sütünüzmü yok veya azmı tek yolu bu...

sağolun arkadaşlar, burada biraz moral buluyorum ama evde hiç huzurum yok acaba ondan mı bu hale geldim?? eşimin ailesinin sağlık problemleri var bizde kalıp hastaneye gidip geliyorlar, ben de eve mikrop taşınacak, bebeğimi koruyamayacağım diye üzülüp duruyorum ve aksilik gibi bebeğime azıcık anne sütü veriyorum, onu koruyamayacağım, bağışıklık sistemi kuvvetlenemeyecek diye için için üzülüp, gece bebeğimin yatağının başında ağlıyorum, tam bir kısır döngü....

bu arada sütümü sağacağım diye göğsüm mahvoldu, dün 50ml sütü tam 1 saatte sağabildim, bugün yine 15 ml çıktı... bu niye böyle oluyor bir türlü anlayamıyorum ( O kadarcık sütü dolaba koyacam diye biri görecek diye utanıyorum, gizli gizli bebeğime içiriyorum hemen

ilk önce bişi sorcam bu 40 ml süt kaç saatte çıktı? yani bebeğin emdiken sonramı sağdın?dereotu maydonoz yeme. sütte gaz yapar. açlıktan değilde gazdanda ağlıyo olabilir.bende içerdim süt ama ben süt içmiyorum haftada bit sütlü 3 ü bir arada içiyorum.çok gazlı bir bebekse süt içme.şimdi aktarda büyük boy siyah kuru üzümler var onu kaynat o ve incir kompostosuda çok iyi geliyor. mutlaka siyah üzüm kompostosu da iç.bu arada bak bişey anlatıyım 1,5-2 aylıkken bebeğim geceleri ağlardı mememi emer emer ağlardı çekerdi mememi bende ağlardım süt yok açlıktan ağlıyo derdim. ama değilmiş gazdanmış. sütüm var ama kanallar tam açılmamış. sık sağarak o işide hallettim. yani bebeğin seni homurdanarak emiyorsa gazı vardır unutma..

inşallah benim de açılır süt kanallarım, ama pek umudum yok, benim göğüslerim küçük ama akmayı bırak, damlarsa ne ala.... sen 120 ml yi 15 dakikada sağıyorsan çok iyi, maşallah canım hep böyle devam eder inşallah. elimden geleni yapacağım artık, bir hafta sonra doktor kontrolüm var, eğer istenen kiloyu almadıysa mamaya başlayacağım başka çare yok, yine de sütüm 10 ml bile olsa veririm hiç yoktan iyidir. Aslında en çok üzüldüğüm şey onu beni emerken seyredemeyecek olmak, çünkü o haline bakmaya doyamıyorum bebeğimin....

Son düzenleme:

40 ml süt 1,5-2 saatte çıktı, sonra biraz da emzirdim işte ne kadar emdiyse artık...siyah üzüm kompostosunu içiyorum, dün sabah 6 da bile içtim yani.. bebeğim 3 aylık oldu pek gazlanmıyor artık, ama yine de maydonoz yemiyorum tabi. şimdi tek umudum sütümün sağarak çoğalmasını sağlamak.... bana dua edin :))

inşallah sütleriniz bol bol olur kızlar..çok önemli yaa..Rabbim hepimizin çeşme gibi sütleri olmasını nasip etsin:))))

arkadaşlar size güzel bir haberim var...

İş yerinde sütümü sağdım 55 ml süt geldi, 4 saat sonra da işten gelip evde sütümü sağdım tam 75 ml süt çıktı!!! İnanabiliyor musunuz, iki gün önce 15 ml zor çıkıyordu....

Buradan hepinize teşekkür ediyorum, özellikle de bira mayasını öneren arkadaşıma, sayenizde pes etmedim, mamaya dayanmadım, göğsümün ucu kopsada sık sık sağdım ve 5. günün sonunda 75 ml'yi gördüm çok şükür.

Umarım bu geçici değildir ve sütüm artmaya, gelmeye devam eder... ben de yine yazarım size :))

Sıvıyı bol tüketmek çok önemliymiş bunu acı tecrübeyle anladım. Haftaya salı günü oğlumu tekrar kontrole götüreceğiz kilo aldı mı diye, inşallah iyi şeyler söyler doktorumuz.

şükür varyaa ... ama emindim cnm böyle olacağından.. minik aç kalmıycak artık :) bak ben sütüm olduğu halde hala hep sağıyorum sağdıkça çoğalıyor.. bol bol sütler cnm. bira mayasını lütfen yayalım sütü olmayanlara söyleyelim..yaz yine bana cnm..

biraz çoğalsın diye gözüne bakıyorum ben de,bazen çok iyi oluyor bazen çok az...biraz mayasını da bulamadım onu da denemek istiyordum.
iki göğsümü birden sağıyorum.bazen 170-200 çıkıyor,bazen 60.nasıl iş anlamadım.bu arada benim bebeğim emmiyor,hep sağarak veriyorum malesef.

cnm ilk sayfadan beri bi arkadaşa yazıyorum 15 ml sütü vardı dün yazmış bana 75 ml me çıkmış yazdıklarımı yap sütün artsın. ama bira mayasının çakmaları var sakın yanlış almayın tercihiniz mısır çarşısındaki ayfer kaurdan almanız. kilosu 220 tl... süt yapmanın en önemli yolu bu...

malesef küçük bi yerde yaşıyorum,burda bulamadım...sıvı tükütimimi artırmaya çalışıyorum.papatya-rezene karışımı bi çay önerdi aktar,bebeği de rahatlatır dedi,onu alkdım.humana dA içiyorum ve bol su...

internetten tel. alıp sipariş verebilirsin. eğer sütün azsa ve 6 ay dolmadan mamaya başlıycaksan mutlaka bişekilde al bunu kullan. mama vermekten iyidir. kargo var günümüzde kargoya veriyor mısır çarşısından bende o şekilde aldım..

tablet önermem arkadaşlar çakma oluyor. sonra yazmışsın denedik sütüm olmadı demeyin birebir yazdıklarımı yapın inanın sütünüz gelecek.tabi süt kanallarınızda sorun yoksa..... ben ayfer kaurdan aldım farkını gördüm 220 tl kilosu bira mayasının. bi arkadaş 40 tl dedi ama çakma çıktı o yüzden oradan almanızı tavsiye ederim...

merhaba, bende aldım bugün deneyeceğim umarım işe yarar

Merhaba arkadaşlar bende buğün okudum burayı ve hemen aldırıyorum ayfer kaurdan bebeğim 2 ay 10 günlük sütünm 5cc :)))))) 20 cc olsa yeter zaten mama veriyorum ama gelin bana sorun bunun üzüntüsünü biraz artsa biraz içirsem şükür dicem dua edin gelişmeleri an ve an yazıcam

mutlaka yazın kızlar. bira mayası sütünüzü arttıracak eminim ama biraz iştah açar haberiniz olsun...

mutlaka yazın kızlar. bira mayası sütünüzü arttıracak eminim ama biraz iştah açar haberiniz olsun...
zaten ilk 10 gün üzüntüden bişey yiyememiştim sütüm gelsin de hiç bişey umrumda değil inşallah gelir
sen nerden öğrendin bunu peki ? Teşekkür ederim simdiden

Benimki de 5 cc sürekli emziriyormusun peki ? Göğsündeki kanallar açıldı mı benim 3-5 tanesi açık

zaten ilk 10 gün üzüntüden bişey yiyememiştim sütüm gelsin de hiç bişey umrumda değil inşallah gelir
sen nerden öğrendin bunu peki ? Teşekkür ederim simdiden

doktorum önemrdi süper bir doktordur. malt içeceğinin tadı kötü onun içerisinde kullanan bira mayasını önerdi. direkt yutarsın pemezle tadını anlamazsın demişti ve 2-3 günde farkı gördüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…