• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yok Step up değil Evolution biberon serisinden başlığı yamuk sarı bir biberon o benim çok işime yaradı. Buarada dün itibariyle oğlum emmeye başladı çok şükür hiç biberon vermedim o kadar mutluyum ki evdeki karabulutlar dağıldı resmen. 20 günün sonunda başardık. Nasıl başardığımızı anlatayım. İlk önce ben hemşirelerin dediği gibi emzirmedim onu söyleyim kendi annemin bizi emzirdiği gibi emzirdim. Anladım ki önemli olan meme ucu değil kahverengi bölgeymiş çünkü çocuk sündürüp damagına kıstırıyor. Sakin olup Her emzirmeye çalışmadan önce biraz pompa ile sağıp yumuşattım gögüslerimi hem de az da olsa uç çıktı daha sonra ıslattım ve gögüs ucumu işaret parmağım ve orta parmağımın arasına kıstırıp kahverengi bölgeyi uca doğru yaklaştırdım ve oğluma verdim. tabi başta başarısız olduk ama çok şükür o agladı ben ağladım derken başardık. O silikon meme ucundan bende denedim oğlum agzına alınca resmen öğürdü istemedi. Buarada görümcem inatla bana patlamış mısır yememi söyledi süt için ve inanamazsın ama gögüslerim çatlayacak gibi oluyor mısır yediğim zaman psikolojik mi bilmiyorum ama ben faydasını gördüm şiddetle tavsiye ediyorum. Gelişmelerden beni haberdar et lütfen

sENİN adına ne kadar sevındım anlatamam ama bizde durum hala aynı arada ben de 1-2 defa emzırebıldım ama o kadar bı ıkı ogun sonra yıne bıberon krizi tuttu dayanamayıp verdım.bugun 40 ımız cıktı bızım.40 gun boyunca anne sutu verdım dıorum en azıdnan hıc veremeyenelr de var.Ben artık pes ettım bıraktım olmuyorsa olmuyor her yolu denedım olmuo olmuo olmuo:( sağmaya devam kızımın cıglıgından kıymetlı mı

Benim kızım 36+3 de doğdu. 3 gün yenidoğan yoğunbakımda kaldı.Oradayken benden sütümü sağıp götürmemi istediler.Götürdüm onlarda biberonla verdi. Sonra 3 gün sonra çıktık eve geldik.Mememi verdim aldı ama 1-2 gün içinde; ilk günlerde sürekli makinayla sağdığımdan dolayı göğüslerşm yara oldu.Birde üzerine bebeğim normalde küçük olduğu için gücü yetmedi mememi emip yeterli olarak süt çıkartmaya.Buarada birde sarılık geçirdiği için Dr çok düzenli ölçekli vereceksin sağ ölçerek ver dedi....
İlerleyen günlerdede göğüs hassasiyetim ilerledi ve en son 41 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.Göğüslerim enfeksiyon kapmış.Allahtan sütümde ve kanımda enfeksiyona rastlanmadı ama memeuçları haşat olduğu için Dr bebeğin tükürüğü değmesin sağıp ver dedi.Sağmaya devam ediyorum göğüs uçlarım daha iyi gibi.
Şimdi de sağıp verdiğim sütle katiyen doymuyor.Resmen sütümü su yerine alıyor. Dün akşam yarım saat arayla bir 50 cc üzerine 60 cc içti ve 15 dk sonra açlıktan delrmiş gibi ağlıyordu hala.Üstüne 45 cc Aptamil yaptım öyle uyudu.
Mecbur mama ağırlıklı besleniyoruz.
Dr sütünün çok olması,kaliteli olduğu anlamına gelmez.Bazı annenin sütü boş olur sadece aşı yerine geçer dedi. Mecbur mama ağırlıklı devam edeceksin,ama geldiği kadar sütüde vericeksin dedi.

Keşke benimde sütüm yeterli ve doyurucu olaydıda doya doya emzireydim.Çok güzel bir bağ kuruyor anne ile bebek arasında.

ne kadar sagıyorsun gunde?emmediği için sutum artmıyor:( gunde 500 tas catlasın 600 cc sagabılıorum.3 saatte bır mı sagıyorsun nasıl yapıyorsun?5,5 ay dayanabilsem keske:( benım kzıım 40 gunluk oldu.gunde ortalama 700 cc ıcıor.Kilosu arttırkca ıhtıyacı artacak ama benım sutum sabıt:( su anda bıle yetmıo eskı sagdıgım stoklardan takvıye yapıyorum( 30cc ıcerken de 500-600sagıyordum ordan kaldı).bana bilgi verirsen cok sevınırım.bugun silikon meme ucu taktım aglata aglata azıcık emzırdım ustune de 120 cc bıberonla ıctı demek kı benden cekemıo o yuzden ıstemıo dedım ama sonra sutum fıskırıo agzına dedım kesınlıkle bıberondan dıyoruma rtıkkabullenmekten baska carem yok her gecen gun anne sutu aldı dıye sevınıyorum.ınsanların yadırgamasını anlayamıorum aslında bızım ısımız cook coook cook zor.anlayamıo ınsanlar nası emmez canım dıenlerden nefret edıorum.Bana bilgi ver olur mu 5,5 aydır anne sutu vermıssın ekolüm sensin benim hedefim min 3 ay ama bu gıdısle cook zor:( sagma ve beslenme miltarılarını saatlerını yaz bana lutfen tşkler şimdiden.

3 aya yaklaşınca artacaktır inşallah sütün inşallah öylede olur.ama öncelikle ve kesinlikle moralini yüksek tutacaksın anne sütüyle geçen hergün için şükret canım mesela çünkü sütü olmayan çoook anneler var;bizim çok şükür var.dışarıdaki laflarla hiiiç muhattap olma yok sütün azalırda yetmezde sanki o zamanlarda elektirkli güçlü pompalar mı vardı ben bebeğimin içebileceğinden çoook fazla süt sağdım buzluğu bekliyor hala.bol bol su iç canım; 3 aydan sonra 24 saatte 1100 1200 cc süt sağdığımı biliyorum çünkü o zamanlar içim yanıyordu resmen damacan damacana su içerdim:52: bu aralar çok içimiyorum aklıma gelmiyor hatta gidip içeyim yine unuttum:1: 500 ml içtim 500 ml de yanıma aldım.bu aralar ek veriyorum çünkü içmesi gerekenden fazla içiyor bazen de az bile içiyor; senininki de aynı şekilde canım 40 günlük bebekken taş çatlasa bir öğünde 80 cc içerdi toplamdada 500 600 cc dir hatırladığım kadarıyla.emmediği için sütüm azalıyor filan deme sütün gayet iyi bebeğin biraz fazla içiyor :) ama ileride sabitlenir böyle devam eder.bir de yediklerin çok etkili sütün kalitesini artırabilirsin yediklerinle mesela hamileyken kullandığın vitamin ilacına devam et bol bol tahin helvası yumurta et süt yoğurt ye yağ miktarı artsın sütünün yani.ben ilk başlarda çok düzenli sağım yapardım 3 saate 1 arada 4 5 saatte olduğu olurdu.bu aralar 3 saat 4 saat 5 saat artık evde olduğum süreye göre.önemli olna tam boşaltmak zaten.çok zor filan diye de düşünme pozitif ol ama haklısın anneyiz biz bende 6 ay verebilsem keşke derdim şimdi hedef 18 ay inşalllllah :)

yazarken düşündüm de zaman nasıl geçip gitmiş koskaca 5 ay, 13 gün sonra 6. ayı bitireceğiz:nazar::nazar:; ne kadar uzak gelirdi bana.çoook şükür bugünlerimize.Annelik fedakarlık;emzirmek ayrı fedakarlık sağıp sütle büyütmek apayrı fedakarlık.bebeğinin etleri doldukça kilosu arttıkça verdiğin emek sana mükafat gibi dönecek inşallah.dr umuz her defasında beni tebrik ederdi maşallah nasıl doldurmuşsun bacakları derdi bebeğim 34+4 haftada doğdu küvezde kaldığından beslenemedi hastaneden çıktıktan 10 gün sonra kilosu 2290 dı şu an 7 kilo civarında şükürler olsun:16: emzirmeyi dene ara ara belki alır ama sağdığın için de üzülme hatta kendinle gurur duy sen çoook düşünceli bir annesin:46:

Benim kızım 36+3 de doğdu. 3 gün yenidoğan yoğunbakımda kaldı.Oradayken benden sütümü sağıp götürmemi istediler.Götürdüm onlarda biberonla verdi. Sonra 3 gün sonra çıktık eve geldik.Mememi verdim aldı ama 1-2 gün içinde; ilk günlerde sürekli makinayla sağdığımdan dolayı göğüslerşm yara oldu.Birde üzerine bebeğim normalde küçük olduğu için gücü yetmedi mememi emip yeterli olarak süt çıkartmaya.Buarada birde sarılık geçirdiği için Dr çok düzenli ölçekli vereceksin sağ ölçerek ver dedi....
İlerleyen günlerdede göğüs hassasiyetim ilerledi ve en son 41 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.Göğüslerim enfeksiyon kapmış.Allahtan sütümde ve kanımda enfeksiyona rastlanmadı ama memeuçları haşat olduğu için Dr bebeğin tükürüğü değmesin sağıp ver dedi.Sağmaya devam ediyorum göğüs uçlarım daha iyi gibi.
Şimdi de sağıp verdiğim sütle katiyen doymuyor.Resmen sütümü su yerine alıyor. Dün akşam yarım saat arayla bir 50 cc üzerine 60 cc içti ve 15 dk sonra açlıktan delrmiş gibi ağlıyordu hala.Üstüne 45 cc Aptamil yaptım öyle uyudu.
Mecbur mama ağırlıklı besleniyoruz.
Dr sütünün çok olması,kaliteli olduğu anlamına gelmez.Bazı annenin sütü boş olur sadece aşı yerine geçer dedi. Mecbur mama ağırlıklı devam edeceksin,ama geldiği kadar sütüde vericeksin dedi.

Keşke benimde sütüm yeterli ve doyurucu olaydıda doya doya emzireydim.Çok güzel bir bağ kuruyor anne ile bebek arasında.

Ayy çok iyi anlıyorum seni benim oğlumda emmeye başlamadan önce aynı açlık krizine giriyordu aptamil içince sakinleşip uyuyordu yoksa sütü su gibi içip doymuyordu. Sanırım sebebi de mamanın yogunlugu olsa gerek. Forumda bazı arkadaşlar aptamili kendi sağdıkları sütle yapıyorlarmış (dr. tavsiyesi ile) isterseniz sizde doktorunuza danışın. Benimde memeucları kötü durumda ama seninki kadar değil çok geçmiş olsun. Zeytinyağını tavsiye ederim her sağımdan sonra sürerseniz faydalı olur diye düşünüyorum. Birde ben afedersiniz kuruması hava alması için açıkta geziyorum ve inanılmaz rahatlatıyor. İmkanınız varsa tavsiye ederim

sENİN adına ne kadar sevındım anlatamam ama bizde durum hala aynı arada ben de 1-2 defa emzırebıldım ama o kadar bı ıkı ogun sonra yıne bıberon krizi tuttu dayanamayıp verdım.bugun 40 ımız cıktı bızım.40 gun boyunca anne sutu verdım dıorum en azıdnan hıc veremeyenelr de var.Ben artık pes ettım bıraktım olmuyorsa olmuyor her yolu denedım olmuo olmuo olmuo:( sağmaya devam kızımın cıglıgından kıymetlı mı

Maşallah hayırlı ömrü olsun defne derin bebeğin. 1-2 defa emdiyse bence devamı gelir. Zorlamadan ara ara dene bence pes etme. emse de emmese de anne sütü alıyor ya o yeterli bence. Benim oğluma hastanede mama vermiştik o mamayı aldıktan sonra annesütünü içince tiksiniyordu ve ben vicdan azabı çekiyordum mama verdiğim için çok şükür geçti o kötü günler. Umarım senin bebeğin de emer

Maşallah hayırlı ömrü olsun defne derin bebeğin. 1-2 defa emdiyse bence devamı gelir. Zorlamadan ara ara dene bence pes etme. emse de emmese de anne sütü alıyor ya o yeterli bence. Benim oğluma hastanede mama vermiştik o mamayı aldıktan sonra annesütünü içince tiksiniyordu ve ben vicdan azabı çekiyordum mama verdiğim için çok şükür geçti o kötü günler. Umarım senin bebeğin de emer

iki defa üstüse emdi bugün o kadar mutlu oldum ki anlatamam ama umutlanmak istemiyorum.gecen hafta da iki gün boyunca sadece emmişti ben de senin gibi mutluluktan ucuyordum ama iki gunun sonunda yine bagırmalar yine kavga kıyamet yine biberon:( o yuzden benım kızımın sagı solu bellı olmuo:( bi de grip olmuş minik kızım nerden bulaştıysa o yuzden cok da terletmemem lazım mecburen zorlayamıyorum ne zaman isterse emiyor ne zaman istemezse emmiyor:( hala anne sütü alıyor ve bir gün daha geçti ona seviniyorum.Ztn nisan bası işe başlamak zorundayım o zamana kadar anne sütü en büyük hayalim devamı gelirse ballı kaymak ben de hala sağmaya devam:( gelişmeleri söylerim cnm...

Ayy çok iyi anlıyorum seni benim oğlumda emmeye başlamadan önce aynı açlık krizine giriyordu aptamil içince sakinleşip uyuyordu yoksa sütü su gibi içip doymuyordu. Sanırım sebebi de mamanın yogunlugu olsa gerek. Forumda bazı arkadaşlar aptamili kendi sağdıkları sütle yapıyorlarmış (dr. tavsiyesi ile) isterseniz sizde doktorunuza danışın. Benimde memeucları kötü durumda ama seninki kadar değil çok geçmiş olsun. Zeytinyağını tavsiye ederim her sağımdan sonra sürerseniz faydalı olur diye düşünüyorum. Birde ben afedersiniz kuruması hava alması için açıkta geziyorum ve inanılmaz rahatlatıyor. İmkanınız varsa tavsiye ederim

Evet süte mama yapanları bende biliyorum ama Dr.a sormadan vermek istemedim ağır gelir,sindiremez belki diye korktum açıkçası.Zeytinyağını deniyicem çok teşekkür ederim.Bu ara ev kalabalık açıkta gezme şansım yok birde sütün üşür diyorlar aman kat kat giyin diyorlar hoş ben uygulamıyorum :)
Ama ev biraz sakinleyince kesinlikle yapıcam,aklımda..Çünkü özellikle sağdıktan sonra çamaşır yada göğüs pedinin değmesi işkence gibi,biber sürmüşüm gibi yanıyor.

EMMEYE Başlamadan önce demişsin. Emmeye başladı mı? Birde emmeye başlayınca doydu mu? Yani acaba sağıp biberonla vermek tokluk hissettirmiyo mu? Doyduğunu bilmiyor mu biberondan içince? Ay obez olur mu bu çocuk böyle yaaa!

burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay :50:

Evet süte mama yapanları bende biliyorum ama Dr.a sormadan vermek istemedim ağır gelir,sindiremez belki diye korktum açıkçası.Zeytinyağını deniyicem çok teşekkür ederim.Bu ara ev kalabalık açıkta gezme şansım yok birde sütün üşür diyorlar aman kat kat giyin diyorlar hoş ben uygulamıyorum :)
Ama ev biraz sakinleyince kesinlikle yapıcam,aklımda..Çünkü özellikle sağdıktan sonra çamaşır yada göğüs pedinin değmesi işkence gibi,biber sürmüşüm gibi yanıyor.

Çok iyi anlıyorum o acıyı çeşitli kremlerde var lansinoh önermişler ama ben çözümü terramycin diye bir kremde buldum zeytinyağının geçirmesi falan bayaa zaman alıyor ama bu kremi emzirdikten sonra sürüyorum 2 veya 3 saat sonra tekrar emeceği zaman sabunla yıkıyorum ve anında bütün acı sızı hepsi geçiyor. deneyip kullanmasam kesinlikle önermezdim ama inan çok çok etkili resmen 2 saatte bitti bütün sıkıntı. Bu kremi görümcem söyledi ki görümcem doktor. 3.5 gr küçücük bir krem hem çok etkili Hem çok ucuz 1 lira :)

EMMEYE Başlamadan önce demişsin. Emmeye başladı mı? Birde emmeye başlayınca doydu mu? Yani acaba sağıp biberonla vermek tokluk hissettirmiyo mu? Doyduğunu bilmiyor mu biberondan içince? Ay obez olur mu bu çocuk böyle yaaa!

Çok şükür 2 haftadır emiyor ama daha doğru düzgün sistemimiz yok çünkü benim oğlum kucagıma alınca birkaçkez çekip uyuyup kalıyor ve meme agzından çıkıyor tekrar tekrar uyandırıp emziriyorum ve doydugu zaman kendiliğinden bırakıyor ve huzurlu bir şekilde uyuyor doydugunu böyle anlıyorum. biberonla doyup doymadığı konusunu bende çok düşünmüştüm resmen açlık krizine girip sürekli aglıyordu ard arda mama istiyordu ama herzaman yapmıyordu bunu sadece geceleri yapıyordu. Hatta eşim de obez yapacaksın çocugu diiye kızıyordu. Bence mama kutusunun üzerinde yazan miktar yeterli geliyor bebeklere ama arada açlık krizi tutuyor olabilir o zaman biraz fazla vermek gerekiyor galiba

burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay :50:

Bence bebeğini emzirmeye baslamadan önce biraz gögüslerini boşalt hem sen hem bebeğin rahat eder. Yanlış yönlendirmek istemem ama bugün forumda nane ve maydanozun sütü azalttıgını okudum

canım 3 gundur emzırıyorum ama sılıkon meme ucuyla 1 saatte 2 saatte bır:) ınsallah devamı gelır

Merhabalar kizim bugun 16.gununu bitirdi ilk zaman koprucuk kemiginde bir kirik oldugu icin sol gogsumu emziremiyordum bu sebeple pompa aldim sagarak veriyordum miktari ayarlama konusunda tereddutluyum yalniz kolumuz iyilesti cok sukur simdi hala biberonla sutumu sagarak veriyorum cunku meme uclarim fazla buyuk bebegim tutamiyor bu sefer basliyor aglamaya kilo alimimiz normL hatta dr umuz iyi besleniyor dedi gunde 1-2 kere gogsumden de emiyor ama 5 dk sonra ciyak ciyak basliyor mecbur yine sagip veriyorum gece surekli sagip veriyoruz beni unutmasin diye vermeye calisiyorum gogsumdende ama napayim ememiyoR ac kalincada cok agliyor idrar yolu enfeksiyonumuzda varmis dun ilaca basladik doktor bol bol emziriceksin dedi bende hic bozmdan duzenli sagip veriyorum su veremiyorum cis yapmasi gerekli kendimi de suclu hissedemiyorum cunku sagip vermek daha zor o uyanmadan uyanip sut hazirlamak gece gunduz hep onun uyku saatinin onunde olmak zorundayim ve mama vermektense sutumu icmesi daha saglikli cunku iri bir bebekti doktor bu cocugu sik emzir mama takviyeside yapabilirsin sarilik olur dedi sukur sarilik olmadan atlattik ama ben sabirla sagip veriyorum herseye ragmen anne sutunun yerini hic bisey tutamaz ama dimi nasil aldigi muhim degil artik . Kendimi boyle avutuyorum

burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay :KK50:
Senin gibi sağmayı abartmak istiyorum, sağarken dönüp dönüp mesajınızı okuyorum beni cesaretlendiyor yoksa her an pes etmek üzereyim

Senin gibi sağmayı abartmak istiyorum, sağarken dönüp dönüp mesajınızı okuyorum beni cesaretlendiyor yoksa her an pes etmek üzereyim

Pes etme arkadaşI'm
Bende hem emziriyorum (malesef günde ortalama 1 saat) hemde sağıp içiriyorum. Süt Sağdıkça kesinlikle artıyor. Tamamen Emzirme ye dönmek istiyorum ama hem kızımın a kalma ihtimali beni üzüyor hemde emmeye zorlayınca ağlıyor. Hiç mama vermedim , tamamen emzirene kadar sağmaya devam..

Sütün de gıda ile arttığına artık inanmıyorum. Süt için; su, uyku ve düzenli sağmak gerek. Saatte 1 bile sağılabilir.

Pes etme arkadaşI'm
Bende hem emziriyorum (malesef günde ortalama 1 saat) hemde sağıp içiriyorum. Süt Sağdıkça kesinlikle artıyor. Tamamen Emzirme ye dönmek istiyorum ama hem kızımın a kalma ihtimali beni üzüyor hemde emmeye zorlayınca ağlıyor. Hiç mama vermedim , tamamen emzirene kadar sağmaya devam..

Sütün de gıda ile arttığına artık inanmıyorum. Süt için; su, uyku ve düzenli sağmak gerek. Saatte 1 bile sağılabilir.
Aynı durumdayım pompa yapmayı bıraktığım an sütüm azalıyor pompa yapıncada fazla emziremşyorum saçma bir durumdayım.mümkün olduğunca ilk mememi veriyorum sonra sağdığım sütü böyle böyle 2 aylık oldu 3 defa pompayı bıraktım her seferinde sütüm geri gitti kabus gibiydi, çok yoruldum ama annesütğ verdiğim hergün kardır diye diye ilerliyorum inşallah sütüm çoğalırda biraz daha kolaylaşır çünkü birde 2 buçuk yaşında kızım var çok zor oluyor :( .. Teşekkürederim insan yalnız olmadığını görünce daha bir motive oluyor

tam 10 aydır en az gunde 3 defa sut sağıyorum herşey bebeklerimiz için Rabbim güç versin...

Kızlar bende aynı durumdayım göğüs ucum hiç yok. 1hafta sütüm gelmedi doğdugunda mama verdik sonrası göğüs ucum çıkacak die 4.5 gün silikon ponpa derken az bişey nohut gibi çıktı bu seferde onu almıyor yumuşakmı geliyor uçmu yeterli değil siyah yeride yerleştirip veriyorum ağlıyor ıkınıyor nefesi kesiliyor zorlayınca tek göğüste uç çıktı diğerinde yok çıkmıyor dümdüz çıkanada silon uç takıyorum nasıl emiyor ama silikon uçlada ucundan et parçası kopmuş bebeğim kan emmiş alllahtan acıdı hissetim bebek kustuda miğdeden çıktı sürekli kabuk bağlıyor yara oluyor silikon ucun içine ucumu çektiği için dahada kötü oluyor parçalanıyor resmem şimdi 45 günlük sürekli sağıp veriyorum 40 gündür uğraşıyorum olmuyor nisanda işe başlıcam böyle nasl olcak bilmiyorum hergün kafayı yemek üzereyim ewdende çıkmıyorum bebek hasta olur diye piskolojim bitmiş durumda doktor sağdıkça kesilir dedi emmesi lazım dedi

Back