Çok garip bir rüya gördüm bugün.Başka bir şehire taşınmıştık. Denizi olan bir şehirdi.Bir ara odamdaki kocaman pencerenin önünde durup falcı bana zaten taşınacaksınız demişti ve oldu geç olsa da diyordum.Oda çok aydınlıktı.Diğer taraftan ortalık dağınık etrafı toparlamaya çalışıyoruz. Eşyaları yerleştiriyoruz vs. Bu kez kendimi odamda uyurken görüyorum. Bu arada odam şimdiki evimizdeki gibi yeni evde de; ama diğer her yer farklı Yataktan kalkmak istiyorum ama bir türlü kalkamıyorum. Sanki biri beni yatağa yapıştırmış.Ama çok fazla uğraşıyordum. Yatağımın hemen karşısında kapı var. Kapının arkasına pantolon,havlu fln asılı.Kapıdaki havlularda mona lisa tablosundaki kadının yüzünü görüyorum. Yataktayken kapıya bakıyorum hep. Kafamı kaldırabiliyorum en fazla. Şaşı gibi ikili görüyorum kapıyı.Hep o mona lisa tablosundaki kadın suratı ön plana çıkıyor. Gözlerimi açıp kapatıyorum,dokunuyorum düzelsin diye ama düzelmiyor.Çok huzursuz oluyorum.
Sonra nihayet kalkıyorum yataktan.Kapıya gidiyorum; bu kez de kapı açılmıyor. Çok uğraşıyorum yine. Ben açıyorum o kapanıyor bu şekilde çok deneme yapıyorum.Kapı bu kez aralık kalıyor. En iyisi ben dokunmayayım, tekrar kapanmasın deyip anneme sesleniyorum, geliyor o açıyor kapıyı ve ona da durumu anlatıyorum endişeleniyor ama bana belli etmemeye çalışıyor boşver deyip konuyu değiştiriyor. Evde misafirler varmış onlara kapıdan günaydın diyorum. Sonra mutfağa giriyorum anneme bunlar niye benim başıma geliyor kafayı yicem diyorum ama o yine durumu önemsemiyormuş gibi davranıp tepki vermiyor.Bu arada girdiğim mutfak sanki bizim mutfak değilmiş gibi, elimde bardakla damacana suya şaşkın bir şekilde bakıyorum. Sonra su içiyorum, evin uzun bir koridoru var orada biraz bekleyip neler olduğunu anlamaya çalışıyorum ve tekrar odama geçiyorum bu kez aynı şeyleri yaşamamak umuduyla ama tekrar yataktan kalkamıyorum ve şaşı görüyorum kapıyı,kapıda asılı olanları.Yatakta kalıp bu şekilde durmaya dayanamıyordum ve çok kötüydüm.benneyaptımki