Onu elektiriğe takmak sürekli yanında gezdirmek lazım ağır olmazmıBiberon isiticilari var e bebek te
canım benüm sağdıgım süt 80,bazen 100 hep aynı 2 aylığız artarmı bilmiyorum senin sütün baştan berimi okadardı sağdıkçamı arttı 3.4 saate bir sağıyorum ancka bukadar çıkıyor 2 saate olursa 60.70 oluyor reflüsü oldgundan emmeyi reddediyor. Sağıp vermekten başka çağrem yok işe başlayınca napcağımı bilmiyorumIlk baslarda emzirmeye calistim gunduzleri ama baktim sinir krizlerine giriyor sagarak verdim.ilk 6-7 ay bi sagmada ortalama 250 ml gunde de 1800-2000 ml geliyordu.Maşşallah sütüm çoktu benim.Tabi bunun hepsini içmediğinden derin dondurucuya koyuyordum hatta buzdolabunınki yetmedi mini bir derin dondurucu aldık.Ama özellikle 9.aydan sonra adetle birlikte azalmaya başladı.Oğlum 14 aylıkken birdenbire biberonla süt içmeyi reddetti,napcağımı şaşırdım kaşıkla verdim bir süre.O sırada ben de süt sağmayı azalttım ve sonra da bıraktım.şu an derin dondurucudakilerden veriyorum.Onlar da 1 ay sonra biter.Ama emzirseydim tabi daha uzun süre devam edebilirdi.
amasaALLAH sutunuzu nasil boyle cogalttinizIlk baslarda emzirmeye calistim gunduzleri ama baktim sinir krizlerine giriyor sagarak verdim.ilk 6-7 ay bi sagmada ortalama 250 ml gunde de 1800-2000 ml geliyordu.Maşşallah sütüm çoktu benim.Tabi bunun hepsini içmediğinden derin dondurucuya koyuyordum hatta buzdolabunınki yetmedi mini bir derin dondurucu aldık.Ama özellikle 9.aydan sonra adetle birlikte azalmaya başladı.Oğlum 14 aylıkken birdenbire biberonla süt içmeyi reddetti,napcağımı şaşırdım kaşıkla verdim bir süre.O sırada ben de süt sağmayı azalttım ve sonra da bıraktım.şu an derin dondurucudakilerden veriyorum.Onlar da 1 ay sonra biter.Ama emzirseydim tabi daha uzun süre devam edebilirdi.
Canim dun ben e bebekten reflu yastigi aldim tavsiye ederim.Uykulari daha rahat olur belkiC
canım benüm sağdıgım süt 80,bazen 100 hep aynı 2 aylığız artarmı bilmiyorum senin sütün baştan berimi okadardı sağdıkçamı arttı 3.4 saate bir sağıyorum ancka bukadar çıkıyor 2 saate olursa 60.70 oluyor reflüsü oldgundan emmeyi reddediyor. Sağıp vermekten başka çağrem yok işe başlayınca napcağımı bilmiyorum
Kullanıyoruz canım reflüsünede faydası yokCanim dun ben e bebekten reflu yastigi aldim tavsiye ederim.Uykulari daha rahat olur belki
Zamanla azalır dedi malt içeçeceklerden iç bol bol su iç dedi. Memeye alıştırmaya çalışıyorum bende enmeye basladı ama kısa süre sonra hemen uyanıyor yeteri kadar çekemiypr herhalde bıktım sağmakan sokağa cıkınca napıcazPeki hangi sürede kesiliyor şuan daha 47 günlük halen sağıp veriyorum azalıyor gibi geliyor bana korku var biticek kesilecek diye sürekli bazen tek göğsümü gaz sancısı olmassa 2 daka alıyor emiyor bırakıyor yine oda günde 1 sefer bıraktıkça zorluyorum ama göğüs ucum ilk aldgndan sert oluyor yumuşayınca ağzından çıkıyor bizimkide tutmak için çaba göstermiyor ağlıyor göğüs ucum olmadgı için azck çıkıntısıda yumuşayınca gidiyor faydası olurmu 2 dakikanın bilmem süre tuttum 2 dakika emiyor
İlk zamanlarda humana steeltee kullamdım bol su içtim ki çok susuyordum ve en önemlisi 3 saatte bir hiç aksatmadan sağdım.amasaALLAH sutunuzu nasil boyle cogalttiniz
Benim ilkgünlerde bi sağmada 80-100 sonra 150-200 yavaş yavaş arttı 300 ml geldiğini biliyorum.Ama kesinlikle 3 saatte bir hiç aksatmadan sağdım.sırf bu düzenden dolayı hiç bi yere çıkmadım.çok su içiyordum ben vücudum istiyordu. işyerinde de inşallah süt sağacak uygun bi yer vardır.ben ücretsiz izindeyim daha devam ediyor.Bu arada bebim bebeğim de fazla sütü hep çıkarıyordu.doktor reflü olabileceğini söylüyordu.motilium diye bi ilaç şurup kullandık.midesini bastırıyor.reflü yastığundan ben de kullandım.dahasonra ek gıdaya geçtik kusmalar devam etti.şu an 14,5 aylık ve doktor reflü teşhisi koydu.bu arada şimdiki doktorumuz da motilium şurubunu verdi ve maşallah kusmalarımız şuan için kesildi.C
canım benüm sağdıgım süt 80,bazen 100 hep aynı 2 aylığız artarmı bilmiyorum senin sütün baştan berimi okadardı sağdıkçamı arttı 3.4 saate bir sağıyorum ancka bukadar çıkıyor 2 saate olursa 60.70 oluyor reflüsü oldgundan emmeyi reddediyor. Sağıp vermekten başka çağrem yok işe başlayınca napcağımı bilmiyorum
Biz 2 ayı bitircez reflü var zantac verdi onu kullanyrz aynıı kusması sütüm hep sabit 80 humanadan tut bütün çaylardan aldm aynı sütüm ben de 3 saatte bir sağıyorum bazen misafr gelnce 5 saat buluyor hün için bebek durmuyor 4 geçiyor düzensiz sağıyorum yani birde ben bakliyattı süt peynir yoğurt tüketmiyorum ondanmı acaba fazbyapıyor süt ürünlerinede alerjisi varBenim ilkgünlerde bi sağmada 80-100 sonra 150-200 yavaş yavaş arttı 300 ml geldiğini biliyorum.Ama kesinlikle 3 saatte bir hiç aksatmadan sağdım.sırf bu düzenden dolayı hiç bi yere çıkmadım.çok su içiyordum ben vücudum istiyordu. işyerinde de inşallah süt sağacak uygun bi yer vardır.ben ücretsiz izindeyim daha devam ediyor.Bu arada bebim bebeğim de fazla sütü hep çıkarıyordu.doktor reflü olabileceğini söylüyordu.motilium diye bi ilaç şurup kullandık.midesini bastırıyor.reflü yastığundan ben de kullandım.dahasonra ek gıdaya geçtik kusmalar devam etti.şu an 14,5 aylık ve doktor reflü teşhisi koydu.bu arada şimdiki doktorumuz da motilium şurubunu verdi ve maşallah kusmalarımız şuan için kesildi.
Merhaba
Benim Derin im de emmiyordu beni yoğun bakıma girmişti o süreç emme isteğini yok etmişti sanırım
Her gün sagiyordum yetmiyordu mamoju mi neydi ev tipi makina
Sonra dediler ki bunun hastane tipi var
Medela nin kiraladim tek gogsumden 100 cc cikariyordu o makina süper birşey
Beni emmesini çok istiyordum hem hissetmek hemde daha çok süt üretmek için ama emmedi artık yoruluyor vakitte bulamiyordum
Uyurken ne beni ne biberonu hicbirseyi almiyordu. Hep uyurken derler ya mümkün olmadı hiç
Hep dua ettim Allahım emsinn. ..
3. Adımız biterken bAzen karnı tokken keyfi emmeye başladı
Sapık gibi meme açık dolasiyordum yatağa yatırıp mememi koklatiyor gösteriyorum alışsın önce görsün falan diye kendime göre saçma ama işe yarar bir yol olmuştu bu
1 hafta ara ara emdi ama tokken oyun gibi
Sonra sonra biberonu hemen vermeleri kestim
Dr demişti ki memeyi hep sun ona
Ama sakın inatlasma o kazanır sen kaybedersin. .
Hiç inatlasmadım ama sürekli sundum öyle böyle derken 4 aylikti emmeye başladı herkes emmez artık diyordu ama ben yilmadan meme gösterdim verdim artık memem olmadan uykuya dalamiyor senin ki de emer sabırlı ol sutte yeter malt içeceği iç . Herşeyi denedim sütü sagdigim için azaldimi cogaldimi anlayabiliyorum ve sadece şu ve malt içeceği sütü arttırıyor gerisi hikaye
E tabi yanında biraz moral de lazım
Ve son olarak Defne Derin i uyuttukca sende uyumayi unutma
Bende bu foruma yazmıştım emmiyordu istemiyordu hep sağdım hep memeyi sundum emmeye başladı ama tam çekemiyordu aç kalıyordu üstüne biberonu veriyordum artık umudu kesmiştim o emmeleri uzadı resmen 15-20 saniye emip bırakıyordu 1-2 dkya cıktı sonra sonra uzadı 1.5 aydır sadece emiyor. Sakın umudunu kaybetme emmezse de canı sağolsun sütün olduğu kadar verirsin yatır göğsünde uyut kokunu alsınCanım Merhaba. Vallahi akşam akşam umut verdin bana bu mesajla.kizim uc ayini bir hafta geçti bu zamana kadar tesadüfen üç defa falan emdi o kadar. Sonrasında bütün cabalarima rağmen tekrar almadi uykuda uyanik acken hiçkirik tutunca falan denedim ama son bir aydir ümidimi kesmistim sagip vermeye devam diyordum ki senin mesajinla umut buldum. Inatlasmak işe yaramıyor gerçekten daha da beter oluyo. Senin taktigini deneyecegim inşallah emer.emmezse de sagarim alıştım artık ama içimde ukde kalacak bu emmemesi
Bende bu foruma yazmıştım emmiyordu istemiyordu hep sağdım hep memeyi sundum emmeye başladı ama tam çekemiyordu aç kalıyordu üstüne biberonu veriyordum artık umudu kesmiştim o emmeleri uzadı resmen 15-20 saniye emip bırakıyordu 1-2 dkya cıktı sonra sonra uzadı 1.5 aydır sadece emiyor. Sakın umudunu kaybetme emmezse de canı sağolsun sütün olduğu kadar verirsin yatır göğsünde uyut kokunu alsın
Valla benimki ikinci gün acile kalktı açmış meğer çekememiş aventin göğüs ucunu takmıştık emdi sandık boş emmiş ilk kez o gün tanıştı biberonla şu an biyere giderken sağıp bırakıyorum memeyi de alıyor biberonu da önemli olan senin sütünü alması her bebek kendine özgü yapçağın en iyi şey kimseye bakma sen herkes konuşuyor mem alıyor da sen mi vermiyorsun yani napalım böyle olmuş 2 aylıkken tam olarak emmeye başladıSeninki kaç aylıkken emmeye başladı canım? Çevremdekilr hep bu saatten sonra emmez boşuna uğraşma başta biberona alistirmicaktin diyorlar sanki ben emmesini istemedim de biberona alistirdm gibi. Göğüs ucum kalin alamadı çocuk silikon uç da işe yaramadi mecburen biberon verdim ememedikçe ortalığı yirtiyordu. İnşallah alistirabilirim emmeye dua edin bana. Tekrar umitlendim pes etmicem inşallah
aa bende 15 dk bir meme 15 dk bir meme veriyordum 10 dkya indi şimdi azcık emiyor diye üzülüyordum demek doyuyor?Doktorum bana yenidoğan bebek ilk ayı için 15 dk her bir meme için kalsın, daha küçük olduğu için ancak boşaltır demişti, sonrasında o kadar uzun tutma 10 dk indir, zamanla süre azalır demişti, sütün bittiğini yutkunmasından anlarsınız, bol süt yapan yiyeceklere yönelebilir, bol su ve eğer size yardımcı olan birileri varsa yarım saatte olsa gün içinde de uyuyarak süt üretimine katkıda bulunabilirsiniz.
Sütün yetip yetmediği kilo alımından belli olur doktor kontrolünde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?