Yok Step up değil Evolution biberon serisinden başlığı yamuk sarı bir biberon o benim çok işime yaradı. Buarada dün itibariyle oğlum emmeye başladı çok şükür hiç biberon vermedim o kadar mutluyum ki evdeki karabulutlar dağıldı resmen. 20 günün sonunda başardık. Nasıl başardığımızı anlatayım. İlk önce ben hemşirelerin dediği gibi emzirmedim onu söyleyim kendi annemin bizi emzirdiği gibi emzirdim. Anladım ki önemli olan meme ucu değil kahverengi bölgeymiş çünkü çocuk sündürüp damagına kıstırıyor. Sakin olup Her emzirmeye çalışmadan önce biraz pompa ile sağıp yumuşattım gögüslerimi hem de az da olsa uç çıktı daha sonra ıslattım ve gögüs ucumu işaret parmağım ve orta parmağımın arasına kıstırıp kahverengi bölgeyi uca doğru yaklaştırdım ve oğluma verdim. tabi başta başarısız olduk ama çok şükür o agladı ben ağladım derken başardık. O silikon meme ucundan bende denedim oğlum agzına alınca resmen öğürdü istemedi. Buarada görümcem inatla bana patlamış mısır yememi söyledi süt için ve inanamazsın ama gögüslerim çatlayacak gibi oluyor mısır yediğim zaman psikolojik mi bilmiyorum ama ben faydasını gördüm şiddetle tavsiye ediyorum. Gelişmelerden beni haberdar et lütfen
ne kadar sagıyorsun gunde?emmediği için sutum artmıyorgunde 500 tas catlasın 600 cc sagabılıorum.3 saatte bır mı sagıyorsun nasıl yapıyorsun?5,5 ay dayanabilsem keske benım kzıım 40 gunluk oldu.gunde ortalama 700 cc ıcıor.Kilosu arttırkca ıhtıyacı artacak ama benım sutum sabıt su anda bıle yetmıo eskı sagdıgım stoklardan takvıye yapıyorum( 30cc ıcerken de 500-600sagıyordum ordan kaldı).bana bilgi verirsen cok sevınırım.bugun silikon meme ucu taktım aglata aglata azıcık emzırdım ustune de 120 cc bıberonla ıctı demek kı benden cekemıo o yuzden ıstemıo dedım ama sonra sutum fıskırıo agzına dedım kesınlıkle bıberondan dıyoruma rtıkkabullenmekten baska carem yok her gecen gun anne sutu aldı dıye sevınıyorum.ınsanların yadırgamasını anlayamıorum aslında bızım ısımız cook coook cook zor.anlayamıo ınsanlar nası emmez canım dıenlerden nefret edıorum.Bana bilgi ver olur mu 5,5 aydır anne sutu vermıssın ekolüm sensin benim hedefim min 3 ay ama bu gıdısle cook zor sagma ve beslenme miltarılarını saatlerını yaz bana lutfen tşkler şimdiden.
Benim kızım 36+3 de doğdu. 3 gün yenidoğan yoğunbakımda kaldı.Oradayken benden sütümü sağıp götürmemi istediler.Götürdüm onlarda biberonla verdi. Sonra 3 gün sonra çıktık eve geldik.Mememi verdim aldı ama 1-2 gün içinde; ilk günlerde sürekli makinayla sağdığımdan dolayı göğüslerşm yara oldu.Birde üzerine bebeğim normalde küçük olduğu için gücü yetmedi mememi emip yeterli olarak süt çıkartmaya.Buarada birde sarılık geçirdiği için Dr çok düzenli ölçekli vereceksin sağ ölçerek ver dedi....
İlerleyen günlerdede göğüs hassasiyetim ilerledi ve en son 41 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.Göğüslerim enfeksiyon kapmış.Allahtan sütümde ve kanımda enfeksiyona rastlanmadı ama memeuçları haşat olduğu için Dr bebeğin tükürüğü değmesin sağıp ver dedi.Sağmaya devam ediyorum göğüs uçlarım daha iyi gibi.
Şimdi de sağıp verdiğim sütle katiyen doymuyor.Resmen sütümü su yerine alıyor. Dün akşam yarım saat arayla bir 50 cc üzerine 60 cc içti ve 15 dk sonra açlıktan delrmiş gibi ağlıyordu hala.Üstüne 45 cc Aptamil yaptım öyle uyudu.
Mecbur mama ağırlıklı besleniyoruz.
Dr sütünün çok olması,kaliteli olduğu anlamına gelmez.Bazı annenin sütü boş olur sadece aşı yerine geçer dedi. Mecbur mama ağırlıklı devam edeceksin,ama geldiği kadar sütüde vericeksin dedi.
Keşke benimde sütüm yeterli ve doyurucu olaydıda doya doya emzireydim.Çok güzel bir bağ kuruyor anne ile bebek arasında.
sENİN adına ne kadar sevındım anlatamam ama bizde durum hala aynı arada ben de 1-2 defa emzırebıldım ama o kadar bı ıkı ogun sonra yıne bıberon krizi tuttu dayanamayıp verdım.bugun 40 ımız cıktı bızım.40 gun boyunca anne sutu verdım dıorum en azıdnan hıc veremeyenelr de var.Ben artık pes ettım bıraktım olmuyorsa olmuyor her yolu denedım olmuo olmuo olmuosağmaya devam kızımın cıglıgından kıymetlı mı
Maşallah hayırlı ömrü olsun defne derin bebeğin. 1-2 defa emdiyse bence devamı gelir. Zorlamadan ara ara dene bence pes etme. emse de emmese de anne sütü alıyor ya o yeterli bence. Benim oğluma hastanede mama vermiştik o mamayı aldıktan sonra annesütünü içince tiksiniyordu ve ben vicdan azabı çekiyordum mama verdiğim için çok şükür geçti o kötü günler. Umarım senin bebeğin de emer
Ayy çok iyi anlıyorum seni benim oğlumda emmeye başlamadan önce aynı açlık krizine giriyordu aptamil içince sakinleşip uyuyordu yoksa sütü su gibi içip doymuyordu. Sanırım sebebi de mamanın yogunlugu olsa gerek. Forumda bazı arkadaşlar aptamili kendi sağdıkları sütle yapıyorlarmış (dr. tavsiyesi ile) isterseniz sizde doktorunuza danışın. Benimde memeucları kötü durumda ama seninki kadar değil çok geçmiş olsun. Zeytinyağını tavsiye ederim her sağımdan sonra sürerseniz faydalı olur diye düşünüyorum. Birde ben afedersiniz kuruması hava alması için açıkta geziyorum ve inanılmaz rahatlatıyor. İmkanınız varsa tavsiye ederim
Ayy çok iyi anlıyorum seni benim oğlumda emmeye başlamadan önce aynı açlık krizine giriyordu aptamil içince sakinleşip uyuyordu yoksa sütü su gibi içip doymuyordu. Sanırım sebebi de mamanın yogunlugu olsa gerek. Forumda bazı arkadaşlar aptamili kendi sağdıkları sütle yapıyorlarmış (dr. tavsiyesi ile) isterseniz sizde doktorunuza danışın. Benimde memeucları kötü durumda ama seninki kadar değil çok geçmiş olsun. Zeytinyağını tavsiye ederim her sağımdan sonra sürerseniz faydalı olur diye düşünüyorum. Birde ben afedersiniz kuruması hava alması için açıkta geziyorum ve inanılmaz rahatlatıyor. İmkanınız varsa tavsiye ederim
Evet süte mama yapanları bende biliyorum ama Dr.a sormadan vermek istemedim ağır gelir,sindiremez belki diye korktum açıkçası.Zeytinyağını deniyicem çok teşekkür ederim.Bu ara ev kalabalık açıkta gezme şansım yok birde sütün üşür diyorlar aman kat kat giyin diyorlar hoş ben uygulamıyorum :)
Ama ev biraz sakinleyince kesinlikle yapıcam,aklımda..Çünkü özellikle sağdıktan sonra çamaşır yada göğüs pedinin değmesi işkence gibi,biber sürmüşüm gibi yanıyor.
EMMEYE Başlamadan önce demişsin. Emmeye başladı mı? Birde emmeye başlayınca doydu mu? Yani acaba sağıp biberonla vermek tokluk hissettirmiyo mu? Doyduğunu bilmiyor mu biberondan içince? Ay obez olur mu bu çocuk böyle yaaa!
burun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay
Maşallah hayırlı ömrü olsun defne derin bebeğin. 1-2 defa emdiyse bence devamı gelir. Zorlamadan ara ara dene bence pes etme. emse de emmese de anne sütü alıyor ya o yeterli bence. Benim oğluma hastanede mama vermiştik o mamayı aldıktan sonra annesütünü içince tiksiniyordu ve ben vicdan azabı çekiyordum mama verdiğim için çok şükür geçti o kötü günler. Umarım senin bebeğin de emer
canım 3 gundur emzırıyorum ama sılıkon meme ucuyla 1 saatte 2 saatte bır:) ınsallah devamı gelır
Senin gibi sağmayı abartmak istiyorum, sağarken dönüp dönüp mesajınızı okuyorum beni cesaretlendiyor yoksa her an pes etmek üzereyimburun tıkanıklığından dolayı oğlum ememiyordu sütüm de azalmıştı 1 hafta boyunca 2-3 saatte 1 smemelerimi kurutana kadar sağarak vedim. ilk 2 gün zor yetti. ama şu anda sağmayı bırakmak zorunda kaldım. sütüm aşırı arttı. oğlum bu seferde tazyikten ememiyor. sırt üstü yatarak emziriyrum. sütü azaltmanın yolunu bulmam lazım. dikkat edin benim gibi sağmayı abartmayın. artırmak azaltmaktan daha kolay
Senin gibi sağmayı abartmak istiyorum, sağarken dönüp dönüp mesajınızı okuyorum beni cesaretlendiyor yoksa her an pes etmek üzereyim
Aynı durumdayım pompa yapmayı bıraktığım an sütüm azalıyor pompa yapıncada fazla emziremşyorum saçma bir durumdayım.mümkün olduğunca ilk mememi veriyorum sonra sağdığım sütü böyle böyle 2 aylık oldu 3 defa pompayı bıraktım her seferinde sütüm geri gitti kabus gibiydi, çok yoruldum ama annesütğ verdiğim hergün kardır diye diye ilerliyorum inşallah sütüm çoğalırda biraz daha kolaylaşır çünkü birde 2 buçuk yaşında kızım var çok zor oluyorPes etme arkadaşI'm
Bende hem emziriyorum (malesef günde ortalama 1 saat) hemde sağıp içiriyorum. Süt Sağdıkça kesinlikle artıyor. Tamamen Emzirme ye dönmek istiyorum ama hem kızımın a kalma ihtimali beni üzüyor hemde emmeye zorlayınca ağlıyor. Hiç mama vermedim , tamamen emzirene kadar sağmaya devam..
Sütün de gıda ile arttığına artık inanmıyorum. Süt için; su, uyku ve düzenli sağmak gerek. Saatte 1 bile sağılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?