• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütünüzmü yok veya azmı tek yolu bu...

benim oğlum 6.5 aylık ve beni emmiyor sağıyorum bende.3.aydan sonra bıraktı yani.sütüm çok azaldı.eskiden gece kalkar 150-200 ml sağardım.sabah yine dolu olurdu.şimdi ise günde 3-4 defa sağıyorum 30-60ml arası çıkıyor.ek gıdayı zaten 2 aydır veriyorum.ay bende mi denesem ne yapsam.geçen gün malt içeceği aldım tadı iğrençti.o da bira mayasında bir içecek.kutu kola gibi ama içemedim.bunun tadı nasıl acaba.ben bal da sevmem pekmez de.ay işim çok zor.1 yaşına kadar sütümü verebilseydim keşke.

şunu da sorayım ne kadar zamanda etkisini gördün?

cnm bal veya pekmez önemli değil içtiğin çayın içinede koyabilirsin ama o zmana ağzında maya tadı kalıyor. en iyisi pekmez veya bal aktarda öle dedi zaten.ama bebeğim 1 yaşında olmadığı için ben genelde pekmeze koyuyorum ve yutuyorum çiğneme yok. direkt yutuyorum. hiçbir tat hissetmiyorum. o yüzden banada malt dediler ama içilmiyoki iğrençmiş.midem bulanmasın diyorsan pekmeze kar ve çiğnemeden yut. faydasını ben 1 gün içinde gördüm. psikolojikte tabi etkisi var. sağmanında etkisi var. sağdıkça göğüsümdeki delikler çoğladı 3-4 yerden süt gelirdi şimdi çok fazla delikten geliyo.ama eminim bira mayasının faydası oldu bu kesin.en fazla 3 günde farkı görürsün

meraba kızlar yeni üyeyim 2 aylık bebeğim var...çikolata kistim vardı 8 ay olmadı bebem sürekli arısütü kullandım kistlerim kücüldü hamile kaldım sağlıklı bir bebem oldu cok sükürrr(allah olmayanlara da versin isallahhhhh)simdi cok istahım yok zaten çok zayıfım yapı olarak ta.... ama arısütü kullanmaya devam ediyorum oğluşumm cok güsel emiyor ve tek gögsümden bi sağmada 100 ml cıkıyoo ben arısütüne baglıyoruummm...kayınvalidemmm zayıflıgıma göre sütüme sasırıyor tabi:)))) üstelik 3600 doğan bebeğim 2 ayda 6 kg oldu boyuda 52cmden 62 cm oldu...doktor her gördüügünde süper diorrr...masssaaalllaaaahhhh:))her ay arısütümü kargoyla gönderiyolar...bir arkadas önerdi.. prof dr muhsin dogaroglu die bi uzmanla direk görüstüm...arsütü konusunda ilk profesörlerdenmis... siddetle tavsiyeee ediyoruummm cok ilgilenmisti saolsun....

nasıl kullanıyorsun arı sütünü?ayrıca güvenilir yerden istemek lazım sen nerden alıyorsun?

hemorait durumunu bilmiyorum cnm. pakmaya benim evdede var onunda alakası yok. bu yuvarlak yuvarlak oluyor bira mayası olarak geçiyor. pakmaya farklı aktara sordum.

hemoroiti artırıyormuş diye okumuştum yazanın yalancısısyım :)

pakmaya olayına gelince şimdi var mı bilmiyorum ama eskiden annem kullanıyor mu pasta börek için.
bende içeriğini okumuştum bira mayası yazıyordu ve minik minik yuvarlaklar şeklindeydi

ya pakmaya farklı kızlar.onun hakkında konuşmuyorum. mısır çarşısında ayfer kavur dan aldım minik minik yuvarlaklar halinde.evt kuru yiyorsun suda eritince tadı kötü oluyor en iyisi 1 tatlı kaşığı bal veya pekmezin içine 1 çay kaşığı bira mayası atıp karıştırıyorsun ve yiyorsun. zaten kuruda olmuyor.ağzında gevelemene bile gerek yok direkt yutuyorsun. ben artık 2 günde bir yiyorum. çünki sürekli süt sağıyorum maşallah sütüm dolldu göğüslerimi ağrııyo artık .. bu arada bira mayasının kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım.

Ben bugün nihayet aktardan aldım bira mayasını ve hemen denedim. 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı kadar. Kesinlikle iğrenç bir tadı var ama napıcan işte yuttum gitti. Yalnız benim aldığımın kilosu 30 lira. nasıl olur dedim, arkadaş kilosu 220 lira dedi bu gerçek mi, yanlış birşey almak istemiyorum dedim ama adam ısrarla olur mu öyle şey, 220 lira olamaz en fazla pahalı satan yerlerde bile kilosu 40 liradır dedi. İnanmadım, başka aktarları gezdim, herkes de fiyat aynı, ürün aynı. Böyle krem rengi, minin minik granül taneleri şeklinde, çıtır çıtır birşey, acaba doğru mu aldım???

arkadasım ıse yarar ınsallah olumlu cevapları beklıyorum.tabı hemoroıdı arttırıyorsa almıcam

Arkadaşlar moralim çok bozuk. Bugün bebeğimi kontrole götürmüştüm, doktor malesef 400 gr almış sedece , sütün azalmış dedi... 2 gündür bira mayasını da içiyorum ama gözle görülür bir etkisi olmadı henüz bende. Humanaya başladım tekrar. Doktor sıvı olarak ne buluyorsan iç dedi, şuan midem mahvolmuş durumda, bu maya bende gaz yaptı, sürekli ağzıma maya tadı gelip duruyor, zaten moralim de bozuldu, yavrucak aç aç uyuyormuş, beslenememiş günlerdir... 10 gün sonra yine gideceğiz, yoksa mamaya başlamak zorunda kalacağım... :(((

Arkadaşlar moralim çok bozuk. Bugün bebeğimi kontrole götürmüştüm, doktor malesef 400 gr almış sedece , sütün azalmış dedi... 2 gündür bira mayasını da içiyorum ama gözle görülür bir etkisi olmadı henüz bende. Humanaya başladım tekrar. Doktor sıvı olarak ne buluyorsan iç dedi, şuan midem mahvolmuş durumda, bu maya bende gaz yaptı, sürekli ağzıma maya tadı gelip duruyor, zaten moralim de bozuldu, yavrucak aç aç uyuyormuş, beslenememiş günlerdir... 10 gün sonra yine gideceğiz, yoksa mamaya başlamak zorunda kalacağım... :(((

canım üzülme.üzülürsen sütün hiç kalmaz.sen elinden geleni yaptıktan sonra yetmiyorsa yapacak birşey yok.kendini yetersiz hissetme.bende geçiş döneminde kendimi suçlamıştım.ama şimdi akıllıca düşününce kendime kızıyorum.bebeğin kaç aylık?

cnm inan aldığın doğru maya olmayabilir. bunun yan sanayileri varmış.bende direkt bana verilen adresten aldım. aktardan almadım.o yüzden sende verdiğim adresten al.sütünün azlığına gelince. ben geceler boyu ağlıyordum. sütüm az diye. sonra kendimi topladım. 3 tl sadece su. sabahları mutlaka çorba. şehriye yayla tarhana gibi.3-4 su bardağı humana ,1 su bardağı rezene çayı, 1 su bardağı ısırgan otu çayı ,siyah kuru üzümü kaynatıp şerbet yapıpp 1 su bardağı içiyordum. 1 gün içinde içiyordum.şimdi ise aynı devam ek olarak mayayı kullanıyorum.ayrıca bu içtiklerimde asla soğuk değildi hep ılık veya sıcak içtim.yinede fazla sütüm olmuyordu. taki mayayı kullanana kadar.bu arada sana bir tüyo daha. asla canını sıkma sütün varmış gibi düşün. inan faydası çok var. yok yok dedikçe süt çekiliyo cnm.bu sıvıları mutlaka hergün iç ve en önemlisi uykusuz kalma asla ve asla. ben bu kadar sıvı içerdim. göğsümyinede yumuşacık olurdu. sonra annemin bende kaldığı günler bebeğe annem baktığından rahat uyurdum ve bi uykudan uyanırdım göğsüm sert süt olmuş. uyku çok ama çok öenmli.birde göğüs deliklerin açılmamış olabilir.benim 1,5 aya kadar göğüs deliklerim sayılıydı 3-5 taneden süt geliyordu. doktor sağ dedi.sağdıkça emzirdikçe sütün artacak dedi. elektrikli sağma makinası aldım.en iyisi medela. sonra deliklerim çoğaldı.bak cnm. bugün işim vardı ve dışarı çıkmam gerekiyordu. gece bebeğimi emzirdim 2-3 satte bir sonra uyudu. saat gece yarısı 3 gibi göğsümü sağdım 120 ml. süt çıkttı. sabah bebeğim uyandı 8 de onu emzirdim. sonra 1 saat sonra tekrar sağdım 130 ml daha çıktı. ve 2 yedek sütü bırakıp dışarı çıktım. sana tek söliceğim bol bol emzir. ama tam emin değilsen sütünden mutlaka sağ. makina daha kuvvetli çektiğinden deliklerin açılır. ve mayaya gelince lütfen üşenme eşin gitsin mısır çarşısına ayfer kaurdan al..

arı sütü dediğin minik minik sarı toza dönüşen polenlermi..
eğer onlarsa bizde var.amcam arıcılık yapıyor.1 kavanoz vermişti en son bal çıkardığında

polen ve arı sütü farklı şeyler... benim de babam arıcılık yaptığı için biliyorum.. arı sütü elde etmek çok zahmetli bu yüzden polene göre çok pahalı ve çok da faydalı bişey tabii ki

canım üzülme.üzülürsen sütün hiç kalmaz.sen elinden geleni yaptıktan sonra yetmiyorsa yapacak birşey yok.kendini yetersiz hissetme.bende geçiş döneminde kendimi suçlamıştım.ama şimdi akıllıca düşününce kendime kızıyorum.bebeğin kaç aylık?

Teşekkür ederim canım, moralimi bozmamaya çalışıyorum ama biraz önce sağdım sütümü 15 ml falan çıktı...yani kuruyorum....bebeğim 3 aylık, en az 6 ay sadece anne sütü vermek isterdim...

cnm inan aldığın doğru maya olmayabilir. bunun yan sanayileri varmış.bende direkt bana verilen adresten aldım. aktardan almadım.o yüzden sende verdiğim adresten al.sütünün azlığına gelince. ben geceler boyu ağlıyordum. sütüm az diye. sonra kendimi topladım. 3 tl sadece su. sabahları mutlaka çorba. şehriye yayla tarhana gibi.3-4 su bardağı humana ,1 su bardağı rezene çayı, 1 su bardağı ısırgan otu çayı ,siyah kuru üzümü kaynatıp şerbet yapıpp 1 su bardağı içiyordum. 1 gün içinde içiyordum.şimdi ise aynı devam ek olarak mayayı kullanıyorum.ayrıca bu içtiklerimde asla soğuk değildi hep ılık veya sıcak içtim.yinede fazla sütüm olmuyordu. taki mayayı kullanana kadar.bu arada sana bir tüyo daha. asla canını sıkma sütün varmış gibi düşün. inan faydası çok var. yok yok dedikçe süt çekiliyo cnm.bu sıvıları mutlaka hergün iç ve en önemlisi uykusuz kalma asla ve asla. ben bu kadar sıvı içerdim. göğsümyinede yumuşacık olurdu. sonra annemin bende kaldığı günler bebeğe annem baktığından rahat uyurdum ve bi uykudan uyanırdım göğsüm sert süt olmuş. uyku çok ama çok öenmli.birde göğüs deliklerin açılmamış olabilir.benim 1,5 aya kadar göğüs deliklerim sayılıydı 3-5 taneden süt geliyordu. doktor sağ dedi.sağdıkça emzirdikçe sütün artacak dedi. elektrikli sağma makinası aldım.en iyisi medela. sonra deliklerim çoğaldı.bak cnm. bugün işim vardı ve dışarı çıkmam gerekiyordu. gece bebeğimi emzirdim 2-3 satte bir sonra uyudu. saat gece yarısı 3 gibi göğsümü sağdım 120 ml. süt çıkttı. sabah bebeğim uyandı 8 de onu emzirdim. sonra 1 saat sonra tekrar sağdım 130 ml daha çıktı. ve 2 yedek sütü bırakıp dışarı çıktım. sana tek söliceğim bol bol emzir. ama tam emin değilsen sütünden mutlaka sağ. makina daha kuvvetli çektiğinden deliklerin açılır. ve mayaya gelince lütfen üşenme eşin gitsin mısır çarşısına ayfer kaurdan al..

Canım seni okuyunca biraz umutlandım, dediklerini uygalamaya çalışacağım, humanayı içiyorum, suyu da artırdım, rezene de öyle. bende de medelanın pompası var, onunla sağıyorum, dediğin gibi 3-5 delikten süt geliyor, biraz akıyor sonra tık yok..bir de gece uyanınca sağmayı deneyeyim...
mayaya gelince dediğin doğru galiba bana çakma maya satmışlar, ben istanbulda yaşamıyorum canım, buradaki aktarlara sormuştum hep, ama bugün bir yerde tesadüfen buldum mayayı, dediğin gibi kilosu 220 lira, hemen aldım, yuvarlak minik tanecikler şeklinde, umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur :)
biraz önce bebeğimi aç aç uyuttum resmen, gözümün içine baka baka yalanıyordu, ağlıyordu, ama doktor 10 gün deneyelim dedi, sütüm artacak mı, kilo alacak mı bebek diye..Vicdan azabı içinde bebeğimi uyuttum, sen de bu maya ve diğer şeyler ne kadar zamanda etkisini göstermişti, bebeğin kaç aylıktı???

Teşekkür ederim canım, moralimi bozmamaya çalışıyorum ama biraz önce sağdım sütümü 15 ml falan çıktı...yani kuruyorum....bebeğim 3 aylık, en az 6 ay sadece anne sütü vermek isterdim...

cnm bebeğini nekadar sıklıkta emziriyorsun?veya ne kadar sıklıkta sağıyorsun sütünü?ve 1 gün içinde içtiklerini yazarmısın bana?

bebeğimi gündüz 2-3 saatte bir emziriyorum. genelde 2 saatte bir uyanıyor (muhtemelen açlıktan). içtiklerim de şöyle:
4 bardak humana, 1 bardak rezene, 1 bardak komposto, ve bol su, 2 litreyi geçiyordur...
bunlar son 3 gündür yaptıklarım, tabi maya, 1 bardak süt, incir, dereotu falan da yiyorum. şimdi sağdım, bir göğsümden 35 ml, diğerinden 5 ml, 40 ml süt çıktı onu içireceğim...

Canım seni okuyunca biraz umutlandım, dediklerini uygalamaya çalışacağım, humanayı içiyorum, suyu da artırdım, rezene de öyle. bende de medelanın pompası var, onunla sağıyorum, dediğin gibi 3-5 delikten süt geliyor, biraz akıyor sonra tık yok..bir de gece uyanınca sağmayı deneyeyim...
mayaya gelince dediğin doğru galiba bana çakma maya satmışlar, ben istanbulda yaşamıyorum canım, buradaki aktarlara sormuştum hep, ama bugün bir yerde tesadüfen buldum mayayı, dediğin gibi kilosu 220 lira, hemen aldım, yuvarlak minik tanecikler şeklinde, umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur :)
biraz önce bebeğimi aç aç uyuttum resmen, gözümün içine baka baka yalanıyordu, ağlıyordu, ama doktor 10 gün deneyelim dedi, sütüm artacak mı, kilo alacak mı bebek diye..Vicdan azabı içinde bebeğimi uyuttum, sen de bu maya ve diğer şeyler ne kadar zamanda etkisini göstermişti, bebeğin kaç aylıktı???

canım inan bende çok üzülüyorum bebeğin için keşke yanımda olsada emzirsem aç uyudu dedinya inan ağlattın beni. yapma lütfen moralini topla gelcek sütün inan buna..benim bebeğim 2,5 aylık 1,5 aylıkken okadar sıvı içmeme rağmen sanki sütüm azalıyor gibiydi.hep daha fazla olsun istedim allaha ççok dua ettim. mayayla beraber şuanda sıvılarada devam ediyorum. biraz önce sağdım
120 ml çıktı ve ondan 1 saat sonrada bebeğimi emzirdim kucağımda uyudu. ilk ay 1 kg. aldı 1 hafta öncede aşıya gittik 1,350 gr. almış.3,500 doğdu 2,5 aylık bebeğim kilosu 5,700 şuanda.maya 2-en fazla 3 günde etkisini gösterdi.ama sende inan buna ve mutlaka gece uykunu al. sabahlarıda bikaç parça helva ye.mayaya gelince inş. doğrusudur. ama fiyatından belli doğru sanırım.sıvılara evam et ılık iç humanayada devam et. sık sağ sağdığın sütü biberonla verebilirsin. ben öle yapıyorum. atmıyorum sütü. sende yarım saatte 1 saatte bir sağ damarların açılsın eminim faydası olcak kullan bakalım şu mayayyı cnm. hadi iyi haberlerini bekliyorum mutlaka yaz cnm.

bugün bir şişe de malt içeceği içtim, bakalım ne olacak...

Geceleri ne sıklıkla besliyorsun, ben son 1 aydır gece 10.30-11 gibi emziriyorum, sabah 4 de bir daha emziriyorum, sonra, 6, 8 diye gidiyor. Acaba geceleri daha az emmeye başladı diye mi sütüm azaldı?

Bir de bu sağma işlemi kaç dakika sürüyor? ben 40 ml süt çıkarabilmek için yarım saat kadar uğraştım, napıcağımı şaşırdım artık...dün gece de yarım saatte 30 ml süt sağabilmiştim...

durum vahim değil mi arkadaşlar, bebeğim aç kalıyor..

canım inan bende çok üzülüyorum bebeğin için keşke yanımda olsada emzirsem aç uyudu dedinya inan ağlattın beni. yapma lütfen moralini topla gelcek sütün inan buna..benim bebeğim 2,5 aylık 1,5 aylıkken okadar sıvı içmeme rağmen sanki sütüm azalıyor gibiydi.hep daha fazla olsun istedim allaha ççok dua ettim. mayayla beraber şuanda sıvılarada devam ediyorum. biraz önce sağdım
120 ml çıktı ve ondan 1 saat sonrada bebeğimi emzirdim kucağımda uyudu. ilk ay 1 kg. aldı 1 hafta öncede aşıya gittik 1,350 gr. almış.3,500 doğdu 2,5 aylık bebeğim kilosu 5,700 şuanda.maya 2-en fazla 3 günde etkisini gösterdi.ama sende inan buna ve mutlaka gece uykunu al. sabahlarıda bikaç parça helva ye.mayaya gelince inş. doğrusudur. ama fiyatından belli doğru sanırım.sıvılara evam et ılık iç humanayada devam et. sık sağ sağdığın sütü biberonla verebilirsin. ben öle yapıyorum. atmıyorum sütü. sende yarım saatte 1 saatte bir sağ damarların açılsın eminim faydası olcak kullan bakalım şu mayayyı cnm. hadi iyi haberlerini bekliyorum mutlaka yaz cnm.

canım benim ya, çok sağol, ben de duygulandım şimdi... maşallah senin bebeğinin de kilosu iyiymiş, hep böyle devam eder inşallah :))

ben günde 2 kere falan sağıyorum, sen saatte bir diyorsun, bir de öyle deneyeyim, belki faydası olur..

arı sütü dediğin minik minik sarı toza dönüşen polenlermi..
eğer onlarsa bizde var.amcam arıcılık yapıyor.1 kavanoz vermişti en son bal çıkardığında

sarı küçük küçük olanlar polen ,arısütü krem rengi puding gibi bala karıştırılıp satılıyor gramla hepsi kür halinde satılıyor ama polen ayrıca ciğnenip üstüne arısütlü bal yeniliyormuş öyle faydalı oluyor ben cok memnun kaldım hala kullanıyorum...

nasıl kullanıyorsun arı sütünü?ayrıca güvenilir yerden istemek lazım sen nerden alıyorsun?

sabahları kahvaltıdan yarım saat önce 1 kasık yiyorum önce polen ciğneyip,sonra arısütlü bal karışımından alıyorum..bi de gece yatmadan önce yiyorumm..bana doğa arıcılık olarak numara vermislerdi ordan alıyorum...sahibi profösör muhsin doğaroğluymuşş... o anlattı bana detaylı olarak ,yoksa aktardan aldıgım kavonazdaki iğrenc tadı olan biseyi arısütü die yiyoduummm sacmalıkmıs valaa hepsi:)))simdi grip bile olmuyorumm cok sükürrrrrrrrrrrrr:))

canım benim ya, çok sağol, ben de duygulandım şimdi... maşallah senin bebeğinin de kilosu iyiymiş, hep böyle devam eder inşallah :))

ben günde 2 kere falan sağıyorum, sen saatte bir diyorsun, bir de öyle deneyeyim, belki faydası olur..

sizi okuyunca ben de duygulandım simdi:))umarım sütün coğalır ...cidden moral cok önemliii stres cok etkiliomussssss kendiinii üzmemeye calış canım yaaa...ben her emzirmeden sonra kalan sütü sağıyorum bi de gece uzun uyuduğunda birikince yine sağıyorum...onun da etkisi var tabi sende dene öyle benceeee insallllaaaahhh beben doya doyaa huzurla uyur :))))))

oldukça sıvı alımın iyi. şu malt içeceği ve bira mayasına devam et bakalım 2-3 güne çoğalmazsa süt kanallarında sorun olabilir tatlım. küçük göğüslülerde süt akarmış resmen. ben küçük göğüslüde değilim ama sağma işleminde 120 ml.mi 15 dk. da sağıyorum. gece eğer bebeğin 3-4 saat uyuyorsa mutlaka sağ süütünü... gün içindede 2-3 saat uyuyo diyosun. emzirip yatır artık emdiği kadar uyuduktan 1 saat sonra tekrar sağ. süt gelen delikler fazla olmalı. artık mayada işe yaramazsa söylemek bile istemiyorum ama mamaya başlıycaksın. arada yine sağıp sütünü verirsin yapacak bişey yok tatlım üzülme. ilk doğuştan mamaya başlayan var buna şükret. bak şunu unutma kafanı boşalt sütüm var de kendini telkin et. bende yok yok diyordum ağlıyordum inan. sağıyordum 10-15 ml. sonraa sık sağdım sık emzirdim süt kanalım açıldı.ve mayanın etkisiyle tabi..şükür sütüm yetiyor şimdilik...

Back