• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sweety27 Meme Estetiği Ameliyatı

sweety27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
16
0
86
44
Ankara
Arkadaşlar merhaba, 18/08/2007 Cumartesi günü bende malum silikon ameliyatı oldum.. açıkçası ameliyata girmeden bir kaç gün önce bu siteyi buldum ve bu operasyonu geçiren arkadaşların tecrübeleri birçok konuda fikir edinmeme yardımcı oldu, herkese teşekkürler.
Yaklaşık 2 senedir bu ameliyatı, olması gerekenleri, sonuçlarını çok araştırdım. Kendimi psikolojik olarak çok iyi hazırladığım için ameliyatımın öncesi de sonrası da tahminimden daha kolay geçti. İğne fobisi bile olan biri olarak hala nasıl bu kadar sakin olabildiğime inanamıyorum :)
Ameliyatım Ankara Bayındır Hastanesi'nde, Prof.Dr. Ruşen Kapucu tarafından meme ucundan kesiyle yapıldı. 7.000 YTL ücret ödedim, 1 gece hastanede yattım. 1.67 boy ve 47 kilo olduğum için doğal görünmesi açısından 175 CC pütürlü yüzeyli damla silikon kullanıldı. Ameliyattan çıkmadan önce memelerime lokal iğne de yapıldığı için uyandığımda hiç ağrı hissetmedim, sadece narkozun sersemliği vardı üzerimde.. Takılan silikonlar büyük olmadığı halde, şişlik ve ödem olduğu için kocaman geldiler gözüme..önce baya bi füze biçiminde duran bu nesnelere gözüm alışamadı :) Üzerinde ince bandaj vardı.Meme ucu bölgesinde de yine kalın olmayan ince ayrı bi bandaj vardı. Dren takılmadı. Koluma takılan kelebek şeklinde ucunda 2 tane girişi olan iğne olduğundan ağrı kesiciyi burdan, başka bir yere iğne yapılmadan verdiler ama dürüst olmak gerekirse dayanılmaz bir ağrım olmadı yatarken, sadece ayağa kalktığımda onları düşcek korkusuyla tutup duruyordum :) inanılmaz ağır geldiler... 1 gece hastanede mışıl mışıl uyudum narkozun etkisiyle.. Ertesi gün öğlende eve çıktım..ağrılarım sızılarım ameliyat olduğum günle aynı orandaydı..en önemlisi de kollarım çok ağrıdığı için yataktan kalkarken çok zorlandım. 3. gün uyandığımda kollarımdaki ağrı nerdeyse sıfır'a indi...beynimde bu silikonları benimsemiş olmaya başlamış demek ki, kambur yürür halimde kendini dik bir yürümeye bıraktı :) Bugün daha iyiyim, ağrım sızlama olduğu zaman da ilaç alıyorum hemen..ama açıkçası bu nadir oluyor artık.. Antibiyotik kullanımı da yarın son olmakla beraber, pazartesi günü dikişlerim alınacak. Şişlerim hafifledi, morluk hiç yok.. özel sutyen kullanmama da gerek yokmuş.. yani benim doktorum kullandırmıyor. Masaj yapmam gerekli mi diye sordum, pütürlü yüzeyli silikonlarda masajın bir anlamı yokmuş arkadaşlar, masaj gereksiz bir uygulama dedi. Eskiden düz yüzeyli silikon takıldığında yapılıyormuş.
Şimdi en büyük merakım dikişler alındıktan sonrası :) Bu arada bilmek isteyen olabilir, his kaybım yok.. meme ucuma şu anda dokunduğumda bile gayet hissedebiliyorum. Sizlere tek tavsiyem gerçekten doktorunuzu iyi seçip araştırın. Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz, kendinize iyi bakın.

Arkadaşlar merhaba, 18/08/2007 Cumartesi günü bende malum silikon ameliyatı oldum.. açıkçası ameliyata girmeden bir kaç gün önce bu siteyi buldum ve bu operasyonu geçiren arkadaşların tecrübeleri birçok konuda fikir edinmeme yardımcı oldu, herkese teşekkürler.
Yaklaşık 2 senedir bu ameliyatı, olması gerekenleri, sonuçlarını çok araştırdım. Kendimi psikolojik olarak çok iyi hazırladığım için ameliyatımın öncesi de sonrası da tahminimden daha kolay geçti. İğne fobisi bile olan biri olarak hala nasıl bu kadar sakin olabildiğime inanamıyorum :)
Ameliyatım Ankara Bayındır Hastanesi'nde, Prof.Dr. Ruşen Kapucu tarafından meme ucundan kesiyle yapıldı. 7.000 YTL ücret ödedim, 1 gece hastanede yattım. 1.67 boy ve 47 kilo olduğum için doğal görünmesi açısından 175 CC pütürlü yüzeyli damla silikon kullanıldı. Ameliyattan çıkmadan önce memelerime lokal iğne de yapıldığı için uyandığımda hiç ağrı hissetmedim, sadece narkozun sersemliği vardı üzerimde.. Takılan silikonlar büyük olmadığı halde, şişlik ve ödem olduğu için kocaman geldiler gözüme..önce baya bi füze biçiminde duran bu nesnelere gözüm alışamadı :) Üzerinde ince bandaj vardı.Meme ucu bölgesinde de yine kalın olmayan ince ayrı bi bandaj vardı. Dren takılmadı. Koluma takılan kelebek şeklinde ucunda 2 tane girişi olan iğne olduğundan ağrı kesiciyi burdan, başka bir yere iğne yapılmadan verdiler ama dürüst olmak gerekirse dayanılmaz bir ağrım olmadı yatarken, sadece ayağa kalktığımda onları düşcek korkusuyla tutup duruyordum :) inanılmaz ağır geldiler... 1 gece hastanede mışıl mışıl uyudum narkozun etkisiyle.. Ertesi gün öğlende eve çıktım..ağrılarım sızılarım ameliyat olduğum günle aynı orandaydı..en önemlisi de kollarım çok ağrıdığı için yataktan kalkarken çok zorlandım. 3. gün uyandığımda kollarımdaki ağrı nerdeyse sıfır'a indi...beynimde bu silikonları benimsemiş olmaya başlamış demek ki, kambur yürür halimde kendini dik bir yürümeye bıraktı :) Bugün daha iyiyim, ağrım sızlama olduğu zaman da ilaç alıyorum hemen..ama açıkçası bu nadir oluyor artık.. Antibiyotik kullanımı da yarın son olmakla beraber, pazartesi günü dikişlerim alınacak. Şişlerim hafifledi, morluk hiç yok.. özel sutyen kullanmama da gerek yokmuş.. yani benim doktorum kullandırmıyor. Masaj yapmam gerekli mi diye sordum, pütürlü yüzeyli silikonlarda masajın bir anlamı yokmuş arkadaşlar, masaj gereksiz bir uygulama dedi. Eskiden düz yüzeyli silikon takıldığında yapılıyormuş.
Şimdi en büyük merakım dikişler alındıktan sonrası :) Bu arada bilmek isteyen olabilir, his kaybım yok.. meme ucuma şu anda dokunduğumda bile gayet hissedebiliyorum. Sizlere tek tavsiyem gerçekten doktorunuzu iyi seçip araştırın. Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz, kendinize iyi bakın.

Sweety merhaba canım çok çok geçmiş olsun ameliyatının böyle kolay ve az ağrılı olmasına çok sevindim.Biz de sayenizde cesaretleniyoruz.
Sana sormak istediğim önceki göğüs ölçün kaçtı sarkıklık varmıydı 175cc küçük geldi de bana bu nedenle soruyorum.
Göğüs ucun kesin yarım ay şeklinde mi kesildi.Doktorun mu önerdi meme ucunu senmi istedin ..benim doktorumda önermişti his kaybı olayı korkusundan meme altı kesisini tercih edeceğimi söyledim bizim için çok daha kolay dedi meme altından protez koymak ..

Blauschatz çok teşekkür ederim canım :utangac: Benim göğüs ölçüm 75 B cup'dı ama tabi kalın balenli sutyenlerle..sarkıklık yoktu çünkü çok küçüklerdi zaten...Doktorum protez ölçüsünü hastaya bırakıyor ama aslında doğal görünümden yana..benim boyum, kilom, kemik yapım, basen ölçüm için 175CC gayet idealdi..aslında 175 ve 195 cc arasında kararsız kalmıştım ben ama iyi ki 175 cc koymuş diyorum şimdi..dikkat çeken kocaman memelerim yok ama memelerim var :) önemli olanda buydu benim için.. Doktorum meme ucu tekniğini kullandığını ama istersem diğer teknikleri de uygulayabileceğini söyledi ama iz kalmaması açısından en iyi teknik bu anladığım kadarıyla...koltuk altı hayatta yaptırmazdım, o teknik bana çok sevimli gelmiyor açıkçası..Lenfler filan var biliyosun koltukaltında..yazdığın gibi yarım ay şeklinde kesi yapılmış..3,5 cm civarında sanırım..bana istanbulda muayne olduğum doktorlar meme ucunuz küçük olduğundan bu ameliyatı ordan yapamayız demişlerdi ama Ruşen Bey için hiçbir sorun teşkil etmedi..
Meme altı tabiki daha kolay çünkü çok daha geniş bir açıyı görebiliyorlarmış.. ama her doktorun tercih ettiği bir teknik var, bende ona çok güvendiğim için bu yöntemle yapmasında bir sakınca görmedim :1rolleyes:

geçmiş olsuncanım,.ayrıca ameliyat sonrası için paylaşımın için teşekkürler.
bu tür paylaşımlar ,silikon yaptırmak isteyenlere de kolaylık sağlıyor.
ben de fiyatı yüksek buldum.protezlerin markası ve özelliğiniden mi kaynaklanıyor acaba?sadece protezlerin ne kadar tuttu biliyor musun?
pütür yüzeyli ve damla protez hakkında benim de kafam karışık.sana doktor onların diğer yuvarlak ve düz protezler arasındaki farklardan bahsetti mi.
sen bir de bu protezleri ömür boyu kullanabilecen mi,emzirme sonrası ne olabilir....
paylaşırsan memnun olurum.

yerimseniben
Merhaba sweety27
çok geçmiş olsun. bende çok yakında meme protezi istiyorum. Bunun için Cuma gününe randevu aldım. Anlatıkların benim için çok önemli çünkü bende çok istiyordum ve kararımı kesin verdim artık. Bu arada ücreti çok fazla değilmi? Hangi Hastanede yapıldı. ve protezlerinin markasını biliyormusun? Birde bu fiyatın içine neler dahildi? Teşekkür ederim tekrar çok geçmiş olsun.
DARISI BANA

Çok teşekkür ederim arkadaşlar... Ücret yüksek çünkü özel hastanede oldum ameliyatı..Bayındır Hastanesi benim için çok iyi bir hastane..2 ay kadar önce babam kalp krizi geçirdi ve aynı hastanede 20 gün kadar kalıp, anjiyo ve bypass oldu...arkasından abim trafik kazası geçirdi, o da kol ameliyatını orda oldu, zaten doktorumu da abimin ameliyatı vasıtasıyla buldum. Hastanenin bakımı çok iyi, enfeksiyon riski yok, kendinizi rahat hissediyorsunuz, tabi Allah yine de kimseyi düşürmesin..bildiğim kadarıyla diğer hastanelerden daha pahalı, o yüzden 7.000YTL nin içinde hastane masrafım, protez ücretimi, yapılan tetkikler, doktorun ücreti hepsidahil olunca böyle bir fiyat çıktı ortaya..Protezlerin markasını biliyodum ama adını unuttum, epikriz raporumda yazıyor, onu da alıcam hastaneden..bildiğim Brezilya da üretildiği ve doktorumun tüm hastalarına aynı markayı güvenle kullandığı..
Aydanehir, kendini tamamen hazırla ameliyata..çünkü son anda ameliyat masasından kalkanlar bile olabiliyormuş..ben çok güle oynayta girdim ameliyata, en uyumlu hasta bendim..hemşirelerim çok memnundu benden a.s ameliyat bittiğinde de aynı psikolojideydim..doktorunu iyi araştır..en önemlisi bu..abartılacak birşey yok bana göre..sonuçta güzel birşey çıkıyor ortaya..2 gün ağrı sızı da oluversin yerimseniben

geçmiş olsuncanım,.ayrıca ameliyat sonrası için paylaşımın için teşekkürler.
bu tür paylaşımlar ,silikon yaptırmak isteyenlere de kolaylık sağlıyor.
ben de fiyatı yüksek buldum.protezlerin markası ve özelliğiniden mi kaynaklanıyor acaba?sadece protezlerin ne kadar tuttu biliyor musun?
pütür yüzeyli ve damla protez hakkında benim de kafam karışık.sana doktor onların diğer yuvarlak ve düz protezler arasındaki farklardan bahsetti mi.
sen bir de bu protezleri ömür boyu kullanabilecen mi,emzirme sonrası ne olabilir....
paylaşırsan memnun olurum.

Selam Mertcim, Aydanehire yazdığım gibi ücretin içinde neler olduğunu belirttim..doktorun Prof. olması da fiyatı yükseltiyor olabilir tabii.. Bildiğim kadarıyla yuvarlak protezler, damla protezlerden daha ucuz. Protezler taş çatlasa 1.500 YTL tutuyor diye söylemişti internetten konuştuğum bir plastik cerrah..tam fiyatı bilmiyorum. Emzirme sonrası deformasyon olmuyor ama büyük protez koyduracaksanız tabi ki protez de zamanla yer çekimine boyun eğiyor..o yüzden çok büyük olmayan ve tamamen göğüs esnekliğini zorlamıycak protezler seçmek gerekiyor. Emzirebiliyorsunuz herhangi bir sıkıntı olmuyor ve ömür boyu kullanılabiliyor. Bir arkadaşımda 10 yıldır var ve artık kendi göğüsü gibi olmuş durumdalar, herhangi bir sıkıntı yok.
Doktorum zevke göre tabiki değişir diyor ama damla silikonu doğallığı açısından daha çok tavsiye ediyor.
fisfisfis

sweety,ben de doğal durması açısından damla protez düşünüyorum.konuştuğum doktor yaklaşık 4 milyara mal olacağını söyledi.ben de zaten fakültede yaptırmayı düşünüyorum.arkadaşının 10 yıldır kullandığını yazmışsın.peki o bayanda doğum ve emzirme olayı oldu mu,olduysa göğüslerini hiç etkilemedi mi.bunu çok merak ediyorum.
benim çünkü ilk doğum ve emzirmeden dolayı bozuldu göğüslerim.silikondan sonra tekrar hamile kalırsam durumum ne olur merak ediyom.

sweety,ben de doğal durması açısından damla protez düşünüyorum.konuştuğum doktor yaklaşık 4 milyara mal olacağını söyledi.ben de zaten fakültede yaptırmayı düşünüyorum.arkadaşının 10 yıldır kullandığını yazmışsın.peki o bayanda doğum ve emzirme olayı oldu mu,olduysa göğüslerini hiç etkilemedi mi.bunu çok merak ediyorum.
benim çünkü ilk doğum ve emzirmeden dolayı bozuldu göğüslerim.silikondan sonra tekrar hamile kalırsam durumum ne olur merak ediyom.

Arkadaşım şu anda 28 yaşında..18 yaşında oldu bu ameliyatı istanbul'da..kas altına yerleştirdiler onunkini..bu arada söylemeyi unuttum benimki meme altına konuldu, kas altı çok fazla ağrı yapıyormuş ve benim meme yapıma en uygunu bu yöntemmiş, o yüzden kas altına yerleştirmedi. Arkadaşım evli değil ancak bir başka tanıdığım 2 sene önce taktırdı silikonlarını, 7 ay kadar önce de doğum yaptı, herhangi bir sıkıntısı yok, gayet memnun..Tabi hamilelik döneminde epey bi sütten dolayı şişme oldu, ama şimdi sorun yok..yani silikonlu olmak hamileliğe ya da sonrasına engel birşey değil..bunu benim şu anda 80 yaşında olan genel cerrah dedem bile söylüyor :1rolleyes:

hımmm.ence de damla silikon daha doğal ve seksi durur gibime geliyor.yusyuvrlak portakal gibi olsa hiç hoş görünmez zaten.
ha..evet.birde kas altı kas üstü olayı var.acaba ordaki mantık ne?
birde pütürlü yada düz yüzeyli olmaları arasında ne fark olabilir.sana doktorun anlattı mı?

hımmm.ence de damla silikon daha doğal ve seksi durur gibime geliyor.yusyuvrlak portakal gibi olsa hiç hoş görünmez zaten.
ha..evet.birde kas altı kas üstü olayı var.acaba ordaki mantık ne?
birde pütürlü yada düz yüzeyli olmaları arasında ne fark olabilir.sana doktorun anlattı mı?

Yuvarlak olanlar 2 tane top'u deri altına yerleştirmişsin gibi duruyor...kıyafetlerde de üst taraftan taşıyor..o türleri genelde sahne şarkıcıları tuvalet giydiklerinde sexy görünsün diye yaptırıyor :1rolleyes: meme altı, kas altı işlemi bildiğim kadarıyla memenin yapısına göre belirleniyor..meme dokusu varsa kas altına doğal görüntü versin diye yerleştirme yapılıyor. Pütürlü yüzeyli silikonlar en son çıkanlar... kapsül oluşumunu en aza indiriyormuş yüzeyi öyle olunca..o yüzden o tavsiye ediliyor canım.

ben de doktordan pütürlü olanından isteyeceğim.birde memeler sarkınca bakalım meme altı mı kasaltı mı yapar....bakacaz artık....

cok cok gecmis olsun canim.bende üc hafta önce ameliyat oldum.senin yazdiklarini okuyunca cok sasirdim.oncelikle masallah iki gün agrin olmus ben iki hafta agri cektim normalinde öyle agrilara katlanabilen birisiyim(iki dogum yaptim)ama inan böylesini yasamadim.ben kas alti oldum belki fark burdadir.tekrar gecmis olsun.kendine iyi bak.a.s.

cok cok gecmis olsun canim.bende üc hafta önce ameliyat oldum.senin yazdiklarini okuyunca cok sasirdim.oncelikle masallah iki gün agrin olmus ben iki hafta agri cektim normalinde öyle agrilara katlanabilen birisiyim(iki dogum yaptim)ama inan böylesini yasamadim.ben kas alti oldum belki fark burdadir.tekrar gecmis olsun.kendine iyi bak.a.s.

Nutellacım sana da çok geçmiş olsun, evet haklısın kas altı ameliyatı sonrası ağrı çok daha yoğun oluyormuş onu da duydum nedeni de kasların bir kısmını kesip yerleştirme işlemi yapılıyor, haliyle ağrı çok daha fazla oluyormuş..bu yöntemi yaptıran arkadaşlarım epey zorluk çektiler...neyseki sende o zorlu süreci atlatmışsın..tekrar geçmiş olsun...

ben de doktordan pütürlü olanından isteyeceğim.birde memeler sarkınca bakalım meme altı mı kasaltı mı yapar....bakacaz artık....

Mert kesinlikle pütürlü yüzeyli olanı tercih et...doktorunda sana onu tavsiye edecektir zaten sanırım :) bizleri bilgilendir burdan..muayene oldun mu? Gün aldın mı?

geçmiş olsun anam anamm bende öğreneyim ilerde yaptırıcam fikir edinmiş olurum doğurduktan sonra bozuluyormu ve benim aklıma bişi takıldı silikon ilerde değiştiriliyormu gülme valla fikrim yok bazı sanatçılar tekrar ameliyata yattı filan dio ya ,ondan soruyorum

geçmiş olsun anam anamm bende öğreneyim ilerde yaptırıcam fikir edinmiş olurum doğurduktan sonra bozuluyormu ve benim aklıma bişi takıldı silikon ilerde değiştiriliyormu gülme valla fikrim yok bazı sanatçılar tekrar ameliyata yattı filan dio ya ,ondan soruyorum

Valla doğurduktan sonra bozulan görmedim ben :) bana ömğr boyu kullanabileceğim söylendi, çok şiddetli darbe almadığı ya da kesici bir cisim batmadığı sürece protez'e hiçbirşey olmuyor

tavsiyen için teşekkürler sweety.
şehirde otururken,doktora muayene olmuştum.doktor çok yoğun olduğu için ameliyat olamadım.ondan sonra da bir ilçeye taşındım.
şimdi yeni bir doktor arıyorum.kışa doğru ameliyat olacağım.
acele etmediğim de iyi oldu.bu forumda sayenizde epey bilgilendim,sağolun.
kasım ayında muayeneye giderim artık,bir engel çıkmassa.

Tabi canım iyice araştırmadan, kendini hazırlamadan olma..ben nerdeyse 2 yıl kadar araştırdım, doktor, hastane, protez, ameliyat öncesi sonrası....tabi babamı ikna etmek en zoruydu, onu bile bu fikre alıştırmam 2 senemi aldı...:)

önceden korkuyordum ama burada yazılanları okuyunca bütün korkum geçti.sweety paylaşımların için teşekkürler.ameliyattan sonra hastaneden aynı gün çıkılıyor mu,yoksa bir süre kalmak mı gerek?

Back
X