Taciz mi fantezi mi?

Çocukların taciz iddiası doğru mudur?

• Evet, doğrudur.

OY: 119 100,0%
  • Hayır, fantezidir.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    119
Çocuklar için hassas bir konuda tartışmaya açılacak bir şey değil ki bu uzman olmayan insanlar tarafından...
hele de psikolojik kuramları tartışmayı düşünüyorsunuz?
Nasıl bir sonuç almayı umarak başlığı açtınız?

Freud’un cinsellik üzerine adlı kitabını okumanızı öneririm.Özetle cinsel duyguların bebeklikten beri var olduğunu savunuyor ama bu demek değil ki fantezi kurabilirler

Fantazi hayal demek hanimefendi.
Halk arasinda yaygin kullanilişina degil anlamina bakmaniz gerekir

Fantazi hayal demek hanimefendi.
Halk arasinda yaygin kullanilişina degil anlamina bakmaniz gerekir
İnsanın aklına ilk olarak ne geliyor fantezi denince? Hoş bir şey mi çocuk taciziyle fantezi kelimesinin aynı cümle içinde durması? Onun yerine, hayal ürünü mü denilemez miydi?

Tesla vs Edison tartışmaları bir ara çok yaygındı. Kimin nüfuzubhaklisiniz
Haklısınız. Cinsellik o zamanlar bütün insanlar için bir tabuydu. Buna eğilen ilk bilim adamlarından olunca başka çare kalmıyor tabi ki. Cesaretini takdir ediyorum yine de. Rüyalar bundan kaynaklı bilinçaltının yansıması olarak görülüyor ki doğru. Ama bilimsel veri elde etme yolu bu değil. Tabi işte fizik/ kimya gibi gözlemle/deneyle kesin sonuç elde edebileceğimiz bir alan değil psikoloji. Bir yerden sonra iş varsayımlara kalıyor. Freud'un hayatına çok büyük iz bırakmış bu olay. Bu da yaklaşımını bir yerde haklı kılıyor. Ama bahsettiği kompleksler gerçekten fantezi mi/ yaşanılanlardan dolayı ortaya çıkan bir durum mu bilmiyorum. Her insan ayrı bir psikolojik vaka çünkü.

çocuktan kasıt kaç yaş? 18 yaşından küçük her birey çocuk sınıfına giriyor zira. 5 yaşındaki çocuk ile 15 yaşındaki çocuğu aynı kefeye koyamayız..

Freud özgün eserlerinde kadın psişizmasını eksik, natamam ve olgunlaşmamış bir “ikinci cinsiyet” olarak görmüş ve kadınların hayatları boyunca bir penise sâhip olamamanın hasretini ve hasedini taşıdıklarını iddia etmiştir. Kendi karısı Martha’nın da akıllı uslu bir ev hanımı olmasından dâima hoşnut kalmıştır. Ona göre kadının yeri evi, esas işlevi de anneliktir, hepsi o kadar!

Erkek çocukların anneye, kız çocukların babaya aşkı, çocukların cinselliği tanımalarıyla ilgili fikirlerin babası kabul edilen Freud'un kadına bakış açısı bu ve ataerkilliği savunur.

Bu tezlerinin kaynağı da yunan mitolojisinde yer alan hikayelerdir.

TDK - Fantezi :
1. isim Sonsuz, sınırsız hayal, fantazya
2. Değişik heves, değişik beğeni, değişik düşünüş
"Üstelik büyük bir taklit kabiliyeti ve fantezisi vardı."

Şu fantezi kelimesini rahat bırakalım artık.

Bence 5 10 yıl öncesinin çocuklarının hayal gücünde olmayabilir. Şuan tv programları gerek tablet bilgisayar telefon gibi aktif kullanımlar hatta çizgi filmler bile cinsellik için yeterli. Ben 91 doğumlu biriyim. Büyük şehirde büyüdüm. Tv çok izlerdim. Küçük yaşlarda bilgisayar ve internetle tanıştım ama liseye gittiğimde inanın şuanki çocukların bildiklerini belki de bilmiyordum. Tabiki çocuklar böyle şeyleri hayal edemez ama maalesef masum sandığımız çizgi filmlerde bile maruz bırakılıyorlar.

Kesinlikle.
Fakat neden tüm yanlışlarına rağmen hala Freud'un fikirleri doğruymuş gibi okutuluyor üniversitelerde?
100 yıldır başkası çıkmadı mı bilim dünyasında?

Freud' dan sonra eleştirisi çok yapıldı. Aslında psikolojide çok kullanılan yaklaşımları yok. Otoritesi sınırlı kaldı. Daha çok eleştiriye tutuldu ki çoğu haklı eleştirilerdi.
Kabul edilmeli ki, hala freud geçmişe gömülemeyen araştırmacı.
Ölümünün üstünden 70 sene geçti nerdeyse hala tartışılabilir vaziyette.
Demekki eleştirselerde mükemmel bir yer edinmiş.
Ha bu arada bende çoğu düşüncesini sağlıklı bulmayanlardanım.

insan psikolojisi evrimsel değildir. Her birey özeldir . O nedenle bu gibi anketlerin sonuçları bile doğru değildir. Değişken etkenler çok fazla olduğu için sonuçlar aldatıcıdır.

Ya Freud'un çalışmaları gayet de kıymetlidir, dönemi için çığır açmıştır.
Üzerine bir yere kadar tartışabilirsiniz.
Freud, kendini Darvin ve Kopernik’e eşdeğer bir bilim adamı olarak sunmayı sevse de dünya görüşü ve idealleri dar, kanıtlama ve akıl yürütme yöntemi, kendinden hareket edip kendini referans göstermekten başka bir şey olmayan bir düşünür olmaktan öteye gidememiştir. Eysenck için Freud’un psikiyatriye en büyük katkısı onu 50 yıl geriye atmaktır diyor öğrencilerinden biri.

Küçük yaştaki bir çocuk için; büyük bir fantezisi var mı denir,yoksa büyük bir hayal gücü var mı denir??

insan psikolojisi evrimsel değildir. Her birey özeldir . O nedenle bu gibi anketlerin sonuçları bile doğru değildir. Değişken etkenler çok fazla olduğu için sonuçlar aldatıcıdır.
Tam da bu yüzden soruyorum.

Hastalarının ifadelerini çarpıtıp gerçekleri gizleyen ve kendi deneyimlerini genel geçer doğruymuş gibi sunan Freud neden hala popüler?

Şu an nobel ödüllü bilim adamlarının en az % 30 u hırsız ama büyük bilim adamı olarak geçiyorlar.

İsteyen istediğini diyebilir; şurada Türkiye'nin en ücra köşesinde koltuğumuzda oturduğumuz yerde bile seneler sonra adıyla-icraatıyla adamı konuşabiliyorsak, bırakın da başarısı tamamen tartışmaya açık olmasın. Kendisi bir hasta olarak, bazı noktaları çok güzel ayıklamayı başarmış biri, ha tasvip etmediğim çok açıklaması da mevcut, vaktinde hastalar üzerinde yaptığı morfin denemeleri de buna dahil ve fakat bunu tartışabilmek için biraz daha fazlası gerekiyor.

Kesinlikle.
Fakat neden tüm yanlışlarına rağmen hala Freud'un fikirleri doğruymuş gibi okutuluyor üniversitelerde?
100 yıldır başkası çıkmadı mı bilim dünyasında?
Biz de gelişim psikolojisi dersinde gördük. Bütün yaklaşımlar öğretiliyor eksikleri ve fazlalariyla. Cinsel gelişim üzerine açıkladığı evreler üç aşağı beş yukarı doğru. Benim oğlan da gözlemledim. Şu an anal dönemde kakası onun için çok önemli. Vs vs butun teoriyi çöpe atamayiz çünkü doğru yönleri de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…