürtünmek uzere ustume cikmaya calismasiyla tanistim tacizle. Tabii insan 4 yasinda anlamiyor ne oluyor ne bitiyor. Sadece kötü bir sey oldugunu hissediyorsun. Büyüyünce anladim durumu. Sonra o adam ayni o.c. likle ben 20 yasindayken bize geldi ve gozlerime baka baka neden universite icin samsun yazmadin(samsunda yasiyor) biz sana sahip çıkardık dedi. Ustelik zaten ankarada ailemin yaninda okuyorum ne alaka samsun. Evlenmis 1 kiz cocugu olmus vs. Sonra bunu erkek arkadasima anlatinca 'zevk aldin mi' diye sormustu. Bunlari niye anlatıyorum? Fiziksek tacizi yasamis olmakla bitmiyor bir de toplumdan gorecegin psikolojik tacizi var bu işin. Neyse. 1 kere de 12 yasinda 'lunaparkta' bilet sirasindayken biri kalcami sıkmıştı. Neye ugradigimi sasirdim . Kötü olan ise insan kendini suclu hissediyor. Sanki ben yapıyorum orda serefsizligi. Iste toplumun kadina yukledigi namus kavramları yüzünden bu boyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?