• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütümü sağarsam bebeğim biberonamı alışır ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecoly

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2013
29
1
6
34
İzmir
merhaba ben henüz 1 haftalık anneyim oğlum var ilk çocuğum düzenlî emzirdiğim uykusu düzenli bir bebek benim öğrenmek istediğim kırkım çıktıktan sonra eşimle baş başa dışarıya çıkmak istesem bunun için ne yapmalıyım yani sütümü sağsam annem biberonla verse sorun olurmu ? bîberonamı alışmış olur bunu merak ediyrum tecrübeli anneler yardmcı olursanz sevnrim

Son düzenleme:
merhaba ben henüz 1 haftalık anneyim oğlum var ilk çocuğum düzenlî emzirdiğim uykusu düzenli bir bebek benim öğrenmek istediğim kırkım çıktıktan sonra eşimle baş başa dışarıya çıkmak istesem bunun için ne yapmalıyım yani sütümü sağsam annem biberonla verse sorun olurmu ? bîberonamı alışmış olur bunu merak ediyrum tecrübeli anneler yardmcı olursanz sevnrim

ben de çalışan bir anne olarak sağıp biberonla verdim ama emmeyi hiç kesmedi. belki çocuktan çocuğa değişiyordur bilemiyorum ama benimkinde sorun olmadı.

bu arada 1 hafta çok erken bence biberon için. daha bebeğin emme refleksi oturmamıştır. biberondan çok kolay emeceği için, emme alışkanlığı kazanamayabilir. bence bir süre biberon verme.

1. kızım nerdeyse 6 aylık, en son ne zaman eşimle başbaşa bir şey yaptım hatırlamıyorum... :2:
2. ilk 1-2 ay bazı sağlık sebeplerinden sütümü biberonla vermiştim, ondan sonra tövbe almadı biberonu, hala veremiyorum. emzik de almıyor kerata. bebekten bebeğe değişiyordur çok büyük ihtimal ama böyle örnekler de var, bilginize :27:

Ben doğduğundan beri sağıyorum. 2 aylıktan beri de biberon veriliyor arada sırada. Biberona alışmadı. Memeyi alıyor hala. Ben de bazen babaannesine bırakmak zorunda kalıyordum. O zaman süt bırakıyordum. Şimdi ek gıdaya geçtik zorda kalınca meyve yediriyor.
Bebekten bebeğe değişir bencede. Eğer alışmasından korkuyorsan kaşıkla verilebilir anne sütü.

bir örnekte benden.benim kızın şu an 7 aylık.3 aylıkken çalışmaya başladım mecburen sütü sağıp bıraktım ve biberonla verdi bakıcısı.sonuç emmeyi bıraktı.çalışmaya başlayana kadar çok güzel emiyordu sonrasındada 1 ay daha güzel emdi ama 5.aylıktı emmek istemedi.biberon gibi hemen ağzına aksın istedi göğsümü emmek zor geldi tembel kızıma.6.aydan sonra tamamen bıraktı.yani çocuktan cocuğa değişiyor

Ecoly merhaba,
Bebeğin hayırlı olsun. S bir önerim sana bu sorun konusunda bir önerim var. MEDELA nın ödüllü bir biberonu var. Bebek çektikçe süt geliyor onu kullanmanı tavsiye ederim. Sanırım biberonun özel bir adı var. ÇALMA diye hatırlıyorum. Medelanın internet sitesinden ulaşıp sorabilirsin.
Yardımcı olduysam sevinirim. Hoşçakal.

Back