- 12 Nisan 2015
- 12.938
- 50.967
- 34
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Yakın arkadaşında böyle bir konu açtığımda kendisine öncelikli olmak isterim. Çünkü özel ve tatsız bir durum belli ki teselliye ihtiyaç var.
Anlamadığım ise niye bir sürü insanı arayıp onlara tacize uğradığınızı söylediniz. Bu çok özel bir bilgi niye herkese bunu anlatma ihtiyacı hissettiniz. Ben şahsen utanırım yani herkese anlatmaya
Mağdur utanmalı demedim .eve gelip bütün arkadaşlarıma anlatmaya utanırım dedim...Tacize uğrayan neden utanmalı? Mağdur neden utanmalı?
Eve gelip Facebook'tan ilkokul, anaokulu arkadaşlarımı falan bulup hepsine anlattım dedigimi hatırlamıyorum.Mağdur utanmalı demedim .eve gelip bütün arkadaşlarıma anlatmaya utanırım dedim...
Hayır herkese anlatınca ne oluyor onu bana söyler misiniz?
Mağdur utanmalı demedim .eve gelip bütün arkadaşlarıma anlatmaya utanırım dedim...
Hayır herkese anlatınca ne oluyor onu bana söyler misiniz?
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben sizin tepkinizi anormal görmedim. Bende olsam alınırdım.
Burdaki herkes samimi arkadaşına derdini paylaştığında tepkisizlikle karşılaşınca normal karşılıyor demek. Bana garip geldi.
Bu zekayla hayatta kalmanız bir mucizeGeçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.
Yakin arkadasa anlatmak bence normal bir tepki.Eve gelip Facebook'tan ilkokul, anaokulu arkadaşlarımı falan bulup hepsine anlattım dedigimi hatırlamıyorum.
Birkaç tane yakın arkadaşımla paylaştım ve bu gayet normal. Onları yakın yapan da bu.
Birkaç yakın arkadaşımla paylaşmamı ve yanımda olması gerekirken yanımda olmayan kişiye kırılmamı yargılayanlar ya sosyopat falan ya demir gibi duyguları var hiçbir şeyden etkilenmiyorlar ya da hobi olarak sosyal medyada millete atıp tutarak rahatlıyorlar.
Yakin arkadasa anlatmak bence normal bir tepki.
Benim sizin tepkinizde yersiz bulduğum sey, bu kadar yakin arkadasinizi sorgusuz sualsiz direkt engellemeniz oldu.
MeselaKudrAlobar benim en yakin arkadasim ve basima gelen her seyi anlatirim. "Taciz edildim kendimi kotu hissediyorum" dedigimde saatlerce hatta bir gun dönüş yapmasa ben engellemek degil bilakis "basina bir is mi geldi, bisi mi oldu" diye onu merak ederim.
Yok eger unuttuysa vs de ona gore sitem ederim, kirildigimi soylerim vs. En yakin arkadasimi hemen harcamam. Kirilmak ayri, silmek ayri.
Ama arkadasinizin tavri hep boyleyse zaten yakin arkadasiniz degildir. Veya siz hemen engelliyorsaniz zaten yakin arkadasiniz olarak gormuyorsunuzdur.
Benim konu hakkindaki fikrim bu
Yani herkeste ortama burama dokunulduğunu bilmesi şart mı . Hani anlatınca ne değişiyor....Tamam bende neden utandığınızı soruyorum? Polemik amaçlı değil, belki benim göremediğim bir nokta vardır. Tacize uğramak neden mağdur için utanç vericidir? Sorum bu.
Herkesin yapısı farklı. Bende başıma gelen kötü olayları 5 kişilik arkadaş grubuma ayrı ayrı anlatır, içimi döker, rahatlarım. Tavsiyelerini alırım, destek mesajlarını okurum. Keza bende onlara öyle davranırım. İç dökmek iyi bir şey olmasaydı yapmazdım.
Takıldığım nokta tacize uğradığımı anlatmaya utanırdım demeniz... başka yere çekmeye gerek yok
Size bir lafım yok . Konu zaten amacından saptı. İlk yorumum sanırım konuyu özetliyor... Artık konu dışı yorumlara cevap vermeyeceğim. Cımbızla çekip hesap sormak çok moda olduEve gelip Facebook'tan ilkokul, anaokulu arkadaşlarımı falan bulup hepsine anlattım dedigimi hatırlamıyorum.
Birkaç tane yakın arkadaşımla paylaştım ve bu gayet normal. Onları yakın yapan da bu.
Birkaç yakın arkadaşımla paylaşmamı ve yanımda olması gerekirken yanımda olmayan kişiye kırılmamı yargılayanlar ya sosyopat falan ya demir gibi duyguları var hiçbir şeyden etkilenmiyorlar ya da hobi olarak sosyal medyada millete atıp tutarak rahatlıyorlar.
Tövbe estağfurullahapartmanı unutmuşsun
adam bana merdivenlerde şeyini gösterip kaçmıştı..
benden önce depar attıydı.