Taciz mi fantezi mi?

Çocukların taciz iddiası doğru mudur?

• Evet, doğrudur.

OY: 119 100,0%
  • Hayır, fantezidir.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    119
Hangi kitapta okudunuz, kitap ve yazar ismi verir misiniz?

Freud' un hemen her eserini okudum, eleştirdiğim çok nokta var. Bu bahsettiğiniz eseri de okumak isterim. Teşekkürler.

Başlığı daha farklı acsaydiniz keşke ama konu güzel. Şimdi psikolog bir terapi uygulanacaksa isin her yönünü ele almak zorunda. Hiçbir yaklaşım tamamen doğru değil. Zamanında çok eleştirilen bir yaklaşım bu zaten. Ama cinsellik bilinçaltının vazgeçilmez bir parçası. Ne kadar bastırılırsa davranışlara o derece yansır. Her bilim adamı da masumdur diyemeyiz.

Siz de Freud'dan soğuttunuz şu an..

Peki sence bunları öğrendikleri halde diğer bilirler, neden hala otorite kabul ediyorlar?
Freud' dan sonra eleştirisi çok yapıldı. Aslında psikolojide çok kullanılan yaklaşımları yok. Otoritesi sınırlı kaldı. Daha çok eleştiriye tutuldu ki çoğu haklı eleştirilerdi.

Freud karısına kızıp cinselliği tamamen terkediyor.
Aynı zamanda kokain bağımlısı ve kokainin faydaları üzerine kitap yazacak kadar kokain savunucusu.

Bu dönemde rüyaların verdiği mesajlara odaklanmaya karar veriyor.

Her sabah uyandığında bir gece önce gördüğü rüyaları kaydetti ve rüyasında gördüğü şeyler için serbest çağrışımı uyguladı.

Rüyaların araştırılması yoluyla Freud kendi babasına yönelik hatırı sayılır bir düşmanlık hissetti. Annesine yönelik cinsel arzularını ilk defa hatırladı ve en büyük ablasına yönelik hissettiği cinsel arzularını rüyasında gördü. Bilinçdışının yoğun bir araştırması, teorisinin temelini oluşturdu. Sonunda psikanalitik sistemimin büyük bir kısmını, kendi nörotik epizotlarını ve çocukluk yaşantılarını analiz ederek formüle etti.

Kokain ve cinsel perhiz birleşince gördüğü rüyalardan ortaya attığı fikirlerinin ne kadar sağlıklı ve doğrulanabilir olduğu meçhul.

Buradaki fanteziden kastın, kurmaca demek olduğunu düşünüyorum. Bizim anladığımız gibi zevk almak için kullanılan hayal gücüyle alakası olduğunu sanmıyorum ki bir çocuğun böyle bir duygu geliştirmiş olması da imkansız geliyor bana. Çünkü henüz o dünyadan, zevkinden uzakta bir dünyada yaşıyor.

Sorunuzun cevabına gelirsek, ben çocuğun gerçek söylediğine inanırım. Çünkü çocuk yetişkin dünyasına o kadar cesur bir giriş yapamaz, o dünyadan korkar diye düşünüyorum. Bunun hayalini bile kuramayacak kadar yabancı o dünyaya. Eğer bunları düşünmeye, dile getirmeye başladıysa, o dünyayla birileri sebebiyle bir tanışıklık geliştirmiş diye düşünürüm. Elbette ne çocuk psikologuyum, ne de bu konuyla ilgili çok fazla şey okudum, tamamen kişisel düşüncelerim.

Vavvvv.

Yani nevrotik bir adamın otoritesi zamanında kabul edilip, eleştiriler çoğalana kadar doğru varsayılmış. Çok yazık.

Peki sence bunları öğrendikleri halde diğer bilirler, neden hala otorite kabul ediyorlar?
Çünkü araştırdığım kadarıyla o dönemde bilim kadınları hala 2. Sınıftı. bilime yaptıkları katkılar erkek çalışma arkadaşları tarafından çalındı ve birçoğu nobel aldı.
Nobel ödülleri de bu açıdan güvenilir değil.

O dönemde bilim çevresinde liyakattan çok çevrenin gücü önemliydi muhtelelen.

Güçlü çevresi olanların sözleri fikirleri de önemseniyordu.

Tabi bunda darwinist, marksist ve ateist olmasının popülariteye katkısı olabilir.

Oldum olası sevmem adamı.
Okuduğum bölümün neredeyse tüm derslerinde kuramları ve saçmalıklardan bahsederdik.
Özellikle sosyal psikolojiden nefret ettirmişti kendisi.
Saçma rüyalarından oluşan psikanalitik çözümleme görselleri ise midemi bulandırmıştı.
Yalnız bir güzel silmişim hafızamdan, pek iyi olmuş.

Hangi kitapta okudunuz, kitap ve yazar ismi verir misiniz?

Freud' un hemen her eserini okudum, eleştirdiğim çok nokta var. Bu bahsettiğiniz eseri de okumak isterim. Teşekkürler.
Nette çeşitli sayfalarda okudum.

Fantazinin anlamini bilmeyen de saldiriya başlamiş, utaniyorum boyle seylerden

Kimse, bilmediği bir şeyi rüyasında göremez-kurgulayamaz. Örneğin, bir çocuğun penisi tasviri tek başına sorun değildir ve fakat erekte bir penis tasviri işte o, olmaması gereken bir şeyleri anlatır.

Çocuklar bilmediği şeyler üzerine de yalan uyduramazlar ayrıca.
Her çocuk önce ciddiye alınmalı, sonra anlaşılır ne olduğu.

Son düzenleme:
Kesinlikle.
Cinselliği babasının taciziyle öğrenen bir çocuğun, yetişkin olunca fantezi diye geçiştirip, babasıyla uzlaşmayı tercih ve tavsiye etmesi sıkıntı.

Kokain ve cinsel açlıkla gördüğü rüyaları istediği gibi yorumlayıp, psikanalistik yorumlar diye yayınlaması ve bunun kabul edilmesi ne kadar doğru?

Haliyle çocukların cinsel gelişim dönemlerinde birincil kaynak olarak başvurulan Freud, ne kadar güvenilir diye soruyorum.

Vavvvv.

Yani nevrotik bir adamın otoritesi zamanında kabul edilip, eleştiriler çoğalana kadar doğru varsayılmış. Çok yazık.
Maalesef.
Uzun bir dönem bilinçdışı kavramının Freud'un özgün bir keşfi olduğu iddia edilip, okutulmuştur. Günümüzde sadece kavramın değil Freud'un verdiği içeriğin de daha ziyade Nietzsche ve Shopenhauer'den alındığı ortaya çıkmıştır ama hala daha biliçdışı Freud'un büyük keşfi olarak üniversitelerde okutulmaktadır.

Fantazi hayal demek hanimefendi.
Halk arasinda yaygin kullanilişina degil anlamina bakmaniz gerekir
Tacizden de bahsediliyor.Sadece ankete bakınca ikinci secenektekinin cinsel fantezi olduğunu düşünmem çok da tuhaf kacmasa gerek.

Gercektir diye düşunuyorum .Şöyle ki eger cocuk birine iftira atiyorsa suclu baska biridir yada gercekten garip bir duruma maruz kalmıstir .
Cocuklar boyle seyler kuramaz .
Fantazi bile diyemedim be böyyyk .
Froud de kafayı yemiş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…