• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar bende aynı durumdayım göğüs ucum hiç yok. 1hafta sütüm gelmedi doğdugunda mama verdik sonrası göğüs ucum çıkacak die 4.5 gün silikon ponpa derken az bişey nohut gibi çıktı bu seferde onu almıyor yumuşakmı geliyor uçmu yeterli değil siyah yeride yerleştirip veriyorum ağlıyor ıkınıyor nefesi kesiliyor zorlayınca tek göğüste uç çıktı diğerinde yok çıkmıyor dümdüz çıkanada silon uç takıyorum nasıl emiyor ama silikon uçlada ucundan et parçası kopmuş bebeğim kan emmiş alllahtan acıdı hissetim bebek kustuda miğdeden çıktı sürekli kabuk bağlıyor yara oluyor silikon ucun içine ucumu çektiği için dahada kötü oluyor parçalanıyor resmem şimdi 45 günlük sürekli sağıp veriyorum 40 gündür uğraşıyorum olmuyor nisanda işe başlıcam böyle nasl olcak bilmiyorum hergün kafayı yemek üzereyim ewdende çıkmıyorum bebek hasta olur diye piskolojim bitmiş durumda doktor sağdıkça kesilir dedi emmesi lazım dedi

94 gunluk bebegimi hala silikon ucla emziriyorum evet sade ucu alip kahverengi yeri almayinca cok aciyor inan daha yeni yeni cikti uclar cok iyi anliyorum sizi gunduzleri emiyor silikonsuz geceleri uyku sersemj ememiyor takiyorun silikonu . Ayrica disari cikmaktan korkmayin ben hergun araliksiz ciktim diyebilirim hem sakinliyordu hemde uyku problenimiz vardi kanguruda guzel uyuyordu tulum montunu giydirip kanguruya koyup ciktum dogdu dogali bikeere hafif hastalik gecurdi oda teyzemuz hastaydi ondan bulasti yatili kaliyordu. Evden ckmayan cocugun sovuga sicaga bagisikligi olmaz bence kar yagdiginda bile markete ciktim bilerek o havayida alsin diye

Kızlar bende aynı durumdayım göğüs ucum hiç yok. 1hafta sütüm gelmedi doğdugunda mama verdik sonrası göğüs ucum çıkacak die 4.5 gün silikon ponpa derken az bişey nohut gibi çıktı bu seferde onu almıyor yumuşakmı geliyor uçmu yeterli değil siyah yeride yerleştirip veriyorum ağlıyor ıkınıyor nefesi kesiliyor zorlayınca tek göğüste uç çıktı diğerinde yok çıkmıyor dümdüz çıkanada silon uç takıyorum nasıl emiyor ama silikon uçlada ucundan et parçası kopmuş bebeğim kan emmiş alllahtan acıdı hissetim bebek kustuda miğdeden çıktı sürekli kabuk bağlıyor yara oluyor silikon ucun içine ucumu çektiği için dahada kötü oluyor parçalanıyor resmem şimdi 45 günlük sürekli sağıp veriyorum 40 gündür uğraşıyorum olmuyor nisanda işe başlıcam böyle nasl olcak bilmiyorum hergün kafayı yemek üzereyim ewdende çıkmıyorum bebek hasta olur diye piskolojim bitmiş durumda doktor sağdıkça kesilir dedi emmesi lazım dedi
düzenli sağınca süt kesilmez diyorşar eğer düzenli sağanilecek sabrın,gücün ve zamanın varsa onu sıkıntı yapma.Bebeğin emmesi düzene girince dışarıda rahatça çıkarsın şimdi daha çok minik

düzenli sağınca süt kesilmez diyorşar eğer düzenli sağanilecek sabrın,gücün ve zamanın varsa onu sıkıntı yapma.Bebeğin emmesi düzene girince dışarıda rahatça çıkarsın şimdi daha çok minik
Düzenli imkanı yok bazen 2 saar bazen 5 saat bebek hep uyanık malesef sağamıyorum öyle
Bebekte reflü var sürekli kusuyor onud sürekli yattıgı yerden herşekilde yutuyor. gaz oluyor sancılarda ıyuyamıyor günlük 4 saat uykusu var doğdu doğalı böyle 45 günü geçti daha dışarı çıkarmadm çünki sağıp veriyorum dışarı çıksak nasl yapcam korkudan gidemiyorum biyere

Düzenli imkanı yok bazen 2 saar bazen 5 saat bebek hep uyanık malesef sağamıyorum öyle
Bebekte reflü var sürekli kusuyor onud sürekli yattıgı yerden herşekilde yutuyor. gaz oluyor sancılarda ıyuyamıyor günlük 4 saat uykusu var doğdu doğalı böyle 45 günü geçti daha dışarı çıkarmadm çünki sağıp veriyorum dışarı çıksak nasl yapcam korkudan gidemiyorum biyere
Benim pompam pilli ameda nın öyle birşey al mesela emzirme odasında sağarsın sonra ılıtıp verirsin, ev gezmesindede poşete koy git.Dışarı çıktığında en kötü mama verirsin tuvalete gir elinle kaba sağ ne biliyim kendine göre alternatif üret gideceğin yere göre.Ama sütü sağmayınca memede uzun süre kalınca azalıyor ve 5 saat uzun bir süre en fazla 3 saat daha fazla bekleme mutlaka sağ.

TECRUBELİ ANNELER BANA BİR YOL GÖSTERİN NOLUR

Meme ucum hiç yoktu ilk 2 hafta. 2. Gün aventin meme ucu adaptörünğ denedik çekti çekti doydu sandık en sonunda morardı cocuk günün sonunda acillik olduk meğer doymamıs o gece mamayla gecti. Su an 27 günlük sağıp sağıp veriyorum. Biberonla. Ama işte yalnızız bazen zor oluyor. Bazen daha fazla içmek istiyor. Hazırda süt olmuyor. Artık meme ucun var 2-3 gündür gündüz çalılıyorum memeyi emziriyorum emiyor herhalde tam cekemiyor ki emiyor emiyor yyuyor hoop yarım saat sonra ayakta. Dün gündüz toplasan 40 dk uyumadı aksama dogru verdim biberonu tamam oldu. Biberonla yiyince 3 saat uyuyor.

Ben mayıs basında ise baslamak zorundayım. O zamanda biberonla beslenxek sonucta ama boyle de dısarı cıkınca cok zor olucak nasıl pompalıcan pompaladığımı nasıl saklıcam 3 saat snr bozuluyor dısarda anne sütü. O emmez ise sütte kesilicek ki nerdeyse benim öyle oluyordu 4-5 gün hep sağdım sonra gidiyordu süt öyle öyle memeye tutmaya başladım arttı. Kafam cok karısık bir yadım edin napıyım ben:(

Canım
TECRUBELİ ANNELER BANA BİR YOL GÖSTERİN NOLUR

Meme ucum hiç yoktu ilk 2 hafta. 2. Gün aventin meme ucu adaptörünğ denedik çekti çekti doydu sandık en sonunda morardı cocuk günün sonunda acillik olduk meğer doymamıs o gece mamayla gecti. Su an 27 günlük sağıp sağıp veriyorum. Biberonla. Ama işte yalnızız bazen zor oluyor. Bazen daha fazla içmek istiyor. Hazırda süt olmuyor. Artık meme ucun var 2-3 gündür gündüz çalılıyorum memeyi emziriyorum emiyor herhalde tam cekemiyor ki emiyor emiyor yyuyor hoop yarım saat sonra ayakta. Dün gündüz toplasan 40 dk uyumadı aksama dogru verdim biberonu tamam oldu. Biberonla yiyince 3 saat uyuyor.

Ben mayıs basında ise baslamak zorundayım. O zamanda biberonla beslenxek sonucta ama boyle de dısarı cıkınca cok zor olucak nasıl pompalıcan pompaladığımı nasıl saklıcam 3 saat snr bozuluyor dısarda anne sütü. O emmez ise sütte kesilicek ki nerdeyse benim öyle oluyordu 4-5 gün hep sağdım sonra gidiyordu süt öyle öyle memeye tutmaya başladım arttı. Kafam cok karısık bir yadım edin napıyım ben:KK43:
canım yine seninki emiyor tutuyor bende hiç uç yok tutamıyor damağıda yüksekmiş kavrayamıyor yerinde olsam boş boşta olsa emzirir sonra sağardım bende mart son işe başlıcam napcam bilmiyorum

Canım

canım yine seninki emiyor tutuyor bende hiç uç yok tutamıyor damağıda yüksekmiş kavrayamıyor yerinde olsam boş boşta olsa emzirir sonra sağardım bende mart son işe başlıcam napcam bilmiyorum
Boş boş emiyor bazen, ben doycak sanıyorum herhakde aç kalıoyır, o emsin süt olsun bitirmiyeyim sütü diye ben sağmamış oluyorum işte kıtı kıtına sütü idare edince napcağımı sasırıyorum daha yeni uç çıktı pompalaya pompalaya.. Kaş aylıkken üşe başlamış olcaksın bende mayıs naşında başlıcam 3 aylıkken

Boş boş emiyor bazen, ben doycak sanıyorum herhakde aç kalıoyır, o emsin süt olsun bitirmiyeyim sütü diye ben sağmamış oluyorum işte kıtı kıtına sütü idare edince napcağımı sasırıyorum daha yeni uç çıktı pompalaya pompalaya.. Kaş aylıkken üşe başlamış olcaksın bende mayıs naşında başlıcam 3 aylıkken
Bir yandan kucağımda birsürü yazım yanlışı yapmışım

Benim bebeğim de emmiyor malesef. Sürekli sağıyorum ama yetmiyor.mama da veriyorum. İnşallah emer bebeklerimiz bir an önce. Süt problemi nedeniyle dışarıya çıkmak ve ya birine gitmek istemiyorum. Hatta eve biri gelince de düzenim bozulduğu için strese giriyorum. Allah yardımcımız olsun.

Bebek emmezse kesilirmiş benim doktorumda prof o da öyle dedi. Sadece pompalarsak kesilirmiş yani.

Ay
Benim bebeğim de emmiyor malesef. Sürekli sağıyorum ama yetmiyor.mama da veriyorum. İnşallah emer bebeklerimiz bir an önce. Süt problemi nedeniyle dışarıya çıkmak ve ya birine gitmek istemiyorum. Hatta eve biri gelince de düzenim bozulduğu için strese giriyorum. Allah yardımcımız olsun.
aynen kaç aylık bebeğiniz ane sütün kaç cc veriyorsunız

Bebek emmezse kesilirmiş benim doktorumda prof o da öyle dedi. Sadece pompalarsak kesilirmiş yani.

Peki hangi sürede kesiliyor şuan daha 47 günlük halen sağıp veriyorum azalıyor gibi geliyor bana korku var biticek kesilecek diye sürekli bazen tek göğsümü gaz sancısı olmassa 2 daka alıyor emiyor bırakıyor yine oda günde 1 sefer bıraktıkça zorluyorum ama göğüs ucum ilk aldgndan sert oluyor yumuşayınca ağzından çıkıyor bizimkide tutmak için çaba göstermiyor ağlıyor göğüs ucum olmadgı için azck çıkıntısıda yumuşayınca gidiyor faydası olurmu 2 dakikanın bilmem süre tuttum 2 dakika emiyor

Merhaba
Benim Derin im de emmiyordu beni yoğun bakıma girmişti o süreç emme isteğini yok etmişti sanırım
Her gün sagiyordum yetmiyordu mamoju mi neydi ev tipi makina
Sonra dediler ki bunun hastane tipi var
Medela nin kiraladim tek gogsumden 100 cc cikariyordu o makina süper birşey
Beni emmesini çok istiyordum hem hissetmek hemde daha çok süt üretmek için ama emmedi artık yoruluyor vakitte bulamiyordum
Uyurken ne beni ne biberonu hicbirseyi almiyordu. Hep uyurken derler ya mümkün olmadı hiç
Hep dua ettim Allahım emsinn. ..
3. Adımız biterken bAzen karnı tokken keyfi emmeye başladı
Sapık gibi meme açık dolasiyordum yatağa yatırıp mememi koklatiyor gösteriyorum alışsın önce görsün falan diye kendime göre saçma ama işe yarar bir yol olmuştu bu
1 hafta ara ara emdi ama tokken oyun gibi
Sonra sonra biberonu hemen vermeleri kestim
Dr demişti ki memeyi hep sun ona
Ama sakın inatlasma o kazanır sen kaybedersin. .
Hiç inatlasmadım ama sürekli sundum öyle böyle derken 4 aylikti emmeye başladı herkes emmez artık diyordu ama ben yilmadan meme gösterdim verdim artık memem olmadan uykuya dalamiyor senin ki de emer sabırlı ol sutte yeter malt içeceği iç . Herşeyi denedim sütü sagdigim için azaldimi cogaldimi anlayabiliyorum ve sadece şu ve malt içeceği sütü arttırıyor gerisi hikaye
E tabi yanında biraz moral de lazım
Ve son olarak Defne Derin i uyuttukca sende uyumayi unutma

Peki hangi sürede kesiliyor şuan daha 47 günlük halen sağıp veriyorum azalıyor gibi geliyor bana korku var biticek kesilecek diye sürekli bazen tek göğsümü gaz sancısı olmassa 2 daka alıyor emiyor bırakıyor yine oda günde 1 sefer bıraktıkça zorluyorum ama göğüs ucum ilk aldgndan sert oluyor yumuşayınca ağzından çıkıyor bizimkide tutmak için çaba göstermiyor ağlıyor göğüs ucum olmadgı için azck çıkıntısıda yumuşayınca gidiyor faydası olurmu 2 dakikanın bilmem süre tuttum 2 dakika emiyor
Zaten birde söyle bir şey var 40 ına kadar süt boldur
40 indan sonra çocuğun ihtiyacı kadardır
İlk zamanlar gibi olmaz endişe etme

Bende 3 hafta once dogum yaptim basta 1 hafta gogsumu verdim sonra gogsum feci sekilde yara oldu artik sutle beraber kan gelmeye baslamisti, mecburen iyilesene kadar sutumu sagmaya basladim sonra gogusum iyilesince tekrar emzirmeye basladim ama oglum mememi tutmadi :( biberone alisinca sutumu sagmaya devam ettim ama o buyudukce sutu fazla icmeye, ve benim sutum buna yetmemeye basladi ek mama kullaniyorum. Suan nerdeyse sutum kesilmek uzere, cok stres yapiyorum sutumun geri cogalmasi icin ne yapmam lazim :(

Bende 3 hafta once dogum yaptim basta 1 hafta gogsumu verdim sonra gogsum feci sekilde yara oldu artik sutle beraber kan gelmeye baslamisti, mecburen iyilesene kadar sutumu sagmaya basladim sonra gogusum iyilesince tekrar emzirmeye basladim ama oglum mememi tutmadi :KK43: biberone alisinca sutumu sagmaya devam ettim ama o buyudukce sutu fazla icmeye, ve benim sutum buna yetmemeye basladi ek mama kullaniyorum. Suan nerdeyse sutum kesilmek uzere, cok stres yapiyorum sutumun geri cogalmasi icin ne yapmam lazim :KK43:
Tekrar emzirmeyi denesen benimde mememi hiç alması morarıyordu cocuk sağıyordum aynısı oldu tekrar tekrar 2-3 gün denedim öylesine emdi emdikten sonra tekrar biberon verdim doymuyordy ama süt arttı. Muhallebide bende işe yaradu

Ben 7 aydir sagiyorum.Kafamiza biyle deyler sokmasalar stresten kesilmez.Ben kimseyi dinlemedim hep sagdim aksine daha cok oldu sutum.Cunku duzenli bi sekilde goguslerimi hep bosalttim

Back