• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kaç cc ile doyuyor bi de kilosuna bağlı deilmmi bnm doktorum 120 cc yeter dedi de bebişim 3. Ay soku 7200 kilo idi şimdi 4 ay bitti 8 olmuştur. Bn de sağıp vericem mecburen o kadar aglıyor ki her aglamasını açlığa yoran annem ve kv yüzünden ve tabiki bnm cahilliğim yüzünden bu haldeyim.
Valla banada gelen her ağladığında bu çocuk aç diyor lafı tıkıyorum artık ağızlarına çünkü öyle dediklerinde birkaç kez dolaptaki sütümden ısıtıp verdim boşa içmedi, bizimkide ortalama 120-150cc içiyor 3saate bir versen yeter

Kac saatte bir bu miktari iciyor benim kizim 5150 kilo ve 3 saate bir 110 120 iciyor
Ikı ıc saate bır ver ıste bazı bebekler ıkı saate bazıları uc saate bana 3 saate bır ver demsıtı ama benım bebegım 50 den fazla almamıs hıc o da zorla ne yapsam da ıcıremıyorum bende her saat berıyorum

Valla banada gelen her ağladığında bu çocuk aç diyor lafı tıkıyorum artık ağızlarına çünkü öyle dediklerinde birkaç kez dolaptaki sütümden ısıtıp verdim boşa içmedi, bizimkide ortalama 120-150cc içiyor 3saate bir versen yeter
Artik emzrmekten gectim insallah alti ay verebilirim anne sutu.. Insallah hepimiz verebiliriz sagarak da olsa

Artik emzrmekten gectim insallah alti ay verebilirim anne sutu.. Insallah hepimiz verebiliriz sagarak da olsa
Aynı ruh halindeyim. Geri de döndüremiyorum artık sagıp vercem sanırım Allah yardımcımız olsun. Kendime çok kızıyorum bide kv sürekli mama vermemiş gibi bana aa emmiyor mu diyor keşke uslu bebek olsaydı da tek başıma bakabilseydim bebeğime.

Her çocuk farklıdır tabi de bizimki sürekli içme modunda sanki midesini genişletmiş olabilirmiyim Sizin ki kaç kilo ?

Her çocuk farklıdır tabi de bizimki sürekli içme modunda sanki midesini genişletmiş olabilirmiyim Sizin ki kaç kilo ?
Benim oğlum iştahsız valla artık çok acıkacakta ozaman içecek sütü tam 4aylık 7 kilo sanırım yarın tam öğrenicem

Benim oğlum iştahsız valla artık çok acıkacakta ozaman içecek sütü tam 4aylık 7 kilo sanırım yarın tam öğrenicem
Allah bağışlasın bnmkini bir anlayamadım gitti ne kadarla doyuyor 4 aylık 8 kilo. Bazen 120 bazen 160. Bizim gibi yese de rahatlasam ☺️

Allah bağışlasın bnmkini bir anlayamadım gitti ne kadarla doyuyor 4 aylık 8 kilo. Bazen 120 bazen 160. Bizim gibi yese de rahatlasam ☺️
Maşallah Allah bağışlasın. İnsan tam olarak bilemiyor işte bazen 120 zor içiyo bazen ne kadar olsa içecek gibi

Insallah

Insallah cunku artik buyudukce daha itiyor memeyi..bende buyudkce alir diye umutlaniyordum
Evet bende bazen saç kurutma makinesi sesiyle emzirmeye çalışıyorum kimi zaman işe yarıyor kimi zaman yıkıyor ortalığı sağmaya üşenmezsek yeter bence sütümüz saatleri aksatmamalı

Merhaba anneler benimde kizim 1 bucuk aylikken sutumun azalmasi ile emmeyi reddetmeye basladi sonra kayinvalidemlerin suru halinde geleceğini duydumda cok fazla stres yaptım ve kizim iyice reddetmeye basladi onlar geldikten sonra daha da stres yaptim yaz ayi cunku çok sicakti birde kalabalikta nasil yapacağım diye nerde uyutacagim diye onlarca soru vardi aklimda ve onlar geldikten bir gun sonra tamamen sutum bitti ve kizim 4 dakkika yada 1 dakika emip birakiyordu agliyordu her seferinde ve bende bir haftada bir mama bitirmeye basladim onlar gittikten sonra bi sure daha devam etti bu durum ne yesem olmadi 2 haftada yogun bir sekilde mama verdim ve daha sibra sutumu sagmaya başladım lansinoh manuel ile cok sukur simdi 3ayligi doldurdu sutumu veriyorum ama hic durmadigi beni beklemediği zamanlar malesef gunde iki uc kere mama veriyorum burda okuduklarima ck şaşırdım neler varmis inanamadim yine de anne sutu alsinda varsin sagayim elalem laf ediyor ederse etsin insallah ikinci cocugumda daha iyi olur insallah kizim emmeye baslar tekrardan sadece geceleri aliyor gozunu acica agliyor çok uyanmaya yakin olmamasina dikkt ediyorum ama nefis benimde uykum oluyor Allah yardim etsin hepimize bunlari okuyunca moralim duzeldi ve biberon vermiyorum onuda reddetti belki disarda veririm biberon diye bi kac kez verdim simdi siringa ile veriyorum....

burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay :KK50:
Merhaba , çok uzun zaman olmuş siz bunu
burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay :KK50:
merhaba , benim bebeğim küvözde ben de sütümü sağıyorum. başlarda bir sağmaya 50 60 ml çıkardı şimdi 20 oldu. hastane tipi pompa kiraladım sütümü nasıl artırabilirim?

Merhabalar, sadece sizlere bi faydam dokunur belki diye düşünerek üyelik açtım şu an. An itibariyle hala 11 aydır bebeğine sadece sağarak anne sütü veren bi anneyim ben de. Ne yaparsam yapayım bir türlü emmedi bebeğim, o kadar ki arada hala deniyorum,:) ilk zamanlarda sanıyorum ki göğüs ucum küçük olduğu için emmedi, silikon uçla kısa bi süre emiyo gibiydi, ama devamı gelmedi. İlk başta tekli pompayla başladım, sonrasında hiç bir şekilde emmeyeceği belli olduğunda ikili pompa kiraladım ve hala o şekilde devam ediyorum. O ilk günlerde ben de sizler gibi bu siteleri arşınlıyordum. Benim gibi uzun süre sağdığını yazanlara çok şaşırıyordum imkansız gibi geliyordu, ilk 6 ay verebilsem daha ne isterim diyordum. Hiç endişenmeyin, düzenli şekilde sağın. İlk günlerde mutlaka 3 saatte bir ve en az 15 dakka sağıyordum, gece gündüz. Ve bir süre sonra bırakın içirmeyi iki buzdolabı buzluğu dolusu süt stokladım. Tabi sürekli önce koyduklarımı çözdürüp yerine yeni tarihli olanları koyuyorum. Bu şekilde seyahatlere bile gidebiliyorum. Buz kalıpları ve soğutucular eşliğinde tabi:) yani demek istediğim siz yeter ki isteyin, bir yolunu buluyorsunuz. Şu sıralar artık günde 3 veya 4 kez sağıyorum o yüzden azalma sözkonusu ve hemen arttırma çabalarına giriştim, süt arttırıcı çaylar benim favorilerim ve tabi ki su. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese tecrübelerimi paylaşmaya hazırım lütfen herşeyi sorabilirsiniz, hepinize sağlıklı yaşamlar dilerim...
merhabalar, benim bebeğim erken doğdu ve şuan küvözde. 46 gündür sağıyorum ama oldukça azaldı sütüm. strese ve düzensiz sağmaya bağlıyorum. daha bugün hastane tipi pompa kiraladım ümitliyim artacağına. 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum ama 1 saat sürüyor sağma işlemi. toplam 20 cc çıkıyor ama pes etmek istemiyorum bebeğim mama alamıyor çünkü. bana öneriniz var mı sütümü artırmak için?

Merhaba. Sütümü pompa ile sağıp bebeğime veriyorum. Her pompadan Kiinde poşetin içine süt sağıp sonra biberonuna takıp içirilebiliyormuş. Almayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim aranızda Kiinde tecrübesi olan var mı? Bana çok mantıklı geldi.

Aynı durumdayım küvezde kaldığı için geç emzirebildim memeyi reddetti biberon vermişler sağmaktan çok yoruldum kaşıkla verin diyorlar 90-100 ml kaşıkla gece gündüz nasıl vereyim yenidoğana şaşmış durumdayım

Back