• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba
Benim Derin im de emmiyordu beni yoğun bakıma girmişti o süreç emme isteğini yok etmişti sanırım
Her gün sagiyordum yetmiyordu mamoju mi neydi ev tipi makina
Sonra dediler ki bunun hastane tipi var
Medela nin kiraladim tek gogsumden 100 cc cikariyordu o makina süper birşey
Beni emmesini çok istiyordum hem hissetmek hemde daha çok süt üretmek için ama emmedi artık yoruluyor vakitte bulamiyordum
Uyurken ne beni ne biberonu hicbirseyi almiyordu. Hep uyurken derler ya mümkün olmadı hiç
Hep dua ettim Allahım emsinn. ..
3. Adımız biterken bAzen karnı tokken keyfi emmeye başladı
Sapık gibi meme açık dolasiyordum yatağa yatırıp mememi koklatiyor gösteriyorum alışsın önce görsün falan diye kendime göre saçma ama işe yarar bir yol olmuştu bu
1 hafta ara ara emdi ama tokken oyun gibi
Sonra sonra biberonu hemen vermeleri kestim
Dr demişti ki memeyi hep sun ona
Ama sakın inatlasma o kazanır sen kaybedersin. .
Hiç inatlasmadım ama sürekli sundum öyle böyle derken 4 aylikti emmeye başladı herkes emmez artık diyordu ama ben yilmadan meme gösterdim verdim artık memem olmadan uykuya dalamiyor senin ki de emer sabırlı ol sutte yeter malt içeceği iç . Herşeyi denedim sütü sagdigim için azaldimi cogaldimi anlayabiliyorum ve sadece şu ve malt içeceği sütü arttırıyor gerisi hikaye
E tabi yanında biraz moral de lazım
Ve son olarak Defne Derin i uyuttukca sende uyumayi unutma
Canım brova sana darısı banaa inşllah göğüs uçlarım yok fazla oyuzden ememiyor hafif bi silik çıkıntı onuda keyfi olursa bazen alıyor Oda 5 dakka bırakıp bırakıp alıyor ucu aldgı için süreklide yara. Siyah yeriveriyorum sündür sündür iterek uç tarafa ulaşıyor yine 50 günlük olcak göğsümün akış hıZınada bazen yetişemiyor napcam bilemedim sürekli bırakıp alıyor sinirlene sünirlene kıpkırmızı oluyor doktor 4 aya kadar tutturmaya çalış çünkü 4 ayda bütün bebekler emmeyi redderler ozman savaşma zamanı 4 ayda daha zorlancaksın. Dedi maşşalh snnkide 4 de tutmuş 4 ay reddetme Zamanı olmasna rağmen bende biberon vermeden göğsümü sunuyorum sürekli damağı yüksekmiş acaba ondanmı kavrayamıyor göğsümü bilemedim

Ben 7 aydir sagiyorum.Kafamiza biyle deyler sokmasalar stresten kesilmez.Ben kimseyi dinlemedim hep sagdim aksine daha cok oldu sutum.Cunku duzenli bi sekilde goguslerimi hep bosalttim
Ay canm kaç aydır nette sadece sağarak besleyen anne aradm bulamadm özelden görüşssek olurmu bi tel versem yada alsam konuşşsak piskplojim bozuldu artk bi sağıp veren bulamadım kesilecek dedi doktor dahada korku sardı beni

Canım brova sana darısı banaa inşllah göğüs uçlarım yok fazla oyuzden ememiyor hafif bi silik çıkıntı onuda keyfi olursa bazen alıyor Oda 5 dakka bırakıp bırakıp alıyor ucu aldgı için süreklide yara. Siyah yeriveriyorum sündür sündür iterek uç tarafa ulaşıyor yine 50 günlük olcak göğsümün akış hıZınada bazen yetişemiyor napcam bilemedim sürekli bırakıp alıyor sinirlene sünirlene kıpkırmızı oluyor doktor 4 aya kadar tutturmaya çalış çünkü 4 ayda bütün bebekler emmeyi redderler ozman savaşma zamanı 4 ayda daha zorlancaksın. Dedi maşşalh snnkide 4 de tutmuş 4 ay reddetme Zamanı olmasna rağmen bende biberon vermeden göğsümü sunuyorum sürekli damağı yüksekmiş acaba ondanmı kavrayamıyor göğsümü bilemedim
Canim verirken sıkıp göğüs ucunu kontrol ediyormusun süt bar mi diye? Çekip çekip bırakmak süt olmadigindan yada ağızda yara varken oluyor. O an icin süt gelmemiş olabilir goguslerinden bebiş te ona kiziyordur

düzenli sağınca süt kesilmez diyorşar eğer düzenli sağanilecek sabrın,gücün ve zamanın varsa onu sıkıntı yapma.Bebeğin emmesi düzene girince dışarıda rahatça çıkarsın şimdi daha çok minik
Sagmak icin anahtar üç kelime...sabir guc zaman... Kesinlikle bu üçü varsa artiyor. 2 aydir sagiyorum... Hedefim en az 9 ay...

Düzenli imkanı yok bazen 2 saar bazen 5 saat bebek hep uyanık malesef sağamıyorum öyle
Bebekte reflü var sürekli kusuyor onud sürekli yattıgı yerden herşekilde yutuyor. gaz oluyor sancılarda ıyuyamıyor günlük 4 saat uykusu var doğdu doğalı böyle 45 günü geçti daha dışarı çıkarmadm çünki sağıp veriyorum dışarı çıksak nasl yapcam korkudan gidemiyorum biyere
Arkadasim korkma. Korktukca eve tikilip kalirsin, bende sagiyorum ve evet hersey cok zor oluyor. Ama en zoru emzirmedigin icin sana agzini bükerek bakanlar! Sanki keyfinden emzirmiyormussun gibi akıl verenler.. Dışarı çıkmadan önce en son yaptığım şey sütü sağmak. Kızımı da kendimi de hazırlıyorum en sonda sütü sağıyorum, böylece hem süt üç saat dayanıyor hemde ben☺️ Zaten kış günü ya ev gezmesi ya avm. Avm de emzirme odaları var, hijyenden çok emin olamasamda pompamla sağıyorum orda da. Sonra 3 saaatimiz daha oluyor. Termos çanta ve buz kalıbıyla daha önceden sağdığın sütü yanına da alabilirsin.

Ay canm kaç aydır nette sadece sağarak besleyen anne aradm bulamadm özelden görüşssek olurmu bi tel versem yada alsam konuşşsak piskplojim bozuldu artk bi sağıp veren bulamadım kesilecek dedi doktor dahada korku sardı beni
Canım,benim oğlum erken doğdu ve emmedi maalesef,ya da ben beceremedim çok sinirleniyodu krizlere giriyodu emerken sakinleştiremiyodum sonra,ben de pes ettim.tam 14 ay sütümü sağarak verdim.fazlasını da hep derin dondurucuya koydum.keşke emzirmeyi başarabilseydim içimde ukde kaldı bu

Canım,benim oğlum erken doğdu ve emmedi maalesef,ya da ben beceremedim çok sinirleniyodu krizlere giriyodu emerken sakinleştiremiyodum sonra,ben de pes ettim.tam 14 ay sütümü sağarak verdim.fazlasını da hep derin dondurucuya koydum.keşke emzirmeyi başarabilseydim içimde ukde kaldı bu
Bende şimdi sağıyorum emiyor ama pparçalıyor gaz sancısından her emmesinde 5 dakika emmiyor bile alıp alıp bırakıp sinirinden çiğniyor kaçkere ucu resmen koptu kaçkere iyileşti bidaha oldu reflüsüde var sürekli kusuyor ne yediğinide bilmiyorum peki hiç emZirmedenmi sağdınız saatleri düzeni nasl oturtunuz her ay aynı cc mi çıktı yoksa azalıp yükseldimi birde dışarı gittipinizde nasl yaptnız ben biyere gidemiyorum sürekli ponpa yıka biberonlar yıka kaynat bıkmış durumdayım süt yetimiyor bazen sürekli kusmasndan valal bunalıma girdim Napcam şaşırdım birde doktorlar hep sağınca kesilir sağma emzir diyor sürekli sizde eksilme oldumu nezman kesildi sütünüz işe başlayınca napcamm onuda bülmiyorum bu şekilde

Olur istedigin seyi sorabilirsin .aama unutma en cokta stresten sutum kesilcek diye dusunmekten kesiliyo sagarak veren annelerin

Sagmak icin anahtar üç kelime...sabir guc zaman... Kesinlikle bu üçü varsa artiyor. 2 aydir sagiyorum... Hedefim en az 9 ay...
Ins sagarsin ama unutma onun rizki ne kadarsa biz onune gecemeyiz.Kendimizi suclamayalim.Ben her ay kesildi kesilcek derken hep sagdim yemedim icmedim uyumadim 7. aya geldim cok sukur

Bende şimdi sağıyorum emiyor ama pparçalıyor gaz sancısından her emmesinde 5 dakika emmiyor bile alıp alıp bırakıp sinirinden çiğniyor kaçkere ucu resmen koptu kaçkere iyileşti bidaha oldu reflüsüde var sürekli kusuyor ne yediğinide bilmiyorum peki hiç emZirmedenmi sağdınız saatleri düzeni nasl oturtunuz her ay aynı cc mi çıktı yoksa azalıp yükseldimi birde dışarı gittipinizde nasl yaptnız ben biyere gidemiyorum sürekli ponpa yıka biberonlar yıka kaynat bıkmış durumdayım süt yetimiyor bazen sürekli kusmasndan valal bunalıma girdim Napcam şaşırdım birde doktorlar hep sağınca kesilir sağma emzir diyor sürekli sizde eksilme oldumu nezman kesildi sütünüz işe başlayınca napcamm onuda bülmiyorum bu şekilde
Canim bosver biyere gitme .Hic bisey bebegine vercegin bi damla sutten onemli deil.Anne olmak emek ister.Yavrunu kucagina al op kokla saril.Hic biseye degisilmez o duygu.Ben daha yeni yeni kendime geldim.Bugune dek hep agladim emmedigi icin.Ama olsun o bnm yavrum ve cok sukur saglikli.Emende buyuyo emmeyende.

Arkadasim korkma. Korktukca eve tikilip kalirsin, bende sagiyorum ve evet hersey cok zor oluyor. Ama en zoru emzirmedigin icin sana agzini bükerek bakanlar! Sanki keyfinden emzirmiyormussun gibi akıl verenler.. Dışarı çıkmadan önce en son yaptığım şey sütü sağmak. Kızımı da kendimi de hazırlıyorum en sonda sütü sağıyorum, böylece hem süt üç saat dayanıyor hemde ben☺️ Zaten kış günü ya ev gezmesi ya avm. Avm de emzirme odaları var, hijyenden çok emin olamasamda pompamla sağıyorum orda da. Sonra 3 saaatimiz daha oluyor. Termos çanta ve buz kalıbıyla daha önceden sağdığın sütü yanına da alabilirsin.
Canım soğunca napıyosun ısıtnak için dışarda peki

Canım soğunca napıyosun ısıtnak için dışarda peki
Henüz yanıma aldığımı kullanmam gerekmedi, hep sağarak verdim. Onu da kapıdqn çıkmadan sağıp buz kalıbı olmadan termosta koyuyorum. Mümkün olduğunca hijyenik ve aynı ısıda kalsın diye. Bitene kadar onu içiyor. Zaten 2-2,5 saat sürüyor bitmesi. Baktım süt bitiyor ya eve dönüyoruz ya da emzirme odasına. Yada priz olan herhangi bir yere. Aslında makinam pille de çalışıyor ama pil dayanmıyor. Şarjlı pil çalıştırsa herşey çok kolaylaşacak. İstediğin gibi sağ taze taze ver.
Termostan çıkanı ısıtma konusunda da, bi bardak sıcak hatta ılık su yeterli. Nasılsa evde de öyle ısıtıyoruz. Suyun içine daldır çıkar poşeti (ya da biberonu ) hızlı ısınmaması gerekiyor, suyun çok sıcaksa su da çok tutmadan sokup çıkar.
Bu arada termos derken termıs çantayı kastediyorum. Birde termos şişeler var.
Su arayıp bulmak zor olur dersen de küçük bi termos şişeye sıcak su koyup yanına alabilrsin. Ama tabii yükümüz gittikçe artıyor böyle böyle:)

Kızlar benim asıl sorunum hijyen ile ilgili.
Ben çeşme suyu ile çalkalayıp sonra üzerine kaynar su döküp biraz içinde bekletiyorum
Ama tabiiki her seferinde zor oluyor, çopunlukla da yakıyorum kendimi.
Hijyenindende emin olamıyorum
Sterilizasyon makinesi almak istiyorum ama kime sorsam ( yakınımız olan bir doktor ve çocuk doktorumuz dahil) gerek yok diyor. Bağışıklığı gelişsin diyor. Sırf çeşme suyu içime sinmiyor, kaynar su biraz zor oluyor, içme suyuna ise su dayanmıyor.. Sizler ne yapıyorsunuz?

Bir de doktor olan yakınımız bineron yerine kaşıkla vermemizi söyledi
Denedik ama imkansız
Hem çok uzun sürüyor, hem yarısı dökülüyor hemde kızım o kadar sabırlı değil. O kadar sabrı olsa zaten beni emecek☺️ Velhasıl kaşıkla versek memeye dönebilirmiş. Bana imkansız geldi. Kızım baya sinirlendi. Zaten huzurlu mutlu çocuğum meme verdikçe terör estiriyor. Aynısını kaşık ile de yaptı. Tek çare biberon bizim için:(

Ilk baslarda emzirmeye calistim gunduzleri ama baktim sinir krizlerine giriyor sagarak verdim.ilk 6-7 ay bi sagmada ortalama 250 ml gunde de 1800-2000 ml geliyordu.Maşşallah sütüm çoktu benim.Tabi bunun hepsini içmediğinden derin dondurucuya koyuyordum hatta buzdolabunınki yetmedi mini bir derin dondurucu aldık.Ama özellikle 9.aydan sonra adetle birlikte azalmaya başladı.Oğlum 14 aylıkken birdenbire biberonla süt içmeyi reddetti,napcağımı şaşırdım kaşıkla verdim bir süre.O sırada ben de süt sağmayı azalttım ve sonra da bıraktım.şu an derin dondurucudakilerden veriyorum.Onlar da 1 ay sonra biter.Ama emzirseydim tabi daha uzun süre devam edebilirdi.

süt sağdığım dönemde ilk 6-7 ay 3 saatten fazla dışarı çıkamıyordum.hatta bi gün bebek arabası almaya gitmiştik, 6 saat dışarda kalmıştım,eve geldiğimde patlayacak gibiydim.hele bikeresinde uzun sureli tum Türkiye de elektrik kesintisi olmuştu, gece 4 te sağmıştım en son gündüz 3 te gelmişti elektrik o ana kadar tam el pompası aldıracaktım ki elektrik gelmişti,ama benim sütler yere akıyordu o anı hiç unutamam.Süt sağmak çok zor ama bebeklerimize değer.

Back